Kona och målsättningar

Snabb summering, Vi har landat på hotellet efter banketten och skruvat ner cyklarna, bussen kommer och hämtar oss på hotellet om cirka 3 timmar för färd till Legazpi och sedan hemfärd. Det är natt i Filippinerna.

Snabbt om racet, Det var en ganska stökig simning, min simning var sämre än vanligt och Valpen som startade en våg bakom mig hade ätit upp i princip alla de 5 minuterna till T1.

På cykeln så börjar det ösregna ett tropikregn och blåsa ordentligt bitvis, hellre regn än sol här nere vill jag lova men det var dålig sikt och tufft. Valpen och jag cyklar helt jämt och när jag slår av på farten med 5km kvar så har jag Valpen på 7m rulle.

Vi går ut ihop på löpet (det vi alltid snackat om men aldrig fått till) och ska kommer överens om att öppna i 4:30/km, Valpen är lite sliten men jag känner mig ganska stark. Målsättningen totalt är 4:45/km och vi tuggar på. Ute på risfälten blir det magiskt varmt men vi håller farten skapligt. Efter 15km får jag släppa en liten lucka till Valpen och tar mig i mål dryga minuten efter Valpen landar på 1:40 och jag precis bakom så vi klarar målet 4:45/km.

Summering, Både Valpen och jag känner oss inte helt toppade på samma sätt som i Zurich förra året och det blir mer pannben än rent race, vi måste analysera den men det finns så klart massor med yttre omständigheter som inte är som vanligt. Men vi håller våra raceplans skapligt och det är ett riktigt tufft race som kräver lite mer än vanligt.

Valpen landar på typ 4:41 Jag (Henke) landar på typ 4:47

Måluppfyllelse, Vi hade ju som mål när vi anmälde oss att ta oss till Vegas och vi trodde att det skulle krävas typ topp 3 i vår respektive age group, sen kom det in Konaplatser som lite extra krydda.

Kona, Valpen som vann sin age group (25-29 hade 3 slots) fick en plats till Kona, så Puppy TS har en deltagare 8 oktober på the big island. Hur jävla stort är inte det? Vi kommer inte döpa om bloggen till "den korta vägen till Hawaii" men vi skickar lite kärlek till Jojje (sjätte året?) Jocke (8:55 i Österrike) och Mackan körde grymt men fick två punkteringar. Så check på den målsättningen.

Vegas? För egen del så missade jag Kona med 53 sekunder, min age group fick 4 platser och jag landade femma, trots en hel del roll downs så blev det inget i min klass. Klarade en plats till Vegas (70.3 VM) men valde att inte ta den för att kunna återhämta mig och få tillbaka lite kvalitet och ladda om för att ta nya tag när lite andra saker lagt sig. Vill inte sticka dit och vara halvsugen, hade luftat detta lite med Valpen innan och hade det trillat ner i plats till Kona så hade jag så klart tagit den och dunkat järnet kommande 8 veckor, men nu löste det sig lite av sig själv. Så nu är det post race (skriver detta med en öl i handen) och nästan post season ska köra ÖtillÖ med bästa partnern Perra innan det blir lite mer vila och bara roliga saker för att hålla igång uthålligheten (Har dock lovat Valpen att sparra lite cykel och löp under september) och få tillbaka lite sug efter hårdkörning. Har varit lite splittrat senaste månaderna även om jag fått till de sista veckorna innan Phillies med bra uppladdning. Men känslan är att det är check även på min målsättning så jag vet inte vad som ska stoppa oss framöver.

Nu måste vi upp och lägga oss innan det är dags för hemfärd. Det lär säkert bli lite uppföljning, som vanligt får Valpen stå för stats och sånt, mot slutet av veckan men tills dess får ni hålla ut.

Kram från Henke och Aloha från Valpen som hänger i Naga City.