Nedräkning 7 dagar kvar - först ut är tuggarn

Alright!Snabba ryck var det här det är redan dags att stänga Sala racet för i år. För nu är det faktiskt inte mer än 7 dagar kvar tills vi vadar ut i det 12 gradiga vattnet ute i Sandhamn och startar ÖtillÖ 2010. Av någon konstig anledning verkar storm och skaldjursbuffé röna stora framgångar i veckans omröstning.

Som vanligt när det vankas A-race med Puppy TS så försöker vi ge er lite extra bra skit här på bloggen. Så vi tänkte köra en liten nere med Puppy och ÖtillÖ dvs vi ställde lite frågor till ett antal deltagare i årets överlägset coolaste tävling ÖtillÖ.

Vi öppnar veckan med Anders "cashewtuggarn" Svärd som har en riktigt flott blogg som ni absolut bör besöka om ni inte gjort det tidigare.

Ok, men då drar vi väl igång.

Grundfakta: Namn: Anders Svärd Födelseår: 1976 Tävlar för klubb: Team CROYB Träningstimmar/vecka:0-12 Lagnamn ÖtillÖ: Team NEA ÖtillÖ partner: The Dude Antal ÖtillÖ starter/målgångar: 1 start och 1 målgång. Antal vinster ÖtillÖ: 0 Vinnare ÖtillÖ 2010?: SAF/MHSK Johan Hasselmark och Daniel Hansson

Tuggarn laddar upp med bad inför ÖtillÖ i stekhet Puppybadmössa, vi antar att det är kallt vatten i badkaret!

Vi får ofta frågan varför Ö till Ö? Vad har du för svar på den? Ö till Ö är en tävling i världens vackraste miljö; Stockholms Skärgård. Att få pressa sig både mentalt och fysiskt tillsammans med min goda vän the Dude är ett fantastiskt sätt att tillbringa en dag i sitt liv på. Att tävlingen dessutom är ett flerdagarsevenemang och börjar bli mytomspunnen gör sitt till.

Vilket upplägg kör ni på materialsidan förutom våtdräkt? Midjeväska. The Dude kör paddlar. Inga fenor. Lite extra liquid och gel. Ett par reservsimglasögon. I år kommer vi även använda neoprenhuva vilket vi inte gjorde förra året.

Vad är er målsättning med ö till ö och hur resonerar ni kring loppet? Hade loppet varit detsamma som 2009(med cykel) hade vi satsat på en bättre tid. Nu med 17 km längre löpning ( vilket vi i Team NEA välkomnar) är målsättningen att genomföra tävlingen och ha en härlig dag ihop. Att vi känner att vår taktik och vårt samspel uppnår harmoni är också ett mål. Tiden är sekundär men visst skulle det vara kul att få till en fin tid. Vi kommer liksom förra året gå ut lugnt till cutoff 1, därefter försöka ha ett jämnt och fint tempo till Ornö ( denna sträcka var vi långsamma på förra året). På Ornö kommer vi vara starka och vi vet att efter Ornö är vi snabba. Förra året var vi 17:e bästa lag efter cykling till mål. Att jämföra med 27:a totalt. Det vi förlorar i kondition tar vi igen med rutin av långa förflyttningar och disciplin vad gäller i och uppstigning. Som vanligt kan allt hända och det slutar kanske med att vi irrar omkring på fel ö någonstans…

Om du skulle skicka en passning till någon i tri/multisports-sverige hur skulle den låta? När gör Valpen sub10 på Ironman? Reds anm, Valpen ska bara kuta maran på 3:30 så är han där. Men han hotar med att inte köra någon IM nästa år utan bara köra 70.3 vi får se vad det slutar

Du kör ju vanligtvis under namnet ”tuggarn” men berätta vem är egentligen Anders Svärd? Amatöratlet. Har jobbat 10 år i Stockholms skärgård (därav kärleken till Ö till Ö), jobbar numera i stockholmsbetongen med att möta människor. Älskar träning och mår bra av att träna. Har barn och fästmö. Umgås med familjen, läser, spelar tv-spel och lyssnar på musik. Köper frukt istället för godis.

Vad är ditt förhållande till Puppy TS eller rättare sagt hur förhåller du dig till Puppy TS? Det är en ära att få bära er badmössa och jag kanske en dag även får möjlighet att träffa valpen personligen.

Min fru och jag diskuterar ibland rakade ben frågan och hon har inga problem med rakade ben om man vad hon tycker ”kallar orsaken till det vid sitt rätta namn” vad anser du om denna och vad är ditt bästa argument? a, Det vanliga cykelsnacket, massage, inget hår i såren vid krasch etc. b, För att alla andra har det och jag vill känna tillhörighet och bli accepterad av gruppen. c, Det är snyggt och jävligt skönt att ha rakade ben. d, Något annat, skriv gärna vad.

D. Ben och övrig lekamen bör vara len och väl insmord. Det tycker både jag och min fästmö. Det är snyggt, skönt och en självklarhet för Tuggarn. Jag slipper också bli hånad av mina vänner som är riktiga cyklister. Inför Ö till Ö görs ett undantag och strävan är att spara ut en ordentlig päls för att värma min späda kropp.

Avslutningsvis, vem anser du har släppt den bästa svenska indiepop plattan genom tiderna? Jag älskar musik men har extremt svårt för Indiepop, jag tänker bara på ostbågeformade kroppar, fula gitarrer och parodin som gjordes på Popsicle med pingisbollar som ögon. Men den bästa svenska skiva som gjorts alla kategorier är Marching Out med Yngwie J Malmsteen.

Red summerar: Tanken med den sista frågan var ju att man skulle få dra lite gamla musikanekdoter men jag vet inte vad jag ska skriva här men jag lovar att det blir bättre framöver. Annars så verkar den där Tuggarn vara en skön snubbe som kanske kan få visa Puppy TS lite cykelvägar söder om stan i höst.