Handeeeeennn!

Blir ett styckat inlägg, men det är några saker som bara måste ut. Först, Perra är och kommer förbli mörkarkungen, inlägget nedan är trevligt, informativt och avspänt men snittfarten på löpen är nonsens om du frågar mig. Det som dock är spännande är att Perra öppnar för Raid Uppsala, Team Malaco?

Det var cykeldebut i lördags, eller debut och debut men första kollektiva långcykeln på racer med start kulla vägskäl. För den som inte vet det så brukar debuten alltid infalla ihop med Perras födelsedag och med kalas efteråt, så även iår, men i lördags firades Perras fru. Det blev som vanligt grillning på hög nivå på cykeln, dock utan Perra men med årets lätt jobbigaste vind så nu är årets jobbigaste cykel klar. Skönt.

Grabbarna grus innan Perra blivit för toppad och slagit ut framtanden, hårdrock! Valpen kör Konanummerlapp (Retard)

Som ni säkert vet så är vårt näst senaste tillskott på herrsidan (Jocke ÄR klar men mer om det till helgen) en viss Sahlberg och när jag skulle lägga till lite bilder från hans äventyr i stora landet i väster (ligger redo att publiceras) så fick jag uppmaningen att hämta bilderna från facebook, redan där borde varningsklockorna ringt, facebook är djävulen. Får faktiskt medhåll av MohikanClasse på den, citat; "Jag förstår dig angående facebook, gäller att veta vart man står annars äter FB upp en :)" Älskar att världens farligaste man skickar smileys på mail.

Ok, hur som helst så går jag in och letar på Sahlbergs bilder och tro mig att jag sätter kaffet i halsen när jag ser bilden nedan. Vi har värvat en en ytterligare en soldat! Vet att triathlonsverige kryllar av dem (och att Jocke är en tvättäkta), vet också att Perra är gamla soldat men han har sonat det med att vara världsmedborgare även om han tycker det är lite jobbigt när pacifisttugget kommer. Men vi är oavsett vad det kan verka en freds och regnbågsälskande klubb även om tugget är lite hårt. Check?

Micke kör sitt charmigaste miltärsmile - give peace a chance?

Viktutmaningen På torsdag är dags för invägning igen för Valpen och hittills så går det som tåget, till och med lite bättre än planen till förra veckan, se graf nedan.

Men det är verkligen inte det viktigaste, två saker som är långt viktigare är. 1, Valpen fick en våg i födelsedagspresent, en sådan djävul som mäter fettprocent och sånt. Jag fick en användarprofil, så nu kan det mätas på allvar. 2, Innan vi skulle ut på långpass i måndags så hittar jag följande på Valpens egna mattetavla på KTH, nu börjar vi snacka.

Nu börjar forskningen gå framåt på KTH om du frågar mig.

ok, nu då avslutningen och anknytningen till rubriken. Kör en klassiker med några kollegor på jobbet och det går kort ut på att när man kör ett felsurr så har den andra chansen att säga handeeenn, så får man sträcka fram den och få ett lätt slag för sitt felsurr, roligt men svårförklarat. Här kommer några som jag tycker förtjänar handeeeennn just nu.

Gubben som i morse dök ner på min bana och simmade rakt mot mig trots att det var fullt där vi körde fick handen i ögat, la klassikern "du måste se dig för" och fick sen hänga på linan en stund efter olycklig kollision. Innan han kunde simma vidare. Pajas!

Jonas Bergqvist, nej inte hockeyspelaren utan triathleten, surfar efter tips in på hans nydesignade hemsida, scrollar ner till inlägget jag fått tips om och läser följande. "För att vara kapabel till dessa träningsmängder kräver det att jag har full kontroll på min kosthållning. Som tillskott använder jag mig av följande två produkter" Inget konstig med det tänker jag, grabben tränar ju en del så det är klart han ska käka något konstigt tillskott. Sen kommer dock. "De ger både bra återhämtning och en härlig kick under passen samtidigt som de är gudomligt goda." Funderar en stund, är han ironisk? Gudomligt goda, bra skit alltså. Kommer fram till att han menar nog allvar men gudomligt goda? kom igen, klart man vill skriva bra grejor om sina sponsorer men någon jävla måtta får det vara, Jonas, handen på den!

Sist, Olof i simgruppen, om man ger coachen muffins i enskildhet är det att betrakta som ett mycket allvarligt brott, skärp dig för FAN!

Återkommer under veckan vänner! Lantto, blev det någon rulle från lördagssimmet?

(Kilo)grams lighter seconds faster-del 2

Yo, tänkte att det var dags för en liten uppföljning på Valpens, jag hela triathlonsveriges, viktprojekt samt en liten lägesrapport från hundgården. Kort summering av projektet: Valpen (han den mulliga på bilden nedan) ska till den 23 juni gå ner i vikt från mäktiga 97 pannor till matchvikten 86, det innebär 600g ner i veckan. Invägning sker varje torsdag och avgör om det snaskas något godis på helgen eller inte. Till ekvationen ska läggas att träningsmängden på 10-14 kvalitativa timmar i veckan ligger kvar sedan drygt 10 veckor och kommer förändras först under april då vi lägger om för mer cykel och landar på 15-20 timmar per vecka.

Det har snackats om att det ska komma en strategi men den lyser med sin frånvaro å det grövsta. Det som har framkommit är att läsken har strukits helt från menyn och att det börjat bli lite mer ordning på käket. Räknar med att det kommer lite kurvor och strategier här inom kort men fram tills dess så är det bara att vänta på torsdagsmorgnarnas rapport här på bloggen.

Och så kom det då imorse, messet som jag väntat på, "94,6kg - Godis i helgen igen! Love it!" så det verkar fortsätta i rätt riktning, två veckor i rad skulle jag beskriva som en trend eller hur är det med standardavvikelsen?

Valpens viktkurva och så vi är vana att se honom, med en bit morotskaka efter måndagens distanspass.

Valpens viktprojekt har fått mycket uppmärksamhet och vi fick ett tweet från den gode och snabbe Jocke Berggren som under förra året blev en del av Puppy TS berömda träningsgrupp. "Formeln för uthållighetsidrottare är ju längden i cm minus 110-120 = ideal vikt" Detta skulle innebära att Valpens 190 cm över jordytan minus 110 skulle bli 80 pannor! och då är man att betrakta som mullig bland dessa eller? Rätt skönt att veta att man käkar typ alla triathleter som uppfyller den formeln till frulle!

Om vi fortsätter lite om läget hos Puppy så kommer vi raskt till den gode Perra. Kollade runt lite bland mina bilder i luren och Perra dyker upp på tok för sällan, vi har snackat ut lite om det där jag och Valpen och sanningen är den att Perra mörkar sin träning så hårt att jag vet inte vad. Exempel: Valpen och jag kör intervaller och rapporterar tid till Perra, får ett sms "i år är det du som drar mig på Ornö" sen dyker det upp från ingenstans att det avverkats 34k i 4:50 fart på lördag morgon och 3 timmars vasaloppsspinning med Valpen på söndagen. Så WeekendWarriorPerra som i vanliga fall är en hederns man, ska man skaka lite extra på för att få sanna stats gällande träningen. Men fin är han!

Puppy TS ultrasektion käkar bara gott och blandat.

För egen del så har träningen rullat på riktigt bra senaste veckorna och basen byggs på ytterligare, trevligt är att Valpen och jag får ihop de flesta löppassen ihop och Team Malaco håller fanan högt på simpassen. Lunchar en del med Tuggarn, även under viloveckan och får massa sköna lästips. Har under viloveckan passat på att kasta lite boll med farbröderna dessutom.

Annars är det mycket fokus på sol, det är inte långt kvar till Team Malaco med fruar drar till Fuerte och det har inhandlats både nya glajjor och Hawaiin dark tan, ett måste för alla cyklister. Dock så bjöd lördagens debutlångcykel ute på en skräckupplevelse. Det var solsken, det sprätte i benen (i alla fall 80min) men det stack ut någon jävla skit genom tightsen. Det är ju bara inse att man är hårig som en björn, men har man lovat att det ska vara kvar tills Fuerte så har man, men det hindrar inte att man längtar. Längtar efter att få känna sig ren.

Hawaiin, Henke på debutcykel ute i Adelsö, Henke med nya solglajjorna och "dagens" minen.

Avslutningsvis lite annat nytt i klubben Valpen har fått i uppdrag att ta fram ett cykelklädespaket men är iskall och redan finns det ett alternativ framme där vi är mer "true to the brand" om man säger vi får se vad som händer. De nya klubbjackorna kommer dock under morgondagen och nya trycket ska diskuteras med tryckeriet på fredag så sen kommer vi bli snygga!

Sahlberg har kommit hem från USA, vi väntar på rapporten, och dessutom bestämt sig för att köra under Puppyflagg vilket blir magiskt. Om inte annat så kan vi grilla honom på cykeln för både i poolen och spåret är han överljudsnabb. Det som dock är bra att man kan tjafsa lite mer på onsdagspasset, med Tessan var det bara hålla käften och lyssna även om Valpen försökte surra igång det lite sista gången. Men vet man att man får suicide kick som straff så är det bäst att knipa.

Vi har dessutom fått med en vindsnabb tjej som heter Amanda, först när jag såg hennes mail så insåg jag att det var den här snabba tjejens storasyrra. Tjejspö är aldrig fel, medan gubbspö (speciellt av de i VCT overall) vänjer man sig aldrig vid. Hoppas komma med en film från vår onsdagsgrupp där vi hittar lite av varje och del MAGISKA löpare.

Det finns en del andra galenskaper i pipelinen men jag tror det var allt för nu.

Träna hårt men smart som MohikanClasse hade sagt det. Love Henke

(Kilo)grams lighter seconds faster - del1

Aight,Tillbaka med nytt projekt så uppdateringen på läget i hundgården får vänta något men sammanfattningsvis så jobbas det på bra på många håll och kanter och 2lax12 är året då vi blev nästan 20 medlemmar. Bra skit.

Nu till den nya programpunkten som är rakt av snodd från Adidas kampanjslogan som sitter på conceptbutiken vid Hötorget. Men här snackar vi inte om några jävla lättviktsskor här jobbar vi med ytterligare en potens om vi säger så.

Bakgrund Som gamla handbollsspelare så har det sen dag 1 varit en hel del snack om vikten, vem minns inte den legendariska utvecklingsbilden inför 2010 där det handlade om att gå från fetto till triathleter på 1 år. Kan dock inte släppa de fula linnena som Dörpa lurade på oss.

Stek på högsta nivå!

2010 var också året då min egen matchvikt inför IM Zurich landade på 88 pannor tätt följd av Valpen som hamnade precis under 90-strecket, vägde runt 96 som fulltränad aktiv bollkastare. Förra året var det mer fokus fart än vikt, vilket var magiskt bra och vi fick verkligen utveckling där. Men nu inför 2012 så ska det börja förberedas inför att bli långdistansare igen så tanken är att denna programpunkt ska följa Valpens jakt på matchvikten. MAGI av stora mått vänner!

Tävling Sen som lite extra krydda på moset (som nu blir broccoli) så har Valpen valt att köra systertävlingen till Norseman som går av stapeln i Scotland, Celtman. Det är två saker som är lite extra festliga med denna tävling. 1, det är massa höjdmeter som ska avverkas dvs vikten är rätt stor parameter. 2, Tävlingen går redan den 23 juni dvs kort om tid.

Nuläge Som ni ser på bilden nedan så är det 96,5 kg (190cm) som är ursprungsvikten från i torsdags. Förstår om det är en del därute som lyfter ett och annat ögonbryn men notera att det var två 90 plussare (undertecknad ligger på runt 92-93) i måndags sprang 30k i sub 5-mins fart och har de senaste 15 veckorna legat på ett träningssnitt med kvalitativa timmar runt 10 per vecka, inga cubajajatimmar kommer in våra träningsdagböcker (eller i alla fall inte i Valpens). Så fram tills nästa volymökning om typ 20 dagar när distanscykeln rullar kommer träningsmängden att hållas typ konstant.

Planen Planen är enkel mattematik, det är 600g ner per vecka för att vågen ska visa 86 något den 23 juni, senast vågen visade 86 för Valpen var när han hade undertecknad som coach. Det är invägning varje torsdag och första nedgången skall noteras imorgon den 1 mars. För att ta första steget är planen enkel den består av två delar. 1, ingen läskeblask för vår gode Valp. 2, Pasis golden rule gäller dvs är man inte 600g lättare på torsdagen så blir det inget smaskigt på helgen.

Planen efter det är inte riktigt spikad men troligen går det mer och mer mot strikt Paleodiet, det åker något från menyn varje vecka. Valpen jobbar dock som han själv säger det "dynamiskt mot sina målsättningar" men låter hälsa att "vad som än händer blir det ingen jävla stavgång innan frullen" annars kan allt hända.

Det var därför lite humor att idag trillade in en låda Gott och Blandat samt tröjor från Malaco som uppmuntran inför ÖtillÖ. Team Malaco verkar heta! Tuggarn börjar bli rädd, men the dude vågar jag inte tjafsa med eftersom han är så hård...

Vi tar mer än gärna emot tips här på bloggen eftersom det finns en och annan kostmaster därute så är det bara att höra av sig med tips eller idéer på bra skit.

Jag tror inte ni förstår hur jävla glad jag är för det här projektet, nu måste jag dra på Yoga som jag inte skriver in som fullvärdig tid i träningsdagboken.

Kram Henke

Jobb och träning - livet?

Yauo,Sitter och garvar lite åt den filosofiska rubriken, vet inte riktigt vad jag tänkte men den är fin så den får vara kvar. Tänkte som vanligt reflektera lite över livssituationen i Puppy TS och vad som händer i hundgården så här i februari.

Det händer en hel del i klubben, vi har landat en samarbetspartner på cykelsidan, så framöver kommer det bli material från Outsport i Solna. Sväng in och snacka med pågarna där om ni har vägarna förbi, enda minuset är väl att de har Orbea och inte Cervelo men det får man väl leva med.

På klubbklädessidan så har Adidas styrt upp grejorna på ett härligt sätt så 2012 kommer det lysa om Puppy TS klubbjacka, sen finns det så klart ett separat plagg att glida i på färjan ut till Sandhamn. Skönt att vi fått detta på plats, sen verkar det som att vi landar på 15-16 medlemmar 2012 så det är precis perfekt utveckling för att Valpen ska hinna uppdatera membershemsidan. Vi ligger dock lite lågt med tjejer i klubben, men vi har ju å andra sidan de bästa, kanske ytterligare spets på väg in. Räkna med att brudarna kommer på pallen i ÖtillÖ och att Lotta fortsätter att dominera på damsidan, när ska det kvalas till Kona Lotta? Känns att memberssidan behöver uppdateras med medlemmarnas målsättningar och lite nya bilder.

Vi fortsätter med jobbläget, själv är jag inne i en lättare fas jobbmässigt så det är smutt med lite mer tid och kunna komma väl förberedd och planera upp sommaren. Allt med resa, boende och upplägg bokat och klart för sommarens Köpenhamnsutflykt.

Perra har börjat förvärvsarbeta och enligt egen utsago så blir det inte mycket tid till träning, i onsdags när jag ringde så kördes det backe på morgonen innan gemensamma simpasset och på torsdag förmiddag så kördes det trainer när undertecknad ringde. Så med andra ord är allt som vanligt, Perra flyger under radarn medan jag och Valpen hetsar sönder varandra. Blir dock trevligt till våren när kollektiva långcykeln kommer igång så hårda kärnan kör ihop igen mer än 1-2 pass per vecka, inte för att jag är trött på Valpen, tvärt om, men Perra balanserar vår grupp på ett fint sätt.

Perra sträcker ut på simanalysen i sydpoolen, fett hög armbåge in i catchfasen dessutom

Valpen som dyrt och heligt förnekat att han räknar mattetal på jobbet, se bild nedan, verkar ha lite mer belastning på jobbet senaste veckorna men det är inte det största problemet. Valpen har dragits med efterhängsen sjukdom sen förra veckan och har enligt egen utsago blivit fet(are) och fan vad vi garvade när han stod jämte George på simmet, George har visserligen 0,1% underhudsfett men ändå. Jag och Valpen har dock kommit överens om att man bör ligga några kilo plus under vintern för att inte bli sjuk och frysa, men det går dåligt så långt. Inte med vikten då.

Vi får väl köra Katrin Z metod framöver för komma i matchform. Det jag ÄLSKAR med Katrin är att hon provocerar välutbildade, smarta snubbar (för det är mest snubbar tror jag) till att bli galna hur lätt som helst. Underhållning!

Valpen räknar matte, Katrin käkar LCHF och svankar.

Valpen var dock tillbaka från sjukfrånvaron i fin form till onsdagens simpass med Tessan, överlevde det och körde hårt på torsdagens fartpass med löpcoach Pjärta. Det var backlöpning på schemat och nog verkar vinterns fartpass gett lite, för de senaste 2 veckornas pass så har mätaren inte stått på tvärrött i 90 min, sen försöker Pjärta banka in lite vett i Valpen och mig, han håller farten på intervallerna så vi inte försöker knäcka varandra på intervall 1 av 12, får oss att hålla igen i backarna och massa andra bra tips. Pjärta är värdefull och vi hoppas att Pjärtas Hanna dyker upp i Puppykläder till sommaren, eller så gör vi inte det för gamla orienterare brukar vara svåra att knäcka i spåret.

Coach Pjärta på bra humör innan torsdagens fartpass

Vi kommer så klart lägga upp och hänga ut våra coacher på hemsidan och här på bloggen. Det och de nya medlemmarna ligger i röret samt en ÄKTA dokumentär där huvudpersonen inte glider runt i bar överkropp på Hawaii utan den är mer epic som Tuggarn skulle sagt.

Avslutningsvis Coach Sahlberg är på träning och tävlingsläger i USA och vi har då fått en ersättare på coachsidan.

Sahlberg, på väg upp ur vattnet. Inga shorts utanpå våtdräkten iaf.

Vi körde första passet i onsdags med nya tränaren, Tessan, eftersom vi i Puppy TS jobbar mycket med att ha "högt till tak" så är det inte helt självklart att gå in och styra upp hundarna. Mailade lite med Micke innan han stack, förklarade varför förra simcoachen inte fick följa med på resan och att vi förväntade oss att han skulle upp med första gruppen på tävlingen. Han avslutade sista mailet avslutades så här "Jag ska köra hårt men smart som glasmästarn från Mockfjärd, så får du göra det samma och LYSSNA på Tessan på träningarna, hon e grym på teknik!"

Tessan var grym och hon piskade ut det mesta ur vår lilla grupp, magiskt bra träning. Kommer lite bilder och snack från Tessan efter nästa onsdag. Tänkte även att vi skulle göra något om vår simgrupp, det finns en del sköna (och snabba) snubbar och brudar som förtjänar lite uppmärksamhet här, Putte from hell, Djungel George, Tjurrusetvinnaren, Världens bästa rallyförare McRae eller är det han som gjort 28 på milen? osäkert. Hur som helst en magisk grupp. Nu ska vi bara ta tag i fikat innan, Mackan? tar du den.

Ok, nu ska det kastas lite boll med gubbarna, sen ska den här träningsveckan stängas med att svettas på trainern.

Frågor på den?

Peeerrrrraaaaaa!

Ok,Sista trainerpasset har precis avslutat den 3e tuffa veckan i denna perioden, det har varit en riktigt bra uppstart på 2012 trots lite snuva här och var förra veckan. Nu följer vi upp med besök hos bästa kiropraktorn, Micke, sen går vi in i viloveckan.

Viloveckan är dock ingen superfest, långpasset löp dras visserligen ner till 20k och bonuspasset löp tas bort, annars är det ungefär som vanligt på de andra fronterna bara att man känner sig lite mer lökig. Höll på att glömma, vi kör ju tester dessutom. T30 (max i 30 min) på både trainer och i poolen, sen snackas det Yassos 800 i lämplig hall på lördag, är du sugen? hör av dig.

Det handlar just nu om att förbereda kroppen på kommande mängdökning, alla distanser blir fortfarande längre och vi väntar på att börja cykla mängd, blir mest kvalitet på trainern nu, så nu handlar träningen om att palla och absorbera nuvarande belastning för att långsamt bygga sig stark.

Sist då, gillar den här reklamen så jävla hårt för alltid när Perra ringer så brukar mitt svar vara Peeeerrrrrraaaaa, på sann Mange Moberg maner, humor.

httpv://www.youtube.com/watch?v=cJqDdvqzTPY

Allra sist då, som konstnärlig ledare så ska jag ju berika er och även om Mello 2012 är festligt så tycker jag att ni bör se Band of Horses covern funeral av coola indiekollektivet Copenhagen Collaboration i klippet nedan, enda nackdelen (håller med Lisa här) är att de är glada som en kristen skolkör, annars är det en magisk tolkning.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Prygavm2iFc

Andra bra saker: Så snyggt att brudarna kör långpass på årets kallaste dag och skickar upp bild på FLICKR, stabilt brudar, fan va starka ni är.

Tuggarn, lyssnar på Madonna och överväger medlemskap till 2013 i Puppy multisport, kan bli stort.

Vi håller på och snackar med lite olika leverantörer av kläder och prylar, vem vill inte leverera till Sveriges fetaste triathlonklubb kan man ju fråga sig.

Ps. Micke Muttala håller till i tennishallen mitt emot starten till Ursviks löpsspår, hör av er på mail om ni skulle vilja ha kontaktuppgifter där. Ds.

Upplägget - nyckelpass 1 (the movie!)

Aight,Har ju lovat att lägga upp något om upplägget som vi tränar efter, vi i det här fallet är jag (Henke) och Valpen, för Perra kör som vanligt med det han kallar "öppna kort" dvs inte släppa någon info om distans eller fart på helgernas löporgier. Men det är väl så man bygger en myt. Men nu så är väl proffsdagarna snart över för Perra som börjar förvärvsarbeta idag onsdag för första gången på ett bra tag.

Funderade ett tag på det där hur vi skulle presentera upplägget, det finns ju en hel del bloggar där man kan läsa om senaste simseten, misstänker att man inte lägger ut senaste lökserien man gjort. Men problemet med det är ju att om man inte är autist, vilket iofs 90% av triathleterna är, så fattar man inte om serien är lätt eller tung eller vad som är fart 2 för dig etc etc. detta är förstås avhängigt av om man håller sig vaken genom hela blogginlägget eller inte. Jag hinner nästan alltid somna eller tappa uppmärksamheten innan halva serien är läst.

En som dock fångar min uppmärksamhet är den gode nitroveganen Filip han sätt att skriva och hans sätt att "ta jobbet" i kvadrat gör mig glad. När jag bytte dator i veckan så hittade jag en skön mailväxling där Filip å de grövsta dementerar att han slingat håret vilket vi här på bloggen hoppat på honom om.

Ok, fan det var svårt att hålla sig till ämnet idag då. Upplägget i korthet, 7 dagars cykel (dvs ett i tiden återkommande fenomen inte att förväxla med det som står på trainern) med några nyckelpass och fasta tider, denna period kommer att pågå fram till 20 mars (Perras födelsedag) då vi börjar cykla ute igen och får ett nytt veckoupplägg. Cykeln bygger på ca 10-14 timmars träning per vecka med 1 vilodag, vi kör 3 hårda veckor och 1 vilovecka (med tester) innan vi börjar om igen. Om vi börjar med löpningen, nyckelpasset är distanspasset som byggs upp till 30k (vi når till 28k nästa vecka) och sedan adderas fartökningar, i nuläget handlar det om att landa under 5-min fart. Sen har vi fartpasset, vanligen 15-18k, handläggs av löpcoach Pjärta (beställer en text av honom om upplägget härmed) och tredje passet är under kommande 4 veckor ett lättare distanspass på typ 15k. Ska landa mellan 50-70k per vecka och hittills verkar det funka. För er som undrar så kommer vi nästa veckas (vilovecka) löptest att bli Yassos 800, kan bli Bosön, kan bli folkfest.

Nu till nyheten, för att göra det här lite festligare så kommer det en film från nyckelpasset i varje gren. Först ut är att ni får hänga med på måndagens distanslöp med hårda kärnan. En dokumentär, en unik inblick i Puppy TS vardag inte som hyllningsfilmerna om Jonas, lite mer indie. Håll till godo vänner.

httpv://www.youtube.com/watch?v=UkXn-R-VSII

Efter det hoppar vi på filmen om simningen, så Sahlberg det är bäst du filar på din oneliners för ikväll kommer kameran med.

Sist men inte minst så vill jag passa att gratta Staffan i Norasektionen som fyllde 40 i helgen, kolla in hans blogg vettja.

Tuggarlunch och nörderi

Efter att tisdagen och halva onsdagen tillbringats spy-endest (kanske heter det spyandes) i fosterställning efter att magen lagt av efter djupfrysningen på tisdagkvällens 27k i ett kallt Sthlm. En av anledningarna till att magen la av redan efter drygt 18k kan ha varit att Valpen drog upp 4:15-tempo på St Eriksgatan (under 5:00 var dagens mantra i snömodden) för "min klocka visar 5:15" och därmed svettades undertecknad söder och samman redan tidigt på långpasset och fick sedan isbitar i magen efter att Valpens Garmin lärt sig hantera solstormarna. Så kort och gott, Garmin är ful (tycker alla som inte läser teknisk fysik) och uppenbarligen dålig, även Pjärtas garmin visar fart så jävla dåligt att man mår illa. Tacka vet jag suunton den är snyggare än de andra och så tror man att man är bättre än vad man egentligen är. Eller så gör man som Tuggarn och Perra och springer på känsla om nu någon skulle vilja det. Bild snodd från Runners

Om det ska bli någon ny klocka så luktar det den nya suunton. Det stora med passet var att det var svart energi sista timmen och att vi (mest jag) slet ont blod för att fullfölja, blev en spya vid prippsbron och frossa i Valpens soffa efter målgång. Ord upp på den!

Ok, men eftersom onsdagen tillbringades i fosterställning (att magen lägger av när den blir kall händer då och då och brukar ge 24h frånvaro) vilket ledde till att Sahlbergs onsdagspass med legendariske Rallyföraren missades så var det en liten seger att sticka till jobbet idag, förkyld och sargad blev det lunch hemma hos magiska Tuggarn. Det bjöds paleo och hur mycket ötillö och träningssnack som helst och Valpen som försöker spela svår ringde 3 gånger för han helst av allt ville vara med men ännu inte lärt sig uttrycka hur man tycker om någon. Tuggarn "ville sticka ut hakan" och avslöjade att han ville gå under 11 timmar på ötillö men att han inte sagt det till någon, det kallar jag sticka ut hakan. Det är lite Perra över honom. Han är fin den där tuggarn.

Pappaledig tuggarn fixar bästa käket i chewercrib!

Apropå nörderi så snor jag det här knäcket från Ol`G Jojje som verkar var fast för Puppybadmössorna, fortsätter den här streaken så kanske det kan bli en från nya kollektionen dessutom.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1KTEgLKhjIw Snubben på filmen ger verkligen trisnubben ett ansikte, magi.

Gz Up - SPIF down som Jojje själv brukar uttrycka saken.

Avslutade sedan dagen med ett corepass och lite bastu. Det fick vara allt för idag så imorgon fredag så hoppas jag kunna kicka igång lite bättre och sen luktar det bollkastning, trainer och löp till helgen.

Återkommer med vilka det var som fick svärta i tisdags när bonken var ett faktum. Allt för nu, hoppas ni får en fin fredag

Puppy TS - ÖtillÖ 2012

Det tog 25 minuter innan årets ÖtillÖ-anmälan var full, Puppy TS fick dock med tre lag även iår. Lagen är Puppy TS - Team Ölwn - Anna och Catta. Tvåa i damklassen förra året. Puppy TS - Team Malaco - Henke och Perra, fullträffarna har uteblivit men tredje gången gillt? Puppy Triathlete Society - Valpen och Lotta. Ny mixedkonstellation från Puppy TS.

Räkna med att det kommer mer om detta vad det lider mot sommaren.

Lite bilder från åren med Puppy TS deltagande

Om ni vill tagga igång redan nu så kolla in årets film. httpv://www.youtube.com/watch?v=UOqB8IJ0_DY Puppy TS - ÖtillÖ 2011

Vad fan är ÖtillÖ? Läs lite racereports eller klicka på loggan nedan så landar du på ÖtillÖs hemsida. Henke&Perras story 2011 Henke&Perras story 2010 Valpen&Bibbens story 2010

Varför kör du tri?

Frågan är klart berättigad, om man skulle se det ur ett lite större perspektiv (läs tuggarperspektiv) så är det kanske någon form av självförverkligande, ser man den sen ur ett lite mer ytligt perspektiv är det så klart att man vill se tight och snygg ut. Jaha var ska nu det här leda, trodde du skrev i förra inlägget att ert träningsupplägg skulle komma i nästa inlägg. Kan bara säga att det kommer i veckan, det fick sig en törn när man läser att KarinTri med lätthet gör 500-600 timmar senaste åren och när frun deklarerade att "Colting skriver inte träningsdagbok" på ett lika stolt sätt som när hon droppar namn på nya indieband från sina tuffa indiefotografer eller när hon snott min Sonic från sängbordet. Misstänkte att hon fått tag i senaste Runners som brukar ligga på toan. Så innan vi kommer in på upplägget och målsättningar så är det på tiden att försöka besvara frågan varför man lägger 500 träningstimmar för att vara bra en helg i augusti eller kort och gott varför kör du tri?

Utan att grotta ner sig allt för djupt i bakgrunden, när vi laddade för IM Zurich 2010 så körde undertecknad stenhårt på Paleokosten från april fram till tävling med galet bra resultat. Föregående år inför Phillies så lyckades jag inte riktigt hålla ihop kosten på grund av att det var annat som pockade på uppmärksamheten och sömn och kost gjorde uppladdningen suboptimal.

Magisk målgång 2010

Men nu inför 2012 så kommer det att plockas bort en last per 4-veckorsperiod och det som åker först är läsken som smugit sig in lite här och var, inte i några mängder men den åker först. Sen åker godis, spannmål etc i en rask takt, kaffe och rödvin får vara kvar länge, jättelänge.

Bläddrade förbi biggest looser igår på tvn mellan repris av P3 guld (Rebecca och Fiona var magiska som vanligt) och då fladdrade snubben nedanför förbi.

Och det var då som polletten trillade ner, snubben ovan heter Slejman och om mitt ansiktsminne inte sviker mig helt så träffades vi på uttagningsläger till juniorlandslaget i handboll på mitten av 90-talet. Så där har ni anledningen. För oss stora handbollsspelare som lägger av så är det kanske så enkelt att det är biggest looser eller triathlon som gäller, eller är det kanske något mittemellan? Vad tror ni?

Det kanske är som Jojje skrev någon gång "enda orsaken till att man håller på med Ultra är att man får äta vad man vill" Perra käkar ju gärna fikabröd till max medan jag och Valpen mest bantar hela tiden. Men annars vet man ju var man hamnar, eller är det inte så enkelt?

Köp den här tidningen så blir du lika tight och deffad som Valpen.

Allt för nu! Hörs sen

Ps. Kommer rapport från simanalysen i Sydpoolen samt StyleBySahlberg (följ honom på twitter) men jag var tvungen att ta mig ut på djupt vatten först. Ds.

Lite nörderi

Gjorde simanalys med coach Mike i söndags, hittade lite gamla simfilmer om hur utvecklingen gått framåt. Ser väl något bättre ut nu, främst benen skulle jag säga, men det är en bit kvar till förebilden. httpv://www.youtube.com/watch?v=7JSbP5JkIMc Henke 2009-vinter 2011

httpv://www.youtube.com/watch?v=IyR7JYllk9U Förebilden

Hur känns den catchfasen? Ses vi imorgon i Vasalund?

Reclaim!

Ok, det är helg på intågande igen och även om jag inte var ute och kastade sten och skrek glåpord till högern förra helgen så har jag reclaimat en hel del på egen hand. Föregående vecka var nämligen då kraften återvände på riktigt. Om man skulle vara en vän av stora ord så skulle man säga att man fått livet åter, men nu är ju inte jag sådan. Hoppas dock innerligt att det tar 10 år till nästa antibiotikakur, är man världsmedborgare som jag och Bjelkis är så vill man inte bidra till resistenta bakterier. Föregående helg var nämligen av gammalt klassiskt snitt med massor med sömn, träning och umgänge. Till helgen som kommer så är det samma visa, lördagen bjuder på sim och långpass, se blänkaren till höger. Sugen att hänga på? Dra ett mail till henke@puppyts.se så får du förutsättningarna.

Tänkte dela med mig av lite tankar och kanske någon anekdot från de föregående och kommande veckorna.

Ok, då kör vi.

Läser på en annan världsmedborgares blogg, som skriver om sin utrustning, att man ska skriva att man inte är sponsrad när man skriver om sin grejor. Jag jobbar dock ihop med magiska Ricoh och då är det mestadels adidasprylar som gäller, snabba tävlingsskorna är en favorit, och nu när det är trailsäsong så har adidas trailsko åkt fram och den konkurrerar nästan med icebugsen som jag lärt mig att älska sen ÖtillÖ 2010 då den dödade mig och mina fötter rakt av. Så tveka inte, klart du är värd ett par trailskor till jul, speciellt så geggigt som det varit ute i skogen senaste veckorna.

Trailskor är fan det nya hydro!

Har dessutom summerat träningsdagboken för 2011 och det skulle man kunna köra ett helt inlägg om men, sammanfattningsvis så är det främst simmet som fått stå tillbaka förra året och det priset fick man betala på Phillies. Men planen för 2012 börjar så sakta ta form och då ska allt höjas en nivå, reclaim var ordet!

Något annat som tagits tillbaka förra veckan är träningsmängden, trots att det började likna något kändes kroppen helt ok på lördagens HA sim, vet inte om coach Mike höll med men han verkade onekligen uppriktigt glad att se mig och det känns unikt och bra. Avslutande 20 minutaren med fjärilsim satt dock som kloss i ryggen resten av helgen.

Något som dock inte kände lika bra var torsdagens tempopass med coach Pjärta, ska fixa en bild på Pjärta idag på kvällens pass. Det var backvarv på schemat och de föregående tempopassen har känts helt ok. Pjärtas och Valpen övertända (men mycket trevliga) kollega FCZ Henke har dessutom börjat hänga på passen så ni kan ju gissa om det är hets, risken att detta kommer att urarta till rena race till våren är trots Pjärtas lugnande inverkan överhängande. Blev dock så brutalt överkörd av KTH maffian förra veckan så det gjorde lika ont i själen som benen. Idag har jag dock laddat lite bättre, ingen kolhydratladdning ännu men det kommer snart, samt lagt benstyrkan på måndagar för att ha lite pulver kvar i benen, skyllde på den sist.

Jungfrusundsåsen när den är som bäst

Sist men inte absolut inte minst, imorgon disputerar världens bästa Perra. Så klart är det full Puppyuppbackning, jag måste snacka ut med Valpen hur vi hanterar opponenten på minglet efteråt, om vi ska köra "var är doktorn" friends in need style och inte minst gäller det att hålla i Valpen på kalaset på kvällen för det vankas som sagt 25k löp lördag förmiddag.

Doktor Bjelkmar sträcker ut!

Du är bäst Perra och kan vara lugn, vi lämnar plakatet hemma.

Trevlig helg på er därute.

Veckorna som går

Vänner,Veckorna rullar på och transitionperioden är snart avverkad. Tänkte dock att det var dags för en uppdatering från hundarna och hösten verksamhet.

Som ni säkert märkt så har det varit mer Björn Andersson lipande här än på Björtas egen blogg som för övrigt är stendöd, men kolla coachsidan den verkar het. Och om sanningen ska fram så har det här året bjudit på mer prövningar än vad som kan anses vara nyttigt. Dock så har det växt fram en tydligare bild av hur man egentligen vill ha det och vad det är som gör att man inte bara gör det som man mår bra av. Men det får bli en ett eget inlägg, eller bok kanske?

Så tillbaka till hösten då När Valpen under oktober höll på med sin post Kona blues och Perra bara körde på i sann ultrastil så började undertecknad göra försök att starta upp säsongen 2012. Lyckades väl få till några skapliga uppstartsveckor innan det var dags för årets första ledighet, blev ingen direkt semester i somras eftersom husbygget och Phillies tog varje ledig sekund. Fick en bra resa till Frankrike och efter den så var det dags att starta upp på höstens schema, kanske inte direkt fullt utvilad men en bit på vägen.

Så här såg det ut när transition startade

Första två veckorna landade på bra träningsmängder över 12 timmar innan kroppen började säga ifrån, nacken och allmäntillståndet ville inte riktigt vara med. Det var inte en sjuka som bröt ut utan bara något som låg där och malde. Belastningen på jobbet drogs dessutom ner ordentligt och det var som att dra ur proppen. Efter två veckor i yrvaket tillstånd drog jag till sjukan och tog samtliga blodtester utan något resultat. Efter en lång diskussion med medicinska expertisen, inte den på Ekerö vårdcentral vill jag lova, blev jag övertalad att köra första penicillinkuren på säkert 10 år. Nu har det gått ett par dagar och det känns redan lite bättre så det kanske var på tiden att det skulle rensas ur.

Nu börjar kroppen kännas lite piggare och två bra lite lättare pass har avverkats och nu är det snart dags att gå till gymmet. Dock skall det sägas att trots att det varit lite segt så har det löpts mer långlöp senaste veckorna, Ekerö-Ursvik, än vad det gjorde hela förra hösten så helt off har det inte varit. Har dessutom startat upp torsdagarna med löpcoach Pjärta, kunna cykla ute och simmat efter coach Mikes program 2 pass per vecka. Men målet är att försöka hitta lite mer harmoni och återhämtning samt trycka på med lite mer timmar fram till jul.

Veckan som pågår ska avslutas med ett fint långlöp på Ekerö för att se om det håller måttet för nästa helg så ska hela PuppyTS ut och äventyrslöpa i grupp så det kommer bli bra.

Har massor att skriva om, årsmötet, Perra som ska disputera, målsättningar, träningsupplägg och målsättningar men det får bli allt för nu.

Vill dock hälsa till Jojje, man kan väl säga att vi är på tjenisbasis inte mer, att simma för fan till blå jungfrun, tror det gör så magiskt mycket för psyket och det är det som kommer ta dig till Hawaii.

Sist men inte minst, Tessan Alshammar, vilken tjej! Grattis.

Vila och opublicerade inlägg

Lördag eftermiddag, tänkte försöka summera lite. Har kört en lördag anno 2010, 14 timmars sömn, lite lättare städning, massor med kaffe och häng hemma, har så klart kollat in min nya favorit Emelies blogg hon och Perra ligger bakom att det troligen vankas fjällöp 2012. Så trots att man vill vara globetrotter så är det fan skönast att hänga hemma på lördagen. Vet att även Valpen tar det lugnt och hänger på Slott med BFF, Perra hänger med familjen i Linköping så även om Valpen hetsar om att det ska köras intervaller lördag förmiddag innan avresa så hade jag idag mod att tacka nej. Så den här helgen njuter vi lite av att inte träna. Om nu inte Perra passar på att springa Östergötland runt dvs.

Kontemplativ utsikt från köksdörren

När jag klickar in på Puppy TS så hittar jag massor med opublicerade halvfärdiga inlägg, håller på och tuggar mig ikapp med allt som missats under det gångna året men allt eftersom så hoppas jag komma ikapp med även det. Så Loman, håll i hatten det kommer ett inlägg om träningen snart men även årsmötet ska summeras.

Efter några hårdare träningsveckor så har 4 veckorsperioden avslutats med en riktigt jävla hård vecka med en kropp som svarat som tuggummi. Men veckan har dessutom bjudit på utredning och blodprover på sjukan, magisk skogstur med pannlampa, cykelboost, stukad fot, inställt långlöp, inget sim med HA och coach Mike på lördagen samt inte minst årsmötet. Jag ska försöka ta med er på den resan innan nästa 4-veckors schema rullar igång på måndag.

Men innan dess så ska det hämtas mat på bästa stället i Bromma drickas ordentligt med rödvin och umgås. Söndagen skall ägnas åt finträning och lite utomhusaktiviteter.

Trevlig lördagkväll

Heads up!

Vi i Puppy TS är lite som heta managementkonsulter och svänger oss med lite avancerade ord. Men detta är egentligen bara en påminnelse om att det imorgon är ÅRSMÖTE och det startar KLOCKAN 19:00 hemma hos VALPEN i Solna. Har ni inte adressen hör av er på sms så löser vi det. Frågor på den?

Inför morgondagen: - Ordförande Karlsson ringde förra tisdagen och hade synpunkter på att det var lite fattigt att bara bjuda på gifflar och undrade samtidigt hur dags det var imorgon. Rätt dag, fel vecka men sen svor han dyrt och heligt att detta minsann var årets höjdpunkt. Han lovade dessutom att han skulle ta en löpsträcka på valfri stafett. Lägg den på minnet gott folk.

- Norasektionen har lämnat en rapport till årsmötet och de ser starka ut inför 2012.

- Det är nu färdigförhandlat med Brögger och hans lakejer om ett medlemskap, det kommer med andra ord att öppnas en Täbysektion under 2012 frågan är bara vad de ska heta.

- Det har tidigare under hösten förhandlats om att öppna en sektion mot Brommahållet som dock hade haft ett givet namn, men det har inte kommit något slutbud så jag antar att Erica med crew kör på eget håll.

Andra frågetecken inför morgondagen - Tuggarn, vad händer chewer? - Annika, snabb som en vind men dags att ta klivet?

Klara - Hårda kärnan plus ordföranden - Brudarna - Smackan (SM femman) - Tompa - Thomas med kompanjon - Sahlberg, simkonung - Pjärta, löpcoach

Outsider - Har varit tyst från Dörpa ett tag så det vore onekligen magiskt om han dök upp.

Ses imorgon gott folk, är du anmäld är dagordning på väg i mailen, sista chansen till anmälan maila henke@puppyts.se. Medtag ett gott humör men massäcken kan du glömma för Valpen lovade baka dubbla chokladtårtor.

Semester och lite transition

Sitter på hotellet i Nice, i staden som skryter med 300 soldagar har det regnat hela dagen. Härligt. Har spenderat dagen i sängen, fått slösurfa, klippa film, snackat inredning och dessutom fått till två löp/promenadpass på regnig strandpromenad plus ett försök att få till ett sim i medelhavet som slutade i poolen. Gillar just nu Sara Sjöströms videoblogg, hittade en Puppylookalike från i våras som kanske dyker upp på bloggen om det fortsätter regna. ÖillÖ filmen är klar men uppkopplingen bjuder inte direkt på överdriven kärlek men vi får se om det bli bättring på nästa ställe.

Är på semester med storfotografen som ska ha storfoto till helgen och vi kör lite semester veckan innan. Det dåliga med att vara assistent är att man potentiellt kan få skäll och så får man inga kändissms. När frun får sms från Linda Rosing så får jag på min höjd ett sms från Tuggarn så där finns det lite att jobba på.

Men nog om det, tänkte bara uppdatera lite på läget i hundgården.

Planering och årsmöte När Valpen nu kommit hem från Kona så är det stort fokus på planering för 2012. Arbetsnamnet för 2012 är numera "äventyrsåret" och planeringsmöte kommer hållas under nästa vecka och sen ett årsmöte på det. Efter det kommer vi med någon form av planering men grundstenarna är att försöka komma med till urtävlingen Norseman (det var uppstarten för Puppy TS) och sen ÖtillÖ så klart och kanske ett fint cykeläventyr. Vi ska dessutom hinna med lite mer äventyr av modellen Roslagsleden 365. Till årsmötet så vi har några som söker plats i Puppy men det är hårt om platserna och vi har ett par som ska upp till bevis och motivera sin existens i Sveriges fetaste triathlonklubb, sen återstår dessutom den ständiga frågan. Ska någon lyckas kuppa bort ordförande Karlsson?

Träningen då? Jo förutom att det hunnit bli lite löp och cykelpendlingen Ekerö-Stan rullar på så har det simmats en del. Har kört några enstaka pass med coach Mike och HA gänget, fick bland annat vänta utanför Vårby simhall i lördags morse men så är det ibland. Siktar på att förbättra mitt sim ordentligt till nästa år, ska upp med en bättre grupp framöver.

Annars så är det som vanligt i oktober, det tuggas på med löp (fortfarande bristen hos mig och Valpen men inte Perra) och sim men är lite svårare med cykeln men när A-racen landar så kommer det bli lite mer styr på tillvaron fram till jul. Sen i januari kickar vi igång block 1 som vanligt. Valpen har dock fortfarande lite vila och glider mest runt och leker säker, som vanligt tänker ni. Hoppas kunna leverera lite mer hur upplägget ser ut på kort och lång sikt under kommande veckor. Det kommer bli lite kollektiva pass från november så för er som är sugna är det bara att höra av sig.

Sist men inte minst, njuter av lite slappare matvanor och lite mer rödvin än vanligt. Och här kommer dessutom lite musiktips från konstnärliga ledaren. Bästa indiedängan just nu eller så är det kanske denna Bästa återupptäckta dängan i spellistan just nu

Hoppas ni har det fint därute

Löpning i Mecka

Kort uppdatering från Kona. Landade fredags kväll, lördagen gick åt till att 1) inte somna stående, 2) kolla alla schyssta tristores, 3) middag med SCT-gänget. Idag, söndag, har jag däremot varit lite mer produktiv. Började morgonen med att testa simbanan, eller iaf delar av den. Konstaterade att saltvatten är the shit för vattenläget och att banan känns typ 8 km lång. Förhoppningsvis kortar de ner den till lördag annars lutar det åt en simtid på runt 1.20. Schysst var det iaf att byta ut kakelplattorna mot korallrev och fisk. Funderar skarpt på att införskaffa en harpun, paleo? Fethäng med Olle och Helena från SCT.

Efter lunchen som intogs på balkongen riggade jag cykeln. Nytt personligt rekord trots ett litet missöde med bakväxeln. Imorgon ska det rullas på Queen Ka’ahumanu Highway.

Jetlag, tre timmars sömn/dvala och sedan löpning i Mecka för triathleter. Sprang söderut på Ali'i drive där de första 14 km ska avverkas på lördag. Kom iväg ganska sent när solen var på väg ner, men helt klart kommer det bli varmt på lördag. 30 minuter lugn löpning, 281 magrutor och 67 tempohojar blev facit. Hur kan man se 281 magrutor undrar ni? Jag sprang i bar överkropp och bidrog därmed till det udda antalet. Synd att inte Henke är här, då hade det blivit jämnt antal.

Nu söndag klockan 21, dags att försöka sova för simning 7.00 imorgon bitti.

//Valpen

ÖtillÖ - Team Malaco gråter ut

Ok då har vi kommit till den punkten där det är dags att sammanfatta årets sista tävling och i och med det så går vi in i transition. Under transition så är det Tuggarmässigt upplevelsebaserad träning på så sätt att man tassar runt Ekerö i fivefingers i bästa höstvädret. Ibland så önskar man ibland att det var så här året om. Mer vad vi hittar på nu kommer i senare inlägg, för egen del har transition precis rullat igång, men löp och simfokus är på tapeten. Det finns dessutom hur mycket obearbetat filmaterial som helst som konstnärliga ledaren inte hunnit med att hantera så räkna med att det kommer bli filmhöst utan like. Sen ska ju Valpen som ni säkert vet till Kona! Jag har snackat ut med Valpen, och filmat det, om det där och vad vi egentligen kan förvänta oss, den filmen kommer till helgen min vänner.

Nu till racet, Förra årets minutiösa förberedelser var till i år utbytta till kanske 3-4 gemensamma pass (specifikt ötillö) eftersom jag landade från Phillies endast 3 veckor före start. Men vi kändes oss ändå ganska trygga, vet ju dessutom att Perra är master Yoda när det kommer till långa tävlingar och terräng. På materialsidan bytte vi upp oss en storlek på paddlar och tog med ett elastiskt band, och inte minst så hade vi snackat ut om hur man vill bli hanterad när det börjar dippa i skallen.

Vi gör dessutom en annan förändring, eftersom min kost varit allt annat än bra från efter boostveckan, brukar ju som ni vet predika modifierad paleo, så går jag all in med carboloader. Jag och Perra dunkar Vitargo kvällen innan och på morgonen, blä. Vi avslutar dessutom med en vitargo prerace gelé som smakar typ bajs som jag inte ens kan svälja men känner oss fett laddade. Mitt vanliga prerace käk är hemgjorda biffar och broccoli ett par timmar innan race plus bra sömn och kost under alla uppladdningsveckor det är först då kroppen svarar som ett reaplan på alla snabba carbs man stoppar i sig på tävling. Men här handlar det om damagecontrol så vi fyller oss med vitargo modell prerace.

När vi stod där på startlinjen kändes det riktigt bra, brudarna var ganska uppspelta hela dygnet innan start men såg laddade ut, Lotta var lika cool som vanligt och den glöden som fanns i Robban ögon var magisk. Skottet gick och fältet rullade ner till första simmat. Vi klev i och fick dagens första pungspark, riktigt jävla blåsigt, vågor och strömt. När vi klev upp på första stoppet kändes jag mig urstark och bråkade som vanligt med Perra om att vi borde öka och att han simmade som en kratta (vilket han gjorde första simmet) jag höll mig dock i skinnet för jag visste långt där bak att när vi kommer mot Ornö så behöver jag min Ultraperra.

De följande första tuffa öarna så håller vi bättre fart (mot förra året) på löpet men tappar lite på de simmen som är längre, på de öppna simsträckorna är det bitvis riktigt tufft. Vi matar på bra och snackar med lite bekant folk även om det känns som vi hamnat lite på "mellis" eftersom det inte är så mycket folk. Redan tidigt så gör jag ett par ordentliga vurpor men med humöret på topp och enbart glädje i kroppen så är detta inga konstigheter. Det känns här att jag och Valpen tränat inför halv ironman i år för jag upplever farten som låg men Perra bromsar mig på ett handfast sätt, tänker att jag hatar allt vad Ultra heter, vill ju för fan vinna.

Detta förändras dock efter cirka 4 timmar, nu börjar min mage strejka ordentligt, omsöm kramp i mage och delvis rygg gör att vi får gå på många öar den här sträckan, snackar lite med sjuksköterskan på en checkpoint och hon tycker min mage är duktigt svullen men jag har bestämt mig för att köra på. Man blir galet förvånad vilken koll det trots allt finns under den här tävlingen. Försöker under kommande timmen springa ut i skogen några gånger men inget händer, krampen består och har nu även spridit sig permanent till ryggen. Vi är under denna perioden bitvis tillsammans med Lotta och Robban där Robban också är ganska vissen. På det långa simmat håller vi ihop, Lotta drar Robban, jag matar järnet men vi kommer inte framåt och jag är här säker på att jag måste bryta. Slår krampen till här så dör jag hinner jag tänka men lyckas till slut ta mig upp på klipporna.

Väl uppe på land vet jag att jag säger till Perra, benen håller, ge mig en ö till sen kör vi. Vi går ytterligare någon sträcka sen börjar det lätta något i magen. Jag slutar äta helt i detta läget och kör endast vatten och ibland ytterst lite av något sött och sakta men säkert börjar det släppa något och när vi kommer till Ornö för löpet så har krampen i ryggen släppt, bara magen som strejkar så nu är det bara att försöka ösa. Eftersom jag gått lite lågt på energi de senaste 5 timmarna så har krampen även nått benen men vi har bestämt oss för att hålla oss löpande. I bogserlina (enda tillfället vi tog fram den) efter Perra så tar vi hela Ornö löpande, men när man kör ultra så går man i backarna, det är bästa och jag känner nu att jag älskar ultra över allt annat. Vi tar dryga 20 minuter på fjolårets tid här och två salta bitar gott och blandat ger lilla extra kicken som behövs för att klara sista biten till dagens sista checkpoint. Festligast under den här perioden är att Perra snackar glatt vid flertalet tillfällen, men får sällan svar för här snackar vi riktigt "svart energi" från Roström och det är långt under källaren man får gräva då.

På kommande öar så går det segt även i år men fötterna håller i alla fall ihop och Perra sporrar på mig som fan, helt enligt plan. När vi till slut landar på Utö efter ett par korta sim med ruskiga vågor brister det och efter lite lipande och ösande av kärlek över Perra så börjar vi jogga mot målet. Här kommer det ett lag och ska springa om oss vi kontrar dock och helt plötsligt släpper det något och vi kan dunka på hela vägen in.

Jag gör en Valpen och stänger av klockan, Perra ser oberörd ut

Summering Även årets upplaga av ÖtillÖ lämnar ett ganska stort hål i tävlingssjälen, trodde att det skulle gå bättre i år tidsmässigt även om det var tuffare sim. Men det som är jobbigt är att Perra återigen får släpa runt på mig och så kan vi ju inte ha det. Det som dock känns stort är att vi tar oss runt trots att 9 av 13 timmar består av magkramper och övriga kramper. Tror inte det blir carboloader nästa år. Men målsättning är att till nästa år snäppa upp löpningen ytterligare en nivå och sporra Perra på Ornö. För när allt kommer omkring så är ÖtillÖ årets häftigaste tävling så Team Malaco kommer tillbaka även nästa år.

Iaktagelser Vi hade lätt bästa supportteamet med Valpen i spetsen som var med utmed nästan hela banan. Mackan fick sig dock en skrapa när det gjorde som ondast. Men det var trevligt och det finns mycket film.

Som vanligt var det trevligt både på Sandhamn och Utö allt trevligt folk och det fina arrangemanget. Grymt som vanligt.

Anna och Catta gör en storstilad insats och kliver rakt upp på pallen, ni är grymma brudar. Även Robban och Lotta gör det bra, tror nog att vi även nästa år mönstrar i alla fall 3 lag.

Det finns massa statistik och splits men det hinns inte riktigt med just nu.

Tror det var allt för nu. Hörs i veckan

Ge fan i Tuggarns våtdräkt!

Ok gott folk, vi lever!Men det har varit 2 veckors helvila för egen del men det har varit allt annat än vila men det får vi gå in på senare. Trippade dock igång med lättare löp i måndags och hoppas kunna göra Valpen sällskap på morgondagens 27k.

Men innan årets racereport, rapport från klubbavslutningen, påannonsering av höstens filmer och rapport från Valpens träning inför Kona tänkte jag bara passa på att efterlysa VÅR Tuggarns våtdräkt.

För hur kul det än hade varit om det hade varit vårt practical joke att ta den så är det på tiden att den kommer tillbaka.

Tuggarn i borttappade vårdräkten

Så sluta tjafsa sitter du hemma och trycker på en aquamandräkt som inte är din, hör av dig här eller direkt till Tuggarn. Check på den eller?

Kona och målsättningar

Snabb summering, Vi har landat på hotellet efter banketten och skruvat ner cyklarna, bussen kommer och hämtar oss på hotellet om cirka 3 timmar för färd till Legazpi och sedan hemfärd. Det är natt i Filippinerna.

Snabbt om racet, Det var en ganska stökig simning, min simning var sämre än vanligt och Valpen som startade en våg bakom mig hade ätit upp i princip alla de 5 minuterna till T1.

På cykeln så börjar det ösregna ett tropikregn och blåsa ordentligt bitvis, hellre regn än sol här nere vill jag lova men det var dålig sikt och tufft. Valpen och jag cyklar helt jämt och när jag slår av på farten med 5km kvar så har jag Valpen på 7m rulle.

Vi går ut ihop på löpet (det vi alltid snackat om men aldrig fått till) och ska kommer överens om att öppna i 4:30/km, Valpen är lite sliten men jag känner mig ganska stark. Målsättningen totalt är 4:45/km och vi tuggar på. Ute på risfälten blir det magiskt varmt men vi håller farten skapligt. Efter 15km får jag släppa en liten lucka till Valpen och tar mig i mål dryga minuten efter Valpen landar på 1:40 och jag precis bakom så vi klarar målet 4:45/km.

Summering, Både Valpen och jag känner oss inte helt toppade på samma sätt som i Zurich förra året och det blir mer pannben än rent race, vi måste analysera den men det finns så klart massor med yttre omständigheter som inte är som vanligt. Men vi håller våra raceplans skapligt och det är ett riktigt tufft race som kräver lite mer än vanligt.

Valpen landar på typ 4:41 Jag (Henke) landar på typ 4:47

Måluppfyllelse, Vi hade ju som mål när vi anmälde oss att ta oss till Vegas och vi trodde att det skulle krävas typ topp 3 i vår respektive age group, sen kom det in Konaplatser som lite extra krydda.

Kona, Valpen som vann sin age group (25-29 hade 3 slots) fick en plats till Kona, så Puppy TS har en deltagare 8 oktober på the big island. Hur jävla stort är inte det? Vi kommer inte döpa om bloggen till "den korta vägen till Hawaii" men vi skickar lite kärlek till Jojje (sjätte året?) Jocke (8:55 i Österrike) och Mackan körde grymt men fick två punkteringar. Så check på den målsättningen.

Vegas? För egen del så missade jag Kona med 53 sekunder, min age group fick 4 platser och jag landade femma, trots en hel del roll downs så blev det inget i min klass. Klarade en plats till Vegas (70.3 VM) men valde att inte ta den för att kunna återhämta mig och få tillbaka lite kvalitet och ladda om för att ta nya tag när lite andra saker lagt sig. Vill inte sticka dit och vara halvsugen, hade luftat detta lite med Valpen innan och hade det trillat ner i plats till Kona så hade jag så klart tagit den och dunkat järnet kommande 8 veckor, men nu löste det sig lite av sig själv. Så nu är det post race (skriver detta med en öl i handen) och nästan post season ska köra ÖtillÖ med bästa partnern Perra innan det blir lite mer vila och bara roliga saker för att hålla igång uthålligheten (Har dock lovat Valpen att sparra lite cykel och löp under september) och få tillbaka lite sug efter hårdkörning. Har varit lite splittrat senaste månaderna även om jag fått till de sista veckorna innan Phillies med bra uppladdning. Men känslan är att det är check även på min målsättning så jag vet inte vad som ska stoppa oss framöver.

Nu måste vi upp och lägga oss innan det är dags för hemfärd. Det lär säkert bli lite uppföljning, som vanligt får Valpen stå för stats och sånt, mot slutet av veckan men tills dess får ni hålla ut.

Kram från Henke och Aloha från Valpen som hänger i Naga City.