Nedräkning 2 dagar kvar - Jojje sträcker ut

Knappt har filmen om Sala kommit ut innan vi lanserar ytterligare en ÖtillÖ deltagare, turen har kommit till Robert "Jojje" Karlsson som till vardags förgyller livet på Runners där han dessutom kör sin blogg som lätt är värd ett besök. Kör hårt Jojje!

Grundfakta: 
Namn: Sven Robert Karlsson 
Födelseår: 80
 Tävlar för klubb: Klubblös, det finns ingen klubb i Sverige med tillräckligt hög glamour för min smak Träningstimmar/vecka: 10
 Lagnamn ÖtillÖ: Runnersworld.se
 ÖtillÖ Partner: Stefan Ekström
 Antal ÖtillÖ starter/målgångar: Jag har ingen, Stefan har nog två 
Vinnare ÖtillÖ 2010?: Gordo och Jonas. Vi kommer topp 10

Reds anm. Glamour är bara förnamnet i Puppy TS, om du skriver en välskriven ansökan kan du tas in på prov

Det är tuffa hoods kring Hammarby Sjöstad, Jojje visar här sin gz look.

Vi får ofta frågan varför Ö till Ö? Vad har du för svar på den? - Ja, idén är egentligen absurd men spännande. Jag har sedan jag var med och jobbade med tävlingen 2006 sagt att jag aldrig skulle göra det. Men man växer upp och och mognar…Efter några år glömmer man och vill utmana ödet. Jag skulle säga att driften att göra något väldigt långt och stort. Man ska nog också komma ihåg att kombinationen av idrotterna simning och löpning är väldigt kul. Jag tror att driften att vara ett med naturen är väldigt stor hos människan.

Vet inte vilken look detta är, dagens?

Vilket upplägg kör ni på materialsidan förutom våtdräkt? - Liten midjeväska med rum för två liter vätska. Paddlar av mindre modell och jag ska testa en dolme. Det viktigaste verktyget vi har är våra Icebug-skor (modell Spirit olx). Vi kommer spara massor av tid och kraft med dem. Under våra träningsrundor har vi bokstavligt talat sprungit ur vattnet. Det blir påtagligt när man har med någon utan sådana. Dessutom väger deras senaste modell bara 280 gram (torrvikt)

Reds anm. Vad det marknadschef han va? Säg den sponsorn som inte gillar det tugget! Henke kör också Icebugs and love it!

Passa er för Jojje, stor, stark och arg!

Vad är er målsättning med ö till ö och hur resonerar ni kring loppet? - Målsättningen är att ha en kul jävla dag i skärgården. Och äta mycket godis på energistoppen.

Reds anm. Låter som Jojje skulle gå med Valpen när det kommer till godiset men det skulle bli sprickor i den relationen när Jojje kör train low och Valpen train kexchocklad

Om du skulle skicka en passning till någon i tri-sverige hur skulle den låta? - Kalmar Triathlon borde skaffa sig en huvudsponsor och göra evenemanget till ett superevenemang. Det skulle hela triathlonsverige tjäna på. Kalmar har potential för att bli ett klassiskt arrangemang för människor som vill göra något coolt precis som Vasan och Vättern. Men ibland får jag för mig att de inte vill. Kalmar Triathlon bär motionsidrotten på sina axlar precis som Vätternrundan och Vasaloppet. Det är ju inte en sprintdistans i Hosjö som lockar…Det är ju Ironman som är grejen!

Reds anm. Äntligen en som plockar upp bollen, Henkes käpphäst är ju en IM eller 70.3 till Sverige, AXA som huvudsponsor?

Så här ser han ut glad!

Nu när du gjorde en monstertid i Köpenhamn ligger vägen då öppen till Hawaii? eller hur funderar du kring det? - Jo visst är det så. Det gäller att fokusera på rätt saker. Ibland blir jag livrädd när jag tänker på att Antti Antonov gjorde 9.22 i Frankfurt och har gjort som bäst 8.48 i Kalmar. Jag har alltid känt mig mycket mycket sämre än Antti. Jag behöver göra runt 9.20 i Frankfurt 2011 för att vara säker. Men tänker man för mycket på det viset blir man knäckt. Om jag skulle tro att jag var en sämre triathlet bara för att jag inte springer som Filip Larsen gör på träning skulle jag inte kommit dit jag kommit idag. Dessutom - Antti kanske hade en dålig dag i Frankfurt (jag har inte snackat med honom ännu) och dessutom så är han en mycket bättre simmare än mig. Cirka 10 minuter bättre än mig och ytterligare 7-10 minuter bättre löpare. Där har man det… Så där tänker jag hela tiden när det kommer till tider och splittar. Men ändå så landar allt i att jag följer min plan. Kan jag hålla i min grundhälsa som jag gjort sista 5 åren och spetsa rätt så kommer jag till Hawaii nästa år. I så fall tog det sex år att genomföra. Det är det längsta projekt jag genomfört. Där kanske min största kick ligger i och med att väldigt få människor som gör sådana saker. Sånt tycker jag är häftigt. Alla kan göra en Ironman, alla kan springa en bra mil. Men att under flera år hålla ihop och kämpa är något annat.

Reds anm. Var en och annan passning i den raden också skulle jag säga, men vi räknar med Jojje i Hawaii nästa år.

Jojje sträcker ut i Nyhavn, Copenhagen Challange

Vad är ditt förhållande till Puppy TS eller rättare sagt hur förhåller du dig till Puppy TS? - Jag tycker ni verkar ha fångat glädjen i idrotten på ett bra sätt. Men jag är väldigt nöjd med att få nämnas i sammanhang med Alshammar, Björling och Nordén. Bodström kan kvitta. Ni borde öppna upp er klubb till Sverige. Ni skulle bli stora. Jag fattar dock inte grejen med namnet men man kommer ihåg det vilket kanske är en poäng.

Min fru och jag diskuterar ibland rakade ben frågan och hon har inga problem med rakade ben om man vad hon tycker ”kallar orsaken till det vid sitt rätta namn” vad anser du om denna och vad är ditt bästa argument?d, Känslan, snyggheten, massagen, min tjej älskar det (hon har erkänt det), man sätter sig i respekt hos sina manliga idrottskollegor, tillhörigheten till gruppen. Man är triathlet.

Avslutningsvis, vem anser du har släppt den bästa svenska indiepop plattan genom tiderna? - 1994 kom Brainpool med plattan Soda. Jag låg och hånglade med klasskompisen Maria på hennes rum och lyssnade på klassiska låtar som "Lucky in Kentucky", "In your bedroom", och favoriten "Probably". Det var tider det. Den plattan är en del av mitt kulturarv från min hemstad Oskarshamn. En helt fantastisk platta.

Så ja, det sådana här anekdoter vi vill ha, 94 kastade Henke sten på Jessis ruta så att hon skulle komma ut, Brainpool med Janne Kask i spetsen var en ruskig ikon, och minns jag inte helt fel så spelade Brainpool med Kent på Loolopopturnén 95 eller liknande. Magiska platta Soda, bytte till mig den från barndomspolaren Joqqe L som nog tyckte pop var töntigt, spelade sönder at school efter att hört den första gången, lucky in kentucky är en klassiker och jag kan fortfarande plocka fram I feel good. Jannes Kask skrev några låtar åt A-teens innan ha gick under jorden och dök upp med ny platta nu efter sommaren. Stort Jojje, stort

Nu är det bara två dagar kvar till start och en dag tills båten lämnar. Taggad? Joråsatt.