IM Texas - Följ oss under dagen

Hepp, hepp,
Idag är det då dags för race. Ni kan under dagen följa oss och det gör ni enklast genom att klicka er in på Ironman.com och där välja coverage och Ironman Texas. För er med lite mindre tid framför skärmen gör som nedan.

Klicka på bilden och då kommer ni direkt till Ironman Texas live rapportering. Om ni klickar på knappen Athlete Tracker kan ni skriva in startnummer eller efternamn (kan var lite stökigt med å ä ö) och där kommer splitsen dyka upp under dagen. Där finns det även lite annat smått och gott från racet.

Vi startar 07:00 Texantime vilket motsvarar 14:00 hemma i kungliga huvudstaden. Vill man ha mer hålltider kollar man in på IM Texas hemsida.

Våra startnummer är:​
Valpen - Johan Nykvist - nr 1981 - AG 25-29
Perra - Pär Bjelkmar - nr 491 - AG 30-34
Henke - Henrik Roström - nr 2262 - AG 35-39

Vill man kolla twitter eller annat så socialt skräp så kör #imtx13

Ok, då kör vi.​

Pics - IM Texas

Dagarna rullar på härnere, tänkte bjuda på lite bilder och inte lika mycket text. Ni som är lite mer 2011 kollar säkert instagram dessutom, finns lite mer att kolla in där.

Puppy Blogg1.jpeg

Måndagen så hängde vi runt mest, kollade outlet, stödköpte sista gearsen till racen och provade hjälm med visor på TrueTri.

Blogg Puppy 2.jpeg

Vi gnuggade dessutom sista cykeln så att allt var på plats, inga missöden i vår konservativa förort trots rakade ben och rosa dräkter. Den vakna ser att Valpen pysslar med sin favoritsysselsättning nämligen stats (handen på minräknaren, läs garminklockan, som vanligt)​

Puppy Blogg 3.jpeg

Tisdag tog vi sovmorgon och sen drog vi till San Antonio för att kolla basket. Skön långtur i SMCen. här hänger vi framför AT&T dvs basketstadium.

Puppy blogg4.jpg

Det stod ytterligare en hund mitt i gatan och som vi kände med honom.​

Puppy blogg5.jpeg

Valpen poserar i sitt Parkerlinne, Parker är liten och snabb Valpen stor och tung. Själv är man stor supporter av Duncan som är stor, trygg och poängsäker.

mob1.JPG

Bra med folk och fan vad vi skrek "DEFENSE" när det var läge för det. Valpen anammade dessutom tre fingrar i luften på trepoängsskotten.

mob3.JPG

​Tre killar som inte bangar på lite NBA och blaskig öl, rätt lång bilresa hem på natten dessutom.

blogg17.JPG

Idag onsdag så blev det också lite sovmorgon då vi landade hemma först 02:30 (vi snackar AM) sen var det dags att hämta ut alla sina påsar på registration och lite lunch samt kolla av simstarten innan vi drog hemåt igen. ​Det är lite så vi funkar när vi är ute och tävlar, drar oss lite undan stora hotellen och expot och hänger lite i vårt eget kvalitetsboende, kollar lite sköna grejor och fixar med lite egen kvalitet. Ska försöka få till ett eget inlägg om hur jävla skön vår villaförort är. Ikväll tex så grillades det in the backyard och det slank ner en kall bud light. Sen hann vi med sista cykeln med fartökningar och brick/crossoverlöp på det. Perra som efter ett genombrott i jobbet igår är tillbaka som Maria Montazami och det är så vi gillar honom bäst, det är ett under att han är med själv med tanke på hur disträ han kan vara doktorn. Imorgon är det vilodag så då kanske det kommer ytterligare en del i uppladdningsserien.

blogg18.JPG

Puppy och M dot i en skön kombo.​

blogg19.JPG

Valpen och Perra i feta Puppygears och Perra ser ut att vilja döda Valpen, men vem vill inte det då och då.​

Vi har det hur som helst riktigt bra och börjar hitta tillbaka till hänget, det var ju ett tag sen vi var ute kollektivt på det här sättet.​ Men nu börjar det lukta race och det märks inte minst på att Valpen börjar droppa kvaltider och splits till höger och vänster, känns för egen del väldigt lugnt, harmoniskt och väldigt långt från tidshetsen. Dagens brickpass bjöd nog på en del formbesked och en punka om man ska sammanfatta det väldigt kort.

Nu är det läggdags och med full utdelning imorgon kommer film och nästa del i träningsrapporten.​

Sov gott, eller god morgon.​

Mellandag - IM Texas

​God morgon världen!

Det var lite av en mellandag här igår, vi kutade och kollade så att cyklarna funkade två 10min varv i våra feta cykelställ, ingen i vårt community sköt med hagelbrakare på boysen i rosa thights och rakade ben så det var en vinst. Vi bor ju som jag kanske sagt i en skön villa i Ravensway som är en välpolerad villförort med mycket lonestarflaggor och housewifes.

Vi var dessutom ute och dunkande en sväng med SMC (Soccer Mom Car) och handlade upp oss på lite prylar för racet och kollade en outlet, det kommer bli brutalt varmt här om det  bjussas på väder lika igår.

Idag så bär det av till San Antonio för häng och NBA Playoffs. Eftersom det är undertecknad som rattar och bestämmer musiken så rullar så klart Country kanalen 93q 24-7.​ Så nedan kan ni köra bästa bilkörarlåten på mycket länge, Perra har efter lite tillvänjning höjt upp musiken till en 7a och trummar numera glatt från baksätet. Lyssna nu på låten nedan så återkommer vi med lite bilder och annat gött från dagens utflykt imorgon.

Preparation - om att kasta sig ut

Om du är ny besökare här så har du hamnat mitt i konstnärliga ledarens Henkes berättelse om förberedelserna inför Ironman Texas, de tidigare delarna hittar du nedan.
När man väl bestämt sig för vilken tävling man ska ha som A-race för att sen kasta sig in i ett sånt här projekt på nytt så gäller det ju att hitta en bra målbild och motivator. För man ska inte lura sig det käkar en hel del tid och även om det oftast känns rätt ok att sticka hemifrån 06:00 de flesta dagar så kommer det en lång vinter då det kan behövas lite extra motivation. För min del så var hösten väldigt enkel på det planet, var fortfarande fruktansvärt besviken efter KMD Köpenhamn men samtidigt så hade något börjat förändras i mitt huvud, återkommer om det.

Planen var att under 8-10 veckor på hösten sakta börja vänja sig vid träningen på nytt, se till att lägga upp våra gemensamma träningstider för långlöp, morgonsim osv för att i alla fall få hälften av passen med någon annan i hårda kärnan. Som vanligt får vi oftast se Perra på morgonsimmen och långcyklarna när det börjar lukta vår annars så är det oftast jag och Valpen som tuggar långpass löp måndagkvällar och långa intervaller löp onsdagar. Under hösten/vintern fick då och då sällskap av Johanna, Valpens ÖtillÖ partner på långpassen och på onsdagarna är P to the Järta ett bra inslag på löpet och sen är onsdagskvällens sim den stora sammankomsten för alla Puppys.

Det som skiljer sig från det vanliga denna hösten är att Valpen har en strulande fot vilket gör att jag får springa väldigt mycket själv, ibland är Valpen med första 10k på mitt långpass innan jag kutar vidare. Lyckas här få till en bra rytm med löpen och kommer under hösten i en för min del bra löpform. ​

löpbild prep henke.jpg

Så här ser det ut allt som oftast under hösten och våren för den delen.

Vi börjar kollektivt simma av Sahlberg skrivna simpass som till en början är så jobbiga att man håller på att krevera de två morgnarna som ​det är sånt i VL på morgonen. Valpen som inte kan springa absorberar simningen å det grövsta och utökar sitt försprång ytterligare till mig och Perra som väl är ganska jämna även om jag försöker se till att markera när det är tester. Inte helt oväntat gillar Perra inte att simma med mig ;-)

Under våren/sommaren 2012 så cyklade jag en del till jobbet, tycker att det är skönt men under våren 2012 blev jag mer sliten än det gav tillbaka och jag fick inte till kvaliteten samt att jag missade en del sömn, så en av förändringarna under den här hösten är att cykelträningen ska förflyttas till trainer och kvalitet ska premieras i alla led, inte så mycket äventyr över det men det var i alla fall planen.​

Eftersom stelheten varit ett problem som kommer med ökad dos och faktiskt ökad "övrig stress" dvs mer på jobbet, sämre sömn osv så börjar jag här direkt med mind to body och vet inte riktigt vart det ska leda. Under sommaren 2012 så har jag haft brutala problem att ligga i tempoställning i längre perioder, kulmen var när snygga frun undrar varför jag cyklar så lite i bågen efter Köpenhamn, så nu blir all trainercykling i bågen hela tiden. Testar dessutom på Bellas inrådan att springa och lyssna på kroppen istället för på gpsen och hur konstigt det än känns så börjar jag gilla det, sen läser jag klart in filen när jag kommer hem men upplevda känsla blir annorlunda och jag förstår för första gången Perras klassiker "hitta känslan" som jag tyvärr skojat med honom om allt för många gånger. Men hur som helst de första 8 veckorna försöker jag Yoga 2 ggr per vecka och märker grym skillnad,  sen prioriteras sömn och som vanligt skaplig kost.​

Innan perioden startar sätter jag upp följande mål för Block 1/Preparation:

Övergripande: Få till en bra harmonisk grundvecka som innehåller alla delar och bygger upp mig på nytt och landar runt cirka 10h. Viktigast är att alla 10h är kvalitativa och all skräptid som bara ger volym tas bort.
Cykel: Under uppbyggnad kör minst 2 pass trainer per vecka, 1 kvalitet och 1 mer av distanskaraktär (dock inte över 1h) se till att aldrig gå upp ur tempoställning utan istället slå av på takten om du känner att du behöver köra "european style"
Sim: Ligga konsekvent på 3 pass per vecka, samt höja intensiteten på dessa. Försök köra alla kollektiva simpass. ​
Löp: Hålla i Zackes program under hösten och köra alla 3-4 löp/vecka, minst 1 distans, 1 kvalitet och 1 lätt distans. Börja bygga mot 50k alt 4-5 timmar löp per vecka.
Övrigt: Se till att köra 2 alternativa pass per vecka, 1 yoga och en styrka eller någon trevlig bollsport eftersom handbollen nu till sista lagts helt på hyllan så blir det oftast tennis.

Så här blev sen facit för de inledande 8 veckorna, landar väl hyfsat nära målsättningen för perioden, bilden är från sammanställningssidan i träningsdagboken. Uppifrån och ner ser ni, total tid och total distans, samt veckosnitt på detsamma. I den blåa rutan nere till vänster så ser man del av cykel som är pendelcykel, allt för att hålla koll att det inte blir skräpvolym. Nere till höger med röd bakgrundsfärg ser man antal pass inom de olika intensitetszonerna samt procentuell andel av timmarna som är gjorda i de olika borgzonerna något missvisande troligen men ändå. Till höger i röd text ser ni totalt antal km crossover/brick löp samt veckosnitt i km som halkat in i efterhand därav fick de ingen sammanhängande rubrik. Längst ner i lila är veckostatsen exklusive vilovecka, denna kom till efter att Valpen och Pjärta storlipat om att man inte borde ha med viloveckan i statistiken för man springer och knarkar kilometer då, en alibiklassiker utan dess like. Men den fick i alla fall vara med. Summeringen nere till höger anger en nettosumma som bara anger cykel, sim och löp, totalen anger all träning. Dock så läggs det oftast in en schablontid för bollsport och Yoga så oavsett längd på de passen så är maxtid som läggs in för dem 1 timme.

nyprep blogg.jpg

Som ni, våra kloka läsare, förstår så är intensitet och kvalitet långt viktigare än volym vilket gör att den här typen av sammanställningar ​kan bli lite missvisande. Men så som planen är nu inför Texas så vill jag inte undanhålla något.

Lyckades faktiskt dessutom få med Perra på den här idén om att slänga upp våra sammanställningar om träning, har slängt ut en krok till Valpen dessutom men inget därifrån ännu, men det kanske kommer. Perra kör den raka sammanställningen med totaltid i vitt fält och veckosnitt i det gråa, per disciplin och totalt. Om jag fattat det hela rätt så ingår pendelcykeln till och från jobbet på MTB i totalsnittet. Vill man veta mer följer man Perra på Strava, det gör man enklast här. Valpen är också med men han har bara manuellt laddat upp sina bästa cykeltider, honom hittar ni här.

perra_prepdel1.JPG
perraprep del2.jpeg

​Övriga fakta om prep.
Vikt: Väger in på 94,3kg som mest och 92,9kg som minst under den här perioden.
Löp: Kutar 10k på 39:05 på band med 1% lutningden 5 december.
Sim: Simmar 400m på 06:13 i december (pers 2012 var 5:59) men känner att det finns mycket mer.
Cykel: Drar 335watt på trainern i 30min på sista cykeltestet innan jul. Så klart ingen exakthet i den siffran men det är samma trainer som vanligt i Mars 2011 drog jag 316 på samma test och var fett nöjd, under 2012 så blev knappt någon trainer utan segträning så där finns inget att jämföra med.
Vet inte om det säger något, men känslan är att de första 8 veckorna är helt ok dock fortfarande långt till maj när det bara är december och vad man inte vet då är att det kommer att dröja innan Sverige är cykelbart 2013.

Under hösten 2012 är jag fortfarande väldigt mållåst på att göra den eller den tiden på de olika ingående delarna i en Ironman, börjar dock släppa på det så sakteliga och fokusera mer på att prestera och känna mig nöjd med min insats snarare än att låsa mig vid en tid. Valpen har fortfarande väldigt svårt att hantera att jag har svårt att sätta tid på IM Texas utan har gått in med lite andra värden. Men det kommer det mer om i kommande inlägg.

Roligt under denna perioden är att vi har årsmöte med nästan samtliga närvarande, vi börjar dessutom få med oss lite fler Puppys här och var. Bra närvaro på häng av Putte Hell, Amanda, Dudde och inte minst mannen som tidigare var utan smeknamn men nu har en hel uppsjö nämligen Hasselmark.​

​Tror det var allt om den första perioden, om du inte gillar text så kommer det lite bilder från dagens Texasäventyr inom kort. Lätt löppass nu på morgonen avverkat och nu ska det solas och kollas lite Nikeprylar på något fett outlet i Cypress innan det ska cyklas lite lätt till kvällen.

Hörs snart folks.​

Mot vägs ände - bakgrundsskit

Ok, då fortsätter vi sammanfattningen om träningen innan vi sätter av med bilderna från dagens äventyr kring Cypress, fet villaförort norr om Houston.​

waterdogs.JPG

Så, för att kunna relatera till kommande inlägg med lite från respektive träningsperiod tänkte jag skriva några rader kring vårt träningsupplägg, om du tycker träningsplanering och statistik suger pung så hoppar du över kommande stycken och läser sista stycket samt kolla på bilderna från våra första dagar i Texas. Men jag kommer i de tre följande inläggen frångå min princip att inte snacka så mycket träningstimmar och sånt skräp. Men se detta som min terapi och det är ett led i den helt transparenta resan mot Texas, mer bilder, film och annat roligt från resan kommer löpande under veckan för er som vill ha det. Men passa på att sörpla i er för sen får vi se hur konstsektionen inom Puppy tar skiten vidare. Klart är iaf att det kommer cyklas Argon18 och köras någon form av äventyr. Sen hittar ni nyheter under fliken ny skit. Men nu håller vi fortet veckan ut och en bit in på nästa.

Som ni säkert fattat så kör vi en del på Friels surr om träningsupplägg, det är han med Puppytröjan och jeansen upp mot naveln på bilden (bortklippt på bilden) nedan. ​


Den andra bilden visar någon form av optimalt träningsupplägg gällande volym och intensitet per block. Jag har kompletterat med lite stödlinjer som i volymfallet baserar sig på vår (i alla fall min och Valpens) volym de senaste åren. Har även lagt in årets tidslinjer (och när vi debuterade på racer ute, för att få en liten bild av mängden trainer som måste uppbringas). Andra grundläggande kunskaper om upplägget, tanken är som ni ser att vi kör tre lite tuffare veckor (rent volymmässigt) och sen kommer en vilovecka. Volymen är ju väldigt lätt att mäta, intensiteten lite svårare. I dagens träningsdagbok finns typ av pass (mätt i antal) samt borgskalan och det blir man ju inte mycket gladare av. då vissa långpass löpning (felaktigt varit uppe och snurrat på 17-18 RPE) Men jag har gjort ett litet krystat försök att utifrån PTE värdet på pulsklockan och borgskalan värdera intensiteten och om jag lyckats med en stegrande intensitet över perioderna.

frimpa.jpeg

Sista delen av träinngsupplägget man behöver veta för att fatta hur vi träna är att vi kör 7 dagars cykler, allt för att ha en möjlighet att planera veckorna framöver och hitta gemensamma hållpunkter när vi kan köra ihop, för nu när Perra fått ett "riktigt" jobb och Valpen jobbar hos Perra 30% förutom att doktorera så är det inte bara undertecknad som börjar få fullt i schemat. För egen del är det en förutsättning att veta vilka dagar man kör vad, för att kunna få hänga med sin fru och skrapa ihop de där 40-50 jobbtimmarna per vecka för att kunna driva verksamheten där. Tror också att detta är en kvarleva från vår tid som lagidrottare, skönt att veta hur veckan ser ut liksom.

Frimpas optimal.JPG

Sen tror jag inte att det är ett optimalt upplägg i att få kroppen att svara eller för att inte bli allt för uttråkade eller stelbent utan man borde nog vara lite mer lyhörd och flexibel, bara man vet vad man behöver per vecka. Sen är väl kanske inte trainer det festligaste man kan köra oavsett det är torsdag eller söndag. Samtidigt är vi inte sena att justera i schemat både kollektivt eller individuellt allt eftersom säsongen framskrider. Så det är där vi landat och vi uppdaterar schemat efter varje period.

Sist då, vi har gjort några försök att köra en gemensam googlekalender. Vi gjorde ett försök och Perra var den flitigaste användaren. Dock så grundmurade Perra här sitt rykte om att vara mörkarkungen för när Valpen och jag stämde av veckan så dök det upp inte mindre än 3x2h P-rehab på trainer. Valpen tyckte då det var festligt att dra ut alla strecken på Perras "p-rehab" till 4h vilket innebar att det blev väldigt mycket träning för Perra. Mörkarkungen tar dock inte skit från någon och hoppade av kalendern, synd för den var riktigt mäktig.

Gott snack, ett steg till taget, vi närmar oss.​

Mot vägs ände eller vägen till Texas

Har ju mer än en gång lovat att skriva lite mer om träningen inför årets första huvudmål Ironman Texas, vi kommer sakta men säkert hamna där. Men först lite bakgrund och lite framtid. Sen kickar vi igång.

Den minnesgoda vet att det rådde "äventyrsår" i hårda kärnan förra säsongen vi var utspridda på lite olika a-race, Perra körde Norseman, Valpen körde Celtman och undertecknad körde Köpenhamn. För egen del blev det lite av ett antiklimax trots fina testvärden under sommaren. Men efter att analyserat och letat efter triggers, hittat en gemensam tävling samt inte minst städat ur i mina sociala kanaler så kändes det som det fanns utrymme och motivation för att köra en satsning till. I och med makeovern på hemsidan blev det lite tändning där och på så sätt överlevde bloggen och delvis twitter vintern. Även om det varit lite konstgjord andning, det kan jag hålla med om.

Det fanns i tidigt skede väldigt långtgående planer på att ​driva en alternativ blogg om hur mycket jag tränade i smyg för de andra boysen, men den rätt roliga idén stannade på idéstadiet. Men det fanns till och med en domän registrerad. Men nu så tänkte jag sy ihop den här säcken, efter IM Texas så kommer klubben Puppy TS att köra på som vanligt men bli inte förvånade om det dyker upp en hund med Bandana, då är det multisport, cykel och äventyrssektionen Puppy Adventure Team som kickat igång. Så här kommer historien, den helt ärliga och öppna vägen till Texas.

bild3.JPG
bild2.JPG

Ser ni jycken med Bandana vet ni att det är allvar - Alla äventyrare har skägg!

Efter säsongen 2012 så hade jag på många sätt kommit till vägs ände, jag behövde verkligen förändra något. Efter hetsåret 2011 när jag höll på att duka under så testade jag "träna så mycket du pallar" under 2012 och gjorde framsteg men fick inte ut skit i förhållande till den mängden jag la ner. Hade dessutom två problem till, mängden träning gjorde mig mer deppig än det gav kickar och jag blev ordentligt stel av all träning, så stel att det började bli ett problem. Så för att hitta något som blev hållbart i längden, man kommer troligen alltid vilja träna, samt hitta inspiration till att köra ett hårt år till så krävdes det vissa förändringar.

Trodde först att hemlighet låg i att skaffa tränare, var i kontakt med Björling redan 2011 efter Phillies och fick bra feeling sen lyckades ju Jojje släpa sig till Kona efter 7 långa år, och det var med Mohikanen han nådde fram. Pratade även lite med Jocke B men ville ju helst inte släppa det själv. Efter noggrann analys och scanning (min scanning är mer känslomässig än Perras och Valpens men ändå) så kom jag, efter att insett att Macca kör Pasiupplägg (dvs massor med coacher), så fanns det tre möjliga alternativ.

1 - Jonas Colting, kunnig, lite speciella idéer kan man tänka och tillräckligt dum i huvudet (på ett bra sätt) för att kunna sporra en annan.
2 - David Näsvik, mer autist och wattfascist än Valpen, min raka motsats i personlighet och så klinisk i upplägg och utförande man kan vara. Det var vad jag trodde då. Några mail senare så visar det sig att han är värsta sköna snubben men självinsikt och inte alls någon världsmästartyp som Ponta. Så bra är min scanning med andra ord. David är kvar.
3 - Filip Larsen, samma fördomar som ovan fast i någon form av kvadrat, dessutom professor i träning och galen. Dessutom riktigt skön som ni som hängt med sen tidigare vet. Finns lite bloggfighting om Nitroveganens slingor här och Filips svar här.

claes_i_kalmar.jpg
Marie_Colting_M8_354965c.jpg

Verkar som om man måste ha någon form av unik frippa för att vara aktuell som coach.

Tog dock inte kontakt med någon så jag vet inte om det varit möjligt. Men så efter lite funderande och djupsnack med Valpen så landade vi till slut i att köra en gemensam och tidig Ironman. Vi skulle försöka dra lärdom av våra 4 år som vi ändå investerat rätt hårt i och lägga upp en bra plan och försöka köra så mycket ihop som möjligt. Det har ändå varit en stor del av glädjen de tidigare åren och det tappade vi bort 2012. Sen är det klart att man inte kan köra allt ihop men ett par nyckelpass per vecka ger ju rätt fett surr.

När vi filat klart på planen så adderade jag ett par viktiga målsättningar som jag sedan uppdaterar varje period. De viktigaste övergripande var,
- skilja hårt på kvalitet och distans
- ha två vilodagar, dvs ingen triathlonrelaterad träning, per vecka.
- kör på så länge kroppen svarar på träningen
- hitta tillbaka till glädjen, stora prestationer kräver stor motivation, så jag vilade helt enkelt när jag inte var sugen.

Men det kanske viktigaste steget var att ge mig hän ordentligt till Yogan och lägga mig helt i händerna på Bella på VillaVi i hennes Body to Mind tänk, detta för att jobba bort min stelhet och lära mig mer om mig själv på så många mer plan är bara sportsligt. Anledningen till att jag valde "alternativa" vägen är att jag jobbat med kliniska proffs i sen jag var 15 och stegade in i elitlivet för första gången och deras uppgift har alltid varit att göra mig spelbar till nästa fight, ihop med min tjuriskalle ha vi oftast lyckats, men ingen har någonsin sett till helheten och det är spännande och den resan har fan bara börjat.

Vi befinner oss nu i perioden av ostrukturerad träning, 6 veckor, det är vecka 41 oktober 2012. Vi har nu 7 veckors prep framför oss. När jag lägger upp målen för höstens träning på ett hotell i NYC så skriver jag

" HÄLSA: Sätta högre värde på hälsa inte bara fitness, dvs behålla rörlighet och styrka i kroppen. Stretcha och köra Yoga hela vägen fram. Se till att få bättre balans och inte bara prioritera volym utan mer åt kvalitetshållet och ställa in träning om det inte känns bra."​

Nu är det bara hålla andan, så kommer snart prep-delen inom kort. Och ni som gillar siffror, där kommer ni verkligen att gå igång.

Att vika ner sig eller hyrbilsdebaklet

Bara så att ni inte känner er glömda därute. Fick feeling när vi såg KarinTri på lördagens Mini-IM på Ekerö samt att det hämtas upp utrustning till höger och vänster mest hela tiden, nu bär det snart av och det är nära att första inför inlägget om uppbyggnadsperioden trillar in.

Inför Texas så har det tvistats en del om vad det ska bokas för bil. Jag har envist hävdat att snygg, cool och jävligt FET bil måste premieras, vi ska ändå till Texas, det är som om man inte skulle packa ner Stetson hatten. Ja, ni förstår. Så mitt förslag var att vi på IM vis helt sonika giggar Ford FetSUV.

ws_Red_Ford_suv_1280x800.jpg

Den tuffa bilen.

De andra två, läs världsmedborgaren och Valpen, har dock propsat på att vi ska åka töntig familje mini-van. För att den är bra att PACKA I. Man undrar ju var fan man hamnat när man ska på grabbresa till Texas och man premierar praktisk skit. Men till sist så vek man ner sig och bokade upp sig på en töntig familjebuss så nu blir det väl bara se till att man iaf får kontroll över stereon och kan köra Gladys and the pips och lite George Strait.

2010-Dodge-Grand_Caravan-Cargo-Van-Image-i01-1024.jpg
17-dodge-caravan.jpg

Den töntiga, praktiska bilen.
Men men, det kanske är andra strider som ska tas.​

Nu är vi uppe och rullar folks.​
Hörs snart igen

Dags att förändra konstprojektet?

Ok!​
Har ni någonsin varit med om att man väntar med att göra något och till en början så känns det lite stressande, ligger där och skaver, men efter ett tag så går man över den där gränsen när det känns ok, det kanske inte är det viktigaste trots allt. Skulle tro att det är inspirationen för konstprojektet Puppy TS i nuvarande form som tryter, det är ju per definition en start och ett slut som gör ett projekt.

Jag börjar tänka att vi har fyllt vår funktion som katalysatorer, inspiratörer och clowner. Vi kanske sakta men säkert närma oss exit där konstprojektet Puppy TS når vägs ände, utrymmet kommer så klart att fyllas, så är det med saker när man till en början vet att man borde ta hand om och vårda dem för att behålla initiativet och inte bli followers som alla andra, men efterhand tar annat över. Eller som Oscar Wilde valde att uttrycka det, everything popular is wrong.

testbloggmall.jpg

Så när ni läser kommande inlägg så kommer hårda kärnan att sammanfatta uppbyggnaden inför och sedan rapportera från Texas och årets IM-race. I samband med målgång och summering där så kommer även formen för det här konstprojektet att förändras radikalt. Projektet kommer verkligen inte försvinna, bara ändra uttryck, inriktning och form ett tag. Känslan är att man blir lite kvävd i de sociala medierna som de är idag, man känner sig inte unik, utvald och speciell. Man väljer själv om man ser det som slutet eller början. Men oavsett om det blir äventyr på nåt jävla fjäll, ett fullfjädrat cykelstall eller kupp på någon snabb tävling kan ni kallt räkna med att ni kommer att märka när det dyker upp nära er.

Klubben Puppy TS och dess medlemmar kommer också så klart att leva vidare och härja runt i på landets tävlingar, vi är fler, bredare, snyggare och bättre än någonsin. Vi har dock nått någon form av maxgräns på 20 pers för att kunna uppfylla grundbulten för den här föreningen. Tanken är att kanske görs det mer nytta när vi är ute och dunkar intervaller och träffar folk än sprider lynchstämning i trisverige. När vi kickade igång 2009 var det bara det stora klubbarna och vi, nu har det ploppat upp en hel uppsjö av mindre klubbar som inte passar in i de stora klubbarnas mallar, det kallar jag att bidra till utvecklingen. Kommer också passa på att slänga upp en flik med nytt skit och en PuppyCal här för att ni ska ha möjlighet att följa vår framfart om än i lite kortare form.

Ladda därför för ett inlägg om uppbyggnaden inför Texas, kommer till söndagens vilodag.

Check på den?

The Tribe Puppy TS

Yo!
För er som inte fattat det så tävlar den här bruden för Puppy TS, de måste ha missat det i hennes info nedan. Så trots vår aviga inställning till vissa sociala medier så kör vi bild och länk här. Hon är grym!

Och bara för att vi har en tyst utmaning (dvs han vet inte om det) med Filip Nitroveganen om vem som släpper nästa blogginlägg så betyder inte det att vi inte kör hårt eller för den delen slutat finnas i cyberspace på något sätt.​

Nu när vi ändå torskat vadet så kanske det kommer ett blogginlägg till helgen om status.​

Ironmange, ledsen att jag retweetade ditt uppenbara aprilskämt innan jag vaknat till, det var så där och jag var troligen ensam om att retweeta.

Tror det vankas långcykel tidigt imorgon lördag, är ni sugna hör av er till Valpen, själv ska man käka lösgodis. Det är ju lördag.
Aight?


Jättetuff torsdag med Running Sweden

Även om inläggen inte duggar tätt i februari så sliter vi på med träningen. I torsdags var det dessutom inte heller sämre än att vi skulle gästa Running Swedens torsdagspass. Det är som ni kanske vet mer eller mindre kutym att kalla sin pass tuffa namn som megasupertufthursdays osv. vi valde därför att gå in med arbetsnamnet jättetuff torsdag, kanske inte lika skräckinjagande men ack så bra.

Planen var att vi utan inblandning från de rutinerade RS-ledarna skulle in och ta pulsen på vår nya partner, vi jobbar inte med hyllning utan anledning så vi dök upp utan Putte (ja, han från Hell) Amanda och Micke som alla är välbekanta ansikten på Planet Fitness. Vi mönstrade dock CrossFitDudde, Löpking Pjärta och två lite plufsiga killar som kastade boll när det begav sig. Fick veta av trevliga bruden att det skulle dyka upp någon triathlonklubb och att det vankades 2x4x90s borta vi Karlberg, efter lite sedvanlig puppycirkus joggade hela gruppen helt sonika dit och började köra lite löpskolning. Pjärta var fruktansvärt övertänd och körde Ravellisteg i ett eget spår för glatta livet trots motsatta instruktioner, kanske berodde det på uthängning deluxe på twitter under dagen.

Hur som helst så föll det sig så väl att vi hamnade med king Torkel och dunkande 90s intervaller för glatta livet. Trots att Torkel bröt mot den gyllene regeln och aldrig skrika ut tid kvar förrän det är hemgång (dvs passerat halva minst) plus att undertecknad höll på att bajsa på sig sista 10s på varje intervall så gick det bra. Vi höll bra fart med hänsyn till underlaget och jag tror att alla hade lite värkande vader på fredagen.
Man märker att det finns lite kärlek till gruppträning då hetsen blir brutal när vi det väl vankas race. Riktigt bra pass och trevligt folk.
Vi kommer garanterat att komma tillbaka.

Puppys på plats (brutalt dålig skärpa men ändå något) med King Torkel inklippt på gammalt klassiskt skolfotomanér.

henke_puppy_running.jpg

Puls och fartkurva för nördarna.

Annars så har de två avverkade base3 veckorna rullat på bra, ökad volym knäcker ju lite. Men de två mest bestående träningsminnena från dessa är;

I onsdags fick jag och vår snabbaste kille Micke Sahlberg till lite kollektiv träning på Tenant and Partners lilla träningshörna. Det giggades Monark för att kolla att watten satt där de skulle men framförallt var det magiskt bra häng. Storchefen Torbjörn dunkande tusingar på löpbandet som det var världens enklaste sak (i alla fall de första 4) och (min granne typ) Conny kollade regelbundet så att vi inte lökade runt för mycket.

Riktigt bra gäng, förutsättningar och kultur där för GzMicke att utvecklas. Det enda minuset var väl egentligen att folk tittade på mig som om jag var dum i huvudet när jag bombade på med frivändningar med överstöt efter 90min monark medan Micke körde löpband.

Så klart körde vi fetaste hip-hopen i högtalarna, hörde dessa raderna i morse och tycker det kan bli dagens pass till Micke.

You little fuck, I got money stacks bigger than you
When I was pushing weight, back in '88
You was a ballerina, I got the pictures, I seen ya

veckan_puppyts.jpg

Det andra bestående minnet från veckorna är löpveckan från helvetet (bild till vänster) under årets mest snöiga vintervecka så var fruns bil på verkstad så det blev det att låna ut sin bil och springa i alla möjliga riktningar och åka buss när det behövdes. Två reflektioner på den. - Jag är fett imponerad av er som uppbringar 100k + per vecka på löpet, det dödar.- Löppendlare är fan så trevliga och hejar när man möts, annat är det med cykelpendlargubbarna. Där snackar vi tävling.
Nu är det således bara en basevecka kvar, sen är det vilovecka innan vi kliver in i mer tävlingsspecifika perioden build. Men innan dess så ska det hinnas cykla lite på Lanzarote, fick check på att ta med Cervelon nu på morgonen.

Sist lite musikreflektioner:
Kolla Petters senaste släpp nedan, går flitigt på radion, gillar att de har med Salem och Pontare i akustiska videon eftersom de har producerat.

Ok, då giggar vi lite trainer innan det är dags för Mello.
Aight?

Vilovecka, Super Bowl och lite nytt skit

Ok gott folk,
Så efter tre rätt hårda veckor, både träningsmässigt men även jobbmässigt så kommer då den där efterlängtade test och viloveckan. Ni som läst er Friel känner så klart igen er i upplägget. Det verkar som de två senaste lite hårdare perioderna har gett lite power i kroppen då det för undertecknads del blev pers både i poolen och på trainern, för att reagera på Perravis. Klart man sätter pers när det inte finns något relevant att mäta mot.

Lite oväntat kanske för vissa, dock inte för undertecknad, så har Perra seglat upp som favorit till Texas, med 7,5h på cykeln per vecka och då med en puls som inte setts sen gud vet när så kommer det här gå undan i maj, simmet sitter redan som en smäck, Valpen har trimmat upp Berra att Perra är kung och löpmäster har han ju alltid varit. Kan bli spännande det där. Det börjar bli så mycket surr att Valpen kommer börja smyglogga Perras timmar när han kliver in som statistikmupp hos Perra. Har lite för mycket annat på lager för att gå djupare in på Texassurret, men det finns en indikator som gör att man vet att vi ligger exakt rätt i träningsmängd och det är att Valpen drar på sig en lättare förkylning på viloveckan, ett klassiskt tecken.

Sköna viloveckan avslutades med middag, lite rött och inte minst mello på lördagskvällen. Innan dess ett skönt Team Malaco pass som innefattade 2 varv på skidbacken på Ekerö. Så nu får man använda söndagen till helvila och försök till att tömma inboxen likt leankungen. Ni som hört av er via kontaktformuläret på hemsidan, håll ut! Svar kommer inom kort.

puppy_hasselmark_playitas.jpg
Till vänster: Hasselmark efter test av kläder. Mitten: Så nära cykel på Fuerteventura undertecknad kommit i jan. Till höger: Robban på riktiga Fuerte ser ruskigt stark ut är det månne Mohikanens pass som börjar sätta sina spår?

En skön grej med Hasselmark är att han ofta sladdar ner på fredagmorgonar och ser alltid lika förvånad ut när han får höra passet. Huvudserie 15x100m tröskel förra veckan och 1500m test denna veckan är kanske inte direkt någon dröm men det verkar gå åt rätt håll med badandet.


Men annars har det varit mest cykelsnack i veckan. Nu har nämligen slutgiltiga lay-outen på vårens hetaste cykelställ satts och medlemmar och vissa få utvalda provat ut sina ställ. Efter lite strul av vår annars kungliga ausie så fick vi till slut ihop det sista. Så måndag kväll går prylarna för uppsömnad. Stort tack till alla partners för ett mycket gott samarbete. Så föga förvånande så kommer Puppy TS vara hetast även 2013.

Nya cykelstället, lite konstig färg på det gröna men här har ni ett utkast. Klickar ni på bilden kan ni läsa mer om Running Sweden.

Något som är nytt för året är samarbetet med Running Sweden. Det är ju sen gammalt att Collin, förlåt Rubin, kommer ner med Subarun och blir söndersimmad då och då. Vi har ju dessutom några av instruktörerna i Puppy TS, Amanda och Putte Hell bland annat. Vi håller fortfarande på att utarbeta formerna för det här men det känns ruskigt spännande, det är ju inte direkt så att vi är kända för våra running skills, men det kan räkna med att det kommer bli ändring på. Dock så kommer det inte springas några intervaller med PT-Erika och övriga i elitgruppen, vi får väl se om vi kan se till att styra upp den där soppan dessutom.

Några korta på slutet,
Imorgon blir morgonsimmet inställt till förmån för Super Bowl nr47, årets största sportevent. Klicka på bilden så hittar ni en bra guide för newbies. TV10 visar var skåpet ska stå och sänder. Bra kvalitutta på gossarna i studion där. Synd bara att inte Tebow giggar, vill ni se lite Tebow Magic kollar ni här. Tack för tipset Pjärtan.

Valpen som till årets ÖtillÖ har en ny partner, Johanna, som är en mycket trevlig tjej och inte minst stark som en oxe. Hon kommer framöver finnas med på våra långpass på måndagarna, viloveckans nedkortade långlöp gav en försmak på vad som komma skall. Det kommer bli åka av på Ornö i år för Valpen, det vill jag sannerligen lova. Vi får se vad morgondagens långpass bär i sitt sköte. Det senaste är att det kan bli ett inställt långpass pga sjukdom på Valpen imorgon men framledes finns vi nästan alltid på plats klockan 17:30 måndagar vid KTH om intresse finns.

Ny vecka, nya förutsättningar.
Kram
Henke

mtf ÖtillÖ 2013

Vänner,
Tänkte försöka sammanfatta de sporadiska inläggen från gårdagens ÖtillÖ kalas som var synnerligen mäktigt. Eftermiddagen startades med middag och Tuggarhäng, Perra anslöt och sen var det ÖtillÖ release för hela slanten.

20:10 släpptes listan och Puppy tog minst sagt storslam i meritklassen och fick med följande lag på meriter.
Herrar - Puppy TS - team Malaco - Henke och Perra
Herrar - Runners (måste blivit något fel? på namnet alltså inte att de kom med) - Jocke Berggren och Jojje
Damer - Puppy TS - Bibben och Lotta
Mixed - Puppy TS barba - Valpen och Johanna

Sen tog Hasselmark (som numera kör för Puppy) och hans partner Daniel Hansson en plats som FJS. Om Hasselmark tar sitt förnuft till fånga och namnändrar till Puppy TS - team FJS så ökar så klart chansen att ha ett lag (till?) på pallen.

Via lottning klev dessutom Chris och Qvibben in i racet samt vår stenhårde men trevliga (om han inte skvallrar om undertecknads engelska konversation med en döv kille i Sumpan) naprapat och simmarkollega Andreas in som debutant på ÖtillÖ 2013. Har säkert glömt några men samtliga lag hittar ni här.

Det var så klart nästan bara bekanta ansikten på kalaset och de flesta av lagen som kom med på meriter har vi ju så klart träffat eller känner efter våra tre raka race med 3 eller fler lag från Puppy TS på startlinjen. Inget snacka om att ÖtillÖ är Puppy TS favvotävling. Vi älskar ÖtillÖ, sen är det oklart om ÖtillÖ älskar oss.

puppy_ötillö_utlottning.jpg
puppy_mat_ötillö_2013.jpg
tuggarn_puppy_snittar.jpg
puppy_uppvärmning_ötillö_2013.jpg

Fullsmockat på Motwalls på lottningen, hårda kärna giggar indiskt, Tuggarn frossar i snittar och sist men inte minst poserar hårda kärna i "reseoutfitten" som gäller när det står Texas på biljetten. Nya loggan är fet!

Avslutningsvis så sänder vi en tanke till Tuggarn som trots ett digert register inte valdes ut, misstänker att CCC på lördagen och ÖtillÖ på måndagen inte hade varit en bra kombo men ändå. Valpen hade en annan teori, och det var att det troligen var suboptimalt att skriva att man nästan dött av hjärtflimmer mitt på nämndöfjärden 2010 inte var den bästa meriten att komma med. Han är fin Tuggarn.

Vi ses i september, men räkna med att det kommer bli så ruskigt mycket mer innan dess.

Brandning av glashuset Puppy TS

Vänner,
Allt eftersom man tittar runt så förstår man att det lovas en massa saker, det här med löften speglar även läget i träningsanläggningarna runt Solna där man allt som oftast hittar Puppy TS. Här kommer det sannerligen inte lovas ett inlägg om dagen eller nåt annat festligt även om det kanske vore på sin plats. Det brukar vara lite mer stiltje vintertid. Men när det kommer till viktlöften så vet jag att det finns vissa utfästelser men med tanke på status på Valpens våg samt fiaskot förra året, eller ingen vet egentligen hur det gick då uppdateringarna slutade trilla in på måndagsmorgnarna. Men enligt egen utsago så visade vågen 88 pannor startmorgon innan Celtman, men det är sannerligen inte bekräftade uppgifter.

Det finns även en sammanställning av lite statistik från konstnärlige ledaren men som det känns så kommer året sammanfattas med lite trevliga anekdoter. Strax på en blogg nära er. En som dyker upp i sammanfattningen är Micke "Dr Phil" Selvin som här poserar i schtekheta Puppymössan samt Örattröja som väl får ok, inte mer.

colting_selvin_puppy_triathlon.JPG

En annan som insett vilken badmössa det är som gäller är Jonas, kolla in länken för att läsa mer om hans simäventyr. 

En annan festlig sak som speglar vår personligheter, samt ger lite perspektiv till tränade timmar, i Puppy TS. När jag och Perra snackade lite löpning på nyår så kröp det fram att Perra testat 25k på förmiddagen för att kolla ryggen, allt gott så länge. När det sen skulle snackas snittfart så nämndes 5:30/km och efter påtryckningar modell större så var det så att det kanske var inkluderat bajspaus och stanna och titta på utsikten. Det är väl kanske därför som man kan höja på ögonbrynen när Valpen rapporterat att Perra höjt sig på cykeltestet och känner sig, citat, "odödlig" Klart att det betalar sig att gigga trainer.

Ok avslutningsvis glashusincidenten,
Den väldigt minnesgoda kanske kommer ihåg den skandalösa uthängningen som Valpen stod för, det var undertecknad som fick sig känga, blev kallad tysk mm. Samtidigt som Valpen själv inhandlat precis samma utrustning. Nu har dock Valpen tagit steget längre på utrustningssidan och kommer således under våren gigga SRM wattmätare för 30 lök. Klart man är fett avis på den, kanske får ta och slå Jocke Berggren en signal och snacka ut, om han nu bara kunde svara på luren...

Det var allt för nu, får återkomma om Putte Hells helgelitgrupp, legenderna i Vasalund, undertecknads årsstatistik och lite annat trevligt i veckan. Det är dags att sticka mot stan för sista mötet innan det är dags för långpass 1 i andra baseperioden. Vi får se om vi lyckas enas om några fartkrav eller om det starkast för dagen som sätter fart. Hyser dessutom en förhoppning om att P to the Järta kommer dyka upp. På onsdag så återstartar vi dessutom simträningen i Sumpan.

Kan bli bra