Phillies 2011 - avstampet

Ok gott folk, knappt har röken lagt sig efter Kalmar förrän det är dags för nya äventyr. På tisdag så kommer jag och Valpen hoppa på planet till Manilla för årets A-race med våra Cervelos nedpackade, kan det bli annat än succé? För alla er som gör första vecka efter semestern, har trisug efter Sveriges största trihelg, laddar för Stockholm tri om två veckor, eller så kanske ni bara är otroligt förtjusta i de där hundarna (går bra att sitta och störa sig också) så kommer vi under resan att försöka få upp lite dagboksinlägg i videoform (lite beroende på uppkopplingsmöjligheterna) allt för att ni ska få åka med på resan. Så här kommer det första inlägget, från hemmaplan.

httpv://www.youtube.com/watch?v=sM3EOdBH75c

Lite bakgrund Hösten 2008 så började ex-handbollarna Valpen, Henke och Pelle prata om att börja köra Norseman sommaren 2010. Under våren 2009 började det tränas med den tidens mått mycket (cirka 4-6 timmar i veckan) och i augusti 2009 avverkades Sala Silverman med ganska mediokra resultat. Nu hoppar även Perra på tåget, Pelle tappade vi efter endast någon månad men honom installerade vi som ordförande. På vintern 2009/2010 urartar detta projekt fullständigt och det startas en satsning med 10-15 timmarsveckor och vi landar på Ironman Zurich sommaren 2010 då vi blivit bortlottade från Norseman. Efter skapliga förstaresultat på Iroman så känner vi oss nu inte bara 10 pannor lättare utan som riktiga fullblodstriathleter med allt vad detta innebär.

Efter första fullföljda Ironman 2010 blir det följande målet (de längre målen får vi prata mer om till hösten) för Henke och Valpen att försöka kvala in till VM i Las Vegas på det som kallas 70.3 eller halv ironman, Perra väljer att under pappaledigheten gå mer på Ultralöp och köra Kalmar. Under hösten 2010 växer dessutom Puppy TS när vi får med oss brudarna (Anna och Catta) samt Mackan och en hel sektion från Nora (Bibben, Lotta, Robban och Staffan)

Så efter lite rek (inte så lite när Valpen är med) av lämpliga tävlingar så väljer vi Cobra Iroman i Camsur, Filippinerna. Det läggs upp ett digert program och vi får med oss lite annat bra folk på vissa pass för ökad kvalitet, ligger på gamla cykelprogrammet samt kör bra simpass med nygamla simcoachen Berra.

Det har inte varit självklart på något sätt med Cobra Ironman, inte för att vi inte bestämde oss tidigt utan att det inte riktigt blev av att vi anmälde oss. När vi sen anmälde oss så var anmälan stängd men efter lite trixande med tävlingsledare Princess (Magiskt namn) så löste sig det mesta.

När vi sedan var anmälda så kom nästa överraskning, nej inte att vi inte hade någonstans att bo utan att det tillkommit 30 slots till Hawaii eftersom IM China blivit inställt. Så efter att anmälningen är stängd så är vi nu med och krigar om slots till Hawaii.

Det finns så klart hur mycket som helst att skriva om när det gäller Phillies 2011 men vi siktar på att få med ganska mycket i vår videoblogg bland annat hur vi valde ut tävlingen, vilka tider som vi siktar på, vad det egentligen kostade Valpen att låna cykelväska av Dörpa och hur härliga Lena fintade bort oss med cykelväskorna. Det och mycket mer. MEN, har ni några frågor är det bara att slänga in i kommentarsfältet så försöker vi besvara efter förmåga.

Kolla även in Fredrik Croneborg som förra året gled in på en tredje plats i Camsur, han kommer dessvärre inte i år på grund av ITU tävling men beskriver tävling kort i mail så här. Kul att ni kommer till Filippinerna, i och med att de ställde in China 70.3 så tror jag de har lagt till ytterligare kval platser till Vegas så bra för er!

Filippinerna är bland de lopp jag gillar mest i Asien. Mycket folk utefter cykelbanan och arrangören tar hand om deltagarna bra! Simningen är i en wakeboard park som är 2 konstgjorda sjöar med sötvatten. Ganska varmt vatten att simma i men hyfsat rent.

Cykelbanan är snabb och en vändbana nere vid en pir så några kilometer innan vändpunkten är det svagt utför som man sedan cyklar uppför efter vändning. Vägen är lite hoppig bitvis så man får vara beredd på att hålla i styret ibland.

Löpningen är på betong och asfalt, relativt platt men ett par branta korta små backar som känns mot slutet :) Det är inte mycket skugga under löpningen.

Klimatet är varmt, första året tror jag var en av de varmaste loppet jag kört, vädret kan ju skifta lite och om ni har tur så är det molnigt men i vilket fall så kan vi vara beredda på ett varmt lopp!

Så tyvärr blir det inget häng med Fredrik men det är en badmössa nedpackad hur som helst om det skulle dyka upp någon annan lämplig kandidat.

Avslutningsvis Det har på många sätt varit en tuff vår/sommar, med för egen del hög arbetsbelastning samt husbygge vilket gjort att mycket förberedelse (utrustning, mentalt mm) och under vissa perioder även sömn har uteblivit. Saknar plockandet otroligt, men det blir att ta igen nästa år, men har mycket tack vare en förstående fru och flexibel Valp (NÄR på dagen man kör och inte VAD man kör för där är det stängt vill jag lova) på något sätt lyckats pussla ihop det här även om man ibland velat ligga i fosterställning i ett svart rum. Så när man summerar träningsdagboken så har det varit mycket, hård och bra träning, och fram till dags datum har vi lyckats pricka av samtliga delmål. För er som suktar efter stats på träningsmängd och allt annat så kanske vi kan få Valpen att summera och jämföra träningsår 10 och 11. Har försökt dra ner på tempot sista veckorna med blandad framgång för att få bra återhämtning för nu ska allt detta kanaliseras i en tävling och det är verkligen bland det bästa jag vet!

Camsur - varmt som i helvetet?

Vi är tokladdade för detta äventyr så det är bara att hänga med, nu drar vi mot Phillies.