Hjälmaren runt och lite mer träning

Är med företagets ledningsgrupp i Tällberg och precis tillbaka från ett, för själen, riktigt bra morgonlöp utmed Siljan. Har fått rucka lite på schemat men samtidigt försökt återhämta mig lite trots ett fortsatt tufft jobb och träningsschema. Det är under perioder som dessa som man verkligen vill ge sig ut i skogen med ryggsäcken eller leva primalt utan hetsjakten, flytten ut på Ekerö kan förhoppningsvis ge mer ro i själen. Samtidigt ska man veta att det gäller att älska även hetsen och det måste man göra annars hade det aldrig gått att hålla på så här. Om helgen, det en magiskt sliten konstnärlig ledare som vaknade upp i söndags. Det var inte i första hand kroppen som var sliten även om benen värkte. Men det var snudd på omöjligt att ta sig ur sängen, allt eftersom dagen framled så lättade det och framåt kvällen började det nästan kännas bra. Skulle tro att det varit heltomt på mental energi efter ganska tuff träning och mäktig arbetsbelastning. Men det är tur att man har bra återhämtning.

Nu till helgen aktiviteter. Efter förra helgens 9 timmar med långcykel och löptävling var det efter lite lättare uppstart på veckan inplanerat. Avslutningen skulle dock vara i stil med förra helgen, Hjälmaren runt, löpning, simning och avslutande långlöp i Nora var inplanerat. Men inte bara det, det kanske viktigaste var att det var inplanerat Puppymys både fredag och lördag kväll. Vi behöver lite teambuilding då och då när vi alla är samlade. Inte jag och Valpen då för vi hänger mest hela tiden och är som ett strävsamt gammalt par.

Multimedia message Middag i Nora med Puppy TS

Anlände med Ultraperra ganska sent på fredagen, träffade dessutom Micke Selvin på en mack på vägen, stort, och möttes upp av Anna, Catta, Valpen. Tompa och gästspelande Fredrik för en bra middag och klassiska puppymarängsvishen.

På lördagen så mönstrade Puppy en 10-15 man stark klunga. Ganska soligt och ganska blåsigt men ändå bra förutsättningar. Vi rullade enkelt första halvan på runt 34km/h (lättare medvind), målet var att få till ett bra pass och för de nyare cyklisterna att få dunka på i bra klunga, bland det bästa man kan göra på cykel. Efter planerade stoppet på 4min vände vi upp i vinden och nu skulle det bli lite mer åka av. Blev lite mer slit men kärnan på 8-10 man höll ihop och körde på. Med 3-4mil kvar höjde undertecknad farten tillsammans med Puppys senaste nyförvärv (ÖtillÖ med Lotta) Robban som visade på rätt psyke och öste för allt vad tygen höll. När vi rullade in mot Örebro drogs spurten upp och vi tog oss in på 4:34 med cykeltid på 04:29 så det får väl anses som ok.

Klung-eliten efter Hjälmaren runt! Klungan visar 3-minuters tecken, dags att ta av förstärkningslagret!

Lite reflektioner Catta öppnade riktig bra men fick stiga av vid halvtid med ett ömt knä, smart att inte köra på med maran så nära inpå. Blev dessutom bästis med Ola ”butcher” Torstensson bara en sådan sak.

Robban visar på ett magiskt bra Puppypsyke och visar var skåpet ska stå på varje förning. Gotta love it.

Staffan visade en gryende form och kommer bli riktigt farlig till Kalmar, gled fram och uppviglade spurt mot slutet.

Allas våran superbibben gjorde comeback efter ett längre cykeluppehåll på grund av resa i andra änden av världen. Visade varför hon kallades superbibben. Smällde på i 12 mil innan hon föll tillbaka något.

Andreas, Västerås CK, som agerade ordningsman gled enkelt med och hur jävla tungt det än kändes så trampade snubben bara på med samma kadens. Gjorde ett stort jobb med att styra upp klungan. Tack även till Per, Sandra och Martin från Nora som gjorde ett bra jobb i klungan.

Anna och Tompa, släppte klungan per omgående, troligen enligt plan, och tog sig runt och mådde bra, Anna visade dock ett löpsteg av rang på transportsträckan ut på eftermiddagens löppass.

Micke Marin, övertänd motionär med tubsockarna utanpå mjukisbrallorna, på tok för hög sadel och fett dålig balans. Tog inte skit från någon, inte ens en aggressiv Valp kunde visa honom till rätta, valde inte sällan att ligga mellan leden i klungan. Kärlek säger jag.

För mig, Perra och Valpen var det en bra genomkörare, var egentligen aldrig orolig för varken farten eller något annat, men både jag och Valpen toppade vår train low strategi (särskrivning för Perras skull) med en gel innan sista milen.

Till nästa år är det spikat att Puppy TS kommer att mönstra ett team på Hjälmaren runt, anmälan skickas till Johan eller Henke. Hjälmaren är en bra försäsongskörning.

Efter lite snack med övriga och vila så bjöd eftermiddagen på ett skönt 12km pass innan det var dags för middag och Puppymys, fett trevligt.

På söndagen avverkade kvarvarande folk ett simpass och långlöp medan undertecknad höll sig i det svarta rummet och samlade kraft till kommande vecka. Nu laddar vi om och kör på med ytterligare ett par veckor i block 2 innan vi kommer in det härliga block 3.