ÖtillÖ 2011 - Puppyland - uppdaterad

Då var det då äntligen dags, en av årets stor begivenheter ÖtillÖ. Vi ställde förra året upp med 2 lag och vi tyckte väl egentligen alla att det här var grejen, långt mycket tuffare och mer combat än vilken Ironman som helst. Årets upplaga av ÖtillÖ är väldigt stark med många stora namn på plats. För Puppy TS del så är det efter avhopp från Bibben och Kona för Valpen trots det tre stycken vrålstarka lag. Jag tänkte på ge er lite fakta om lagen, håll i er så åker vi. Vi börjar med Solnabrudarna Anna och Catta som kör under Puppy TS - Team Ölwdaln, det här är alltså Anna och Catta som är nya för året i Puppy TS. Jag tror att om det inte händer något oväntat och brudarna tar sig i mål så är det pallen som gäller för våra stenhårda tjejer. Tjejerna tog en semstervecka och körde träningsläger för att vara toppade för detta A-race.

Det har klurats och testats en del gällande utrustning och sista budet är att det blir fenor och paddlar för tjejerna, kan gå snabbt. Var med och repade på byten i Solna för två helger sedan och det verkade som det började sitta.

Inside är att snubbarna i vätskedepåerna får hålla i sig för här snackar vi humor modell grövre. Mitt tips: Pallen i damklassen.

De här brudarna behöver minsann inte stå i vassen

Nästa lag ut är hämtat direkt från vår Norasektion, Puppy TS - team stoneage. Här har vi då svensk triathlons hårdaste brud med. Lotta som också gör sitt första år för Puppy TS är nästan alltid på pallen i allt hon ställer upp i. Har också ställt till problem för administrationen i Puppy TS då hon som första medlem dragit in prispengar som måste utbetalas till klubben. Lotta tävlar i ÖtillÖ ihop med Robban.

Uppdaterad med bild från NA Robban bjuckar nästan på en "dagens" stort och glatt

Robban som också han gör sitt första år i klubbens Norasektion skulle väl egentligen kunna säga bär urpsyket för en Puppy, här smälls det på för fulla muggar till det är tomt på alla håll och kanter. Detta skulle väl egentligen vara enda hindret för detta laget att det skulle öppnas för hårt, men med Lotta vid rodret så känns det som det skulle kunna bli balans. Mitt tips: Pallen i mixedklassen.

Uppdaterad med bild från NA

Läs hela artikeln om Puppy TS - Team Stonage här

Och nu landar vi då i Puppy TS - team Malaco där jag och Perra bär fanan i herrklassen. Vi är ju veteranerna i Puppy eftersom vi gör vårt andra ÖtillÖ.

Vi (eller främst jag) var ju ganska besvikna efter fjolåret, vi har till årets tävling lite mindre rena ÖtillÖ pass men en bättre träningsbas när vi kommer till årets race. Vi körde i fjol paddlar och dolme men har i år valt bort dolmen och gått upp en storlek på paddlar så förhoppningsvis så kommer det gå lite snabbare i vattnet. Vi har dessutom kommit överens om att vi ska försöka hålla lite bättre fart över de första öarna med sjukt tuff terräng, samt att försöka hålla ihop det bättre på långlöpen. Skulle vi hålla oss löpande på hela Ornö så skulle vi säkert kunna ta in 30min. En annan nyhet för team Malaco är att det inhandlats ett elastiskt band som vi kan ha mellan oss på långlöpen för att uppmuntra den som ligger bakom att "rätta in sig i ledet". Tolkning är, Perra ska se till att jag inte viker ner mig på långlöpen och jag har för avsikt att drilla herr Bjelkis i vattnet och på de korta tuffa löpen. För er som hoppas att Perra ska dyka upp med dykarluva så kan jag inte lova något utan bara be er hålla ut till måndag morgon.

Här ser ni förra årets stäcktider

Målsättning och inställning. Vi har till Valpen stora förtret inte någon direkt mätbar målsättning förutom att förbättra oss från förra året utan vi har kommit överens om att vi verkligen ska njuta av den här upplevelsen ihop den här gången. Förra året visste vi inte vad som väntade, var lite nervösa och fokuserade på tider och annat som i irrelevant i den här tävlingen. Nu när vi har ett lopp på nacken kan vi bara njuta och försöka hålla ihop grejorna lite bättre. Det skvallras dock rejält blåsigt och då kommer det bli hårda bananer om det börjar gå vågor, men vi är fokuserade på uppgiften, ruskigt taggade och har en ny förbättrad samarbetsform vid eventuella svackor.

Här kommer team Malaco!

Sist men inte minst så ska det här bli så jävla kul, en heldag i vackraste skärgården med världens bästa partner och 100 andra autister (plus några vanliga) som sedan avslutas med middag, en öl och lite ljug med andra vänner och likasinnade på Utö världshus. Sen är det ju som vanligt, Puppy TS kommer för att röra om lite grytan.

Räkna med att det kommer löpande rapporter på bloggen med start under söndagen. Frågor på den?

Vad fan är ÖtillÖ? Läs fjolårets racereports eller klicka på loggan nedan så landar du på ÖtillÖs hemsida. Henke&Perras story 2010 Valpen&Bibbens story 2010