Vecka ett

Precis landat hemma efter en riktig favorit nämligen löp från någon aktivitet eller jobb och hem, inte lika mycket favorit för att man på ett nästan lite jobbigt sätt berättar att man är sjukt effektiv utan för att den nästan alltid innebär häng i löpartights där det inte riktigt förväntas. Brukar avsluta arbetsdagarna då och då i coola puppytights, fivefingers och pannlampa när det vankas primal efter jobbet och det brukar vara succé. Men idag har det kollats kaminer och klämts på kök i full puppymundering. Med tanke på hur snubbarna kollade lite avundsamt så misstänker jag att det var en och annan som gav sig ut på en löpsväng idag eller så var det på grund av min kraftiga high chapparall. Men jag tippar på att Puppy bidrar till folkhälsan. Vi startade ju i måndags säsongen 2011 och det var full uppslutning måndag morgon 06.30 i Vasalund men nu så väntar 10 veckor av bra grundträning, det vi kallar block 1. Det är ju som ni kanske vet fokus på 70.3 i år och VM kommer i år att gå av stapeln i Las Vegas 11 september (ötillö i fara) men det ska ju kvalas innan dess, hybris tänker du, jajamensan säger jag men varför ska man vara modest? Min och Valpens satsning kommer att presenteras här på bloggen i samband med att vi uppdaterar blogg och hemsida så att de blir samstämmiga, då dyker samtliga nya medlemmar och deras mål inför 2011 även upp här, för vi växer och det kommer dyka upp några mäktiga nyförvärv under våren.

En trevlig aktivitet som jag och Valpen var på i veckan var att vi besökte supertrevliga PT Erika för ett pass, filmkameran var med så det kommer något om det var det lider. Vet inte om hon eller vi var mest nervösa men Valpen droppade följande sköna kommentar i bilen "Vad ska en SPIFare som kört Kalmar på 14 timmar egentligen tillföra vår träning?" En hel del skulle det visa sig, det var lite annat ljud i skällan efter löpande plankanövningar i 12 minuter. Valpen gnydde lite om värk armarna på fredagens sim och nog kändes de i magen på voltvändningarna även på undertecknad.

Erika smilar upp sig med knäböjssäcken

En annan festlig sak var att vi fick väga in oss på en våg som mätte lite fett och sånt jox, både jag och Valpen hamnade jämt på nästan allt, runt 14% fett nästa 2300 kcal i naturlig metabolism men på fett bundet runt organen så fick jag en fyra och Valpen en trea. Denna vetenskapliga siffra omvandlades ju snart till ett mått på bukfett av doktoranden och det har man ju fått höra under veckan att man minsann har lite bukfetma.

Men det kanske viktigaste som Erika bidrog med var lite tips till vår ordförande som i veckan vägde in på 86 pannor, för övrigt min och Valpens tävlingsvikt till sommaren, och eftersom det vankas bröllop till sommaren så har den blivande bruden lagt in veto om att dubbelhakan ska bort och då brukar det bli så. Tips var att prommisar inte är ok, så nu kanske ordföranden dyker upp någon gång per vecka, kommer bli trevligt.

Vi har dessutom utfört tester i veckan, MAF på löpet T30 på cykeln och simtestet gjorde vi precis innan jul men vi körde en kortare testserie även på torsdagen med undantaget att undertecknad inte riktigt hade humöret med sig. Det känns ju bra att veta var man står när man börjar.

Game on!