Team Malaco - The mtf race 2013 part 1

Ni som har varit med tidigare år vet att det gnällts en del om hur illa den här jävla tävlingen passar tanken (The Tank) Roström, om man tittar på bilden nedan som är från Kymmendö som i år intogs efter 7 och en halv timmas race ser ni att det fortfarande sprätter i benen. Medan de tidigare tre åren knappt varit styrfart på undertecknad vid den här tidpunkten. Så det kan vara så att det här blir en rätt festlig racereport.

IMG_3223.JPG

Kymmendö verkar vara ett rätt skönt ställe att hänga på! Foto: Valpen

Alrigt, men vi börjar med lite bakgrund som vanligt.
När Team Malaco (Henke och Perra) hösten 2012 fick en seedningsplats till årets ötillö så fanns det redan då en tanke. Om Perra som blivit biten av att springa typ AS-långt skulle få en plats på CCC så skulle han ta med sig expertkommentator Tuggarn till Frankrike samtidigt som jag och Norra Europas hårdaste man skulle teama upp i nya team Malaco. Sagt och gjort. Efter en lång vinterträning så börjar det teambuildas (mycket jag faller) och snackas taktik och prylar. Vi är ganska överens om att i år ska det snabbare än tidigare, vi gick ju i mål samtidigt med Tuggarn och Dudde förra året. För egen del så läggs det ytterligare mer fokus på löp direkt efter hemkomst från Texas (körde på bra hela vägen upp till IM Texas) begränsar även träningen till max två cykelpass per vecka för att prioritera löp/sim. Ni som hängde med inför Texas vet att Yoga numera är stående i schemat och att stelheten försvunnit börjar verkligen kännas när man springer i tuffare terrängen så trots en ordentlig vurpa vid Rörsjön ett par veckor innan race 1 sekund efter jag utnämnt mig själv till årets Ninja 2013 är självförtroendet kvar. Dudde börjar nu dessutom lägga in ett och annat långpass i schemat både för att persa i Köpenhamn och på öarna. När pers (9:47) är avklarat grattar jag på sedvanligt vis samt skickar över en raceplan för ötillö får omedelbart svar att det borde kunna gå ännu snabbare nu när vi lämnat ultramupparna hemma.

CCC_finish_1.JPG

Läs om CCC här.

Dudde.jpg

9:47 utan långpass min vänner. 

puppyNEAA.jpg

Klassisk ÖtillÖ målgång. 

Det är som vanligt mycket folk man känner ute på Sandhamn, inte nog med att det är ett helt gäng som är helt eller delvis med i Puppys så är det 240 andra uthållighetsmuppar på plats så efter lite skönhäng med vanlig surret, middag på seglarhotellet och racebriefenen (där Mats och Micke helt obemärkt smugit in "the world championshios of swimrun racing") så börjar det vankas läggdags. Kvällen avslutas med att jag förklarar allt om So you think you can dance för Dudde som är försiktigt positiv.

bild3.JPG

Klassik racebrief med "kupp" 

bild2.JPG

Hasselmark med sin rätt vilda frilla, kvalitet. 

bild1.JPG

Fruktansvärt klassisk selfie från hotellrummet. 

Så lite bättre förbered än tidigare år så är det då dags för min fjärde och Duddes femte start. Vi snackar om att öppna lite tuffare och sen är det bara att lita på kroppen och hålla fart Ornö ut. Jag har två egna mål och det är förbättra Ornölöpet samt springa på Långbäling (typ sista löpbara ön innan Utö) det är allt. Men först så ska man sova lite halvkasst på seglarhotellet i Sandhamn.

Hann bara med första halvan av racereporten idag. Hoppas att det inte tar 8 dagar innan själva race berörs, men man vet aldrig.

Hörs snart igen.

Splits från årets race

Ok, gott folk. För er som är av den lite mer binära skolan så kommer här årets splits och så klart i jämförelse med de tre tidigare åren. Det är säkert någon som tycker det är kul. Filmerna är ju på plats och lite bilder och sånt är på ingång. Men man ska ju hinna jobba ikapp lite också och sen åka till Kalmar, käka kräftor och dricka sprit med Blad och hans galningar så det är lite jäktigt just nu. Jobbigt liv man lever. Men splitsen från måndagens race och alla andra år kommer här.

Sluttiderna är inte exakta men det ger en rätt bra bild av hur det gått på de olika sträckorna och var man tappar tid. Det är också det gamla distanserna som anges i sidan men det känns på något sätt mer rätt.

ÖtillÖ total kopia.jpg

Frågor på den? 

ÖtillÖ 2013 mer film

Vi fortsätter på filmspåret ett tag till. För att kolla Puppy TS båda lags målgång rullar ni enklast fram till till tiderna nedan.
16:20 för att se Puppy TS Bibben och Lotta sätt banrekordet
20:29 för att höra Tuggarn berätta hur trött jag (Henke) verkligen ser ut.
22:28 slutligen för att se Puppy TS - Team Malaco rulla över mållinjen.

En magisk tv-produktion.
Håll bara ut så kommer det en racereport, splits och lite annat gott skit.

Tuggarn och Puppy snackar i TV

Gott folk, det filas fritt på en racereport från gårdagen, men om ni kollar 41:25 in i den här rullen så får ni se mig och Dudde snacka ut med Tuggarn via Jojje som är ÖtillÖ crewets egen Lelle Moberg. Alltid en start.

För er som vill se hela direktsändningen igen klickar ni enklast in här. 

Årets race - ÖtillÖ anno 2013

Ok, trots uteblivet uppsnack här på bloggen så kommer vi fortfarande att ha en hel del lag med Puppyanknytning på årets race. Enklast följer ni oss genom att klicka er in på 

www.otillo.se/live

Där kommer ni kunna följa en massiv livesändning med experterna Åsa och Tuggarn, både mäktigt lojala Puppy TS, så klart. 

attachment-512cc5afe4b091ea7fce0110

Vill ni veta mer om deltagande lag så kolla in på Tuggarns blogg där han intervjuat flertalet lag. Vi har slarvat med att skicka in våra svar men lovar att göra det innan midnatt. Imorgon klockan 12:00 går i alla fall färjan till Sandhamn och förutom livesändningen så kan ni med fördel kolla in twitter och mtf insta för lite uppdateringar.

Puppylag som deltar
lag 22 - Puppy TS team Malaco - Henke och Dudde
lag 105 - Puppy TS - Bibben och Lotta

Lag med Puppyanknytning, minst en Puppymedlem
Lag 13 - FJS - Hasselmark och Daniel (Hasselmark kör Tri för Puppy)
Lag 54 - Yuppie - Chris och Qvibben (Chris kör Tri för Puppy)

Kan har missat någon men tror att den sista att skjuta ut sig var Andreas.  Hoppas att ni är redo får årets race.

Promotionrullen och Mackan är med

Efter att tiden gått ut för att spika deltagare i de respektive lagen där en deltagare inte kan eller vill vara med så har det hänt vissa saker med lagen. Några snabba, såg att Antti hade fått en partner i legendaren Marcus Marre Hultgren som samtliga år mig veterligen trillat in på ett bananskal. Vi måste snacka ut med honom om det. Det är också klart att Valpen skjutit ut sig från deltagande med Johanna som hittat ny partner, dessutom så verkar Chris och Qvibben tackat jag till sin plats den behöver vi dessutom följa upp. Den uppdaterad teamsidan ligger nu uppe här.

Vet inte om ni sett den här rackaren till promotionrulle, men det är ju en skön storyteller om myten ÖtillÖ. 7:29 in dyker dessutom konstnärlige ledaren upp med en kamera i ansiktet.  

Ja, visst får man lite gåshud varje gång. 

mtf ÖtillÖ 2013

Vänner,

Tänkte försöka sammanfatta de sporadiska inläggen från gårdagens ÖtillÖ kalas som var synnerligen mäktigt. Eftermiddagen startades med middag och Tuggarhäng, Perra anslöt och sen var det ÖtillÖ release för hela slanten.

20:10 släpptes listan och Puppy tog minst sagt storslam i meritklassen och fick med följande lag på meriter.

Herrar - Puppy TS - team Malaco - Henke och Perra
Herrar - Runners (måste blivit något fel? på namnet alltså inte att de kom med) - Jocke Berggren och Jojje
Damer - Puppy TS - Bibben och Lotta
Mixed - Puppy TS barba - Valpen och Johanna

Sen tog Hasselmark (som numera kör för Puppy) och hans partner Daniel Hansson en plats som FJS. Om Hasselmark tar sitt förnuft till fånga och namnändrar till Puppy TS - team FJS så ökar så klart chansen att ha ett lag (till?) på pallen.

Via lottning klev dessutom Chris och Qvibben in i racet samt vår stenhårde men trevliga (om han inte skvallrar om undertecknads engelska konversation med en döv kille i Sumpan) naprapat och simmarkollega Andreas in som debutant på ÖtillÖ 2013. Har säkert glömt några men samtliga lag hittar ni här.

Det var så klart nästan bara bekanta ansikten på kalaset och de flesta av lagen som kom med på meriter har vi ju så klart träffat eller känner efter våra tre raka race med 3 eller fler lag från Puppy TS på startlinjen. Inget snacka om att ÖtillÖ är Puppy TS favvotävling. Vi älskar ÖtillÖ, sen är det oklart om ÖtillÖ älskar oss.

attachment-510295d2e4b0527bec707ab8
attachment-510295c0e4b01cb3fe31dc3c
attachment-510295e1e4b091edd3f13cc1
attachment-510295f0e4b01cb3fe31dc99

Fullsmockat på Motwalls på lottningen, hårda kärna giggar indiskt, Tuggarn frossar i snittar och sist men inte minst poserar hårda kärna i "reseoutfitten" som gäller när det står Texas på biljetten. Nya loggan är fet!

Avslutningsvis så sänder vi en tanke till Tuggarn som trots ett digert register inte valdes ut, misstänker att CCC på lördagen och ÖtillÖ på måndagen inte hade varit en bra kombo men ändå. Valpen hade en annan teori, och det var att det troligen var suboptimalt att skriva att man nästan dött av hjärtflimmer mitt på nämndöfjärden 2010 inte var den bästa meriten att komma med. Han är fin Tuggarn.

attachment-51029ab3e4b014593379fed0

Vi ses i september, men räkna med att det kommer bli så ruskigt mycket mer innan dess.

ÖtillÖ - slutet gott - race och movie

Gott folk!Igår avslutade jag och Bjelkmar trisäsongen 2012 när vi för tredje gången körde ÖtillÖ. Är osäker men vi lär vara rätt unika med tre raka fullföljda tävlingar i samma tävlingskonstellation.

Valpen och Lotta fullföljde också för andra gången, dock första ihop och de landade som femte mixedpar och var väl inne typ 40 min innan oss, som vanligt starka som tusan.

attachment-50bf5005e4b0700525592afb

Lotta och Valpen, Valpen gör klassikern och stänger av klockan.

Sista lag med Puppyanknytning var Micke Granath som körde med superstarka Elin och de fullföljde trots en illa stukad fot på Micke. För er som vill har resultat så får ni klicka er in på ÖtillÖs hemsida. Det finns som vanligt splits och allt annat som kanske dyker upp vad det lider.

Här kan ni lyssna på mig och Perra i webradion innan racet.

Här kan ni lyssna på en skön rapport från grissimmet, Jojje håller i micen som vanligt.

Det är märkligt hur ett race som passar främst mig så fruktansvärt illa kan locka mig att köra en tredje gång. Jag är dålig och blir ruggigt sliten i tuff terräng och sen stelnar mina 90 pannor fördelade över 193 cm lätt till över tid och speciellt när det är mycket löp för att sen plaska i en fjärd som håller fjorton grader under 50 minuter. Vi hade som målsättning att landa bland de 20, vilket vi misslyckades med kapitalt. Men trots det så kan jag inte låta bli att känna mig lite stolt. Vi kastade in allt vi hade igår och det var så långt det räckte med Perras knä och att jag är som en 60 åring i kroppen, stolt att vi inte bröt. Det är samma sak varje år, man har glömt och jävla hårt och långt det är. Men det ska gudarna veta, igår var verkligen det tuffaste racet på de här tre åren som vi kört och som vanligt var de väl cirka 40% som bröt eller inte klarade cutten.

På plussidan, jag drog Perra 35 minuter på Ornö, snacka om fall framåt. Jag krampade inte en gång, började efter 2 timmar 2011. Jag hade fett med mental energi kvar, inte krut i benen, även till de sista öarna.

Tuggarn och The Dude kom ikapp oss i slutet på Ornö och hade också en hård dag. Jag och Tuggarn hade en deal om joint venture om vi kom upp på Utö ihop, så blev det även om jag och Perra hade överläggning på Långbäling om vi kunde hänga dem, men det hade vi inte fixat.

attachment-50bf5005e4b0700525592afe

Team Malaco och NEAA i en joint venture

Kvällen blev bra med trevligt häng dessutom, det är lite som uthållighetsmupparna firmafest därute på Utö.

Nu börjar axlarna stelna till och värka så där härligt och suget efter att kanske lära sig springa trail att komma igång, och om det finns möjlighet så kanske det blir en vända till.

Fick dessutom en rätt skön uppenbarelse under första timmarna. Jag har, som ni som följt oss under senaste månaden vet, varit rätt besviken över tävlandet i Köpenhamn och efter analys av träningsdagboken ser jag att jag visat på vissa överträningssyndrom i perioder så nu blir det till att ta hand om kroppen, vila och se till att få tillbaka rörlighet, styrka och glädje. Lite skoj att jag var stelast första 5 timmarna och sen studsade jag upp mot slutet av racet, Perra såg förvånad ut.

För er som var oroliga så har vi så klart klippt ihop en film från årets race. Fick justera lite ljud för Icona Pop ville inte låna ut sin fina "I Love It" till Puppys ÖtillÖ rulle.

Det var många som gjorde fina insatser igår, vinnaren Mange ihop med Lelle nöjer vi oss med att gratulera för nu.

Fick lite respons på att de var twitterpaus på gång. Jag startade Puppy TS twitterkonto 2009 i samband med att vi körde vår första tävling någonsin, i samma veva som vi drog igång den här bloggen. Nu pausar vi lite på twitter, känns lite 2009, men bloggen kommer i allra högsta grad att leva kvar. Den kommer få sig en ordentlig makeover och oavsett var vi kommer rikta våra uthållighetskrafter nästa år så kommer bloggen leva vidare. Att man inte gjort en Ironman under 10 timmar är ju fan patetiskt som Valpen uttryckte det i bilen hem, så någon form av satsning blir det. Bloggen kommer dessutom att gå tillbaka till basic, rakare och ärligare. Som den var i början.

Nu två glas rött senare så skickar vi ut en kram till alla vi stött på i sommar och alla år sen vi började med den här skiten.

Lite vila på den?

ÖtillÖ 2012 - Följ Puppy TS idag

Yo!Om inget oväntat har inträffat så startar idag 3 lag med Puppy folk inblandat. Ni följer oss enklast via ÖtillÖs hemsida där det finns livetracking men även länkar till olika social media som rapporterar.

Puppylag 2012
Lag 58 - Puppy TS - Team Malaco - Henke och Perra
Lag 81 - Team Viscious and Delicious - Micke och Elin
Lag 83 - Puppy TS - Team Proanalys - Lotta och Valpen

attachment-50bf4ff5e4b0700525592984

Så här har det sett ut genom åren med Puppy TS på ÖtillÖ

attachment-50bf4fbde4b0700525592550

Vad fan är ÖtillÖ?
Läs lite racereports eller klicka på loggan nedan så landar du på ÖtillÖs hemsida. Henke&Perras story 2011
Henke&Perras story 2010

Valpen&Bibbens story 2010

Inför ÖtillÖ - Mästaren Jonas Colting

På måndag smäller det, årets skönaste och hårdaste race ÖtillÖ går av stapeln i Stockholms skärgård. Vi försöker som vanligt kolla av läget med lite olika folk. Det finns väl egentligen bara en som alla år varit med i toppen eller brutit. Så klart stämde vi av med mästaren Jonas Coltning.

Jonas! Hur är formen inför årets ötillö race? Jo, den är hygglig! Jag hade en snabb återhämtning efter Kalmar, antagligen för att jag gick en del på löpningen, så jag var i vattnet och simmade redan på måndagen efter loppet. Jag har inte sprungit så mycket men simmat nästan varje dag. Men framför allt är jag ju förbannat taggad på Ö till Ö och har en hatkärlek till den jäkla banan!

Du har nu ny partner, det är väl den 4e i ordningen om jag inte är helt snett på det. Tre frågor på den. Nr1: Vem är din nya partner och en några snabba info om honom, hans styrkor och varför du valde honom? Det är väl ändå så det funkar, de snabba pågarna ute landet väntar på att Jonas ska ringa om ötillö? Erik Strand, från Falun. Flerfaldig svensk mästare i triathlon och har varit tvåa i både Ö till Ö och tvåa i Kalmar ifjol, under sin debut på Ironmandistansen. Erik var dessutom den som slog mig med typ två tiondelar när vi blev etta och tvåa på Vansbrosimningen 2005!

Det var svårt att rekrytera en partner i år. Jag har varit i kontakt med både Tim de Boom, Chris Mc Cormack och Conrad Stoltz, samt flera svenska triathleter men alla har antingen en annan agenda eller vill inte köra. Pontus Lindberg tackade nej för att han tyckte att det var en konstig tävling som var vare sig multisport eller triathlon:) Men jag har ganska höga krav också och för att komma ifråga som partner måste man vara lika bra på att simma som jag, till att börja med, och urvalet blir då ganska litet direkt.

Nr2: Vad skulle du säga talar för er som team i år? Nja, vi är väl lite underdogs med tanke på att jag opererades i våras och inte är helt fullt på banan än, samt att Erik varit lite under isen med sjukdomar och annat. Men vi är ju de snabbaste simmarna på banan och vi kommer att gå hårt där. Sedan får vi hoppas på tuffa simförhållanden så att det blir en utslagsgivande dag!

Nr3: Surrar du för mycket så man inte pallar köra mer än ett år med dig eller är det den svarta energin och höga tempot som knäcker gossarna? Haha, ingetdera! Det är bara en slump att partners växlar. 2008 vann jag med Pasi Salonen men året efter så var han skadad och jag körde och vann med Flinta. Efter det höjdes nivån på loppet och jag behövde någon som simmade lika starkt som jag och det gjorde Gordo Byrn som var min partner när vi vann 2010. Björn Andersson och jag hade nog gjort ett bra lopp i fjol och vi ledde ju halvvägs när han blev sjuk.

Colting och Flinta fixar biffen 2009!

I och med din nya sponsor kommer vi se dig kuta omkring med en Rolex Submariner eller ansluter du till övriga mattematikstudenterna och kör miniräknarfula men användarvänliga Garmin? Min Rolex är till för civilt bruk och den har jag bara innan och under loppet. Det hade ju varit för tråkigt att tappa den på havsbotten! Jag avskyr Garminklockor och kommer verkligen inte att använda en sådan! Skönt att man får medhåll på den någonstans av någon som faktiskt är bra!

Du är ju någon form av institution på ÖtillÖ, vad är det som gör att återkommer år efter år. Gillar punkt-till-punkt lopp och jag tycker naturligtvis att det är kul att köra lopp som jag kan vinna! Och sedan är det ju en sån fin utflykt i skärgården!

Sist men inte minst, om man är en 90 pannors lat gammal handbollsspelare, har du några sköna quick fix för att bli riktigt triathlet och väga in på 80 pannor till nästa sommar. Har jobbat mycket kött och rött i sommar med mindre framgång. Sluta ät handbollsklister, kör mindre bänkpress och spring mycket innan frukost!

Tack för svaren, det är alltid trevligt med lite Coltingsurr. Nu kör vi lite skönlördag innan det är dags att ge sig av ut mot Sandhamn.

Det kommer upp lite mer info om hur ni följer oss tidigt måndag morgon. Nu åker vi!

Inför ötillö 2012 - filmen

Allt eftersom vi närmar oss Ötillö, på måndag den 3e september smäller det, så bygger vi lite stämning. Idag på kvällen körde vi det sista specifika passet i Hellas. Under föregående vecka fick vi oss en pratstund med Tuggarn, plus att vi snackar lite utrustning och bjuder på lite sköna klipp från förra året..

Årets tävling närmar sig vänner, återkommer med lite mer innan det är dags.

ÖtillÖ - tips och movies - uppdaterad

Eftersom det börjar infinna sig ett sug för ÖtillÖ, kanske pga sms från Tuggarn, samt massa snack om att sjösätta en multisportvända med Team Malaco till hösten efter årets triathlon-A-race som är Norseman för Perra och KMD Copenhagen för mig.Satt och kollade lite tävlingar, lutar åt Raid Uppsala kanske även Finnmarksturen (MTB race) förutom magiska ÖtillÖ då så klart. Mitt i detta så dök det här klippet upp, har ni inte kollat på mäktiga FJS hemsida så gör det nu. De är tunga och Johan dyker ju upp med Micke "från förorten" Sahlberg då och då. Kanske är så att de kvalificerat sig för en start i Ekerö International Aqualthon, då kan ju Team Malaco kan pumpa dem på lite tips och ideér.

Jobbar för övrigt på att få Peter Dörlich som grillmästare på aqualthonkvällens grillparty, kan bli stort. Hör av dig Peter.

Brutalt bra info kring ÖtillÖ från FJS som varit på pallen tre senast åren, vann 2010. Bästa guiden man kan få.

 

Puppy TS film från ÖtillÖ 2011, inte så arty som de brukar men det var mest Valpen som höll i kameran och han är som vi vet lagd lite mer åt det binära hållet.

Uppdatering 20120530 Eftersom det formligen rasat in synpunkter på filmvalen, speciellt från vår egen Jocke Berggren så lägger vi upp ytterligare en rulle. Den som vi helst skulle haft upp ligger inbäddad i något flashkör så där skulle vi behövt PLANS hjälp men den hittar ni här. Men i väntan på nästa tävling så får ni hålla till godo med denna.


ps. för er som inte visste det så är PLANS Puppy TS egen hacker, ingen att göra sig ovän med vill jag lova. ds.

Gott med lite ÖtillÖ taggning så här i slutet av maj. Ses i Sandhamn 3 september vänner.

Henke

Puppy TS - ÖtillÖ 2012

Det tog 25 minuter innan årets ÖtillÖ-anmälan var full, Puppy TS fick dock med tre lag även iår. Lagen är
Puppy TS - Team Ölwn - Anna och Catta. Tvåa i damklassen förra året.
Puppy TS - Team Malaco - Henke och Perra, fullträffarna har uteblivit men tredje gången gillt?
Puppy Triathlete Society - Valpen och Lotta. Ny mixedkonstellation från Puppy TS.

Räkna med att det kommer mer om detta vad det lider mot sommaren.

attachment-50bf4ff5e4b0700525592984

Lite bilder från åren med Puppy TS deltagande

Om ni vill tagga igång redan nu så kolla in årets film.

attachment-50bf4fbde4b0700525592550

Vad fan är ÖtillÖ? Läs lite racereports eller klicka på loggan nedan så landar du på ÖtillÖs hemsida.
Henke&Perras story 2011
Henke&Perras story 2010

Valpen&Bibbens story 2010

ÖtillÖ - Team Malaco gråter ut

Ok då har vi kommit till den punkten där det är dags att sammanfatta årets sista tävling och i och med det så går vi in i transition. Under transition så är det Tuggarmässigt upplevelsebaserad träning på så sätt att man tassar runt Ekerö i fivefingers i bästa höstvädret. Ibland så önskar man ibland att det var så här året om. Mer vad vi hittar på nu kommer i senare inlägg, för egen del har transition precis rullat igång, men löp och simfokus är på tapeten. Det finns dessutom hur mycket obearbetat filmaterial som helst som konstnärliga ledaren inte hunnit med att hantera så räkna med att det kommer bli filmhöst utan like.Sen ska ju Valpen som ni säkert vet till Kona! Jag har snackat ut med Valpen, och filmat det, om det där och vad vi egentligen kan förvänta oss, den filmen kommer till helgen min vänner.

Nu till racet, Förra årets minutiösa förberedelser var till i år utbytta till kanske 3-4 gemensamma pass (specifikt ötillö) eftersom jag landade från Phillies endast 3 veckor före start. Men vi kändes oss ändå ganska trygga, vet ju dessutom att Perra är master Yoda när det kommer till långa tävlingar och terräng. På materialsidan bytte vi upp oss en storlek på paddlar och tog med ett elastiskt band, och inte minst så hade vi snackat ut om hur man vill bli hanterad när det börjar dippa i skallen.

Vi gör dessutom en annan förändring, eftersom min kost varit allt annat än bra från efter boostveckan, brukar ju som ni vet predika modifierad paleo, så går jag all in med carboloader. Jag och Perra dunkar Vitargo kvällen innan och på morgonen, blä. Vi avslutar dessutom med en vitargo prerace gelé som smakar typ bajs som jag inte ens kan svälja men känner oss fett laddade. Mitt vanliga prerace käk är hemgjorda biffar och broccoli ett par timmar innan race plus bra sömn och kost under alla uppladdningsveckor det är först då kroppen svarar som ett reaplan på alla snabba carbs man stoppar i sig på tävling. Men här handlar det om damagecontrol så vi fyller oss med vitargo modell prerace.

attachment-50bf4febe4b0700525592909

När vi stod där på startlinjen kändes det riktigt bra, brudarna var ganska uppspelta hela dygnet innan start men såg laddade ut, Lotta var lika cool som vanligt och den glöden som fanns i Robban ögon var magisk. Skottet gick och fältet rullade ner till första simmat. Vi klev i och fick dagens första pungspark, riktigt jävla blåsigt, vågor och strömt. När vi klev upp på första stoppet kändes jag mig urstark och bråkade som vanligt med Perra om att vi borde öka och att han simmade som en kratta (vilket han gjorde första simmet) jag höll mig dock i skinnet för jag visste långt där bak att när vi kommer mot Ornö så behöver jag min Ultraperra.

De följande första tuffa öarna så håller vi bättre fart (mot förra året) på löpet men tappar lite på de simmen som är längre, på de öppna simsträckorna är det bitvis riktigt tufft. Vi matar på bra och snackar med lite bekant folk även om det känns som vi hamnat lite på "mellis" eftersom det inte är så mycket folk. Redan tidigt så gör jag ett par ordentliga vurpor men med humöret på topp och enbart glädje i kroppen så är detta inga konstigheter. Det känns här att jag och Valpen tränat inför halv ironman i år för jag upplever farten som låg men Perra bromsar mig på ett handfast sätt, tänker att jag hatar allt vad Ultra heter, vill ju för fan vinna.

attachment-50bf4febe4b070052559290c

Detta förändras dock efter cirka 4 timmar, nu börjar min mage strejka ordentligt, omsöm kramp i mage och delvis rygg gör att vi får gå på många öar den här sträckan, snackar lite med sjuksköterskan på en checkpoint och hon tycker min mage är duktigt svullen men jag har bestämt mig för att köra på. Man blir galet förvånad vilken koll det trots allt finns under den här tävlingen. Försöker under kommande timmen springa ut i skogen några gånger men inget händer, krampen består och har nu även spridit sig permanent till ryggen. Vi är under denna perioden bitvis tillsammans med Lotta och Robban där Robban också är ganska vissen. På det långa simmat håller vi ihop, Lotta drar Robban, jag matar järnet men vi kommer inte framåt och jag är här säker på att jag måste bryta. Slår krampen till här så dör jag hinner jag tänka men lyckas till slut ta mig upp på klipporna.

attachment-50bf4febe4b070052559290f

Väl uppe på land vet jag att jag säger till Perra, benen håller, ge mig en ö till sen kör vi. Vi går ytterligare någon sträcka sen börjar det lätta något i magen. Jag slutar äta helt i detta läget och kör endast vatten och ibland ytterst lite av något sött och sakta men säkert börjar det släppa något och när vi kommer till Ornö för löpet så har krampen i ryggen släppt, bara magen som strejkar så nu är det bara att försöka ösa. Eftersom jag gått lite lågt på energi de senaste 5 timmarna så har krampen även nått benen men vi har bestämt oss för att hålla oss löpande. I bogserlina (enda tillfället vi tog fram den) efter Perra så tar vi hela Ornö löpande, men när man kör ultra så går man i backarna, det är bästa och jag känner nu att jag älskar ultra över allt annat. Vi tar dryga 20 minuter på fjolårets tid här och två salta bitar gott och blandat ger lilla extra kicken som behövs för att klara sista biten till dagens sista checkpoint. Festligast under den här perioden är att Perra snackar glatt vid flertalet tillfällen, men får sällan svar för här snackar vi riktigt "svart energi" från Roström och det är långt under källaren man får gräva då.

På kommande öar så går det segt även i år men fötterna håller i alla fall ihop och Perra sporrar på mig som fan, helt enligt plan. När vi till slut landar på Utö efter ett par korta sim med ruskiga vågor brister det och efter lite lipande och ösande av kärlek över Perra så börjar vi jogga mot målet. Här kommer det ett lag och ska springa om oss vi kontrar dock och helt plötsligt släpper det något och vi kan dunka på hela vägen in.

attachment-50bf4fe9e4b07005255928e7

Jag gör en Valpen och stänger av klockan, Perra ser oberörd ut

Summering Även årets upplaga av ÖtillÖ lämnar ett ganska stort hål i tävlingssjälen, trodde att det skulle gå bättre i år tidsmässigt även om det var tuffare sim. Men det som är jobbigt är att Perra återigen får släpa runt på mig och så kan vi ju inte ha det. Det som dock känns stort är att vi tar oss runt trots att 9 av 13 timmar består av magkramper och övriga kramper. Tror inte det blir carboloader nästa år. Men målsättning är att till nästa år snäppa upp löpningen ytterligare en nivå och sporra Perra på Ornö. För när allt kommer omkring så är ÖtillÖ årets häftigaste tävling så Team Malaco kommer tillbaka även nästa år.

Iaktagelser Vi hade lätt bästa supportteamet med Valpen i spetsen som var med utmed nästan hela banan. Mackan fick sig dock en skrapa när det gjorde som ondast. Men det var trevligt och det finns mycket film.

Som vanligt var det trevligt både på Sandhamn och Utö allt trevligt folk och det fina arrangemanget. Grymt som vanligt.

Anna och Catta gör en storstilad insats och kliver rakt upp på pallen, ni är grymma brudar. Även Robban och Lotta gör det bra, tror nog att vi även nästa år mönstrar i alla fall 3 lag.

Det finns massa statistik och splits men det hinns inte riktigt med just nu.

Tror det var allt för nu. Hörs i veckan

Ge fan i Tuggarns våtdräkt!

Ok gott folk, vi lever!Men det har varit 2 veckors helvila för egen del men det har varit allt annat än vila men det får vi gå in på senare. Trippade dock igång med lättare löp i måndags och hoppas kunna göra Valpen sällskap på morgondagens 27k.

Men innan årets racereport, rapport från klubbavslutningen, påannonsering av höstens filmer och rapport från Valpens träning inför Kona tänkte jag bara passa på att efterlysa VÅR Tuggarns våtdräkt.

För hur kul det än hade varit om det hade varit vårt practical joke att ta den så är det på tiden att den kommer tillbaka.

Tuggarn i borttappade vårdräkten

Så sluta tjafsa sitter du hemma och trycker på en aquamandräkt som inte är din, hör av dig här eller direkt till Tuggarn. Check på den eller?

ÖtillÖ 2011

Vi släppte ut 3 lag på banan i år och alla tre tog sig i mål, ni får nöja er med foton från målgången på samtliga lag. Racereport kommer under morgondagen.

attachment-50bf4fe9e4b07005255928e7

Jag gör en Valpen och stänger av klockan, Perra ser oberörd ut

attachment-50bf4feae4b07005255928ea

Brudarna kutar in på pallplats och är glada

attachment-50bf4feae4b07005255928fa

Robban och Lotta tog sig in till skymningen! Grym prestation

Några snabba observationer och kommentarer

- Det kanske trevligaste på racet är allt häng och snack med trevliga tri/multisportfolket och den grymma organisationen. Alltid världsklass.

- Det var ett ruskigt tufft race i år, mage och ryggkramper efter 3-4 timmar och en bitvis riktigt tuff vind. Men vi tog oss i mål och höll oss löpande hela Ornö, team Malaco.

- Brudarna visar att det med råge är med för att stanna, pallplats i debuten bådar gott inför framtiden.

- Robban och Lotta, där Robban ser helsänkt ut riktigt tidigt gör en bedrift och tar sig i mål med nya krafter.

Vi hörs igen imorgon och hur ont det än gör i kroppen på vägen hem så planerar man alltid hur man ska bli bättre till nästa år.

Undrar om Tuggarn uppskattar mitt practical joke med att sno hans våtdräkt? Kram från en sliten konstnärlig ledare