Idag går färjan till Sandhamn - sist ut är mr. Colting

Minimalistisk elitism?Sist ut i vår miniserie är mannen som delar uthållighetidrotten och även Puppy TS i två läger, Valpen tycker att det är mycket snack medan Henke käkar paleo och springer i fivefingers (Valpen kör mer modifierat och Perra kör gröt) Ett av hans mer klassiska inlägg är storsågningen av AXA och uppladdningen som även funnits i min bokhylla som glad elev på handbollsgymnasiet. Men det som jag tycker är så otroligt mycket viktigare är att mannen banat väg för en massa sakers intåg i vår idrott och det är ju smutt. Att han sen här på bloggen blivit anklagad för att ha samma frilla som Erlingmark hade 94 är sen länge glömt. Vi ger er triathlonsveriges och Puppy TS kelgris Jonas Colting.

Jonas esentiall Namn: Jonas Colting Födelseår: -73 Tävlar för klubb: Team B3IT i triathlon, löpning etc, Simklubben Elfsborg i simning Träningstimmar/vecka: 2 till 42 Lagnamn ÖtillÖ: Team Red Bull Ironman ÖtillÖ partner: Gordo Byrn Antal ÖtillÖ starter/målgångar: 4/2 Antal vinster ÖtillÖ: 2 Vinnare ÖtillÖ 2010?: Team Red Bull Ironman

Vi får ofta frågan varför Ö till Ö? Vad har du för svar på den? En helt unik tävling i en helt unik miljö. Jag tycker verkligen om punkt-till-punkt formatet på Ö til Ö. Sedan gillar jag att man tävlar i par. Som triathlet är det en ynnest i det här fallet!

Vilket upplägg kör ni på materialsidan förutom våtdräkt? Basic och minimalism präglar vår utrustning; inga byten och stopp utan full fart framåt. Saucony A2 skor som simmas i. Små handpaddlar, en liten midjeväska som tar en liter vätska + utrustning, Craft-kläder under våtdräkt, simglasögon + badmössa. That´s it.

Vad är er målsättning med ö till ö och hur resonerar ni kring loppet? Att vinna. Allt annat vore en besvikelse. Jämn hög fart är vår grej med stark löpning där det är lättsprunget och försiktighet på klippor och andra otrevliga underlag.

Bild tagen från Redbulls hemsida när Jonas och Flinta vinner ÖtillÖ anno 2009.

Om du skulle skicka en passning till någon i tri-sverige hur skulle den låta? Hmmmm? Till alla småpojkar, juniorer och 20-åringar som tror att farbror Colting har saktat ned; Watch out for ”old man strength”!

Reds anm. Valpen är småpojke, junior och 20-åring så han kanske ska känna sig träffad? Han kan dessutom behöva en vinge då och då. Tack Jonas.

Du har ju lobbat en hel del för ”primal” konceptet, träning, mat och är väl en av de verkliga föregångarna när det kommer till barfotalöpningens intåg i Sverige, vad blir nästa steg? Ny bok, nya utbildningar, nya camps i dessa ämnen.

En annan lite mer specifik fråga, fick ni köra ”ålningen på rygg” som man ser det movnat-klippet som vi hade uppe på vår hemsida för några månader sen? Yes! ”Den heter ”the shrimp”. Reds anm. The shrimp är sedan länge en riktig klassiker när det kommer till Puppy TS.

Vad är ditt förhållande till Puppy TS eller rättare sagt hur förhåller du dig till Puppy TS? Mitt förhållande är okänt och outforskat men jag förhåller mig naturligtvis odelat positiv till konceptet Puppy TS Reds anm. You better!

Min fru och jag diskuterar ibland rakade ben frågan och hon har inga problem med rakade ben om man vad hon tycker ”kallar orsaken till det vid sitt rätta namn” vad anser du om denna och vad är ditt bästa argument? a, Det vanliga cykelsnacket, massage, inget hår i såren vid krasch etc. b, För att alla andra har det och jag vill känna tillhörighet och bli accepterad av gruppen. c, Det är snyggt och jävligt skönt att ha rakade ben. d, Något annat, skriv gärna vad. Alla ovanstående orsaker samt den att det är lättare att smörja in tonande hudkräm så att man får en läckert glänsande metrosexuell solbränna på benen och att man ser smalare ut om benen!

Avslutningsvis, vem anser du har släppt den bästa svenska indiepop plattan genom tiderna? Timo Räisinen med ”I´m Indian” men den större frågan är vem som gjort den bästa svenska sommarsången och svaret på den frågan är otvetydigt Ted Gärdestad med ”Oh, vilken härlig da´” som ska vara ledmotivet till mina 10 timmar i skärgården nästa måndag.

Reds anm. För er som inte vet det så händer det att det handlar lite om musik både här hos oss men även hos Jonas och för er som förväntat er musikdjup likt en allsvensk fotbollsspelare (i alla fall de jag växte upp med i min småstad )som kör Dire Straiths Brothers in arms längst fram i samlingen så verkar det inte alls vara i lurarna på Jonas. Hade kanske väntat mig Shout out louds , tonight I have to leave här men Jonas tar det ett steg längre än p3 och det är kreddigt och stort som fan. Så för er som inte är lika bevandrade som Jonas så få dagens musiktips får väl bli gamla hederliga Angus & Julia Stone med underbara handklappsindiedängan Just a boy.

Vi tackar Jonas för hans medverkan med ett minus för utebliven bild i Puppybadmössa men en sådan ska vi nog se till att fixa på båten idag sen återkommer vi med intervju från Sandhamn.

Kram från Henke som 99 stod i smala brallor och röd/svart randig tischa och laddade för Håkan Hellström som precis lämnat Broder Daniel (igen) efter ett kortare mellanspel i Honey is cool (med bla Karin Dreier, The Knife) för första 10 spelningarna på nya soloplattan (som fortfarande är den bästa) Det var första gången jag såg Timo Räisinen på scen och jag är beredd att hålla med Jonas om att I´m a indian (2006) och titelsspåret på lovers are lonley (2005) tillhör det bästa levererat av den gode Timo.

Nu är det dags att packa ihop prylarna och sticka mot Saltis. Kolla in på twitter.com/puppyts så kommer ni får löpande info och länk till gps trackern kommer upp tidigt imorgon bitti.

Glöm inte att ge Lisa lite extra stöd på dagens tjejmil, stort att ta sig an Isabellah i Stockholm. Kör hårt Lisa.

Mot skärgården!