The Tribe Puppy TS

Yo!
För er som inte fattat det så tävlar den här bruden för Puppy TS, de måste ha missat det i hennes info nedan. Så trots vår aviga inställning till vissa sociala medier så kör vi bild och länk här. Hon är grym!

Och bara för att vi har en tyst utmaning (dvs han vet inte om det) med Filip Nitroveganen om vem som släpper nästa blogginlägg så betyder inte det att vi inte kör hårt eller för den delen slutat finnas i cyberspace på något sätt.

Nu när vi ändå torskat vadet så kanske det kommer ett blogginlägg till helgen om status.

Ironmange, ledsen att jag retweetade ditt uppenbara aprilskämt innan jag vaknat till, det var så där och jag var troligen ensam om att retweeta.

Tror det vankas långcykel tidigt imorgon lördag, är ni sugna hör av er till Valpen, själv ska man käka lösgodis. Det är ju lördag.
Aight?


Jättetuff torsdag med Running Sweden

Även om inläggen inte duggar tätt i februari så sliter vi på med träningen. I torsdags var det dessutom inte heller sämre än att vi skulle gästa Running Swedens torsdagspass. Det är som ni kanske vet mer eller mindre kutym att kalla sin pass tuffa namn som megasupertufthursdays osv. vi valde därför att gå in med arbetsnamnet jättetuff torsdag, kanske inte lika skräckinjagande men ack så bra.

Planen var att vi utan inblandning från de rutinerade RS-ledarna skulle in och ta pulsen på vår nya partner, vi jobbar inte med hyllning utan anledning så vi dök upp utan Putte (ja, han från Hell) Amanda och Micke som alla är välbekanta ansikten på Planet Fitness. Vi mönstrade dock CrossFitDudde, Löpking Pjärta och två lite plufsiga killar som kastade boll när det begav sig. Fick veta av trevliga bruden att det skulle dyka upp någon triathlonklubb och att det vankades 2x4x90s borta vi Karlberg, efter lite sedvanlig puppycirkus joggade hela gruppen helt sonika dit och började köra lite löpskolning. Pjärta var fruktansvärt övertänd och körde Ravellisteg i ett eget spår för glatta livet trots motsatta instruktioner, kanske berodde det på uthängning deluxe på twitter under dagen.

Hur som helst så föll det sig så väl att vi hamnade med king Torkel och dunkande 90s intervaller för glatta livet. Trots att Torkel bröt mot den gyllene regeln och aldrig skrika ut tid kvar förrän det är hemgång (dvs passerat halva minst) plus att undertecknad höll på att bajsa på sig sista 10s på varje intervall så gick det bra. Vi höll bra fart med hänsyn till underlaget och jag tror att alla hade lite värkande vader på fredagen.
Man märker att det finns lite kärlek till gruppträning då hetsen blir brutal när vi det väl vankas race. Riktigt bra pass och trevligt folk.
Vi kommer garanterat att komma tillbaka.

Puppys på plats (brutalt dålig skärpa men ändå något) med King Torkel inklippt på gammalt klassiskt skolfotomanér.

henke_puppy_running.jpg

Puls och fartkurva för nördarna.

Annars så har de två avverkade base3 veckorna rullat på bra, ökad volym knäcker ju lite. Men de två mest bestående träningsminnena från dessa är;

I onsdags fick jag och vår snabbaste kille Micke Sahlberg till lite kollektiv träning på Tenant and Partners lilla träningshörna. Det giggades Monark för att kolla att watten satt där de skulle men framförallt var det magiskt bra häng. Storchefen Torbjörn dunkande tusingar på löpbandet som det var världens enklaste sak (i alla fall de första 4) och (min granne typ) Conny kollade regelbundet så att vi inte lökade runt för mycket.

Riktigt bra gäng, förutsättningar och kultur där för GzMicke att utvecklas. Det enda minuset var väl egentligen att folk tittade på mig som om jag var dum i huvudet när jag bombade på med frivändningar med överstöt efter 90min monark medan Micke körde löpband.

Så klart körde vi fetaste hip-hopen i högtalarna, hörde dessa raderna i morse och tycker det kan bli dagens pass till Micke.

You little fuck, I got money stacks bigger than you
When I was pushing weight, back in '88
You was a ballerina, I got the pictures, I seen ya

veckan_puppyts.jpg

Det andra bestående minnet från veckorna är löpveckan från helvetet (bild till vänster) under årets mest snöiga vintervecka så var fruns bil på verkstad så det blev det att låna ut sin bil och springa i alla möjliga riktningar och åka buss när det behövdes. Två reflektioner på den. - Jag är fett imponerad av er som uppbringar 100k + per vecka på löpet, det dödar.- Löppendlare är fan så trevliga och hejar när man möts, annat är det med cykelpendlargubbarna. Där snackar vi tävling.
Nu är det således bara en basevecka kvar, sen är det vilovecka innan vi kliver in i mer tävlingsspecifika perioden build. Men innan dess så ska det hinnas cykla lite på Lanzarote, fick check på att ta med Cervelon nu på morgonen.

Sist lite musikreflektioner:
Kolla Petters senaste släpp nedan, går flitigt på radion, gillar att de har med Salem och Pontare i akustiska videon eftersom de har producerat.

Ok, då giggar vi lite trainer innan det är dags för Mello.
Aight?

Sista rycket - sen växlar vi upp

Hepp, hepp!Som vi väntat på den nya hemsidan, när den äntligen är redo för ompekning och datumet satt så misslyckas Jänkarna med att importera historiken. Jo så är det, Puppyts.se kommer framledes att hostas från mtf NYC, men som landet ligger just nu så har jänkarna ett problem, de kan sätta folk på månen men inte få med Puppyts.se historik sen starten 2009, kan berätta att deras ubertrevliga support inte är helt nöjda med den typen av kommentarer. Men den här makeovern är sista steget innan omläggningen.

Enligt senaste infon från där borta så ska det vara löst, så nu är det kanske bara att hålla i hatten.

Ok nu till träningen. Den hårda kärnan har nu bara en vilovecka kvar sen är de 8 prepveckorna till ända, prep syftar enbart till att vänja sig vid träningen och börja grunda lite, så sen växlar vi upp mot nästa års huvudmål. Det vankas 12 veckors base och tanken är att ventilera lite grejor här med er vänner. Kommer så klart massor om årets huvudmål och hela upplägget till nya hemsidan. Men sammanfattningsvis så är allt som vanligt, Perra dunkar trainer, så till den milda grad att man blir kallsvettig så fort det är skidor på tv, och har efter Valpens påhopp i den gemensamma kalendern gått helt mörkt. Valpen dras med ont i fi...förlåt foten och fokar hårt på simmet och simmar nu som en hel val. Kommer bli någon form av rekord där.

Eftersom det blir en väldigt tidig tävling i år med våra mått mätt så innebär det revival för trainern för min del. Efter ett nästan trainerfritt förra hösten, visserligen min sämsta träningsperiod någonsin pga massa annan skit, men ändå. Det är ingen fest att gigga trainer, vi tänkte dock snacka ut med trainerkungen om det. Och nej då menar vi inte Perra utan den andra nämligen Näsvik. Kan inte nog säga hur mycket jag ÄLSKAR att man kan kolla live på honom när han kör trainer. Kommer lite mer resonemang kring det när coachvalet kommer på tal.

henke_trainer.jpg

För egen del har så har skadeläget gjort att merparten av preplöpen gjorts själv, trots lite avig mot att springa med musik har jag fått med lite gamla och nya vänner. Elvis Costello innan han blev kär i den där jazzpianisten och fortfarande var arg, Solance kan man ju bara älska, årets bästa platta med Kendrik Lemar och inte minst så har det varit stående med två repeat av Niggaz i Paris (fett livegig). "Whats 50 grand for a mtf just like me/can you please remind me" i det tunga introt är en modern klassiker.

Det som varit det bästa är att när man har massa andra saker på sidan som pockar på uppmärksamheten, för det har det onekligen varit rätt tufft sista månaderna. Det som känns positivt är att det blir ett sundare förhållande till träningen, därmed inte sagt att träningen legat på sparlåga. Men mer kvalitet och mental fokus när det väl körs, inte bara grå mängdmassa (volymiös och lågintensiv träning) och sen sitta och räkna timmar i excelarket, kanske det som var huvudfelet sommaren 2012. "hard on hard days, easy on easy days" har man ju läst sen dag 1 av den här skiten men först nu kanske fattat innebörden.

Annat roligt är att klubben har växt lite och vi har verkligen fått in bra träningsfolk och det är ju hela grejen. Bara en så sak att Dudde glider in svindeffad i speedos en helt vanlig onsdag i Sumpans simhall eller när man för chansen att simma sönder ÖtillÖ vinnaren Hasselmark (fortfarande utan smeknamn), det är riktig kvalitet och så Puppy TS ska vara.

Annars så har det lagts mycket puppyjobb på nya, loggan, hemsidan, outfitten 2013, cykelstället och rätt mycket annat kring Puppy och nu verkar det som de flesta bitarna trillat på plats.

Det finns så mycket roligt kring, coachval, cykel och wattmätarköp, PT-fia, att Valpen har sagt ursäkta till en man (en dykare) och en massa annat. Kan blir så bra att det är löjligt det här. Så håll andan nu ett stund så är snart nya sidan uppe.

Sist, fick ett mail från löpcoach Pjärta. "är det inte ironiskt att simcoachen ironiserar över dåliga runnersworldomslag när det bara är en tidsfråga innan vi ser honom själv där. Det är väl där alla triathlon sell-outs hamnar med fet hälisättning och retuscherad bakgrund möjligen undantaget Lisa Norden."

Ses vi runt Råstasjön imorgon?

Ny hemsida och trigodis

Nu är nya hemsidan uppe och rullar på allvar, smutt som fan. Tycker att ni ska ta en runda och kika runt, vi kommer efterhand att fylla på med mer info under flikarna och kanske viktigast av allt fylla på med medlemmar under members allt eftersom de dyker upp här på bloggen.

Då det varit en del grävande i bildbanken så har det dykt upp lite guldkorn som jag känner att världen inte kan vara utan.

Debuten i Kilsbergen 2009, vi hade kört, vad vi då tyckte va hårt, i cirka 3-4 månader innan vi dök upp och kände oss som triathleter. Men det är inte vad man ser på bilderna. Valpen hoppar av cykeln, tokladdad för löp.

Vi hade varit hos Dörpa och handlat trilinnen, världsklass?

Efter en snabb T2a ger sig Henke och Valpen ut på löpet.

Hörs imorgon när första medlemmen dyker upp - Välkommen ANNA!

Tjuvstart

Puppyvänner!Här och nu tjuvstartar vi med nya hemsidan, bloggen blir först upp och hemsidan följer under veckan. Så om det är lite stökigt på hemsidan under kommande vecka så vet ni varför.

Veckan som gick har varit lite sjukstuga och splittrad men inför morgondagen tar vi nya tag och det verkar som det är många hundar som är taggade.

Hörs i veckan