Vansbro och Boost nalkas

Ok, ska försöka mig på ett kort inlägg, första på nya datorn. Befinner mig nu på plats i Persbo, riggad för boostvecka. Denna veckan är för er som inte varit med tidigare den veckan då vi klämmer av i runda slängar 35 timmars träning inför kommande a-race.

Vi inleder boostveckan med att köra Vansbros halv IM imorgon lördag. Målsättningen med morgondagen är för egen del att försöka få till en bra balans mellan cykeln och löpet, att smälla på tillräckligt på cykeln men ändå ha krut kvar på löpet att kunna ta sig ner och nosa på 1:30. Simmet, som blivit lite lidande senaste veckorna men ska boostas ordentligt kommande 4 veckorna innan Phillies, där är det bara att veva på för allt vad tygen håller, som vanligt. Kort och gott ska det blir pers och det är mot Sala vi jämför där dessutom cykeln är lite kort och simmet varit lite svårdefinerat senaste två åren.

Tider att ha med i bakhuvudet Sim plus växel 35 Cykel plus växel 2:25 (lite modest med lite marginal för väder och vind) Löp 1:30 (Riktigt tufft med tanke på att Näshulta i maj gick på 1:29:59) Hur känns den kära vänner?

På matsidan blir det första racet för året med lite mer snabba carbs, har legat och kört ganska lågt under hela våren så vi får se hur det slutar. Men en sak är säker, sockerhög kommer man garanterat att vara oavsett vad man gör för tider.

Vi har fram till dagens datum hunnit med att köra fyra veckor av det som vi kallar block 3 med tuff träning och i onsdags körde vi en liten hemmatävling (Ekerö international Aqualthon) för att få bra kvalitet på sim och löp, kommer mer senare om hur denna ska utvecklas och ingå i säsongsavslutningen.

Ekerö international aquathon Uppställning utanför nya fritidsgården

Puppy TS kommer imorgon att representeras av Mig (Henke) Valpen Robban Lotta Bjelkis har ställt in för att kroppen ska hålla ihop efter ultraloppet, läs nedan. Vi kommer dessutom har head of supportteam (Bettan) på plats samt Tompa så en och annan hund finns det risk att ni stöter på.

Sist, Valpens analys av startfältet var, det finns 5-6 riktigt vassa som vi inte rår på allas (Strand, Ås mfl) 5-6 som vi borde vara jämna med baserat på deras resultat från förra året och resten borde vi köra över. Tro mig att när jag säger att Valpen sällan slarvar med källorna utan här snackar vi finkamma nätet. Men sen ska ju jobbet tas dessutom, men det brukar vara den bästa biten.

Nu släcker vi lampan så ses vi imorgon