Stötläge

Friends,Det har varit mycket cykelsnack sista tiden, Valpen kollar girot och skickar konstant länkar på BMCs tempohojjar, det har dock inte varit lika mycket snack här på bloggen men här kommer en snabbgenomgång i omvänd kronologisk ordning. Håll i hatten.

Det ska återigen tävlas i helgen. Det är så klart Hallsta tri som står på schemat. Valpen gör säsongsdebut i motionsklass, Hanna (ny för året) debuterar typ någonsin, Amanda tror jag ska köra samt att Sahlberg bör vinna sin klass för att inte bli utslängd från Puppy.

Inför dagens långcykel så hade Valpen plockat med några simmare som skulle få känna på lite cykel, det skulle ju ändå bli lugnt. När jag kommer till samlingsplatsen så har jag en timme i benen men det knäpper konstigt i vevpartiet och det var inte så konstigt för 10 min senare har jag hela vevslängen sittandes endast i min kloss, färdigcyklat på Cervelon som dagen till ära hade fått på sig tävlingshjulen. Error igen alltså men Spif-Micke hämtade bilen och vi drog ut till Ekerö och fick oss en skön runda fast med Roström på racer, scotten är en lifesaver. Valpen då undrar ni? Han hängde av simmarna vid Lidl Enebyberg och skickade ett glatt sms om 5 små negerpojkar och att cykeln minsann var nedkortad till 2 timmar. Micke och jag tuggade på bra och fick en fin solig tur med lite grillning i motvinden, men det får bli en vända till imorgon så om det finns någon sugen därute hör av er.

Henke hänger i diket utanför Nora

Error igen säger ni, ja för förra helgen så vankades det läger med cykelfokus runt Örat och Nora. Tre dagar med lite tuffare cykel, något sim och löp dessutom. Vi öppnade torsdagen med undertecknad som jobbade rätt mycket med sig själv, efter kylslagen cykel och en Perra som gnällde som vi aldrig varit med om sen tidigare. Fredagen hann vi inte trampa mer än 5 mil innan mitt bakhjul trasades sönder som en kexchocklad, det blev häng i diket utanför Kopparberg samt hängning av något som kallade sig taxifirma och en pajas till cykelhandlare i Örat som kallar sig Uno Forsberg. Vet faktiskt inte hur många cervelo snubben säljer per år men en sak är säker, det står inte Uno Forsberg på Puppys tröjor nästa år, horribel service, och det fick han klart och tydligt veta. Men mitt i allt det där så är ju ändå Staffan kungen, hämtning av aggressiv undertecknad i diket samt utlåning av bakhjul till mig samt hjälm till Perra.

Bästa crewet på cykelläger

Annars så var allt som vanligt och vi har det gott som fan när vi är ute och hänger i the hard core, men det är många som får sig en skrapa ska gudarna veta. Eftersom min ben var lite piggare än Valpens och Perras på lördagens avslutande hoj upp till Ludvika så stöttes det så klart friskt. Festligt.

Annat bra skit då? Jo dammade av Salomondealen, eller rättare sagt Amersportdealen, under veckan så snart kommer Valpen se ut som en riktig trailkille kanske en fet ambit på armen på undertecknad dessutom?. Magiskt snygga prylar "som ger en härlig kick under passen samtidigt som de är gudomligt goda" nä just det, det där var ju någon annan som skrev. Men det är feta prylar som kommer se ännu fetare ut när de hamnar på Valpen. Som nu hävdar att han gått sub90 men inte gett något konkret bevis ännu.

Apropå trail, Tuggarn och Perra övertalade mig om att stiga upp strax efter 4 i onsdag för att köra backe. Hetsade Stefan som har näst hetaste lagpolaren på ÖtillÖ via twitter och vips så var vi 6 pers som startade klockan 5 på morgonen vid Hammarbybackens fot. Passade som vanligt på att sätta mig i respekt och köttade på rätt bra uppför, men vi hade så där trevligt som bara 6 grabbar kan ha i soluppgången i Hammarbybacken, episkt och trevligt med lite nytt folk. Stefan är stark det visste man sen tidigare men Tuggarns mäktiga polare Nicklas var också hård. Tuggarn då? Han hade fått det där med backe om bakfoten och sprang sitt snabbaste nedför istället för uppför. Vet inte var det var men rätt fläskig träningsvärk hade man i benen på torsdagen.

Magisk morgon med bra sällskap.

En annan trevlig sak är att vi ska ha fystester på jobbet nästa vecka och en återkommande gren är armhävningar, eftersom man numera faller under kategorin räka (sub100 räka) så är man ju rätt kass. Testade hemma förra veckan och landade på 18st, fick panik så nu är det 100 pushups.com som gäller, ska bli kung igen. Vet att det kanske är suboptimalt ur ett triperspektiv men tjocka bygggubbar skiter stenhårt i vad fan man tränar för, kör man 15 timmar i veckan ska man fan vinna armhävningstävlingen. Ord up!

Nya våtdräkten provas ut och debuten ligger nära, idag blev det bad hemma i Mälaren utan vårdräkt.

Annars så händer det saker mest hela tiden, Valpen börjar gå in i toppningsfasen, själv dunkar jag på med volym ytterligare 3 veckor innan vi snackar Build, men upplägget är klart och löpet börjar trilla på plats det också. Perra då?, ja tror det eller ej så mörkar han.

Det är allt för nu, tänder grillen och laddar för ännu en söndag ute på ön. Kramiz Henke