Brutalåret 2012

Hej vänner,Sitter kvar på kontoret, har tryckt en turkisk yoghurt med lite honung och fortfarande röd i flabben efter lunchens/eftermiddagens pass i Eriksdal. Dagen skall sedan avslutas med ett klassiskt T30 test på trainer, stora cykeloraklet och gamla multisporthjälten Petrusson låter dessutom meddela att det ska stirras in i betongvägg ingen jävla TV här inte. Sen ska det dunkas tusingar runt Råstasjön imorgon bitti, plus 2 grader och snöblandat utlovas. Tål att tänkas på när halva triathlonSverige sitter och fikar på någon solig bergstopp i Playitas.

Petrusson i bästa outfiten (snodd bild från cresendo Velos hemsida)

Som ni säkert förstår så har vi kickat igång träningen, det är dock vilovecka och tester denna veckan innan vi går igång med nästa 4-veckorscykel. Upplägget är ganska enkelt men väl anpassat, vi har ju testat lite olika och utvärderat senaste årets träning och identifierat ett antal nyckelpass och för vår del handlar det inte helt oväntat om löpning. Men innan vi kommer till själva upplägget så måste vi göra klart en sak. Vi har ju så klart också läst statistiken om att det ska göras 600h sen ska man kanske inte stirra sig blind på dessa, om man som jag chefar lite på ett ganska stort bolag med bitvis lite tuffare arbetsbelastning känns den lite mustigare än "prioriteringsfråga". Men där vi fortfarande till viss del befinner oss så gäller det helt enkelt att "ta jobbet" Man stöter ju på en del folk därute som inte hade fått skriva en timme i Valpens träningsdagbok för där finns det regler vettni, om man bara lökar runt så blir kan det bli rätt mycket timmar men rätt kass kvalitet, det kanske är det som MohikanClasse menar med "träna smart". Men för egen del så siktar jag på en ökning på kanske 10-15% träningstimmar i år, för att landa på cirka 550h plus minus 20h, och försöka hålla i farten som vi byggde förra året, det och Jocke Berggrens avslutande 8 veckors schema (där vi varit sämst tidigare) ska leda till 09:30 i Köpenhamn.

A-racet nästa år för Henke!

Det som är plus är att nu när vi dragit igång så kör jag och Valpen återigen så mycket som möjligt ihop, för att ha koll på att den andra inte mörkar och sen blir det så ohyggligt mycket bättre, roligare och jobbigare när vi tävlar och hänger. Det som dock är ett avbräck är att Jocke Berggren är i Falun på heltid men nya löpcoachen Pjärta har hittills inte sparat på krutet så det kan nog bli succé.

Perra då? Jo han kör stormörken som vanligt, inga uttalade mål, dock klar för NXTRI men om det skulle komma något annat därifrån än "ta sig runt" eller "överleva" så skulle jag sätta mina stekiga solbrillor i halsen. Att han sen börjar se ut som ett monster, är snabb som en vind i poolen och kommer vara typ proffs fram till sommaren räknas tydligen inte. Just nu är han lite som den kompisen som man hela tiden har vetat är HBTQ men bara inte kommit ut, blogginlägget min träning 2012 skulle vara såååå förlösande.

Min gamle trainervän, står och väntar.

Ok, jag återkommer kanske under kvällen eller morgondagen med veckoupplägget för Baseperioden (älskar alla tuffa namn på träningsperioderna) samt grovplaneringen för våren, det finns en och annan godbit där minst sagt.

Sen finns det lite nytt folk och coacher att presentera så nu är det dessutom dags att ta fram filmkameran så att det händer något.

Så håll i er gott folk för nu har vi startat igång brutalåret 2012.