Veckan som gick, simstart och tuggarlöp

Ok, här kommer då några snabba om läget i Puppy under transition vecka 6, dvs säga veckan som gick. Ni som hängt med vet att vi haft en beaf med Medley Vasalund gällande träningstider i simhallen, denna beaf är nu löst men absolut inte utagerad trots att ryktet gör gällande att Valpen körde gym med biffiga ägaren förra veckan. Man kan undra vad de snackade om, carbs kanske? Hursomhelst så blev lösningen lika enkel som genial, vi bytte till Sumpans simhall och fick simcoach Berra (100% Pectoralis major) samt 4 banor tio onsdagskvällar framöver.

Berra flexar i icke regementsenlig klädsel

Anna och Catta gjorde Puppydebut på riktigt allvar, efter utdelning av nya fina badmössor vad det fullt ös, jag vet inte riktigt vad de tyckte om 45 minuters voltvändningaövningar men det är tydligen en förutsättning enligt Berra. Vi lite mer rutinerade (Henke/Perra/Valpen) fick köra "shark fin" som är någon form av armtagsövning (Tessan, det kan vara reverse catch up!) som resulterade i att jag lärde mig att simma en längd utan att andas, det handlade om att överleva teknikövningen. Huvudet var mot slutet väldigt nära botten för att inte vara högsta punkten vilket tydligen är absolut förbjudet. Vinsten med den undrar ni kanske, det försvann 5 armtag per längd i ett vips och det är bra det.

Så nu är det mycket teknikträning ska ni veta. Vi har också en ny Mackan med oss på simningen (även några primals) och det kommer upp bilder på Mackan, Katta och Anna efter onsdagens pass. Slarvade lite med det i onsdags men det filmades lite så det kommer framöver.

En rolig anekdot är när vi efter passet fått tydliga instruktioner om hur vi inte ska kasta i tvättroboten, av Sumpans masters herrar som både Valpen och jag sett till att spöa i utvalda delar när de körde på banorna jämte under passet. Berra släpper bitvis på disciplinen när barnen (läs Henke/Valpen) måste leka. Då hasplar i alla fall Valpen ur sig, - det är roligt att lära känna nya människor, till deras store ledare. Jag fnissar lite och efteråt i bilen försöker han förklara att det är sånt man säger "typ för att networka" men att mänsklig kontakt mest är ett nödvändigt ont. Vi släpper av Anna innan jag kör mot Valpen och får återigen argumentera med honom om att MAX inte är Paleo, det ligger nämligen på vägen.

Vi jobbar på bra med våra primals och som det verkar är det succé för det dyker upp nytt folk mest hela tiden och det måste ju betyda något.

Förutom att det stående 90min primal passet avverkades så var det uppbokat aktivitet med Tuggarn (Puppylegend med bra blogg) Valpen sköt ut sig med oklar motivering men klockan 10.00 i söndags så stod han där på parkeringen i Hellas i ösregnet laddad för långpass.

Tuggarn poserar vant i träningsoutfit

Vi gav oss iväg runt Hellas och det bjöds på en riktigt fin och bitvis riktigt tuff terräng, södra sidan visade upp en härlig skrud utan varken utslagna medborgare eller medborgare med kniv vilket söder annars mest är känt för. Att det sen ösregnade och var en hel del blötsnö och gegga i skog och mark gjorde bara det hela bättre. Efter 2:15 så var vi tillbaka, Tuggarn hade järnkoll och jag var på min vakt sista 2-hundringen om det skulle komma ett ryck men det gjorde det inte så nu var det dags för fika.

Så nu har vi snackat ut Tuggarn och jag, om allt från Marit till Jocke Berggrens träningsupplägg, paleo och återhämtning och vi tycker nog en del lika, är bra att testa lite tankar på lite annat kunnigt folk och kul att snacka tri dessutom. Tror dessutom att jag lyckats lura Tuggarn in på train low - compete high, återstår dock att se. Mycket trevligt hade vi dessutom så nästa gång ska vi försöka locka med Valpen och Perra, med tanke på att Tuggarn bjöd på fina chokladbollar så borde inte det var några problem att få med Valpen.

Nu är det snart dags för att valla runt den morgontrötta Valpen i Ursvik och när jag läser på Twitter så ska Kalle tydligen hänga med på morgondagens primal. Det blir fint det.

Du då? Ses vi tisdag start 17.30 i Ursvik? Medtag ett glatt humör och en bra pannlampa.