Trihelg, Yoga och Exit Kalmar - uppdaterad

Aight,Det har varit en fullsmetad triathlonhelg, vårt snabbaste ess Sahlberg körde ITU i innerstan och var het, rapport kommer därifrån.

sahlberg.jpg

Dålig bild, rätt mycket hälisättning men glädjen lyser igenom. Det är det viktiga. (ny bild inlagd)

Idag söndag så körde Mackan, Ola och Loman Olympisk distans som även den gick av stapeln i ett regnigt Stockholm. Uppdatering! Ola vann Masters 35-39 på Stockholm igår på finfina 02:10:09. Riktigt stort, känns som 35-39 är den nya 30-34, speciellt i Puppy TS

Ola i simstarten, bra bild dessutom. Skönt att vi får leverans på mer bilder även om det är mycket kärlek i Bettans gig även om kompositionen ibland lämnar mer att önska.

När alla andra åkte till huvudstaden så körde Valpen "lillpasi" Nykvist den gamla fina Sala Silverman och vann helt sonika det racet, stort, där kan vi räkna med att det kommer racereport. Börjar bli lite otäckt likt Pasi nu, även om det är riktigt bra resultat som spottas ut andra tävlingen i rad. Det som dock inte riktigt får anses som helt ok är att, om det skulle bli ett (sista?) IM försök i Zurich nästa år, så har Valpen helt sonika bjudit in Jocke. Ja, han som körde Kalmar på 8:39 och dessutom går i min AG nästa år, att haka på. Hoppas de får de roligt i Zurich, Valpen och Jocke. Lite raljant så klart, men vi tittar på ett gemensamt upplägg till nästa år Valpen och Jag, får se var det landar. Med eller utan Berggren och de andra.

För egen del så befinner jag mig i något slag ingenmansland mellan transition och lite uppstart mot ÖtillÖ. Är både sugen på att käka godis och dra igång en nysatsning men just nu så blir det lite schizofrent, fina ÖtillÖ-pass blandas med rätt mycket godis och godricka. Benen har värkt konstant och efter minsta lilla prommis bultar det å det grövsta och ändå har man känt sig rastlös, konstigt. Efter känt mig som en gubbe (mer än vanligt) på fredagens ÖtillÖ löp så släpade jag mig iväg till Yoga idag, festligt, somnade som vanligt på avslappningen och ursäktade mig lite för Yogafröken när jag lämnade att det varit rätt mycket tri sista 10 månaderna men nu skulle jag minsann sköta mig. Jo jag kände mig rätt stel, ok, det syntes också?. Fick sågning Le Grand för hur stel jag va och körde hem lite besviken, vad hade jag väntat mig? För idag var jag inte ens i mina ögon näst sämst, jag var faktiskt sämst.

Bild från traillöp när det testas nytt material och lite annat trevlig inför hösten.

Tänkte att vi skulle stänga Kalmar för innan kommande helg så kommer det både komma en racereport från Lillpasi och en film plus kanske något ytterligare något inlägg inför ÖtillÖ.

Klubbrekordhållaren Jocke Berggren har skickat över sin racereport men innan dess så vill jag be Staffan och Robban om ursäkt för att jag "glömde" rapportera om er i Kalmar, tydligen tog besvikelsen lite mer energi från mig än jag trodde. Strålande insatser från både med feta PBn, läs mer om Staffans race på hans blogg.

Staffan landade på fina 10:31 Robban på 11:19

förstår inte hur jag kunde glömma er, ni är ju min påminnelse om att det finns ett liv efter 35. Kul att ni kommer till årsbalunsen i år också!

staffan.jpg

Staffan sträcker ut!

Till sist, här kommer då Jockes racereport, någon som är sugen på att dela med sig av lite bilder tas de tacksamt emot.

Jockes Race För snart en vecka sedan gick Kalmar IM och tanken var att komma med en rapport tidigare men eftersom jag började jobba i måndags morse så har jag knappt hunnit packa upp väska. Här är iaf en kort berättelse om mitt lopp. Hade gjort de sista passen och de kändes riktigt bra, var riktigt sliten av träningen så sent som helgen innan och blev nästan lite orolig att jag inte skulle hinna återhämta mig. Körde lite snabblöp på fredag fm som jag alltid gör och sen simmade jag med KJ ett varv på banan, kände mig kanonstark på simmet och KJ kommenterade t.o.m det. Ironiskt såhär i efterhand när vi vet hur det gick på tävlingen.

Tävlingsdagen. Klev upp 04:30 och åt min vanliga IM-frulle, två ljusa frallor med smör och apelsinmarmelad och två stora koppar kaffe för att kicka igång magen ☺ Drog ner till starten och lämnade flaskorna på cykeln, gick sedan till simstarten för ombyte. Vid 06:30 låg jag i vattnet och värmde upp, helt enligt plan. Kände mig inte särskilt nervös och väldigt trygg i att jag skulle göra ett stabilt lopp. Starten gick och jag kom iväg bra, lade mig på Jonas Bergqvist fötter efter första bojen och låg precis där jag ville. Efter ett tag när jag trodde att loppet satt sig, typ 500m, så blir det trång igen och folk är uppe på mina ben. Jag tappar Jonas fötter men tar ett par andra istället, då spricker klungan av och jag ligger instängd. Är nästan vid varvning där det återigen är trångt och lite slagsmål och jag tappar ytterligare fart och driv i simningen. Andra varvet ligger jag i en klunga som simmar riktigt långsamt men det är inte så långt kvar så jag bestämmer mig för att ligga kvar och spara kraft för att sen gå ut hårt på cyklingen. Uppe ur vattnet på strax efter 59 min vilket är min snabbaste simning men riktigt dåligt om man ser till att jag trodde att jag skulle kunna simma på 55-56 min. Växlar utan problem till cyklingen och ger mig iväg. Det är lite trång i början och folk vinglar, tror att killen framför ska vurpa så jag får ta några koner på fel sida. Ut på Ölandsbron och tar en gel och lite dricka och sen börjar jag köra. Kommer ikapp folk hela tiden men är nästan ensam ner till Mörbylånga då en kille kör om. Jag lägger mig på 10m och har en rätt bra resa tills vi svänger av ut på Alvaret. Jag tar langning och saktar in lite men det gör inte han. Han vänder sig om och ser att jag ligger 50m bakom och sen börjar han köra som en dåre i medvinden. Jag vill in på 10m så jag hänger på, skickar i princip alla växlar jag har men tar inte en meter på flera minuter. Lagom till Alvaret är slut är jag ikapp och han vinkar jag ska fram och dra. WTF!? Jag går inte fram utan är glad att jag inte dog av ansträningen. Han fortsätter köra på men kroknar lite och efter ett tag kommer två till kapp.

Bilden är från galenutmaning.se kolla in dessa snubbar, TACK!

Lagom till vi går ut på Ölandsbron igen tar de två täten och jag är lite seg efter den hårda körningen på Öland så jag kan med nöd och näppe gå med. Vid 100km hade jag 40.1 km/h i snitt med en snitteffekt på 230 Watt (snittade 228 Watt på Vansbro ½ IM så förstår ni att det var fullt ställ). Inne vid varvning hoppades jag få besked att jag tagit in på några av de som simmat fortare men får till min förvåning veta att jag tappat flera minuter. Hur fort cyklar folk egentligen? Sliter mig igenom de sista 74km bakom de två som kom ikapp vid Ölandsbron men är nära att släppa flera gånger men biter ihop. Men 7km kvar känner jag att jag måste vila lite så jag slår av och kör det sista i mitt eget tempo. Tid på cykeln, 4:37:xx. Helt enligt plan men inte så bra mot de andra då 4:30h verkar ha blivit det nya 4:40h.

En snabb växling utan problem och sen ut på löpningen. ”Min gren” så nu var jag taggad. Öppnad lugnt men hittade inga km-markeringar, trodde jag såg 4km och kollade klockan. 17:30min, va fasiken! Jag ville öppna lugnt men detta var för sakta så jag ökade rätt bra, fick syn på en stämpel där det stod 5km och kollade klockan igen. 20:21, va fasiken igen! Det var ju inte 4km-skylten jag såg och 20:21 på 5km var ju snabbare än planen som var 4:10-fart första 15km. Insåg att det inte fanns några markeringar och kunde därför inte springa på klockan utan fick gå på känsla. Passerade varvning (15km) på 1:01h och allt kändes bra. Fortsatte trumma på men efter 18-19km började magen kännas konstig och jag insåg att det var lika bra att ta ett stopp medan jag bestämde själv. Stannade vid ca 22km och kände mig direkt bättre. På vägen hem på andra varvet började det blåsa motvind och jag kände mig lite seg, slottsparken var ännu segare och när jag passerade 30km stod klockan på 2:06h. Att springa under 2:55h var nu inte möjligt men jag ville givetvis under 3h så jag bestämde mig för att öka farten i medvinden ut på tredje varvet. Inte helt väntat så började jag känna mig piggare. Antar att jag inte var trött på andra varvet utan det var nog mest okoncentration som gjorde att jag sprang långsammare och det fanns ju inga km-skyltar som gjorde att jag märkte det innan jag kom in i den lunken. Vid 32km så passerade jag Colting och det gav ju en viss kick då jag varit i ett om möjligt ännu större vakum på löpningen, hade hört 12min till bronset och det ger ju inte så mycket energi ☺ Fortsatte trumma på och kunde öka ytterligare, kollade klockan vid 35km och konstaterade att jag låg bra till för att gå under 3h på maran och slå mitt personbästa. Sprang om Fredrik Carlén med ca 6km kvar och fick ännu lite mer kraft, fick även höra att Ted Ås var trött och nu bara fyra minuter framför. Det ska väl ändå inte gå men jag kände mig pigg och ingen kommer ihåg en fegis så jag ökade ännu mer. Kändes som jag flög fram och jag kunde inte låta bli att störa mig på de tapppade fyra minuterna på varv två. Med 2.5km kvar började publikleden tätna och bekanta röster ropade att Ted nu var ”alldeles där framme”, jag spanade och kunde se en bekant löpstil i folkhavet. Närmade mig snabbt men ville inte ta några risker så jag ökade ännu lite mer när jag sprang förbi Ted för att inte ge honom några idéer. Nu var det två km kvar och jag gav det jag hade. Kom in på upploppet och såg på långt håll att klockan stod på 8:38:xx, gött det blir nytt PB! In på målrakan och möttes av publikens vrål, har inte varit med om något liknande i Sverige sen jag började med triathlon, detta gjorde att jag inte kunde hålla mig från att le samt vinka och sträcka händerna i luften. I mål. Nöjd. Tid på löpningen 2:58h och sluttiden blev 8:39h. 9a på SM tror jag, har inte kollat resultaten, och 2a i H35. Hyfsad pall i H35: Djurback 1a på 8:10, jag 2a på 8:39 och Colting 3a på 8:45h, gubbklass jo tjena!

Gick och tog massage, några pizzabitar och några muggar iskall cola. Efter det kände jag mig helt ok och kunde gå tillbaka till hotellet, det tog visserligen en rätt bra stund då man träffar en del folk som vill prata på vägen. Var ju glad så det var bara roligt. Sammanfattningsvis så är jag grymt missnöjd med simningen, väldigt nöjd att jag vågade köra så offensivt på cykeln och nöjd med löpningen, att jag kunde forcera sista 12km som jag hade planerat. Hade väl lite onödigt mycket kraft kvar sista varvet och kunde sprungit fortare men då har jag något att förbättra ☺

Just det, höll på att glömma det viktigaste. Jag är nu stolt innehavare av två Puppy TS klubbrekord, dels snabbaste Ironman men även snabbaste maran. Två feta rekord i sveriges fetaste triathlonklubb. Phett!!!