Jättetuff torsdag med Running Sweden

Även om inläggen inte duggar tätt i februari så sliter vi på med träningen. I torsdags var det dessutom inte heller sämre än att vi skulle gästa Running Swedens torsdagspass. Det är som ni kanske vet mer eller mindre kutym att kalla sin pass tuffa namn som megasupertufthursdays osv. vi valde därför att gå in med arbetsnamnet jättetuff torsdag, kanske inte lika skräckinjagande men ack så bra.

Planen var att vi utan inblandning från de rutinerade RS-ledarna skulle in och ta pulsen på vår nya partner, vi jobbar inte med hyllning utan anledning så vi dök upp utan Putte (ja, han från Hell) Amanda och Micke som alla är välbekanta ansikten på Planet Fitness. Vi mönstrade dock CrossFitDudde, Löpking Pjärta och två lite plufsiga killar som kastade boll när det begav sig. Fick veta av trevliga bruden att det skulle dyka upp någon triathlonklubb och att det vankades 2x4x90s borta vi Karlberg, efter lite sedvanlig puppycirkus joggade hela gruppen helt sonika dit och började köra lite löpskolning. Pjärta var fruktansvärt övertänd och körde Ravellisteg i ett eget spår för glatta livet trots motsatta instruktioner, kanske berodde det på uthängning deluxe på twitter under dagen.

Hur som helst så föll det sig så väl att vi hamnade med king Torkel och dunkande 90s intervaller för glatta livet. Trots att Torkel bröt mot den gyllene regeln och aldrig skrika ut tid kvar förrän det är hemgång (dvs passerat halva minst) plus att undertecknad höll på att bajsa på sig sista 10s på varje intervall så gick det bra. Vi höll bra fart med hänsyn till underlaget och jag tror att alla hade lite värkande vader på fredagen.
Man märker att det finns lite kärlek till gruppträning då hetsen blir brutal när vi det väl vankas race. Riktigt bra pass och trevligt folk.
Vi kommer garanterat att komma tillbaka.

Puppys på plats (brutalt dålig skärpa men ändå något) med King Torkel inklippt på gammalt klassiskt skolfotomanér.

henke_puppy_running.jpg

Puls och fartkurva för nördarna.

Annars så har de två avverkade base3 veckorna rullat på bra, ökad volym knäcker ju lite. Men de två mest bestående träningsminnena från dessa är;

I onsdags fick jag och vår snabbaste kille Micke Sahlberg till lite kollektiv träning på Tenant and Partners lilla träningshörna. Det giggades Monark för att kolla att watten satt där de skulle men framförallt var det magiskt bra häng. Storchefen Torbjörn dunkande tusingar på löpbandet som det var världens enklaste sak (i alla fall de första 4) och (min granne typ) Conny kollade regelbundet så att vi inte lökade runt för mycket.

Riktigt bra gäng, förutsättningar och kultur där för GzMicke att utvecklas. Det enda minuset var väl egentligen att folk tittade på mig som om jag var dum i huvudet när jag bombade på med frivändningar med överstöt efter 90min monark medan Micke körde löpband.

Så klart körde vi fetaste hip-hopen i högtalarna, hörde dessa raderna i morse och tycker det kan bli dagens pass till Micke.

You little fuck, I got money stacks bigger than you
When I was pushing weight, back in '88
You was a ballerina, I got the pictures, I seen ya

veckan_puppyts.jpg

Det andra bestående minnet från veckorna är löpveckan från helvetet (bild till vänster) under årets mest snöiga vintervecka så var fruns bil på verkstad så det blev det att låna ut sin bil och springa i alla möjliga riktningar och åka buss när det behövdes. Två reflektioner på den. - Jag är fett imponerad av er som uppbringar 100k + per vecka på löpet, det dödar.- Löppendlare är fan så trevliga och hejar när man möts, annat är det med cykelpendlargubbarna. Där snackar vi tävling.
Nu är det således bara en basevecka kvar, sen är det vilovecka innan vi kliver in i mer tävlingsspecifika perioden build. Men innan dess så ska det hinnas cykla lite på Lanzarote, fick check på att ta med Cervelon nu på morgonen.

Sist lite musikreflektioner:
Kolla Petters senaste släpp nedan, går flitigt på radion, gillar att de har med Salem och Pontare i akustiska videon eftersom de har producerat.

Ok, då giggar vi lite trainer innan det är dags för Mello.
Aight?

Vilovecka, Super Bowl och lite nytt skit

Ok gott folk,
Så efter tre rätt hårda veckor, både träningsmässigt men även jobbmässigt så kommer då den där efterlängtade test och viloveckan. Ni som läst er Friel känner så klart igen er i upplägget. Det verkar som de två senaste lite hårdare perioderna har gett lite power i kroppen då det för undertecknads del blev pers både i poolen och på trainern, för att reagera på Perravis. Klart man sätter pers när det inte finns något relevant att mäta mot.

Lite oväntat kanske för vissa, dock inte för undertecknad, så har Perra seglat upp som favorit till Texas, med 7,5h på cykeln per vecka och då med en puls som inte setts sen gud vet när så kommer det här gå undan i maj, simmet sitter redan som en smäck, Valpen har trimmat upp Berra att Perra är kung och löpmäster har han ju alltid varit. Kan bli spännande det där. Det börjar bli så mycket surr att Valpen kommer börja smyglogga Perras timmar när han kliver in som statistikmupp hos Perra. Har lite för mycket annat på lager för att gå djupare in på Texassurret, men det finns en indikator som gör att man vet att vi ligger exakt rätt i träningsmängd och det är att Valpen drar på sig en lättare förkylning på viloveckan, ett klassiskt tecken.

Sköna viloveckan avslutades med middag, lite rött och inte minst mello på lördagskvällen. Innan dess ett skönt Team Malaco pass som innefattade 2 varv på skidbacken på Ekerö. Så nu får man använda söndagen till helvila och försök till att tömma inboxen likt leankungen. Ni som hört av er via kontaktformuläret på hemsidan, håll ut! Svar kommer inom kort.

puppy_hasselmark_playitas.jpg
Till vänster: Hasselmark efter test av kläder. Mitten: Så nära cykel på Fuerteventura undertecknad kommit i jan. Till höger: Robban på riktiga Fuerte ser ruskigt stark ut är det månne Mohikanens pass som börjar sätta sina spår?

En skön grej med Hasselmark är att han ofta sladdar ner på fredagmorgonar och ser alltid lika förvånad ut när han får höra passet. Huvudserie 15x100m tröskel förra veckan och 1500m test denna veckan är kanske inte direkt någon dröm men det verkar gå åt rätt håll med badandet.


Men annars har det varit mest cykelsnack i veckan. Nu har nämligen slutgiltiga lay-outen på vårens hetaste cykelställ satts och medlemmar och vissa få utvalda provat ut sina ställ. Efter lite strul av vår annars kungliga ausie så fick vi till slut ihop det sista. Så måndag kväll går prylarna för uppsömnad. Stort tack till alla partners för ett mycket gott samarbete. Så föga förvånande så kommer Puppy TS vara hetast även 2013.

Nya cykelstället, lite konstig färg på det gröna men här har ni ett utkast. Klickar ni på bilden kan ni läsa mer om Running Sweden.

Något som är nytt för året är samarbetet med Running Sweden. Det är ju sen gammalt att Collin, förlåt Rubin, kommer ner med Subarun och blir söndersimmad då och då. Vi har ju dessutom några av instruktörerna i Puppy TS, Amanda och Putte Hell bland annat. Vi håller fortfarande på att utarbeta formerna för det här men det känns ruskigt spännande, det är ju inte direkt så att vi är kända för våra running skills, men det kan räkna med att det kommer bli ändring på. Dock så kommer det inte springas några intervaller med PT-Erika och övriga i elitgruppen, vi får väl se om vi kan se till att styra upp den där soppan dessutom.

Några korta på slutet,
Imorgon blir morgonsimmet inställt till förmån för Super Bowl nr47, årets största sportevent. Klicka på bilden så hittar ni en bra guide för newbies. TV10 visar var skåpet ska stå och sänder. Bra kvalitutta på gossarna i studion där. Synd bara att inte Tebow giggar, vill ni se lite Tebow Magic kollar ni här. Tack för tipset Pjärtan.

Valpen som till årets ÖtillÖ har en ny partner, Johanna, som är en mycket trevlig tjej och inte minst stark som en oxe. Hon kommer framöver finnas med på våra långpass på måndagarna, viloveckans nedkortade långlöp gav en försmak på vad som komma skall. Det kommer bli åka av på Ornö i år för Valpen, det vill jag sannerligen lova. Vi får se vad morgondagens långpass bär i sitt sköte. Det senaste är att det kan bli ett inställt långpass pga sjukdom på Valpen imorgon men framledes finns vi nästan alltid på plats klockan 17:30 måndagar vid KTH om intresse finns.

Ny vecka, nya förutsättningar.
Kram
Henke

Tävlingar och långhelg

Yo,Det har varit långhelg och det har varit många Puppys i farten. Vi får väl se om det dyker upp några rapporter här på bloggen. Tills dess så kommer lite korta kommentarer.

Vi hade två deltagare i Västmanland Tour det var Valpen och Staffan som körde 18k på lördagen och Valpen var ensam deltagare på söndagens 11k. Två spaningar därifrån är att Valpen tvärsågade någon trijunis som bloggar på Runners samt att Valpen satt i ledarklungan dag 2 och kände sig stark när de kraschade och Scottens framgaffel gick. Den hade man ju velat se. Men som tur är så verkar allt gått bra.

Vi har också haft igång vårt trailteam. Amanda, en av våra senaste tillskott körde någon skum (men cool) tävling i Frankrike där hon helt sonika glider in på en andraplats! Magi. Hoppas få en rapport och lite bilder om det snart, tills dess får ni hålla till godo med lillsyrrans blogginlägg om loppet, det är så mycket särskrivningar att Perra håller på att smälla av. Men Yoie är onekligen Puppymaterial med den badboyattityden. Eller som Micke brukar säga, Puppy TS är för rockstars! Kan inte mer än hålla med.

Perra i nya outfitten, Amanda kör dagensminen i France.

Lidingö Ultra hade vi inte mindre än 4 deltagare, Perra, Thomas (ny för året), SpifMicke och Tompa. Ni hittar alla resultaten här. Snackade med Perra (som dessutom handlat MTB) igår på Valborgsgrillen och han var inte speciellt nöjd och kroppen hade strulat lite på sista varvet men gick ändock i mål som främsta Puppy, men sen är han ju vår ultrakung!

För egen del så har operation cykelben fortsatt, såg till att få mig en BG fit, av Mats Anderssons brorsa Björn, på Cykloteket. Fantastiskt trevlig och duktig snubbe. Anledningen till den var att jag i princip under hela förra året fick ruskigt ont i axlarna och nacken i tempoställning och det har inte riktigt gett sig på trainern i vinter. Domen blev justerade klossar plus att han, till Valpens stora glädje, LA TILLBAKA några av de ringar som plockats bort. Troligen behövdes det för när det blev långpass i min ensamhet på lördagseftermiddagen så gick det fint att ligga längre sträckor i tempoställning. Så det får vara värt det när Valpen glider upp och droppar -Jävligt gubbig sittställning!

Cyklarna fick varsin dag i helgen plus obligatorisk cykelvård. Björn skruvar på Cervelon.

1 maj - rehabpassens dag. Till tisdagen så hade Valpen och jag som inte tränat ihop i helgen snackat ihop oss om att sticka ut och rulla lite, jag har ju kört dubbla långcykel plus löp och Valpen varit på cykeltävling i helgen, så det behövdes rulla ut och surra lite i det fina vädret. Dock ändrades planerna då vi fick sällskap av sprintmästaren Sahlberg, George (SCT snubbe som var het i helgen), Alex och ytterligare en Alex som jag dock inte han se för han flög av innan Tappström.

Alex (övertänd i tävlingsdräkt) och George, Henke och Valpen samt SPIF tri fikandes i backen.

Eftersom vi alltid snackat om att det blir full tävlingsutrustning och maxfart på första cykelpasset då löpcoach Pjärta ska med så visste jag i själen att idag skulle Micke Sahlberg få smaka för de där jävla VO2 passen som trillar in i mailen varje vecka. Och det kändes bra att få dunka på lite, nästan omgående efter att tempot startat på toppen vid sandudden så hängde jag och Valpen av de övriga och Micke såg nästan lite rädd ut när vi efter 30min tog ett litet stopp då det var dags för sprintern att vända hemåt. Vi fortsatte dock och George visade att han är stark och lite Perraäckligt konsekvent, kan bli en Puppy på sikt om man toppar med lite attityd. IronmanAlex gjorde snudd på en heroisk insats och klamrade sig fast efter första stoppet även om det inte blev några förningar på hemvägen. Kul att få stoppa in lite fart, Valpen får komplettera med stats men vi snittade väl 37-38 på de 55k vi tryckte på. Det är alltid kul att cykla med lite bra folk, sen gillar både jag och Valpen när det blir lite hetsigt, ryktas att vi får sällskap på lördag när veckans långpass går av stapeln. Kolla in Alex blogg vad han tyckte om dagens pass.

Noterar också att det verkar som om Tuggarn varvat upp med fartträningen plus fått lite skön hybris som Salomonlöpare. Valpen är dock inte så imponerad av lifestyletugget, men allt dras ju till sin spets 3 september Hur som helst så hoppas jag glida in på mer Tuggarlax nere i Finnboda innan dess.

Sist men inte minst så börjar planeringen för sista träningsblocket att sätta sig, ska bara inhämta lite expertkunskap gällande löpningen så kanske det blir ordning på torpet till 12 augusti.

Woop Woop! Henke

Lägret!

Älskar att kalla det just så. Lägret, men egentligen var det inte riktigt så men här kommer hur som helst en kort rapport om vad det egentligen var som försegicks i Fuerteventura. Upprinnelsen till vår fina tripp var att våra fruar (Läs Henke och Perras) som växt upp ihop ville komma iväg på en kollektivt resa för att fira sina födelsedagar. Perra och jag höll oss på behörigt avstånd under bokningen men sen var det huxflux (eller det är en brutal överdrift) klart, vi ska till Fuerteventura! Check på den och samma kväll trillade in mail från Perra som hade bokat cyklar där nere.

Henke och Perra i solnedgången

Veckan innehöll det mesta (dock brutalt dålig uppkoppling) men eftersom det var födelsedagsfirande så var det rätt mycket mat, gott vin och fett häng vid poolen, är osäker men visst är allt friterat Paleo? Vi hade ju till skillnad från övriga triathleter som hängde i Playitas (vi var på nordspetsen) riktigt fint väder nästan hela veckan. Vi (läs Team Malaco) hade dessutom uppdraget att skaka liv i cykelbenen. Vi klämde in två ordentliga distanspass +5 timmar (årets första för min del) på cykeln där det avverkades 1500-2000 höjdmeter per pass, vet att det inte säger ett skit men för den som undrar så cyklade vi upp, ner och runt det där jävla berget ett par gånger. Men det var förbannat trevligt och andra dagen när vi börjat varva upp lite mer så fick vi en fin fika i bergen efter 3 timmars bra slit.

Perra softar i solen på Fuerteventura

Förutom cykeln så blev det lite löp, bland annat fivefingers utmed hela strandremsan ner till sandynerna med fint ömmande vader som följd och en gryningsräd där löp och bestigning av högsta vulkan ingick, vi hann dock upp långt före soluppgången. Fick en del glada tillrop från de som var på väg hem från krogen, men vad gör man inte för att glädja folket? Simmandet fick dock stå tillbaka lite men det blev någon kortare tur i havet.

Sammantaget så blev det rätt ok träning, verkligen inga träningslägersmängder men ihop med rätt mycket sol, sömn och öl i överflöd gör det att man landade på Arlanda med bruna nyrakade ben, mer träningstimmar och mycket mer motivation än man lämnade med.

Notera var ni läste detta först, Perra kommer att bli livsfarlig på Norseman, mannen är ju helt oberörd muskulärt även i bergen även om det smög sig in lite trötta ben på andra cykelpasset är det något som passar karln är det Norseman. Han verkar ju av någon outgrundlig anledning gilla norrmän dessutom.

Vi hann ju med lite foto dessutom, snyggaste fotografen var ju med på resan. Men det innefattar inte bilden när Perra softar i bergen men det hade ni säkert redan fattat.

Team Malaco flyger fram!

Nu är vi alla fall hemma igen och "operation cykelben" har fortsatt denna vecka, men det är klart 4 grader plus och regn är inte riktigt samma sak men det är bara att tugga på. Nu väntar lite uppsnäppning på volymen gradvis under 3 veckor och se till att inte springa runt hög på socker hela veckorna, läs detox. Annat nytt och på gång.

Perra springer på lördag TEC, så är ni sugna på att kolla den läs mer här

Valpen har skickat lite uppdateringar på viktfronten och nu börjar lutningen på kurvan bli lite kritisk, sen har det varit lite sjukdom dessutom i veckan, knäckt av Robban?, men det och det är ju torsdag idag så vi får väl se om det kommer en uppdaterad kurva och analys.

Håller dessutom på att skriva lite frågor till nya och befintliga medlemmar, målsättning är presentation och något inlägg om de nya här på bloggen till maj.

Sist, fick låna en riktigt bra bok, och då är jag ändå pacifist, av den gode tuggarn som i princip slog sig in på topp 5 overall, så läs den om ni får chansen. Om någon nu skulle undra är Brott och Straff är min etta, lite pretto men ändå rätt gott.

Allt för nu. Henke

By request...

... Sahlberg och alla andra, här kommer träningsupplägget. Jag har ju blivit uthängd för att inte redovisa min träning ordentligt men jag vill bara meddela att jag numer är den ende i Puppy TS som fortfarande lägger upp alla mina pass i den gemensamma kalendern. Så vem är det mörkar träningen, det kan man undra?

Från 10 oktober till 1 januari 2012, en period på 12 veckor, körde jag ett block med lite mindre uppstyrd träning. Exakt hur det såg ut kan ni se här.

Höstens träning, ligger på ganska precis samma nivåer som förra året. Skuggade kolumnerna är veckomedelvärden.

Säsongen har periodiserats efter tävlingarna under året. A-race är löptävlingen TEC 50 miles 14/4, Norseman 5/8 och Ö till Ö 3/9. Så fram till TEC, fas 1, är löpningen fokuserad på flack distans, ett upplägg som är högst kompatibelt med underlaget i kuperad terräng. Snitt på 50 km i veckan hittills. Detta återigen ungefär samma mängd som förra året. Jag har testat att springa ett par extra långa pass vissa helger (ett 50km och två upp mot 35 km). I år har jag även efter nyår testat att köra två distanslöp back-to-back a la Andreas Falk. Typ 25km lördag + 25 km söndag. Allt för att vänja kroppen vid långa distanser utan att döda den vid ett pass på 4+ timmar.

På simfronten har jag inte avverkat en sammanhängande sträcka på längre än 400 m sedan Ö till Ö i höstas. Med andra ord har det varit teknik och fart på schemat och det har givit fina resultat på dessa distanser. Har fått till 3 pass i veckan, varav ett under simcoach Micke Sahlbergs vakande öga. Nu är det "bara" till att orka behålla nya tekniken när det ska blandas in mer och mer distans till sommaren. Cykeln är ett ickeämne. Totalt ett tiotal spinningpass plus tre trainerpass de sista veckorna då jag känner lite press inför cykelpassen på Fuerteventura med Henke. Vet ju inte riktigt hur mycket han kör eftersom han mörkar men lär väl vara minst två pass i veckan så 3-4 timmar. Kan bli jobbigt att runda den där vindpinade och kuperade ön... Vi har förhandlat till oss två förmiddagar på vägarna, det ska bli riktigt grejt!

Sammanställning av fas 1 fram till i söndags 11/3.

Mellan TEC och Norseman kommer det så klart vara några tävlingar också men de har lägre prio. Stockholm marathon har dock snudd på A-status så efter TEC kommer jag ta in mer speed i löpningen. Kanske till och med köra något intervallpass, vem vet. Mer varierad löpning där backträning och kuperat löp i terräng kommer ta en betydligt större del. Kommer dra ner 0.5-1 pass sim i veckan och fasa in cykeln. En distanscykel varje helg måste in. Det blir kuperad cykelboost med Henke o Valpen i mitten av maj, allt för att vara så bra förberedd som möjligt inför detta:

Man kan lätt bli illamående av höjdprofilen på Norseman.

Sen har jag och Henke en månad på oss att komma riktigt bra förberedda till Ö till Ö. Kanske, kanske kan det bli debut på multisportscenen i höst. Raid Uppsala ligger bra till.

Hostiga och snörvliga hälsningar från Perra

Utanför Akademiska hus

Kära triathlonsverige! Det var ett tag sedan jag skrev något här på bloggen och Henke har ju (med rätta) puschat på att jag ska snacka lite träningsupplägg och så där. Innan jag kommer dit ska jag dock kort prata lite om omständigheterna runt omkring. Som kanske framgått har jag fått ett "riktigt" jobb som Henke säger. Doktorandvärlden för mig (och Valpen verkar det som) är ju minst sagt lite speciell. Jag fick helt enkelt göra vad f-n jag ville, bara jag presterade. Till detta, lägg faktumet att jag inte haft ett fast "riktigt" job ever. Jag har ju i princip tillbringat 25 år i skolan. Med denna bakgrund var det så klart med viss osäkerhet jag slängde mig ut i värden utanför Akademiska hus.

Boken som är kronan på verket efter 25 års skolgång. Mycket intressant läsning.

Så min inställning inför denna säsong var helt enkelt att genomföra de tävlingar jag anmält mig till så gott det går med tanka på att jag numer inte bara var en glad motionär med ett dagisbarn där hemma utan också att jag skulle få ett riktigt jobb att gå till. Jag ska verkligen inte skriva en uppsats om mitt nya jobb men som det känns nu har det inte kunnat passa mig bättre! Visst är det några fler möten att gå på men i stort sätt kan jag kan fortfarande göra vad f-n jag vill! :)

Goa hälsningar från boostlandet Ludvika! /Perra, Databasanalytiker Inera AB

Upplägget - nyckelpass 1 (the movie!)

Aight,Har ju lovat att lägga upp något om upplägget som vi tränar efter, vi i det här fallet är jag (Henke) och Valpen, för Perra kör som vanligt med det han kallar "öppna kort" dvs inte släppa någon info om distans eller fart på helgernas löporgier. Men det är väl så man bygger en myt. Men nu så är väl proffsdagarna snart över för Perra som börjar förvärvsarbeta idag onsdag för första gången på ett bra tag.

Funderade ett tag på det där hur vi skulle presentera upplägget, det finns ju en hel del bloggar där man kan läsa om senaste simseten, misstänker att man inte lägger ut senaste lökserien man gjort. Men problemet med det är ju att om man inte är autist, vilket iofs 90% av triathleterna är, så fattar man inte om serien är lätt eller tung eller vad som är fart 2 för dig etc etc. detta är förstås avhängigt av om man håller sig vaken genom hela blogginlägget eller inte. Jag hinner nästan alltid somna eller tappa uppmärksamheten innan halva serien är läst.

En som dock fångar min uppmärksamhet är den gode nitroveganen Filip han sätt att skriva och hans sätt att "ta jobbet" i kvadrat gör mig glad. När jag bytte dator i veckan så hittade jag en skön mailväxling där Filip å de grövsta dementerar att han slingat håret vilket vi här på bloggen hoppat på honom om.

Ok, fan det var svårt att hålla sig till ämnet idag då. Upplägget i korthet, 7 dagars cykel (dvs ett i tiden återkommande fenomen inte att förväxla med det som står på trainern) med några nyckelpass och fasta tider, denna period kommer att pågå fram till 20 mars (Perras födelsedag) då vi börjar cykla ute igen och får ett nytt veckoupplägg. Cykeln bygger på ca 10-14 timmars träning per vecka med 1 vilodag, vi kör 3 hårda veckor och 1 vilovecka (med tester) innan vi börjar om igen. Om vi börjar med löpningen, nyckelpasset är distanspasset som byggs upp till 30k (vi når till 28k nästa vecka) och sedan adderas fartökningar, i nuläget handlar det om att landa under 5-min fart. Sen har vi fartpasset, vanligen 15-18k, handläggs av löpcoach Pjärta (beställer en text av honom om upplägget härmed) och tredje passet är under kommande 4 veckor ett lättare distanspass på typ 15k. Ska landa mellan 50-70k per vecka och hittills verkar det funka. För er som undrar så kommer vi nästa veckas (vilovecka) löptest att bli Yassos 800, kan bli Bosön, kan bli folkfest.

Nu till nyheten, för att göra det här lite festligare så kommer det en film från nyckelpasset i varje gren. Först ut är att ni får hänga med på måndagens distanslöp med hårda kärnan. En dokumentär, en unik inblick i Puppy TS vardag inte som hyllningsfilmerna om Jonas, lite mer indie. Håll till godo vänner.

httpv://www.youtube.com/watch?v=UkXn-R-VSII

Efter det hoppar vi på filmen om simningen, så Sahlberg det är bäst du filar på din oneliners för ikväll kommer kameran med.

Sist men inte minst så vill jag passa att gratta Staffan i Norasektionen som fyllde 40 i helgen, kolla in hans blogg vettja.

Brutalåret 2012

Hej vänner,Sitter kvar på kontoret, har tryckt en turkisk yoghurt med lite honung och fortfarande röd i flabben efter lunchens/eftermiddagens pass i Eriksdal. Dagen skall sedan avslutas med ett klassiskt T30 test på trainer, stora cykeloraklet och gamla multisporthjälten Petrusson låter dessutom meddela att det ska stirras in i betongvägg ingen jävla TV här inte. Sen ska det dunkas tusingar runt Råstasjön imorgon bitti, plus 2 grader och snöblandat utlovas. Tål att tänkas på när halva triathlonSverige sitter och fikar på någon solig bergstopp i Playitas.

Petrusson i bästa outfiten (snodd bild från cresendo Velos hemsida)

Som ni säkert förstår så har vi kickat igång träningen, det är dock vilovecka och tester denna veckan innan vi går igång med nästa 4-veckorscykel. Upplägget är ganska enkelt men väl anpassat, vi har ju testat lite olika och utvärderat senaste årets träning och identifierat ett antal nyckelpass och för vår del handlar det inte helt oväntat om löpning. Men innan vi kommer till själva upplägget så måste vi göra klart en sak. Vi har ju så klart också läst statistiken om att det ska göras 600h sen ska man kanske inte stirra sig blind på dessa, om man som jag chefar lite på ett ganska stort bolag med bitvis lite tuffare arbetsbelastning känns den lite mustigare än "prioriteringsfråga". Men där vi fortfarande till viss del befinner oss så gäller det helt enkelt att "ta jobbet" Man stöter ju på en del folk därute som inte hade fått skriva en timme i Valpens träningsdagbok för där finns det regler vettni, om man bara lökar runt så blir kan det bli rätt mycket timmar men rätt kass kvalitet, det kanske är det som MohikanClasse menar med "träna smart". Men för egen del så siktar jag på en ökning på kanske 10-15% träningstimmar i år, för att landa på cirka 550h plus minus 20h, och försöka hålla i farten som vi byggde förra året, det och Jocke Berggrens avslutande 8 veckors schema (där vi varit sämst tidigare) ska leda till 09:30 i Köpenhamn.

A-racet nästa år för Henke!

Det som är plus är att nu när vi dragit igång så kör jag och Valpen återigen så mycket som möjligt ihop, för att ha koll på att den andra inte mörkar och sen blir det så ohyggligt mycket bättre, roligare och jobbigare när vi tävlar och hänger. Det som dock är ett avbräck är att Jocke Berggren är i Falun på heltid men nya löpcoachen Pjärta har hittills inte sparat på krutet så det kan nog bli succé.

Perra då? Jo han kör stormörken som vanligt, inga uttalade mål, dock klar för NXTRI men om det skulle komma något annat därifrån än "ta sig runt" eller "överleva" så skulle jag sätta mina stekiga solbrillor i halsen. Att han sen börjar se ut som ett monster, är snabb som en vind i poolen och kommer vara typ proffs fram till sommaren räknas tydligen inte. Just nu är han lite som den kompisen som man hela tiden har vetat är HBTQ men bara inte kommit ut, blogginlägget min träning 2012 skulle vara såååå förlösande.

Min gamle trainervän, står och väntar.

Ok, jag återkommer kanske under kvällen eller morgondagen med veckoupplägget för Baseperioden (älskar alla tuffa namn på träningsperioderna) samt grovplaneringen för våren, det finns en och annan godbit där minst sagt.

Sen finns det lite nytt folk och coacher att presentera så nu är det dessutom dags att ta fram filmkameran så att det händer något.

Så håll i er gott folk för nu har vi startat igång brutalåret 2012.

Lite nörderi

Gjorde simanalys med coach Mike i söndags, hittade lite gamla simfilmer om hur utvecklingen gått framåt. Ser väl något bättre ut nu, främst benen skulle jag säga, men det är en bit kvar till förebilden. httpv://www.youtube.com/watch?v=7JSbP5JkIMc Henke 2009-vinter 2011

httpv://www.youtube.com/watch?v=IyR7JYllk9U Förebilden

Hur känns den catchfasen? Ses vi imorgon i Vasalund?

Löpning i Mecka

Kort uppdatering från Kona. Landade fredags kväll, lördagen gick åt till att 1) inte somna stående, 2) kolla alla schyssta tristores, 3) middag med SCT-gänget. Idag, söndag, har jag däremot varit lite mer produktiv. Började morgonen med att testa simbanan, eller iaf delar av den. Konstaterade att saltvatten är the shit för vattenläget och att banan känns typ 8 km lång. Förhoppningsvis kortar de ner den till lördag annars lutar det åt en simtid på runt 1.20. Schysst var det iaf att byta ut kakelplattorna mot korallrev och fisk. Funderar skarpt på att införskaffa en harpun, paleo? Fethäng med Olle och Helena från SCT.

Efter lunchen som intogs på balkongen riggade jag cykeln. Nytt personligt rekord trots ett litet missöde med bakväxeln. Imorgon ska det rullas på Queen Ka’ahumanu Highway.

Jetlag, tre timmars sömn/dvala och sedan löpning i Mecka för triathleter. Sprang söderut på Ali'i drive där de första 14 km ska avverkas på lördag. Kom iväg ganska sent när solen var på väg ner, men helt klart kommer det bli varmt på lördag. 30 minuter lugn löpning, 281 magrutor och 67 tempohojar blev facit. Hur kan man se 281 magrutor undrar ni? Jag sprang i bar överkropp och bidrog därmed till det udda antalet. Synd att inte Henke är här, då hade det blivit jämnt antal.

Nu söndag klockan 21, dags att försöka sova för simning 7.00 imorgon bitti.

//Valpen

Cobra Ironman 70.3

Här är några rader om söndagens lopp. Vaknade 0315 på racemorgonen, käkade en snabb frukost och hoppade på bussen ut till tävlingsområdet. Cykel, T1- och T2-bags var redan incheckade och min 50-punktsplan (Perra skulle vara sjukt imponerad) var avprickad. Hade sovit ganska dåligt och var rätt nervös på hur formen egentligen var. Väl framme blev vi märkta med nummer, riggade gels och dryck på cykeln och gick ner mot simstarten. Först startade proffsklasserna, fem minuter senare stack Henke och övriga i män 30-49 iväg och 0620 var det dags för min AG. Trängde mig längst fram i startfållan och fick en ruskigt bra start, kanske den bästa jag någonsin haft i ett lopp, och de första två-trehundra meterna hade jag helt fritt vatten och kunde verkligen hitta en bra rytm. Därefter blev simningen rätt stökig då vi kom ikapp de sämsta simmarna från vågen innan. Tyckte ändå att jag hittade en bra linje och kom upp ur vattnet efter 31.59 som femma. Lite efter planen, men när jag såg Henke i T1:an förstod jag att jag ändå hade gjort en bra simning. Växeln till cykeln gick perfekt.

Väl uppe på Kicki tog det inte lång tid innan jag insåg att benen inte riktigt ville samarbeta. Cykeln blev därför en rätt jobbig historia, tunga ben och långsammare än jag velat men vädret spelade mig i alla fall i händerna. Svagt regn i princip hela vägen utom under en halvtimme då det var monsun. Precis innan vändpunkten mötte jag Henke och insåg till min förvåning att jag inte tappat särskilt mycket. Fick en positiv kick och när medvinden kom efter ungefär 60 km bestämde jag mig för att trycka på lite för att försöka gå ikapp. Fick syn på Henke på en lång raka och efter 82 km kunde jag lägga mig i rygg och invänta T2:an. Cykeltiden blev 2:24.45 vilket var bästa tid i min AG. Även andra växeln gick klockrent och jag gick ut på löpningen några sekunder före Henke.

Bestämde mig snabbt för att vänta in honom och första km gick i behagliga 4:45/km. Regnet hade slutat, men molnen hängde fortfarande kvar vilket vi var extremt tacksamma för. Matade på bra ut ur tävlingsområdet och efter 10 km hade vi 45:04, helt enligt planen. Nu började det dock bli riktigt varmt och efter 11 km sjönk farten till runt 4:50-4:55/km. Efter 14 km började Henke släppa några sekunder per km och jag bestämde mig för att jobba vidare själv. Höll ihop löpningen hyfsat och landade på 1:40.41, givetvis långsammare än jag velat men med tanke på de yttre omständigheterna är jag ändå riktigt nöjd. Totaltiden blev 4:40.48.

Efter häng i läkartältet, mängder med vatten och sportdryck och ett svalkande dopp i poolen gled (läs haltade) vi ner till sekretariatet. 1:a plats i M25-29, otroligt nöjd och där började tankarna om Hawaii komma på riktigt. 1430 var det slot-utdelning och det var bland det grymmaste jag varit på. Sjuka kontraster när en tjej helt oväntat får sin slot på roll-down medan ettan i F18-24 kommer en halv minut för sent och storgråtandes får se sin slot gå till någon annan. Lyckan var i alla fall total när mitt namn ropades upp, men när Henke missade Kona med 59 sekunder kändes det riktigt jävligt. Visserligen har målet hela tiden varit att kvala till Las Vegas, vilket vi båda gjorde men tackade nej, men att vara så nära kändes grymt snöpligt. Tror dock att Henke är nöjd med sin prestation och med tanke på allt som kunde gått fel innan (resa, cyklar etc.) känns det som en bedrift bara att ha fullföljt loppet.

Nu blev det alltså Hawaii och jag är självklart överlycklig! Den här veckan blir det helvila för att framförallt samla mental energi, men från måndag är det hårdkörning i sex veckor. Får förhoppningsvis en del tips från Jocke och har redan snackat ut med coach Berra om simupplägget. Målsättning och tankar inför det loppet kommer, men jag ska i mål på nytt PB och jag ska ha med mig en idolbild hem med Chrissie!

Tack alla som följde oss under loppet och tack för alla gratulationer på hemmaplan!

//Valpen

Vansbro och Boost nalkas

Ok, ska försöka mig på ett kort inlägg, första på nya datorn. Befinner mig nu på plats i Persbo, riggad för boostvecka. Denna veckan är för er som inte varit med tidigare den veckan då vi klämmer av i runda slängar 35 timmars träning inför kommande a-race.

Vi inleder boostveckan med att köra Vansbros halv IM imorgon lördag. Målsättningen med morgondagen är för egen del att försöka få till en bra balans mellan cykeln och löpet, att smälla på tillräckligt på cykeln men ändå ha krut kvar på löpet att kunna ta sig ner och nosa på 1:30. Simmet, som blivit lite lidande senaste veckorna men ska boostas ordentligt kommande 4 veckorna innan Phillies, där är det bara att veva på för allt vad tygen håller, som vanligt. Kort och gott ska det blir pers och det är mot Sala vi jämför där dessutom cykeln är lite kort och simmet varit lite svårdefinerat senaste två åren.

Tider att ha med i bakhuvudet Sim plus växel 35 Cykel plus växel 2:25 (lite modest med lite marginal för väder och vind) Löp 1:30 (Riktigt tufft med tanke på att Näshulta i maj gick på 1:29:59) Hur känns den kära vänner?

På matsidan blir det första racet för året med lite mer snabba carbs, har legat och kört ganska lågt under hela våren så vi får se hur det slutar. Men en sak är säker, sockerhög kommer man garanterat att vara oavsett vad man gör för tider.

Vi har fram till dagens datum hunnit med att köra fyra veckor av det som vi kallar block 3 med tuff träning och i onsdags körde vi en liten hemmatävling (Ekerö international Aqualthon) för att få bra kvalitet på sim och löp, kommer mer senare om hur denna ska utvecklas och ingå i säsongsavslutningen.

Ekerö international aquathon Uppställning utanför nya fritidsgården

Puppy TS kommer imorgon att representeras av Mig (Henke) Valpen Robban Lotta Bjelkis har ställt in för att kroppen ska hålla ihop efter ultraloppet, läs nedan. Vi kommer dessutom har head of supportteam (Bettan) på plats samt Tompa så en och annan hund finns det risk att ni stöter på.

Sist, Valpens analys av startfältet var, det finns 5-6 riktigt vassa som vi inte rår på allas (Strand, Ås mfl) 5-6 som vi borde vara jämna med baserat på deras resultat från förra året och resten borde vi köra över. Tro mig att när jag säger att Valpen sällan slarvar med källorna utan här snackar vi finkamma nätet. Men sen ska ju jobbet tas dessutom, men det brukar vara den bästa biten.

Nu släcker vi lampan så ses vi imorgon

Midsommar och debakel

Man förstår inte alltid hur mycket man saknar något förrän det är bort, så har det varit med vår kära hemsida och blogg. Anledningen till stoppet var att kötthuvudet till konstnärlig ledare hade kontot kopplad till en gammal ej fungerande mail så inga påminnelser kom fram. Den tar jag lätt på mig men att sen vårt kära Crystone tar dryga veckan på sig att kicka igång skräpet efter betalning känns ju fullständigt orimligt. Men nu är vi i alla fall tillbaka. Det var en galen vecka som precis har passerats och avslutades med midsommar, eftersom det vankas semester så skulle det mesta på jobbet avslutas och husbygget tog sig in i en ny fas. Detta gav dygnet runt sysselsättning där långcykeln inte sällan startar runt 18-19 tiden och inte är klar förrän sent, jävligt sent. Tur man har världens bästa träningskompisar (ta åt dig nu Valpen för det haglar inte komplimanger) och världens bästa och förstående fru. Så när det sen blev torsdag kväll och man stupade i säng var det ganska skönt att vakna på midsommar och veta att nu var det semester och nu ska det tränas och njutas.

Vi har sedan sist vi hördes avverkat första två veckorna av block 3 och är det något man kommer ihåg från förra året så är det värken i benen och distansdagarna i block 3. Upplägget är som följer. 3 distansdagar med cykel dag 1 och 3 ett lite längre runt 150km och ett lite snabbare runt 100km. Löpet avverkas på dag 2 och är upp till 25km samt att vi bricklöper på ena cykelpasset. Simmet får man klämma in valfri morgon. Efter detta festar vi till det men en vilodag. Sen är det dags för två kvalitetsdagar, stående är ett lagtempo på cykel 40km med efterföljande hetsig brick på 10km med lungorna på utsidan (4:00 eller sub 4 fart) på den andra kvalitetsdagen blir det antingen tuffa cykelintervaller eller löpintervaller och ett simpass. Utanpå detta ska det in ytterligare ett simpass på eller innan följande 2 vilodagar. Det är ett skönt upplägg med lite mer vilodagar men ruskigt hård och komprimerad träning som landar någonstans mellan 15 och 20 timmar så det är tur att det är semester på ingång. Upplägget funkade bra och gav hårdhet förra året och med lite mer löpning inlagt i kvalitetsdagarna, efter mycket tjat från undertecknad, så tror jag vi hittat en riktigt bra modell.

Dränkt Valp på Ekerö, Catta härdar ut i regnet och undertecknad kör "dagensminen" inför kvalitet i Skuru

Lite högt och lågt från senaste två veckorna.

Perra som numera har "världsmedborgare" tryckt på visitkortet har enligt Valpen felprioriterat fullständigt och stuckit till Dalarna utan att ta med sig cykeln. Undertecknad vet att hojjen var med till Östergötland i veckan och att det tjuvtränas å de grövsta inför sommarens event, hade verkligen varit på sin plats med en uppdatering från vår ultraman. Ett plus dock är att team Malaco hittat sin nästa multisporttävling. 2012 eller 2013 kommer vi garanterat dyka upp.

Inför årets säsong gjorde vår matematiska doktorand, Valpen, och jag en snabb budget på vad de tänkta 10-15 medlemmarna skulle pröjsa för medlemskap och ett jävligt flashigt klädset med tryck. Allt frid och fröjd tills sista räkningen kom in och vi snabbt insåg att man tydligen inte har med moms när man läser finansiell matematik, så vi fick helt sonika göra nyemission i Puppy TS och ut till medlemmarna och äska ytterligare någon hunka. Sådär stabilt.

Vi, Valpen och jag, har testat lite nya locations för träning med blandad framgång. Kvalitetspasset i Skuru inleddes med punka efter 12 meters körning. Distanspasset som skulle gå 40min IM-fart och 20min HalvIM-fart tog oss längst ut på Ekerö och vi fastnade i hagelstorm med efterföljande ösregn med stormbyar som slutade med att vi fick krita en kopp kaffe (Henke) och en muffins (Valpen) samt sno lite värme på en mack långt ut på Ekerö för att överleva hemfärden. Men vi fick ett bra snitt och massor med pannben och det är väl det som räknas eller?

Brudarna, inklusive Smackan, verkar träna på bra men jobbar med någon slags gerillaverksamhet för det dyker ständigt upp träningsbilder på Flickr men sällan någon inbjudan till träning eller några tider. Men nu har Anna lovat att det ska bli ändring på det, den ser vi verkligen fram emot.

På tävlingsfronten så har vår favvistävling avverkats utan av vi för den delen var med. Dock så sprang vår Lotta in på en tredje plats efter Åsa A och Lillpasi. Hon är så galet stabil.

Nästa event på tävlingsfronten är Vansbros halv IM som inleder boostveckan som även i år går av stapeln i Dalarna. Puppy TS kommer representeras av Lotta, Valpen, Perra och Henke. Det verkar också som det dyker upp en och annan legend, spif-micke den gamle puppykillen kommer, Pasi kommer också, hoppas få till en idolbild med Pasi (ställer du på den Pasi?) om han nu fortfarande vill ligga efter årets julhälsning. Sen kommer det en hel drös med riktigt vassa triathleter så som Ted Ås, Strand, Ironmange med skönaste bilden i detta inlägg samt inte minst Jonas Berg. Jonas har en halvtråkigt blogg som alla vi andra men har en egenskap som jag gillar hårt. Han har uttalat ett mål om att nå världseliten och han gör det tydligt och står fast vid det. Det är sånt som jag verkligen tror på att man behöver detta för att lyckats man ska bara våga uttala det så fett med respekt till dig Jonas.

Ska bli riktigt kul att komma iväg och tävla igen.

Hoppas att ni haft en fin midsommar

Kvalitutta och detox på viloveckan

Det är lugnet före stormen i mer än en bemärkelse, flytten är avklarad och likaså block 2. Så nu åtnjuter vi vilovecka innan monstret till block 3 startar på måndag med 17,5 timmar planerad träning, festligt Valpen. Kanske kommer ett par rader om upplägget om plats finnes. Har landat lite i tillfälliga boendet, plus som sagt för lajvparken, och på husfronten så snackas det montage nästa vecka så det kan även det bli folkfest. Har sedan Kölnvistelsen lagt in en växel till på detoxen för nu börjar det lukta Phillies på allvar, så nu har godiset kastats all världens väg, vinet begränsas till ett glas dyrt rött på helgen och spannmål är bannlyst. Känns bra även om det varit lite tungt att få ur sockret ur kroppen.

Viloveckan hade dessutom en hel del kvalitet (läs kvalitutta) på schemat och det har inneburit en del riktiga tävlingar och några interna tävlingar för att få en extra nivå.

På lördagen tävlade Valpen, Tompa och Mackan i motionsklassen i duathlon SM i Knivsta. Valpen visade fin form och tog rygg på Flinta, fullständiga resultat hittar ni här. Kanske kommer det en racereport från Valpen? Vem vet.

Valpen och Tompa hänger i Knivsta

Puppyresultaten nedan. Herrar/Pojkar Motion kort      Löp 5k    Cykel 20k   Löp 2,5k    Tot 1 Nykvist Johan Puppy TS         0:18:55   00:32:26   00:09:39  01:01:00 6 Liljeholm Marcus Puppy TS  0:22:30  00:40:55   00:11:20   01:14:45 7 Nygren Thomas Puppy TS     0:21:30   00:43:40  00:10:32   01:15:42

Tisdagen hade ordförande efter galna påtryckningar från Valpen gått ut med att det var KM på Ursvik 10k. Eventet hade 10-talet anmälada men vid 19-tiden var vi till slut 4 (förlåt 5) Perra (med Tjorven i löpvagn) och Pelle stack lite före. Tjorven höll sig glad i 9km innan Perra fick stanna, ordföranden tog "alternativ" väg från 3km. Troligen kände han sig inte urstark då. Jag och Valpen hade delmål att ta oss under 40 min på denna riktigt tuffa mil. Valpen var starkast för dagen och fyrade av en bra tid och själv slet man sig in under 40 med marginal. Valpen var dock överdrivet ödmjuk efteråt och bjöd mig på alibi att jag cyklat intervaller dagen innan och han haft vilodag, stort! Dock så var det ett styrkebesked.

Tider (cirkatider) Valpen 39:12 Henke 39:38

På torsdagen var det inbokat ett socialt event. Ordföranden lobbade tidigt hårt för parloppet, Valpen och jag stöttade och anmälde oss. Det slutade dock med att jag och Valpen själva stod där och gjorde friskisuppvärmning med v-steg. Dock så mötte Anna och Catta upp på plats, Catta hade tagit en reservplats och Anna gav bra stöd från sidan. Trevligt med lite puppyhäng.

Vi gjorde bra tider både jag och Valpen och det räckte till en femte plats totalt för team puppyts.se. Bra skit!

Den är äkta!

Resultat parloppet 9 Henrik Roström PuppyTS.se Blå 10103 17:14 (17:14) 13 Johan Nykvist PuppyTS.se Gul 103 17:33 (17:33)

Cattas resultat hittar vi inte då hon körde under annan flagg än sin egen. Samtliga resultat hittar ni här.

Till sist, Förutom tävlingarna så har det simmats på alla håll och kanter, men nu så njuter vi av sommaren och sista dagarna av viloveckan för på måndag så öser vi på igen.

Skulle också här vilja vädja till Perra att snacka ut lite om sitt upplägg efter att han lusläst Frimpas bok återigen. Vad kan vi räkna med i Kalmar?

Målsättning och långcykel

För tredje helgen i rad var det då dags för långcykel, efter att de senaste två helgerna (Eskilstuna ToR och Hjälmaren runt) sett till att få till riktigt bra långcykel tillsammans med lite annat folk så var vi tillbaka i vardagen igen. Jag och Valpen skulle ta oss till Uppsala och tillbaka på lördagen. Eftersom det bjussades friskt på bonnbränna efter två rätt fina helger med t-shirt så beordrade Valpen linne innan avfärd mot Uppsala. Cykeln var inte mycket att skriva hem om, det blåste så till den milda grad men solen gassade mest hela dagen och snittet höll sig där det skulle trots motvinden. Men efter knappa 5 timmar i solen så så kände man sig rätt mör när man klev in där hemma, och rätt bränd på axlarna dessutom.

Från en bränna till en annan

Vi kunde ligga rätt mycket i bredd och snacka på vägen upp till Uppsala och det ventilerades en del målsättningar och upplägg. Det var väl egentligen 2 anledningar till att målsättningar kom upp på tapet mer än vanligt. 1, Phillies 70.3 där vi ska kvala har fått slots till Hawaii (eftersom China ställde in) 2, vår klubbkamrat och kompis Tompa skrev om så här om sin målsättning.

Punkt 1 kommer behandlas i separat inlägg, när vi sen kommer till punkt 2 så önskar jag ibland (och även min fru skulle jag tro) att jag också skulle kunna ha lite mer "må bra" mål och inte bli besatt. Å andra sidan så vet jag att det krävs tuffa och tydliga mål för att trigga mig själv och inte minst Valpen till stordåd, detta passar dock inte alla verkar det som. Vår egen Perra vill tex helst av allt smyga med och inte säga så mycket om vad han tror, men nu har jag och Valpen bestämt att Perra ska cykla på 5 timmar i Kalmar i augusti. Vill ni har mer? läs mer nedan och begrunda hybrisen när den är som bäst.

Valpen bjuder på bra rand och flexar duktigt på cykelbilden!

Målsättningen bygger så klart på att vi får vara friska, tycker det är roligt och alla de andra klassiska friskrivningar som man måste lägga till.

Övergripande plan 2011 - 70.3 kval och kvalificering till Vegas (VM 70.3) 2012 - Ironmantid på runt 09:30 (om det skulle vara Kalmar ner mot 09:15) 2013 - Knipa en plats till Hawaii krävs ner mot 09:15-09:20 på typ Zurich 2014 - Köra någon riktigt skön multisporttävling med team Malaco (Bjelkis)

I den övergripande planen finns dessutom en topp tio placering på ÖtillÖ samt lite andra roliga och spännande tävlingar.

För att klara detta krävs det naturligtvis en massa träning och eftertanke. Första delen som vi har försökt fila på sen förra året har varit löpningen där vi tidigare var riktiga pajjasar. Detta innebar att vi under transition satte ett minimikrav på 50km per vecka för att när sedan block 1 drog igång börjat köra på med ett Szackes 1:20 program modifierat för att passa in schemat. Detta borde innebära att vi kan ta oss under 1:30 på halv IM och sedan lägga på distans till nästa år för att bli farliga. Men i grund och botten är vi inte mer elit än att det räcker med att vi tar jobbet och tränar på riktigt bra och för att utvecklas.

Ur löpfokuset har det också kommit lite specifika löpmål;

Mars/April - 10k sub 40, både enskilt och i farhöjningspass Maj - 21k sub 90 Juni - Ursvik 10k sub 40 / 15k sub 62 Juli - 21 km, Vansbro halv IM, sub 90 Augusti - 21 km, Camsur halv IM, sub 90 (varmt som i helvetet troligen)

Hur känns den? Vad kör ni för upplägg?

Kram från Henke som idag dunkade 2 km intervaller i 3:45 fart för att komma sub 85 på 70.3 maran.

Träningshelg och Näshulta halvmaraton

Ok, samtidigt som Perra avslutade sitt ultralopp på Lidingö så klev jag och Valpen upp i starfållan på Näshulta halvmaraton glada i hågen. Bästa tiden på halvmaran skulle förbättras med 10minuter för min del och 8 för Valpen, våra tidigare pers på halvmaran var från Sala Silverman förra året. När vi joggade igång inför loppet så insåg vi att det inte skulle bli någon fest, benen var ganska slitna från fredagens cykel och banan som enligt säkra källor skulle vara "helt flack" bjuckade på riktigt sköna höjdmeter trots allt, tack Warne.

Vi tycker ju att vi på de snart två åren som vi tränat ordentligt har blivit sjukt slimmade och lätta men när man trillar in på den här typen av tävlingar märker man snabbt att så inte är fallet. Vi är helt enkelt säkert dubbelt som stora som "löparna" men vi är inte ledsna för det.

Starterkillen fick till slut iväg oss på första varvet och som vanligt stack fältet iväg alldeles för snabbt och nu gällde det bara att hitta sin fart. Fältet drogs till en början av kille som var lika stor som min högra arm. Vi höll oss till planen 4:15 på första varvet trots lite oro på hur skyltarna satt. Till andra varvet så började Valpen kännas lite tyngre men jag höll i tidsmålen och knep ganska många löpare på andra varvet, efter det branta partiet så sved det bra i benen men jag tittade ner på klockan och insåg att jag låg rätt med på farten. Sista 4 av fem kilometerna gick på en landsväg och nu började benen stumna på bra, men höstens och vårens löpfokus verkar gett resultat så trots slitna ben från fredagen cykel så var 4:10-15 görbart, tänkte på fartleken med Jocke Berggren med 5km kvar, då var jag ohyggligt sliten men lyckades ta de sista farthöjningarna. Så jag vek ut på landsvägen och dunkade på och rätt var det va så vek jag in mot målet och sista 1500m. Lyckades knipa en sista tävlande innan jag älgade in på upploppet med 27 sekunder kvar till 01:30 och glada tillrop från speakern, vräkte mig över mållinjen och fick stopp på klockan 2 sekunder under tänkt målfart.

Bilder från Näshulta, fick många avundsjuka blicka på min kraftiga mustasch och nya raceoutfit.

Skönt att jag lyckades pressa mig precis under 1:30, mer exakt 01:29:58 (innan den officiella tiden har dykt upp) och troligen landade jag på 6-8 plats eller liknande så det får väl anses som ok. Valpen som hade det lite tyngre idag rullade in på 01:31:47 eller något sånt och var lite tjurig till en början men det släppte efter hand. Ska sägas att Valpen även han satt pers med i alla fall 6 minuter efter en halv säsongs lite ökad dos och intensitet, vi har ju inte varit löpstarka någon gång, samt att han varit otroligt stark hela våren. Själv har man fått gå med mycket i badgers position för att hänga på, speciellt i Ursvik.

UPPDATERAT MED OFFICIELLA RESULTATEN

Efter detta var det tacos och sen lite handboll, Valpen fick dispens på att cykla hem, innan man somnade ovaggat.

Hur benen kändes på söndagmorgon när det klockan 08:00 vankades cykel hem till Stockholm? Ja det får jag återkomma om. Träninghelgen bjöd helt enligt planerna på ytterligare 11 fantastiska träningstimmar och pers på kontot. Nu laddar vi om för en ny träningsvecka.

Helgen med Puppy TS

Vänner, sitter lördag förmiddag hemma hos Valpens fantastiska syster i Eskilstuna och avnjuter en bra kaffe och om cirka 1 och halv timme förväntas det pers på halvmaran. Men vi tar det från början. Det har sedan länge varit uttalat att det vankas träningshelg, Perra och alltmer synliga Tompa valde att köra Ultran på Lidingö, Tompa den korta och Perra så klart den långa. Brudarna Anna och Catta rullar på med sina långa löppass. Men för mig, Valpen och Mackan startade helgen igår eftermiddag med cykel från huvudstaden mot Sméstan. De 13 milen avverkades i bästa kvällssolen med (S)mackan i täten i alla fall de första 100km innan han verkligen gick tomt och snudd på bonkade innan vi landade.

Planen för dagen var morgonsim, som avverkades utan något debakel förutom att det dök upp en Zumbasnubbe till badvakt som ville snacka kalorier, Jmf denna artikel. Vi lyckades hålla oss i skinnet och lät det passera.

Valpen laddar för Näshulta

Efter att lunch är avverkad, vi var ansvariga, jag lagade mat och Valpen jamsade runt och nu är det då dags för helgen stora mål, det ska sättas pers på halvmaran, 1:30 ska det tydligen gå på annars får man cykla hem ikväll istället för att kolla sm-final i handboll. Återkommer till kvällen med lite resultat och bilder.

Henke bjuder på bästa mustachen för att hylla helgen

Hoppas också på att Perra och Tompa uppdaterar med lite bilder och annat från Lidingö.

Hörs till kvällen

Tjejkväll och bra löp

Man kan tro att igår var det bara är en vanlig tisdag, men det var faktiskt tjejkväll och det är inte det sämsta vill jag lova för tjejlkväll innebär vanligtvis att det blir lite extra träning. Det är så klart min frus tjejer som är ute käkar en kväll i månaden och det innebär nästan alltid att det går att klämma in lite extra äventyr på kvällen, så även idag. Jag hörde på Valpens röst att han var lite avis, cykeln på verkstad efter haveriet på söndagens långpass, och Perra ska vi inte ens snacka om. Men igår så var det så fint att årets första kvalitetspasset utomhus på cykel avverkades på legendarisk dörpamark i Hagby, vi körde i princip all kvalitet där förra året. 4x8min på nära max och det var inte speciellt festligt vill jag lova. Benen kändes tunga redan efter uppvärmningen på 30min bort och förbi Enebyberg. Väl ute på Hagbyrundan så kändes det att det är skillnad på trainer och cykel, sen satt ju söndagens distanspass och måndagens löppass gött i benen. Men vi är på gång och cykel är ju kärlek även i Hagbybackarna.

Försök till foto på cykel på tjejkvällsdagen!

Måndagskvällen bjöd också den på folkfest. Buffkungen Jocke Berggren är tillbaka i staun (man säger så Blekinge) och hedrade med sin närvaro på långlöpet, enligt eget sms så laddade han med metal för att vara puppyövertänd. Förra veckans 18km i 4:15 fart skulle följas upp med 20km i 4:40-4:45 med fartökning på kilometer 13-16 då det skulle gå i 4:05-4:10. Vi öppnade starkt från Solna och Jocke var som vanligt snackig och surrade på med lite sköna anekdoter och vårklassiker. Valpen som visserligen är på väg upp ur sin depression valde att lägga sig lite bakom och muttra något om lojal mot farten men var snart tillbaka. När det sen var dags för farthöjning så trodde man ju att Jocke skulle vara lite ansträngd men snubben springer helt sonika i 4:00 minutersfart och coachar undertecknad på löptekniken, stort och bra. Med 500m kvar på fartökningen lackar Valpen och försöker knäcka SM 3:an Jocke i uppförsbacken utan någon som helst framgång, men det var festligt. Det blev i alla fall ett löppass helt i linje med årets löpfokus och det är magisk bra att vi får löpa med Berggren då och då, det är visserligen en riktigt käftsmäll om man fått för sig att man är bra för där får man verkligen se vad som krävs för att bli riktigt vass.

Ni kanske undrar varför det är så mycket siffror, det är för att Valpen gärna ville ha lite mer stats med i bloggen eftersom jag "bloggar om allt annat" och "träningsautisterna gillar siffror och stats så de ser att vi tränar på riktigt" Valpen har sedan tidigare varit lite aggressiv på så kallade "stockholmstriathleter" som bara vill ha outfiten och looken men inte "tar jobbet" som vi säger i lagsportsvärlden. Jocke har dessutom gett Valpen fett med vatten på sin kvarn, så det är därför om nu någon skulle undra.

Måste avsluta med lite om söndagens distanscykel, vi hade den stora glädjen att få med våra tjejer Anna och Catta, Catta såg dessutom ruskigt stark ut medan Anna mer var försiktig general och finrullade med motiveringen "man vill ju ut och rulla även nästa helg" Vi cyklade kollektivt i runt 50min sen smällde de som ville på lite mer, läs Catta, Valpen och Henke, och dryga 2 timmar senare var det återsamling i Åkersberga. Trots att Valpen hade visst strul med framhjulet och magisk motvind och regn så lyckades vi få till lite fart och höll oss på rätt sida 30-strecket som är någon form av gräns även om scotten fortfarande bär "moutainbikehjul".

Valpen meckar framhjul på söndagens långpass.

Vi hade dessutom med oss Tompa på söndagseftermiddagen. Tompa, som startat blogg med puppybekantingen spifmicke, gjorde debut på cykel (någonsin) och gjorde det med den äran. Även om totalfarten blev runt 23-24 så höll Tompa ihop och skrapade ihop i runda slängar 75km på sin debutcykel, Tompa har dessutom dykt upp på några primals och verkar taggad så vi hoppas så klart se mer av Tompa under våren.

Lite bilder från söndagens kollektiva fikastopp.

Mer om veckan som pågår, trycket är på gång, Perra har hittat en EU standard på sovsäckar för Team Malacos teambuilding och på torsdag kör vi primal igen och vi har några som inte längre har några ursäkter att hänga med. Bodil räknar med dig på torsdag, men innan dess så ska det dunkas 400-meters intervaller och simmas testserier i Sumpan ikväll, start runt 19-tiden om någon är sugen. Just det höll på att glömma 3:17/fart på intervallerna ;-)

Tänkt cykelstart och vårväder

Söndag förmiddag sitter med kaffet i handen efter ett upplevelsebaserat löppass och funderar på veckan. Det här var ju veckan när vi tog upp den kollektiva träningen efter Valpen sjukdomsfrånvaro men det var också vilo- och testvecka för att utvärdera block 1. Efter måndagens sim plus långlöp, 20km 04:40 fart, så var det dags för MAF test. Testet bjöd inte på några överraskningar alls eftersom Valpen legat sjuk så stack så klart pulsen ordentligt och "febstar" Valpen var tillbaka på jorden igen, för egen del så klättrar jag stadigt nedåt i tider men jag ska villigt erkänna att de senaste två veckorna med lite lättare intensitet har gjort mig gott och kroppen känns mycket fräschare.

Onsdagen bjöd på 200 hunkingar, 3:09 fart, och sedan överaskningskalas för Valpen som fyllde 25, trevligt med lite extra carbs från Mamma Bettan och mycket häng och trisurr med nuvarande och blivande Puppymedlemmar.

På torsdagen var det dags för cykeltest, men viktigare än då var att det luktade cykelstart utomhus på lördagen. Efter testet (T30), även det något bättre, så fixades det för fullt inför debuten. Benen rakades, nya däck krängdes på racern och alla andra prylar plockades fram. Så fredagens snöstorm kom onekligen som en ordentlig pungspark. Snabbt som ögat så stuvades dock schemat om och lördagen bjöd på första backlöpet för säsongen och ordföranden gjorde bejublad säsongsdebut och la upp ribban på sub 45 på milen och trots att undertecknad fick knuffa på lite på avslutande kilometern hem efter backlöpet så tror jag på succé.

Tunga killar innan backlöpet, cool outfit på MAF testet och förra årets cykeldebut motsvarande helg.

Det som dock blev väldigt tydligt efter att benen rakats är att ljusblå inte är det nya svart. För fy fan va blek man är om benen så det är inte konstigt att hela trisverige kör Fuertoventura för lite bränna. Men Puppy TS kör lite mer på DDR stilen ännu så länge iaf.

Några snabba. Perra jobbade hårt på Valpens skiva med att värva medlemmar till Ultrasektionen och Tompa verkade onekligen lite sugen.

Måndag kör vi tempolöp med två inbjudna snabba kth-killar om det är någon som är sugen och på torsdag så är vi tillbaka med primalwalks ute i Ursvik, start 17.30 på den skulle jag tro. Hela schemat ligger nu ute på nya hemsidan så det är bara att kolla in och höra av sig om starttider.

Tror det var allt för nu

SM medaljörer och high chaparall

Ok, här kommer litet inlägg mitt i kaoset, för det är verkligen så det är just nu. Både jobbet och husbygget peakar nu i några veckor samtidigt som intensiteten på träningen onekligen har skruvats upp under januari när vi nu landat i block 1. Den gode Nitro går ner på 5:30 i sömn men för egen del håller det verkligen inte om jag ska hålla ihop. Min kära fru fick hålla i telefonen i affären när det skulle betalas för någon vecka sedan när jag pratade med Matte nere i Malmö. Helt plötsligt hör jag henne säga, Henrik skulle nog helst av allt vilja sticka ut ensam i en stuga i skogen, vara isolerad och springa intervaller, och det är lite så det känns just nu. Men å andra sidan så hoppas jag att min primaldröm går i alla fall delvis i uppfyllelse till sommaren med lite övernattningslöp och fivefingers i skogen. Ligger helt i linje med att Team Malaco (Henke&Perra) ska börjar köra multisport 2014 förhoppningsvis ska det hinnas med en vända till Hawaii och en till Vegas innan dess. Får skriva lite mer om hur träningen är upplagd, våra kostäventyr och hur det går med anmälan till A-race och ÖtillÖ i helgen.

Hur som helst, sprang förra veckan på en skön kille som heter Jocke Berggren på ICA MAXI i Solna. Vi snackade lite tri och annat och sen ville det sig inte bättre än att det blev uppstyrt med lite gemensam träning. Så på måndagen så blev det så att tre SM-medaljörer gav sig ut på långpass runt brunsviken, den minnesgode vet ju att Valpen och Henke kom etta och tvåa på duathlon SM 2008, visserligen motionsklass men det var väl i alla fall 10 deltagare. Jocke då? Jo han knep en tredjeplats i Kalmar 2008 så det var förutsättningarna för måndagens pass.

Jocke sträcker ut! Kör man Kalmar ska man ju under 9h annars är det inte värt.

Valpen var så klart fett övertänd och dunkade på bra, Jocke berättade efteråt att han inte trodde jag skulle palla efter 2km, men nu vet han bättre. Kleberg kan berätta hur ångloket låter när det blir riktigt ansträngt. Vi fick en bra runda och Jocke berättade lite sköna anekdoter och firade debutrundan med en Perrabajs i kungliga hagaparken. Så bli inte förvånade om det dyker upp en till med bra löpteknik när hundarna är ute och kutar.

Avslutningsvis, uttrycket high chaparall myntades någon gång under förra året och jag är inte säker men jag tror att det var denna artikel som låg bakom det.

Så är kommer nu årets första tävling, vilken Puppylegend för dagen iklädd SCT dress är det som bjuckar på en high chaparall enligt konsten alla regler? Fina priser utlovas.

Hörs