(Kilo)grams lighter seconds faster - del1

Aight,Tillbaka med nytt projekt så uppdateringen på läget i hundgården får vänta något men sammanfattningsvis så jobbas det på bra på många håll och kanter och 2lax12 är året då vi blev nästan 20 medlemmar. Bra skit.

Nu till den nya programpunkten som är rakt av snodd från Adidas kampanjslogan som sitter på conceptbutiken vid Hötorget. Men här snackar vi inte om några jävla lättviktsskor här jobbar vi med ytterligare en potens om vi säger så.

Bakgrund Som gamla handbollsspelare så har det sen dag 1 varit en hel del snack om vikten, vem minns inte den legendariska utvecklingsbilden inför 2010 där det handlade om att gå från fetto till triathleter på 1 år. Kan dock inte släppa de fula linnena som Dörpa lurade på oss.

Stek på högsta nivå!

2010 var också året då min egen matchvikt inför IM Zurich landade på 88 pannor tätt följd av Valpen som hamnade precis under 90-strecket, vägde runt 96 som fulltränad aktiv bollkastare. Förra året var det mer fokus fart än vikt, vilket var magiskt bra och vi fick verkligen utveckling där. Men nu inför 2012 så ska det börja förberedas inför att bli långdistansare igen så tanken är att denna programpunkt ska följa Valpens jakt på matchvikten. MAGI av stora mått vänner!

Tävling Sen som lite extra krydda på moset (som nu blir broccoli) så har Valpen valt att köra systertävlingen till Norseman som går av stapeln i Scotland, Celtman. Det är två saker som är lite extra festliga med denna tävling. 1, det är massa höjdmeter som ska avverkas dvs vikten är rätt stor parameter. 2, Tävlingen går redan den 23 juni dvs kort om tid.

Nuläge Som ni ser på bilden nedan så är det 96,5 kg (190cm) som är ursprungsvikten från i torsdags. Förstår om det är en del därute som lyfter ett och annat ögonbryn men notera att det var två 90 plussare (undertecknad ligger på runt 92-93) i måndags sprang 30k i sub 5-mins fart och har de senaste 15 veckorna legat på ett träningssnitt med kvalitativa timmar runt 10 per vecka, inga cubajajatimmar kommer in våra träningsdagböcker (eller i alla fall inte i Valpens). Så fram tills nästa volymökning om typ 20 dagar när distanscykeln rullar kommer träningsmängden att hållas typ konstant.

Planen Planen är enkel mattematik, det är 600g ner per vecka för att vågen ska visa 86 något den 23 juni, senast vågen visade 86 för Valpen var när han hade undertecknad som coach. Det är invägning varje torsdag och första nedgången skall noteras imorgon den 1 mars. För att ta första steget är planen enkel den består av två delar. 1, ingen läskeblask för vår gode Valp. 2, Pasis golden rule gäller dvs är man inte 600g lättare på torsdagen så blir det inget smaskigt på helgen.

Planen efter det är inte riktigt spikad men troligen går det mer och mer mot strikt Paleodiet, det åker något från menyn varje vecka. Valpen jobbar dock som han själv säger det "dynamiskt mot sina målsättningar" men låter hälsa att "vad som än händer blir det ingen jävla stavgång innan frullen" annars kan allt hända.

Det var därför lite humor att idag trillade in en låda Gott och Blandat samt tröjor från Malaco som uppmuntran inför ÖtillÖ. Team Malaco verkar heta! Tuggarn börjar bli rädd, men the dude vågar jag inte tjafsa med eftersom han är så hård...

Vi tar mer än gärna emot tips här på bloggen eftersom det finns en och annan kostmaster därute så är det bara att höra av sig med tips eller idéer på bra skit.

Jag tror inte ni förstår hur jävla glad jag är för det här projektet, nu måste jag dra på Yoga som jag inte skriver in som fullvärdig tid i träningsdagboken.

Kram Henke