Mäktiga löpkompisar

- Vad är det med Tuggarns övertända kompisar? Jag skulle aldrig någonsin köra camelback på löp under 3 mil.Detta är Valpens första kommentar när vi hoppar in i bilen efter långlöp och bad i Hellas i söndags morse.

Ok vi tar det från början. På söndagen så hade vi styrt långlöp med Tuggarn som skulle ta med sig några mäktiga polare. Puppy kom till start med följande uppställning, inventarierna Henke&Valpen, vår supersnabba Anna med grym salomonoutfit, Mackan som kanske landar på ÖtillÖ trots allt och sist men inte minst Pierre som är någon form av bokstavsbarn från KTH som kanske är den snabbaste jag sprungit med förutom Lisa då men henne har vi bara simmat med.

Sin vana trogen bjöd Tuggarn på riktigt hardcore väder, en ruskigt fin 2 timmarsrunda och lite mäktiga polare. Det ville sig inte bättre än att Puppy TS featuring Tuggarn mönstrar en 8 man stark trupp, det är mäktigt. Tuggarn hade så klart förberett sig med sina klassiska chockladbollar som avnjöts efter cirka timmen, en av Tuggarns mäktiga polare visade större integritet än undertecknad och mumsade endast på lite nötter. Valpen försökte redan på parkeringsplatsen att hustla till sig chockladbollar från Tuggarn men som den gode Wille brukar säga, you can´t hustler a hussler. Annars så plöjde vi på i ganska blandad terräng, det var blött, bra snack och det blev så klart spurtstrid som Pierre studsade hem trots att både jag och Valpen löpte max. Tuggarn då? han står högt över sånt trams.

Puppy TS bygger broar, mycket stor gruppbild från Hellas parkering. Snubben mellan mig och Valpen har gjort 67 chins (i en följd) Anna, Mackan och Pierre håller till på vänsterflanken medan Tuggarn (helt oberörd av 2 timmars löp) med mäktig polare tar målvaktspositionen längst fram.

Lite annat, Vi har efter 6 lite tuffare veckor beslutat att ta vilovecka denna vecka, vilket innebär i korta drag att vi plockar bort kvalitetspassen men behåller det mesta andra. Men hur som helst så smög jag ner till gymmet, har en större kedja i huset jag jobbar, för att köra ett lättare pass med lite bål och trampa ur benen. När jag sitter där och hänger så säger största och tuffaste gymkillen till den andra lite mindre men ändå gigantiska gymkillen -trodde du körde tights? -nä du, är inte bög, det är bara bögar som kör tights, höhö. Tog ett tag för mig att släppa den, men kanske var det tur att jag hade handbollshortsen på för annars kanske de hade blandat ut sin proteindrink med mig.

Det där var egentligen bara en fetlång ingress till det jag tänkte komma till. När jag läste om Crambys förbannelse (vi hoppas på Jonas på ett primal) så tänkte jag på vad jag, Valpen och de andra tuffa handbollskillarna tyckte om ordförandes löpartights för inte så många år sedan. Det skulle aldrig hända att man skulle bli friidrottare som värmer upp jättelänge i nätta tights. Man skulle till och med hellre börja spela innebandy än att visa upp sig i hel kroppsstrumpa. Även den annars så harmoniska Perra tvekade rätt länge i början innan han drogs med i ålskinsvågen. Men nu är det fullständigt otänkbart att Valpen skulle dyka upp på ett intervallpass i fladdriga vct-brallor, skön bild som dök upp i huvudet, utan nu är det bara riktigt mäktigt att köra kropsstrumpa. Det är konstigt hur saker och ting förändras. Slutsats, tights må vara bögigt men på ett ruskigt bra sätt!

Henke kör kroppsstrumpa och älskar det!

Vet att det blev långt, blir alltid det av någon anledning men det är inte lätt att spegla omvärlden med några få korta rader.

Läser på Jojjes blogg om hur han raljerar över Finax spons till HIF. Vet inte riktigt vad som är roligast, att helttidsproffs inte käkar frulle eller att de nu blir itryckta carbs så det sprutar ur öronen. Men ni som läser detta och är triathleter ni fattar inte hur jävla sant detta är. Jag spelade runt millennieskiftet i en hårt satsande handbollsklubb där vi hade en tränare som tyckte att vi måste få till kosten ordentligt efter att vi fått till bra mängd på träningen, för visst jävlar tränade vi riktigt hårt. Detta ledde till att vi skulle köra logg på allt vi stoppade i oss, glömmer aldrig när skyttekungen som var en av landets påläggskalvar vi tillfället stolt läste upp -innan träningen, 12 ballerina kex och två glas fun light. Det kallar jag världsklass.

Tänkte också passa på att hälsa vår nya Anna välkommen, det blir Anna A tillsvidare. Anna letar efter någon att köra ÖtillÖ med nästa år och passade på att hänga med på ett brutalt primalpass i måndags. Brutalt på så sätt att det var snöigt och kallt som fan för mig och Valpen som körde fivefingers i snön. Anna körde icebugs med dubbar och bjöd på ett lätt löpsteg, bra driv. Anna lättade upp och hängde med i tugget efter ett tag. Kan inte vara lätt då jag och Valpen är som ett gammalt stävsamt par som snackar oavbrutet. Tror att vi ska para ihop henne och Mackan till ÖtillÖ eller om vi kan få med oss Bosse, hur känns den? Måndagens runda i Ursvik

Denna har jag kört här i lurarna hela förmiddagen, stor kvalitet mina vänner.

Sist, Valpen krossar Coach Tommy (med skön blogg) inte bara på Ironmandistansen (Kalmar 12:32) utan klarar även enkelt alla utmaningar (speciellt resa sig från sittande) som läggs ut på bloggen. Tommy kanske kan bli en mäktig löpkompis eller vad säger du Tommy? Vi jobbar på en liten höstfilm där kommer bland annat Valpens utmaningar finnas med men också massa andra sköna prylar.