Lidingö bjöd på löparfest

Skriver ihop en snabb race report, tyvärr utan bilder från loppet för fotograf (o ordförande) Pelle Karlsson har så klart andra saker för sig en lördagskväll... Men det var grymt att han kom ner och schtekte på vallen.

Lidingö Ultra bjöd på 50 superfina kilometer i helt galet fint väder. Det gick som jag hade hoppats på men med mersmak. Jag hade ganska stor respekt för den backiga banan för jag minns ju "debacklet" på Lidingöloppet i höstas då jag knappt hade styrfart sista milen. Det skulle inte upprepas utan denna gång skulle jag öppna lugnt och vara stark på slutet. Jag hade 5 timmar lite som skamgräns men skulle försöka hålla ca 5:45/km och inte gå över 140 bpm på flacken första halvan av loppet för att, som sagt, öka.

Förutom ett rent tidsmål hade jag ett litet delmål om att slippa krampkänningarna som jag har dragits med i alla längre lopp, såväl triathlon som ren löpning och Ö till Ö. Detta skulle uppnås med diverse extra tillskott av salter under loppet samt att äta o dricka exemplariskt.

Representar i nya Puppy-kläderna

Första 25 km klockade jag in på 2:26:36 och visst va jag pigg men jag var fortfarande lite osäker på hur mycket jag skulle våga gå på nästa 10 km. Jag lämnade Micke och Tompa, som jag sprungit med från och till, på vallen (de sprang 26 km). Jag bestämde mig iaf för att öka farten en del och gjorde nästa 10 på 53:30, kände att kroppen svarade fint så jag ökade gradvis hela vägen till mål. Det gick så pass snabbt på slutet att min klocka sa 25:15 mellan 40 och 45 (inkl. Abborbacken som inte var lika brant o lång som i höstas) och 22:30 på sista 5 kilometerna.

När jag ser på tiderna och hur jag lade upp loppet nu i efterhand skulle jag nog ha spridit ut de där krafterna jag hade kvar på slutet lite mer jämnt under loppet. Jag visste inte riktigt att jag var i sådan bra form, lite surt att själva upplägget var för konservativt o säker kostade mig lite tid. Men man kan inte vara bitter en sådan här dag. Jag gjorde allt som jag hade planerat för, följde race-plan, åt och drack disciplinerat och hade inga krampkänningar. Jag slutade 56a i Herrar 50 (och fick stryk av 8 tjejer). Jag kunde inte låta bli att räkna lite nu ikväll när jag såg de officiella resultaten och mina 2:04:02 på sista halvan var 24e tid i Herrar 50. Så avslutningen var ju bra.

Nu ska jag gå o läsa Friels och Byrns "Going Long" och planera upp nästa träningsblock som ska leda till Kalmar järnman som nu är spikad för mig. Ha det gött!