Målsättning och långcykel

För tredje helgen i rad var det då dags för långcykel, efter att de senaste två helgerna (Eskilstuna ToR och Hjälmaren runt) sett till att få till riktigt bra långcykel tillsammans med lite annat folk så var vi tillbaka i vardagen igen. Jag och Valpen skulle ta oss till Uppsala och tillbaka på lördagen. Eftersom det bjussades friskt på bonnbränna efter två rätt fina helger med t-shirt så beordrade Valpen linne innan avfärd mot Uppsala. Cykeln var inte mycket att skriva hem om, det blåste så till den milda grad men solen gassade mest hela dagen och snittet höll sig där det skulle trots motvinden. Men efter knappa 5 timmar i solen så så kände man sig rätt mör när man klev in där hemma, och rätt bränd på axlarna dessutom.

Från en bränna till en annan

Vi kunde ligga rätt mycket i bredd och snacka på vägen upp till Uppsala och det ventilerades en del målsättningar och upplägg. Det var väl egentligen 2 anledningar till att målsättningar kom upp på tapet mer än vanligt. 1, Phillies 70.3 där vi ska kvala har fått slots till Hawaii (eftersom China ställde in) 2, vår klubbkamrat och kompis Tompa skrev om så här om sin målsättning.

Punkt 1 kommer behandlas i separat inlägg, när vi sen kommer till punkt 2 så önskar jag ibland (och även min fru skulle jag tro) att jag också skulle kunna ha lite mer "må bra" mål och inte bli besatt. Å andra sidan så vet jag att det krävs tuffa och tydliga mål för att trigga mig själv och inte minst Valpen till stordåd, detta passar dock inte alla verkar det som. Vår egen Perra vill tex helst av allt smyga med och inte säga så mycket om vad han tror, men nu har jag och Valpen bestämt att Perra ska cykla på 5 timmar i Kalmar i augusti. Vill ni har mer? läs mer nedan och begrunda hybrisen när den är som bäst.

Valpen bjuder på bra rand och flexar duktigt på cykelbilden!

Målsättningen bygger så klart på att vi får vara friska, tycker det är roligt och alla de andra klassiska friskrivningar som man måste lägga till.

Övergripande plan 2011 - 70.3 kval och kvalificering till Vegas (VM 70.3) 2012 - Ironmantid på runt 09:30 (om det skulle vara Kalmar ner mot 09:15) 2013 - Knipa en plats till Hawaii krävs ner mot 09:15-09:20 på typ Zurich 2014 - Köra någon riktigt skön multisporttävling med team Malaco (Bjelkis)

I den övergripande planen finns dessutom en topp tio placering på ÖtillÖ samt lite andra roliga och spännande tävlingar.

För att klara detta krävs det naturligtvis en massa träning och eftertanke. Första delen som vi har försökt fila på sen förra året har varit löpningen där vi tidigare var riktiga pajjasar. Detta innebar att vi under transition satte ett minimikrav på 50km per vecka för att när sedan block 1 drog igång börjat köra på med ett Szackes 1:20 program modifierat för att passa in schemat. Detta borde innebära att vi kan ta oss under 1:30 på halv IM och sedan lägga på distans till nästa år för att bli farliga. Men i grund och botten är vi inte mer elit än att det räcker med att vi tar jobbet och tränar på riktigt bra och för att utvecklas.

Ur löpfokuset har det också kommit lite specifika löpmål;

Mars/April - 10k sub 40, både enskilt och i farhöjningspass Maj - 21k sub 90 Juni - Ursvik 10k sub 40 / 15k sub 62 Juli - 21 km, Vansbro halv IM, sub 90 Augusti - 21 km, Camsur halv IM, sub 90 (varmt som i helvetet troligen)

Hur känns den? Vad kör ni för upplägg?

Kram från Henke som idag dunkade 2 km intervaller i 3:45 fart för att komma sub 85 på 70.3 maran.