Vansbro - officiell bonk och fina resultat

Ok, söndag morgon och lätt sliten kropp så vi ska väl (i mitt fall) försöka lämna detta bakom oss innan vi åker till Borlänge simhall (Maserhallen) för att starta upp boostveckan. Gårdagens bjöd på, för oss första tritävlingen för säsongen, det var ett taggat gäng som stack till Vansbro söndag morgon. Raceplanerna var upplagda, se nedan, så nu skulle det persas.

Classe B höll ett bra intro och efter lite fix och vanligt strul gick starten. Simmet som kändes lite långt gick ungefär enligt plan och upp ur vattnet hade jag cirka 3 min ner på Valpen som vanligt. Hoppade upp på cykeln och dunkade iväg, nu skulle det hårdköras så att jag och Valpen äntligen skulle få ett löp ihop, vi pratar alltid om det men har ännu inte fått till det. Ett problem bara, första rakan och funktionären skriker "bara att ösa på i medvinden" hinner tänka, vilken medvind innan benen börjar värka. Tänker att jag ska jobba bort det negativa och värken i benen, ibland behövs det bara lite jobb för att får igång benen. Tar på Valpen första varvet men börjar nu dessutom bli ordentligt hungrig. Går under cykeln med Magnus och ytterligare en snubbe. När de i slutet på andra varvet börjar dra ifrån inser jag att jag misslyckats med att få igång benen och att det kommer bli en lång dag, benen vill inte alls vara med. Lyckas efter bra langning av Perra hålla ihop cykeln till så att jag landar på runt 2:23 och ytterligare 2-3 minuter ner på Valpen.

Magiskt sliten när jag går in för växel efter cykeln

Växlar ut på löpet ihop med Odd från SPIF och tänker ge det här en sista chans och startar enligt raceplan, håller på stumma ben ihop löpet i knappt ett varv innan det tar fullständigt slut. Helt knäckt tar jag mig dock i mål på en prestation i paritet med fjoårets Sala race, förbannad och aggresiv. Efter lite analys så vet jag varför karriärens första bonk kom, ett alltför hårt schema i kombo med lite för lite sömn och mat senaste 3 veckorna har satt sina spår. Detta är dock mitt ansvar att se till att komma laddad till tävling och jag käkar gärna upp allt jag sagt om stockholmstriathleter och hur de snackar om resultat. Men nu lägger vi det bakom oss och fokuserar på dagens roliga händelser.

Först, Valpen, vilken snubbe. Gör ett sim och en cykel helt enligt plan och visar sen verkligen var skåpet ska stå på löpet och springer in på 1:29:05 på halvmaran och en strålande 7:e plats. Även om Valpen är min värsta fiende så är jag så klart otroligt glad för Valpen framgång. Valpen summerade bra i bilen hem. Det var skönt att jag (Valpen) fick en bra seger och fint resultat då du (Henke) faktiskt fått ut lite mer på tävlingarna förra året (Kilsbergen, Zurich men med undantaget ÖtillÖ) samt att det kommer att gå så in i helvete fort på boostveckan när du är så jävla arg för att det gick dåligt.

Valpen växlar ut på löpet och kollar löptiden

Jag kan berätta att som vanligt analyserades alla tider ner i minsta detalj för att få splits och tendenser på alla grenar innan man lite senare hade sansat sig och kunde sova lite.

Puppys Noraavdelning Robban fick bryta och Lotta gjorde, som vanligt, en strålande insats och knep en andraplats i tävlingsklass för damer. Skönt att vi får upp lite folk på pallen.

Lotta på pallen!

Summering och kommentarer - Dagens behållning var helt klart Valpen, grattis Johan. - Tack Annika för stödet där ute när undertecknad gått i i väggen. - Perra är bästa coachen enda minuset är att han inte slutade gick splits till Valpen när bonken var ett faktum, men man behöver ju ha något att jobba på. - Vansbro kommer det helt klart bli fler gånger, fin bana (rätt distanser dessutom) bra arrangemang med bra speaker (Dicander) och bästa vädret dessutom. - Björling är fan rätt biffig, bra att veta. - Ted Ås gillar våra filmer och tränar ibland i Puppy t-shirt, stort. - Erik Strand verkar ha hyfsad fallenhet för triathlon, även på längre distans, man trodde han skulle mattas på löpet men visar hur jävla stark han är och vinner.

Tack för en fin dag och bra resultat på många händer och fötter. Nu kör vi boost!