Upplägget - nyckelpass 1 (the movie!)

Aight,Har ju lovat att lägga upp något om upplägget som vi tränar efter, vi i det här fallet är jag (Henke) och Valpen, för Perra kör som vanligt med det han kallar "öppna kort" dvs inte släppa någon info om distans eller fart på helgernas löporgier. Men det är väl så man bygger en myt. Men nu så är väl proffsdagarna snart över för Perra som börjar förvärvsarbeta idag onsdag för första gången på ett bra tag.

Funderade ett tag på det där hur vi skulle presentera upplägget, det finns ju en hel del bloggar där man kan läsa om senaste simseten, misstänker att man inte lägger ut senaste lökserien man gjort. Men problemet med det är ju att om man inte är autist, vilket iofs 90% av triathleterna är, så fattar man inte om serien är lätt eller tung eller vad som är fart 2 för dig etc etc. detta är förstås avhängigt av om man håller sig vaken genom hela blogginlägget eller inte. Jag hinner nästan alltid somna eller tappa uppmärksamheten innan halva serien är läst.

En som dock fångar min uppmärksamhet är den gode nitroveganen Filip han sätt att skriva och hans sätt att "ta jobbet" i kvadrat gör mig glad. När jag bytte dator i veckan så hittade jag en skön mailväxling där Filip å de grövsta dementerar att han slingat håret vilket vi här på bloggen hoppat på honom om.

Ok, fan det var svårt att hålla sig till ämnet idag då. Upplägget i korthet, 7 dagars cykel (dvs ett i tiden återkommande fenomen inte att förväxla med det som står på trainern) med några nyckelpass och fasta tider, denna period kommer att pågå fram till 20 mars (Perras födelsedag) då vi börjar cykla ute igen och får ett nytt veckoupplägg. Cykeln bygger på ca 10-14 timmars träning per vecka med 1 vilodag, vi kör 3 hårda veckor och 1 vilovecka (med tester) innan vi börjar om igen. Om vi börjar med löpningen, nyckelpasset är distanspasset som byggs upp till 30k (vi når till 28k nästa vecka) och sedan adderas fartökningar, i nuläget handlar det om att landa under 5-min fart. Sen har vi fartpasset, vanligen 15-18k, handläggs av löpcoach Pjärta (beställer en text av honom om upplägget härmed) och tredje passet är under kommande 4 veckor ett lättare distanspass på typ 15k. Ska landa mellan 50-70k per vecka och hittills verkar det funka. För er som undrar så kommer vi nästa veckas (vilovecka) löptest att bli Yassos 800, kan bli Bosön, kan bli folkfest.

Nu till nyheten, för att göra det här lite festligare så kommer det en film från nyckelpasset i varje gren. Först ut är att ni får hänga med på måndagens distanslöp med hårda kärnan. En dokumentär, en unik inblick i Puppy TS vardag inte som hyllningsfilmerna om Jonas, lite mer indie. Håll till godo vänner.

httpv://www.youtube.com/watch?v=UkXn-R-VSII

Efter det hoppar vi på filmen om simningen, så Sahlberg det är bäst du filar på din oneliners för ikväll kommer kameran med.

Sist men inte minst så vill jag passa att gratta Staffan i Norasektionen som fyllde 40 i helgen, kolla in hans blogg vettja.