Team Malaco - The mtf race 2013 part 1

Ni som har varit med tidigare år vet att det gnällts en del om hur illa den här jävla tävlingen passar tanken (The Tank) Roström, om man tittar på bilden nedan som är från Kymmendö som i år intogs efter 7 och en halv timmas race ser ni att det fortfarande sprätter i benen. Medan de tidigare tre åren knappt varit styrfart på undertecknad vid den här tidpunkten. Så det kan vara så att det här blir en rätt festlig racereport.

IMG_3223.JPG

Kymmendö verkar vara ett rätt skönt ställe att hänga på! Foto: Valpen

Alrigt, men vi börjar med lite bakgrund som vanligt.
När Team Malaco (Henke och Perra) hösten 2012 fick en seedningsplats till årets ötillö så fanns det redan då en tanke. Om Perra som blivit biten av att springa typ AS-långt skulle få en plats på CCC så skulle han ta med sig expertkommentator Tuggarn till Frankrike samtidigt som jag och Norra Europas hårdaste man skulle teama upp i nya team Malaco. Sagt och gjort. Efter en lång vinterträning så börjar det teambuildas (mycket jag faller) och snackas taktik och prylar. Vi är ganska överens om att i år ska det snabbare än tidigare, vi gick ju i mål samtidigt med Tuggarn och Dudde förra året. För egen del så läggs det ytterligare mer fokus på löp direkt efter hemkomst från Texas (körde på bra hela vägen upp till IM Texas) begränsar även träningen till max två cykelpass per vecka för att prioritera löp/sim. Ni som hängde med inför Texas vet att Yoga numera är stående i schemat och att stelheten försvunnit börjar verkligen kännas när man springer i tuffare terrängen så trots en ordentlig vurpa vid Rörsjön ett par veckor innan race 1 sekund efter jag utnämnt mig själv till årets Ninja 2013 är självförtroendet kvar. Dudde börjar nu dessutom lägga in ett och annat långpass i schemat både för att persa i Köpenhamn och på öarna. När pers (9:47) är avklarat grattar jag på sedvanligt vis samt skickar över en raceplan för ötillö får omedelbart svar att det borde kunna gå ännu snabbare nu när vi lämnat ultramupparna hemma.

CCC_finish_1.JPG

Läs om CCC här.

Dudde.jpg

9:47 utan långpass min vänner. 

puppyNEAA.jpg

Klassisk ÖtillÖ målgång. 

Det är som vanligt mycket folk man känner ute på Sandhamn, inte nog med att det är ett helt gäng som är helt eller delvis med i Puppys så är det 240 andra uthållighetsmuppar på plats så efter lite skönhäng med vanlig surret, middag på seglarhotellet och racebriefenen (där Mats och Micke helt obemärkt smugit in "the world championshios of swimrun racing") så börjar det vankas läggdags. Kvällen avslutas med att jag förklarar allt om So you think you can dance för Dudde som är försiktigt positiv.

bild3.JPG

Klassik racebrief med "kupp" 

bild2.JPG

Hasselmark med sin rätt vilda frilla, kvalitet. 

bild1.JPG

Fruktansvärt klassisk selfie från hotellrummet. 

Så lite bättre förbered än tidigare år så är det då dags för min fjärde och Duddes femte start. Vi snackar om att öppna lite tuffare och sen är det bara att lita på kroppen och hålla fart Ornö ut. Jag har två egna mål och det är förbättra Ornölöpet samt springa på Långbäling (typ sista löpbara ön innan Utö) det är allt. Men först så ska man sova lite halvkasst på seglarhotellet i Sandhamn.

Hann bara med första halvan av racereporten idag. Hoppas att det inte tar 8 dagar innan själva race berörs, men man vet aldrig.

Hörs snart igen.