Teamet lever

Vänner,
Om vi (jag, Henke) får feeling under sommaren eller inför någon av de äventyr och tävlingar som vankas så kommer det att hamna här. Puppy Adventure team är den naturliga avknoppningen från Puppy TS, fokus glädje, kompisvärdering och äventyr stora som små.
Nytt år har dock gett nya värdeord och nya gears så klart.
Check på den?

//Tank

 
 

Amfibiemannen 2014


Tror det eller ej, men konstnärliga ledaren börjar få lite feeling, troligen semestern som spökar. Men det kommer byggas lite ÖtillÖ och annat gott här under augusti. Kommer dessutom något kort om Amfibiemannen som hade fett med deltagare, inte minst ett par feta puppies som susar förbi med nr 150. Som vanligt så äger Lotta&Bibben allt som kommer i deras väg. Här kan ni kolla på den snygga filmen och bara hänga kvar till det kommer något mer.

 

Notera att bara för vi råkar länka 2 facebookposter betyder inte det att vi gillar skiten, aight?

Puppy Adventureaktiviteter i helgen


I morgon mina vänner så hoppas jag inte att ni missar när vår Ultrakung Pär "Perra" Bjelkmar tassar runt i Chamonix. Inte mer än 80k och +6000 höjdmeter ska avverkas. Start 04:00

Ni följer honom på länken nedan, startnummer 7387 - woop woop
http://mbm.livetrail.net/coureur.php

Passar dessutom på att dunka upp hans Instagramflöde här så får ni haka med lajv så att säga.

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more

I en annan del av europa så jagar på lördagen Johan "vildmarksfrillan" Hasselmark titeln som försmädligt tappades till någon skotte förra året. Troligen så ligger han lite efter på simmet, cyklar som galning och sen räknar vi kallt med att han krossar sitt gamla banrekord på löpningen.

Ni följer honom på länken nedan, startnummer 48, woop woop
http://www.cxtri.com/track/

Innan han tar sitt förnuft till fånga och dunkar upp en insta så får ni hålla tillgodo med bild från förra året.

Tror att det var allt för nu. Vi har säkert några som kör i Vansbro och Nice i morgon också. Men det är inte att klassificera som Adventure!

Kram från konstnärlige ledaren och äventyraren (i sinnet) Henke

Ultrasektionen utökas!

Det är absolut ingen överdrift att vår ultrasektion växer lavinartat, från att Perra varit ensam sedan 2009 så börjar nu ytterligare några nosa på riktigt långa tävlingar. Vi har dessutom beslutat att lägga in ultraskiten under Puppy Adventure team, vår uppstickarorganisation som planerar stordåd under 2015. Här kommer Blads rapport från tävlingen bortom glam och M-dot merch.

Fotnot: Artikeln är inte skriven av konstnärlige ledaren Henke utan en annan stenhård smålänning. Henke var också anmäld men kastade in handduken och skyllde mycket lämpligt på att han precis blivit småbarnsförälder.

Ursvik Ultra 75km
 
Puppy Adventure fanns givetvis på plats när Ursvik Ultra 2014 avgjordes. Då den konstnärligare ledare var pappatrött/sjuk kom bara jag till start. Loppet är nu en svensk klassiker i ultrasammanhang och vanns första gången av legenden Rune Larsson (Sthlm multisport arrangerar). Ett par saker gör loppet lite speciellt; dels springer man på varvbana (5 varv) och dels är det start vid midnatt. Förutsättningar för årets upplaga var perfekta; lätt regn och 3-4 grader. Det var lite blött i skogen men skönt att slippa snö/is.
 
Att lämna IM-världen och dyka upp på ett ultralopp är en omställning utan dess like. Inga män med 40-års kris som snackar gel och diskhjul. Inga 4000EURO i avgift, inga domare på banan som viftar med kort och en väldigt hjälpsam inställning till varandra på banan. Målet var solklart: Målgång är det enda som räknas, tid ointressant. Jag ville absolut inte missa de två åtråvärda UTMB-poängen. För första gången på tävling lämnade jag min klocka kvar i väskan och sprang bara på känsla, helt underbart.
 

Blad käka bossarnas bossar!

Blad käka bossarnas bossar!

Min plan var enkel: 1. Gå i alla uppförsbackar (tot 1800 höjdmeter) även om kroppen säger spring. 2. Sista varvet får inte bli det långsammaste. Jag följde min plan 100% och det kändes mycket märkligt att springa första 15km i 6-tempo. Jag tog vid varje varvning lång tid på mig att äta och dricka. Varannan sportdryck respektive vatten med Resorb  första 45km sedan cola/vatten resterande del. Åt mest Snickers samt pizzabullar. Drack en liten mun vid varje uppförsbacke, ca 10ggr per varv. Fanns dessutom ett par typiska ultra-skäggubbar på banan som kan tugget och bjöd på runekakor och nötter.
 
Varv1: 1.30. Skönt att komma iväg, var rejält blött/kallt innan start
Varv2: 1.39. Hittade ett trevlig gång som höll ihop fint i 25km
Varv3: 2.06. Här dog lampan på slutet och jag tappade rejält med fart, fick gå en hel del nerför för att inte halka omkull.  
Varv4: 2.06. Magiskt när solen tittar fram i skogen. Klädbyte och vilade lite.
Varv4: 1.54. Sista varvet var tungt fysiskt med stela ben men mentalt var det som en ”walk in the park”
Sluttid: 9.18, placering 28:a av 75.

Jag hoppas på att få springa i lite högre berg än i Ursvik nästa sommar om jag skrapa ihop fler UTMB-poäng.

BEST
 
/Henrik

 

Puppy Adventure Team - en äventyrsbas

Puppy Adventure Team - Hundarnas äventyrsbas

2013 var året då Puppy Adventure Team föddes. Tanken var och är även under 2014 att skapa ett forum för olika äventyr i sann Puppy anda. Eftersom "first four" dragit lite åt olika håll sedan starten, att Pelle bara pallade 1 månads träning gör inte att han inte är att betrakta som first four, men för att fortsätta köra under puppyflagg oavsett vad för typ av tävling vi snackar är väldigt viktigt för oss, det var ju på kompisvärderingar det här började. Och att tävla för Puppy bär med sig en viss respekt samt krav på att prestera.

Under 2014 finns väldigt högtflygande planer från delar av Teamet som inte riktigt pallar med Stockholmshybrisen gällande IM Kalmar och vi kommer dyka upp lite här och var. Så om ni ser hunden med multisportbandana så vet ni att det är någon av hundarna som är ute på äventyr. Oavsett om det är på toppen av Mont Blanc, Utö Värdshus eller i de mörka värmländska skogarna.

Vi ses därute gott folk

adventure logo.jpg