Midsommar och debakel

Man förstår inte alltid hur mycket man saknar något förrän det är bort, så har det varit med vår kära hemsida och blogg. Anledningen till stoppet var att kötthuvudet till konstnärlig ledare hade kontot kopplad till en gammal ej fungerande mail så inga påminnelser kom fram. Den tar jag lätt på mig men att sen vårt kära Crystone tar dryga veckan på sig att kicka igång skräpet efter betalning känns ju fullständigt orimligt. Men nu är vi i alla fall tillbaka. Det var en galen vecka som precis har passerats och avslutades med midsommar, eftersom det vankas semester så skulle det mesta på jobbet avslutas och husbygget tog sig in i en ny fas. Detta gav dygnet runt sysselsättning där långcykeln inte sällan startar runt 18-19 tiden och inte är klar förrän sent, jävligt sent. Tur man har världens bästa träningskompisar (ta åt dig nu Valpen för det haglar inte komplimanger) och världens bästa och förstående fru. Så när det sen blev torsdag kväll och man stupade i säng var det ganska skönt att vakna på midsommar och veta att nu var det semester och nu ska det tränas och njutas.

Vi har sedan sist vi hördes avverkat första två veckorna av block 3 och är det något man kommer ihåg från förra året så är det värken i benen och distansdagarna i block 3. Upplägget är som följer. 3 distansdagar med cykel dag 1 och 3 ett lite längre runt 150km och ett lite snabbare runt 100km. Löpet avverkas på dag 2 och är upp till 25km samt att vi bricklöper på ena cykelpasset. Simmet får man klämma in valfri morgon. Efter detta festar vi till det men en vilodag. Sen är det dags för två kvalitetsdagar, stående är ett lagtempo på cykel 40km med efterföljande hetsig brick på 10km med lungorna på utsidan (4:00 eller sub 4 fart) på den andra kvalitetsdagen blir det antingen tuffa cykelintervaller eller löpintervaller och ett simpass. Utanpå detta ska det in ytterligare ett simpass på eller innan följande 2 vilodagar. Det är ett skönt upplägg med lite mer vilodagar men ruskigt hård och komprimerad träning som landar någonstans mellan 15 och 20 timmar så det är tur att det är semester på ingång. Upplägget funkade bra och gav hårdhet förra året och med lite mer löpning inlagt i kvalitetsdagarna, efter mycket tjat från undertecknad, så tror jag vi hittat en riktigt bra modell.

Dränkt Valp på Ekerö, Catta härdar ut i regnet och undertecknad kör "dagensminen" inför kvalitet i Skuru

Lite högt och lågt från senaste två veckorna.

Perra som numera har "världsmedborgare" tryckt på visitkortet har enligt Valpen felprioriterat fullständigt och stuckit till Dalarna utan att ta med sig cykeln. Undertecknad vet att hojjen var med till Östergötland i veckan och att det tjuvtränas å de grövsta inför sommarens event, hade verkligen varit på sin plats med en uppdatering från vår ultraman. Ett plus dock är att team Malaco hittat sin nästa multisporttävling. 2012 eller 2013 kommer vi garanterat dyka upp.

Inför årets säsong gjorde vår matematiska doktorand, Valpen, och jag en snabb budget på vad de tänkta 10-15 medlemmarna skulle pröjsa för medlemskap och ett jävligt flashigt klädset med tryck. Allt frid och fröjd tills sista räkningen kom in och vi snabbt insåg att man tydligen inte har med moms när man läser finansiell matematik, så vi fick helt sonika göra nyemission i Puppy TS och ut till medlemmarna och äska ytterligare någon hunka. Sådär stabilt.

Vi, Valpen och jag, har testat lite nya locations för träning med blandad framgång. Kvalitetspasset i Skuru inleddes med punka efter 12 meters körning. Distanspasset som skulle gå 40min IM-fart och 20min HalvIM-fart tog oss längst ut på Ekerö och vi fastnade i hagelstorm med efterföljande ösregn med stormbyar som slutade med att vi fick krita en kopp kaffe (Henke) och en muffins (Valpen) samt sno lite värme på en mack långt ut på Ekerö för att överleva hemfärden. Men vi fick ett bra snitt och massor med pannben och det är väl det som räknas eller?

Brudarna, inklusive Smackan, verkar träna på bra men jobbar med någon slags gerillaverksamhet för det dyker ständigt upp träningsbilder på Flickr men sällan någon inbjudan till träning eller några tider. Men nu har Anna lovat att det ska bli ändring på det, den ser vi verkligen fram emot.

På tävlingsfronten så har vår favvistävling avverkats utan av vi för den delen var med. Dock så sprang vår Lotta in på en tredje plats efter Åsa A och Lillpasi. Hon är så galet stabil.

Nästa event på tävlingsfronten är Vansbros halv IM som inleder boostveckan som även i år går av stapeln i Dalarna. Puppy TS kommer representeras av Lotta, Valpen, Perra och Henke. Det verkar också som det dyker upp en och annan legend, spif-micke den gamle puppykillen kommer, Pasi kommer också, hoppas få till en idolbild med Pasi (ställer du på den Pasi?) om han nu fortfarande vill ligga efter årets julhälsning. Sen kommer det en hel drös med riktigt vassa triathleter så som Ted Ås, Strand, Ironmange med skönaste bilden i detta inlägg samt inte minst Jonas Berg. Jonas har en halvtråkigt blogg som alla vi andra men har en egenskap som jag gillar hårt. Han har uttalat ett mål om att nå världseliten och han gör det tydligt och står fast vid det. Det är sånt som jag verkligen tror på att man behöver detta för att lyckats man ska bara våga uttala det så fett med respekt till dig Jonas.

Ska bli riktigt kul att komma iväg och tävla igen.

Hoppas att ni haft en fin midsommar