Celtman Xtreme T -2

Med mindre än två dygn till start i Celtman kommer en kort uppdatering. Ja, det är fet radioskugga i Skottland. Telefonen fungerar ungefär varannan dag och internet verkar inte riktigt ha fått samma erkännande här som i övriga världen. Landade i söndags i Edinburgh och har sedan dess rest norrut, först längs östkusten och sedan västerut upp till Shieldaig där starten går. Måndag morgon, kort löppass med lite fartinslag och på kvällen testkördes Kicki med framgång. Här ska växlingsområdet riggas till lördag.

Tisdag blev det cykel på tävlingsbanan med ganska många höjdmeter men pigga ben och igår blev det ett kort brick som också kändes bra. Avslutade med simning någon simhall i Edinburgh. Skottarna verkar inte kunna simma, Edinburgh har en egen nakenfarbror och badvakten undrade om jag var "professional swimmer". Vet inte om det säger mer om min simning eller om skottarnas simfärdigheter. Simningen kändes i alla fall bra.

Simbanan. Den lilla ön till höger ska rundas en gång innan man simmar vidare bortåt mot Shieldaig.

När det gäller ambitioner med loppet är det lite svårt att prata om tider. På en vanlig bana hade jag haft som målbild att simma under en timme, cykla runt fem timmar och sedan försöka springa någonstans mellan 3.15-3.30. Det ger en sluttid på 9.15-9.30. Målet här är fortfarande att simma runt en timme och att cykla på nära sex timmar. Banan är 202 km med en bra bit över 2000 höjdmeter så ett snitt på 33.7 km/h är säkert tufft men inte orimligt. På löpningen ska jag gå hårt första 18 km, överleva bergspassagen och sedan kasta in allt jag har på de sista 7 km som går lätt nedför mot målet i Torridon. Totalt är målsättningen att inte få tjejstryk och att komma topp-10.

Den lite mer kuperade delen av löpningen.

Vila idag, lätt träning imorgon och klockan 5 på lördag morgon går starten. Taggad!