Ok. då sätter vi igång, vi svarar på de vanligaste och de kanske inte lika vanliga frågorna som vi stöter på. Saknar du något om din favoritklubb Puppy TS så finns vi på homer@puppyts.se eller på valpen@puppyts.se samt kontaktformuläret.

Puppy TS, vad fan är det för namn?
När vi 2009 bildade klubben så var det 3 gamla handbollsspelare, 2 som hade 30-års kris (Henke och Pelle) och en Valp, Johan "Valpen" Nykvist var då blotta 23 jordsnurr. Så då fick han namnge klubben.

Är ni en riktigt klubb eller vad är det här surret om konstprojekt?
Puppy Triathlete Society är medlemmar i RF och Svenska triathlonförbundet och våra medlemmar har licens. Vi försöker dock vara ett alternativ till de mera traditionella klubbarna. Lite mera fokus glädje fast med vinnarskalle.

Är det sant att ni startade det här på grund av ett vad?
Efter att vi alla lagt av med handboll under våren 2008 så började det växa fram, men våren 2009 bestämdes det. En Ironman, eller rättare sagt världens tuffaste ironman, Norseman, skulle avverkas under 2010. Nu blev det inte så för vi blev bortlottade men likväl så körde vi IM Zurich 2010 och alla 3 körde under 11 timmar trots att målsättningen från början var 12h.

Det snackas mycket om handbollsbakgrund, har alla lirat?

De tre grundarna Pelle, Henke och Valpen spelade några säsonger ihop i Allsvenskan i AIK Handboll, när de flyttade ner sig i div 3 så slutade alla tre och startade upp den här skiten. Pelle pallade dock inte med satsningen mer än 2 månader och redan på hösten 2009 klev Perra in som självklar medlem i den hårda kärnan.

Ni kallar er för sveriges fetaste traithlonklubb, varför då?
När vi dök upp på vår första tävling så var det rätt många som garvade när det var två elefanter i hjorden bland gaseller, men den där dagen i juni när vi debuterade i Kilsbergen tändes en gnista, året efter placerade sig Henke topp 10 på samma tävling och ytterligare ett år efter det så skickade vi vår första Puppy (Valpen) till Hawaii.

Jag skulle vilja köra med er, hur gör jag då?
Våra medlemmar måste ha för avsikt att träna med oss under säsongen och verkligen passa in i gruppen. Vanligtvis tar vi endast in medlemmar för kommande år på årsmötet i november. Men skicka ett snyftigt mail under contact så kanske Valpen mjuknar.

Vad är det som skiljer er från de andra Stockholmarna med hybris och kompressionskläder som brukar dyka upp på diverse aktivitet och med hög svansföring?
När vi startade upp det här så var det för att vi hittade ingen klubb som riktigt passade oss, vi valde därför att göra det på vårt eget sätt och det kommer vi även fortsättningsvis att göra. Ser man inte humorn i att vuxna karlar som pratar watt och catchfasen samt springer runt med pannlampor, ålskinskläder och kanske till och med magtröjor så kanske man ska ta sig en extra funderare.

Hur mycket kan det egentligen skilja er eftersom ni också kör en blogg om triathlon och träning? Ser inte det unika?
Målsättningen med bloggen är inte att ta ironiska motljusbilder på trainern även om det förekommer inte heller försöka hålla upp någon smutt fasad om hur mycket vi hinner med. Tyvärr blir det inte heller några vetenskapliga inlägg, möjligen några om matte (Valpen doktorerar i matte) Utan kort och gott om vår resa från tjocka lata lagspelare och hur vi tacklar världen, den nya träningsdosen och sthlmstriahleterna. Och nej, vi kommer inte erbjuda coachingverksamhet och vi kommer alltid att ta jobbet.

Rakar ni benen eller vad?

Klart att vi gör, det är det snyggaste sättet att se riktigt deffad och hård ut om man är cyklist. Eller så gör man det för att man tror att man är eller vill vara cyklist.

Transient
Transient
Transient
Transient
Transient