Roslagsleden 365 - the story

Snart är påsken över och sommarvädret har avnjutits både i solstol och i cykelsadeln. Den gångna veckan har varit vilovecka men har trots det bjuckat på nästan 12 timmar träning men skillnaden har så klart varit intensiteten. Påsken för Puppy TS hårda kärna startade dock redan på onsdagen med att vi blev utskjutsade en bit utanför Brottby för att hoppa på Roslagsleden och ta oss söderut. Uppdraget var att under onsdagseftermiddagen ta sig knappt 28km ner till Gullsjön, för dagen omdöpt till Lillsjön av expedition master (Perra), för att där slå läger och inta kvällsmål och samla nya krafter för torsdagsmorgonens avslutande ca 23km hem till fina Stockis. Lättviktssovsäckarna var nedpackade och humöret var på topp vid starten.

Hårda kärnan poserar i "vargland" runt Riala för dagen förstärkt med Bodil till vänster och Tompa till höger.

Onsdagens sträcka bjöd på riktigt fint väder och mestadels bra underlag även om stigarna bitvis fortfarande var ganska leriga och blöta. Bodil som var den enda utan packning, eftersom hon endast skulle köra första sträckan, drog inledningsvis på bra men mattades av efter hand. Fortfarande lite för mycket handbollsmuskler där. Det var lite folk ute på leden och de som inte direkt uttryckte det ansåg nog att de fem mupparna som kom springande med ryggsäck nog borde ta och fundera en vända till. Men det var inget som kunde rubba oss och humöret var fortfarande gott efter första drickpausen vid Brottby efter 10km. Med några mindre pauser för kramp och vurpor tog vi oss enkelt ner till Gullsjön.

Så här såg det ut senast det sprangs på Roslagsleden vintern 2011

Väl framme på plats så skulle det fixas eld, mat och skäras granris eftersom Yoda (Master Perra) tyckte att det skulle vara hardcore och endast det som kunde bäras med fick användas blev det granris som liggunderlag. Efter lite middag och en lite pinnen på maten somnade Henke och Valpen ovaggade i vindskyddet.

Reflektioner dag 1 Yoda, (expedition master Perra) var mycket nöjd med sina adepter gällande eld och matlagning men snacket om förstärkningsplagg och igelkottformation gick inte riktigt hem, får nog vänta till nästa tur. Tompa, som investerat i ny rygga för dagens äventyr drog helt sonika upp både lösgodis och tunnbrödrullar vid lägerelden och bjöd fritt. Där har vi en som vet hur man skaffar sig vänner i Puppy TS. Valpen, som vanligt lätt övertänd, berättade hela tiden att han skulle ligga sist i tåget och mysa, sen tog det aldrig mer än 5 min innan han låg framme i täten och drog.

Natten förflöt lugnt och fint innan det var dags för uppstigning och vidare löp hemåt. Vid avfärd dag 2 var Perra dock tvungen och sätta ribban för vad som är hardcore och satte på sina blöta löpgrejor från dag 1, själv mös jag i min nya sköljmedeldoftande techfittröja från adidas, men det är tydligen inte så det ska gå till.

Hemlöpet är inget att skriva hem om, det var fyra ganska slitna hundar som lufsade hemåt, möjligen ultraperra undantaget där är stegen alltid lätta och flytande. Tompa gjorde en strålande debut och höll i även dag 2 trots lite krämpor. Det enda som egentligen saknades på årets första riktigt utflykt var Fossen men enligt Valpen ska detta vara fixat till nästa vända, så den känns ju ruggigt bra.

Ska vi summera så var det en magnifik tvådagarstur, vi fick in 50k löp, middag med trevligt sällskap, övernattning ute i naturen, magnifikt väder och magisk teambuilding. Om jag får välja så kör vi Roslagsleden med övernattning på alla viloveckor i sommar.