Vinn en dag med Valpen

Vinn en dag med Valpen, upplägget är egentligen rakt av snott från AC. Nu kan man då inte vinna en dag med Valpen men vi kanske ska köra något sådant framöver om intresse finnes. När viloveckan nu börjar närma sig sitt slut, träningen har börjat rulla igång och inte minst har undertecknad fått sova ut och stressa av en smula (läs börjat jobba) Men med lite mer energi kommer också mer blogginlägg så jag tänkte avlägga en liten rapport från hundgårdens boostvecka.

Först innan vi börjar, fett med respekt till Tuggarn för denna bilden. Kan i förtroende avslöja att Valpen lät hälsa att "han inte längre läser Tuggarns blogg för det är för jävla mycket cumbajaja och rökelse" vet att detta bara är en kärleksförklaring på Puppyvis till Tuggarn.

Boostveckan Vi har som ingen kan ha missat varit på vårt årliga träningsläger i Dalarna, det var andra året i år, och det innebär två riktigt tuffa kvalitetsdagar, en vilodag och sedan avslutar vi med 3 riktigt långa distansdagar. Vi brukar landa på runt 30 timmar på en boostvecka och detta är starten för sista delen i uppladdningen inför race.

Lördag Vi valde att köra Vansbro tri som första kvalitetspass, mer om det ser ni nedan, Valpen kung och Lotta drottning på plussidan, Robban bröt och undertecknad kanske skulle brutit på minussidan. Vi var lite oroliga att Classe Björling skulle tvinga alla att ha mohikan, men sympatiske Clas lät oss (även Valpens vilda frilla) komma undan.

Clas ger Puppy och Valpens page tummen upp.

Söndag På plats i Persbo, inledande sim i Borlänge simhall (Maserhallen) ett duktigt 4500m kvalitetspass där Berra verkligen hade tänjt på gränserna och lagt till världens längsta insim. Vi följde upp med löpintervaller, 3km uppvärmning och sedan 5km 04:15 fart och sedan 3km i 4-fart och avslutande två i 3:50 innan det skulle joggas ner. Var tvungen att bli av med aggressionerna från lördagen och dunkade på. Bröt mot Jocke Berggrens hederskodex (lojal mot farten) och fick "hatblicken" från Valpen som trots totalkross på lördagen inte gillade utbrytare och mumlade klassikern "get a plan - and stick to it" Problemet med samtliga i Puppy TS, undantaget möjligen Perra, är att vi endast "stick to it" när det inte finns mer krafter annars kan det lätt gå snabbare eller långsammare för den delen (med det hör verkligen inte till vanligheterna) Avslutade dagen med lagtempo 50km plus uppvärmning, det gick uppför till Grängesberg och sen gick det fort som fan hem och Perra fick kriga för att inte flyga av men var tapper så det kommer nog bli en bra cykel trots allt i Kalmar, bara han inte behöver berätta det för någon.

Grabbarna laddar för tempohoj, Perra kör stallriktig outfit med fel brallor och Valpen kör high chapp

Måndag Vilodag, fick sticka ner en snabb vända till Hufvudstaden för diverse husbestyr, suboptimalt men nödvändigt.

Tisdag Dagen inleddes med längsta cykelpasset på länge, 220km och fikastopp blev det innan vi var tillbaka 6 timmar senare. Vi fick en fin tur och stötte på en och annan Säfsing. Blandat väder men sjukt mycket bättre humör än förra året.

Ryktet gör gällande att man käkar våfflor även på touren.

Sedan skulle tisdagen avslutas med ett simpass i sjön utanför Aina och Bosse, efter lite tvekan så blev det till slut kanske veckans absolut finaste upplevelse. Ren och skär magi och marsmallows efteråt.

Onsdag Dags att bekänna färg, 30km löpning och på de i mitten skulle Perra sätta pers på halvmaran. Blev ett bra pass även om Valpen gnydde lite när farten sjönk mot 4:30 mot slutet av Perras halvmara. Soligt och fint och Valpen och jag tränade på hur vi skulle hydrera och tror väl att vi hamnat rätt. Skönt när man känner utveckling för förra året höll mina ben på att trilla av men i år gick det helt ok. Vi hade 04:36 i snitt på mitten 21 kilometerna för info. Sen var det då dags för årets längsta simpass 7,5km var upplagt i Ludvika simhall, hela kroppen värkte och det blev lite alternativt på alla håll och kanter men Perra visade gryende simform och mot eftermiddagen kände man sig ganska nöjd.

Perra återhämtar sig i Ludvika simhall

Torsdag Vi stack mot Stockholm på förmiddagen och på eftermiddagen så var det då dags för en avslutande MiniIM, Mackan (aka Smackan) mötte upp och vi avverkade ett bra pass med cirka 2000m Sim, 60km Cykel och 15km löp ute på Ekerö.

Valpen och Mackan på sista boostdagen.

Om man ska sammanfatta boostveckan så började den knackigt för egen del men det släppte allt eftersom sömnen kom ifatt. Minus för egen del är att det till viss del varit lite splittrat under senaste veckorna och även boostveckan, men det är bara att fokusera Phillies från nu. Måste också säga att jag inte var tillnärmelsevis så trött som förra året så kroppen verkar ha vant sig lite mer vid mängden träning. Vi har dessutom beslutat att till nästa ska vi utöka till en riktigt cykelvecka på våren och boostveckan ska nästa år sträcka sig över två veckor, allt i linje med utökade satsningen.

Återkommer i veckan med lite mer om Phillies och hoppas att Perra samt Noragänget delar med sig med lite inside inför Kalmar, förlåt tennisveckan för autister.

Sist men absolut inte minst en bild på Valpen så som vi gillar honom allra bäst. Ska jag vara riktigt ärlig så börjar det bli lite tråkigt att inte ha någon att snacka tri med på dagarna (Valpen kör som vanligt Finland på viloveckan efter boosten).

Hörs och ses