Tjejkväll och bra löp

Man kan tro att igår var det bara är en vanlig tisdag, men det var faktiskt tjejkväll och det är inte det sämsta vill jag lova för tjejlkväll innebär vanligtvis att det blir lite extra träning. Det är så klart min frus tjejer som är ute käkar en kväll i månaden och det innebär nästan alltid att det går att klämma in lite extra äventyr på kvällen, så även idag. Jag hörde på Valpens röst att han var lite avis, cykeln på verkstad efter haveriet på söndagens långpass, och Perra ska vi inte ens snacka om. Men igår så var det så fint att årets första kvalitetspasset utomhus på cykel avverkades på legendarisk dörpamark i Hagby, vi körde i princip all kvalitet där förra året. 4x8min på nära max och det var inte speciellt festligt vill jag lova. Benen kändes tunga redan efter uppvärmningen på 30min bort och förbi Enebyberg. Väl ute på Hagbyrundan så kändes det att det är skillnad på trainer och cykel, sen satt ju söndagens distanspass och måndagens löppass gött i benen. Men vi är på gång och cykel är ju kärlek även i Hagbybackarna.

Försök till foto på cykel på tjejkvällsdagen!

Måndagskvällen bjöd också den på folkfest. Buffkungen Jocke Berggren är tillbaka i staun (man säger så Blekinge) och hedrade med sin närvaro på långlöpet, enligt eget sms så laddade han med metal för att vara puppyövertänd. Förra veckans 18km i 4:15 fart skulle följas upp med 20km i 4:40-4:45 med fartökning på kilometer 13-16 då det skulle gå i 4:05-4:10. Vi öppnade starkt från Solna och Jocke var som vanligt snackig och surrade på med lite sköna anekdoter och vårklassiker. Valpen som visserligen är på väg upp ur sin depression valde att lägga sig lite bakom och muttra något om lojal mot farten men var snart tillbaka. När det sen var dags för farthöjning så trodde man ju att Jocke skulle vara lite ansträngd men snubben springer helt sonika i 4:00 minutersfart och coachar undertecknad på löptekniken, stort och bra. Med 500m kvar på fartökningen lackar Valpen och försöker knäcka SM 3:an Jocke i uppförsbacken utan någon som helst framgång, men det var festligt. Det blev i alla fall ett löppass helt i linje med årets löpfokus och det är magisk bra att vi får löpa med Berggren då och då, det är visserligen en riktigt käftsmäll om man fått för sig att man är bra för där får man verkligen se vad som krävs för att bli riktigt vass.

Ni kanske undrar varför det är så mycket siffror, det är för att Valpen gärna ville ha lite mer stats med i bloggen eftersom jag "bloggar om allt annat" och "träningsautisterna gillar siffror och stats så de ser att vi tränar på riktigt" Valpen har sedan tidigare varit lite aggressiv på så kallade "stockholmstriathleter" som bara vill ha outfiten och looken men inte "tar jobbet" som vi säger i lagsportsvärlden. Jocke har dessutom gett Valpen fett med vatten på sin kvarn, så det är därför om nu någon skulle undra.

Måste avsluta med lite om söndagens distanscykel, vi hade den stora glädjen att få med våra tjejer Anna och Catta, Catta såg dessutom ruskigt stark ut medan Anna mer var försiktig general och finrullade med motiveringen "man vill ju ut och rulla även nästa helg" Vi cyklade kollektivt i runt 50min sen smällde de som ville på lite mer, läs Catta, Valpen och Henke, och dryga 2 timmar senare var det återsamling i Åkersberga. Trots att Valpen hade visst strul med framhjulet och magisk motvind och regn så lyckades vi få till lite fart och höll oss på rätt sida 30-strecket som är någon form av gräns även om scotten fortfarande bär "moutainbikehjul".

Valpen meckar framhjul på söndagens långpass.

Vi hade dessutom med oss Tompa på söndagseftermiddagen. Tompa, som startat blogg med puppybekantingen spifmicke, gjorde debut på cykel (någonsin) och gjorde det med den äran. Även om totalfarten blev runt 23-24 så höll Tompa ihop och skrapade ihop i runda slängar 75km på sin debutcykel, Tompa har dessutom dykt upp på några primals och verkar taggad så vi hoppas så klart se mer av Tompa under våren.

Lite bilder från söndagens kollektiva fikastopp.

Mer om veckan som pågår, trycket är på gång, Perra har hittat en EU standard på sovsäckar för Team Malacos teambuilding och på torsdag kör vi primal igen och vi har några som inte längre har några ursäkter att hänga med. Bodil räknar med dig på torsdag, men innan dess så ska det dunkas 400-meters intervaller och simmas testserier i Sumpan ikväll, start runt 19-tiden om någon är sugen. Just det höll på att glömma 3:17/fart på intervallerna ;-)