Inför Kalmar - Norasektionen

Som ni läsare säkert vet så bjuder lördagen upp till en av svensk triathlons största händelser, nämligen Järnmannen eller Kalmar triathlon som den numera heter. Ni som varit med ett tag vet att det finns en slags hatkärlek till denna svenska tävling och det har uttalats saker som "ska jag köra Kalmar ska det gå under 9 timmar" osv. Nu har vi dock kommit till sans (eller vi inbillar oss det) och till årets tävling kommer vi skicka, Perra och Staffan samt att Valpen kör sprinten för att få åka ner och hänga. Men nu ska vi iaf försöka summera vad våra hundar ska hitta på nere i Kalmar. Pratade under förra veckan med Staffan och bad om en liten rapport och här är svaret. Ni hittar även inlägget på Staffans eminenta blogg.

Nedräkning och uppladdning!

Nu är det drygt en vecka kvar innan starten går för min andra Ironman. Ett år sedan sist, fyllt av planering, träning och förväntan . Oj, vad det ska bli kul i Kalmar nästa lördag! Förberedelserna har gått enligt planerna. Jag har följt mitt träningsprogram, om inte till 100 procent så åtminstone till 90. Upplägget från Aktivitus och Mattias har varit att stora delar av vintern jobba med tröskelträning för att flytta den anaeroba tröskeln uppåt och samtidigt spara på de långa lågintensiva passen till sommarhalvåret. Träningen i kombination med jobb och familj har funkat bra. Jag har fått vara frisk och nästan helt skadefri.

Simning: Simmade förra året på 1.13, vilket nog är en rimlig tid även i år. Ska försöka få en bra kant i mitten av startfältet för att få simma så ostört som möjligt och på så sätt komma in i rytmen fort.

T1: Mycket mer än ett par minuter ska denna växling inte behöva ta om allt går som det ska, och det ska det göra.

Cykel: Väderleksprognosen ser mycket gynnsam ut, svag vind och växlande molnighet. Med Valpens diskhjul på cykeln ska det förhoppningsvis gå relativt fort och ett snitt på 34-35km/h skulle sitta fint. Måste komma ihåg att få i mig tillräckligt med Vitargo samt gel och eventuellt också någon energikaka. En sluttid på straxt över fem timmar är drömmen.

T2: Även denna växling borde kunna klaras av på ett par minuter. På med löparutrustning och sen iväg.

Löpning: Vill ganska snart hitta löpsteget utan att kramp eller andra smärtor plågar mig. Ska sedan efter bästa förmåga försöka hålla farten uppe så gott det går. Har som bäst sprungit Stockholm maraton på 4:05 Att få slå personligt maratonrekord efter att först ha klarat av 3,8km i vattnet och 180 km på cykel skulle sitta som en "fläskläpp"!

Känner mig väl förberedd och har en stark förhoppning av att det kommer att gå bra i Kalmar. Mitt stora mål med tävlingen är naturligtvis att ta mig igenom helskinnad, men också att putsa min tid som förra året var 11:08.

Mycket inspirerande och spännande att numera få representera och ingå i Puppy TS.

Håll i er för nu kör vi, eller hur Perra?

Tack Staffan, imorgon kommer det upp en liten intervju med Ultrakungen sen undrar man ju vad tjejerna egentligen håller på med.