IM Kalmar - Jockes Race

Medan undertecknad och Valpen letar vattenpoloklubbar så förbereder sig många av svenskarna för tävling. För till helgen är det som det flesta vet IM Kalmar och Puppy skickar ett antal atleter till Småland, här kommer uppsnacket från vår snabbaste - Jocke Berggren På lördag morgon går starten för den första officiella IronMan-tävlingen i Sverige och som traditionen bjuder så är det även SM. Denna kombination gör att det är det starkaste startfältet ett långdistans-sm mönstrat någonsin, samt att det givetvis kommer ett antal riktigt bra triathleter från andra länder. Blir det bra väder kommer det gamla banrekordet att krossas, SUB 8 är inte omöjligt. När det kommer till SM-medaljerna är det inte omöjligt att det kommer att krävas SUB 8:30 för en medalj, tider som endast tre svenskar gjort innan.

För egen del så känner jag mig väl förberedd trots att jag inte tävlat mer än en gång i år, 13 månader med hälseneproblem satte stopp för det. Mitt ända lopp var Vansbro halvironman vilket slutade med DNF då jag fick en helt galen håll efter 4km löpning.

Simningen som är min svagaste gren har jag lyft ett eller två snäpp under vintern då jag efter tre års pendlande till Stockholm fått lite lugn och ro med träningen när jag började jobba i Falun i november förra året. Har simmat med Dala Sport Academy vilket har varit ett stort lyft, hårda pass och roligt sällskap. Cyklingen har gått bra, är nog i samma form som jag varit tidigare år. Jag lyckades ju hänga med Henke på Puppys boost-vecka så helt under isen är jag inte :-) Trots hälseneproblemen har jag lyckats löpträna hyfsat under vintern och sen problemen försvann i Maj i år har det gått riktigt bra.

Jag ser fram mot lördagens lopp och jag hoppas kroppen svarar bra. Det är fyra år sedan jag var trea på SM på 8:40h, jag har utvecklats mycket som triathlet sedan dess trots att det tyvärr inte visat sig i så många bra lopp. Skador (2009) och sjukdommar (2010) förstörde två hela säsonger och det har varit tungt att komma tillbaka, har funderat många gånger på att sluta. Dessa år har lärt mig att ta motgångar, det är inte så farligt som det känns för stunden. Så på lördag ska jag köra så det rycker och satsa på att göra mitt bästa lopp någonsin, gör jag det är jag nöjd oavsett placering...fast en medalj skulle ju onekligen värma gott i höstmörkret :-)

Joakim Berggren, startnummer 910