Träningshelg och Näshulta halvmaraton

Ok, samtidigt som Perra avslutade sitt ultralopp på Lidingö så klev jag och Valpen upp i starfållan på Näshulta halvmaraton glada i hågen. Bästa tiden på halvmaran skulle förbättras med 10minuter för min del och 8 för Valpen, våra tidigare pers på halvmaran var från Sala Silverman förra året. När vi joggade igång inför loppet så insåg vi att det inte skulle bli någon fest, benen var ganska slitna från fredagens cykel och banan som enligt säkra källor skulle vara "helt flack" bjuckade på riktigt sköna höjdmeter trots allt, tack Warne.

Vi tycker ju att vi på de snart två åren som vi tränat ordentligt har blivit sjukt slimmade och lätta men när man trillar in på den här typen av tävlingar märker man snabbt att så inte är fallet. Vi är helt enkelt säkert dubbelt som stora som "löparna" men vi är inte ledsna för det.

Starterkillen fick till slut iväg oss på första varvet och som vanligt stack fältet iväg alldeles för snabbt och nu gällde det bara att hitta sin fart. Fältet drogs till en början av kille som var lika stor som min högra arm. Vi höll oss till planen 4:15 på första varvet trots lite oro på hur skyltarna satt. Till andra varvet så började Valpen kännas lite tyngre men jag höll i tidsmålen och knep ganska många löpare på andra varvet, efter det branta partiet så sved det bra i benen men jag tittade ner på klockan och insåg att jag låg rätt med på farten. Sista 4 av fem kilometerna gick på en landsväg och nu började benen stumna på bra, men höstens och vårens löpfokus verkar gett resultat så trots slitna ben från fredagen cykel så var 4:10-15 görbart, tänkte på fartleken med Jocke Berggren med 5km kvar, då var jag ohyggligt sliten men lyckades ta de sista farthöjningarna. Så jag vek ut på landsvägen och dunkade på och rätt var det va så vek jag in mot målet och sista 1500m. Lyckades knipa en sista tävlande innan jag älgade in på upploppet med 27 sekunder kvar till 01:30 och glada tillrop från speakern, vräkte mig över mållinjen och fick stopp på klockan 2 sekunder under tänkt målfart.

Bilder från Näshulta, fick många avundsjuka blicka på min kraftiga mustasch och nya raceoutfit.

Skönt att jag lyckades pressa mig precis under 1:30, mer exakt 01:29:58 (innan den officiella tiden har dykt upp) och troligen landade jag på 6-8 plats eller liknande så det får väl anses som ok. Valpen som hade det lite tyngre idag rullade in på 01:31:47 eller något sånt och var lite tjurig till en början men det släppte efter hand. Ska sägas att Valpen även han satt pers med i alla fall 6 minuter efter en halv säsongs lite ökad dos och intensitet, vi har ju inte varit löpstarka någon gång, samt att han varit otroligt stark hela våren. Själv har man fått gå med mycket i badgers position för att hänga på, speciellt i Ursvik.

UPPDATERAT MED OFFICIELLA RESULTATEN

Efter detta var det tacos och sen lite handboll, Valpen fick dispens på att cykla hem, innan man somnade ovaggat.

Hur benen kändes på söndagmorgon när det klockan 08:00 vankades cykel hem till Stockholm? Ja det får jag återkomma om. Träninghelgen bjöd helt enligt planerna på ytterligare 11 fantastiska träningstimmar och pers på kontot. Nu laddar vi om för en ny träningsvecka.