En helg i triathlonens tecken

I fredags var det dags för ny tävling och den här gången var det en riktigt kort sprint på programmet. Jag (Valpen) var enda deltagare från Puppy TS med gott stöd från supportteamet bestående av Warne och general Bettan. 150 m simning, 8 km cykel och 2 km löpning samt enorma mängder mjölksyra utlovades. Starten var riktigt hetsig och trots en drös övertända bröstsimmare som var ruskigt snabba ned i vattnet gick simningen helt ok och jag gick upp ur vattnet runt 5:e plats. Eftersom jag simmade med skorna på gick T1:an snabbt och redan efter 200-300 m var jag i ledningen på cykeln. Dock ska sägas att Kasper Johansson från Nora som ledde överlägset efter simningen låg kvar skadad i T1:an med en sönderskuren fot.

Cyklingen gick också helt ok även om onsdagens och torsdagens kvalitetspass kändes lite i benen. Fick ganska snabbt sällskap av Fredrik Härdfeldt (Örebro AIK) men tack vare en galen skåpbil, en rondell och lite härligt Puppyvansinne lyckades jag få en liten lucka och växlade som 1:a till löpningen.

Som vanligt var löpningen svagaste grenen och Fredrik var snabbt ikapp och jag hade ingenting att sätta emot när han sprang förbi. Tog sikte på andraplatsen men blev omsprungen av en annan Örebrotriathlet med 400 m kvar och landade på en tredjeplats. Grym inramning, storpublik och ett riktigt bra kvalitetspass som avslutades med öltält och konsert med Drängarna på Nora torg.

På lördagen hoppade jag på cykeln för 160 km upp till Vansbro, medan Henke kombinerade bröllop och distanscykel tillsammans med 338 Småland Tri någonstans runt Växjö och Perra rullade runt i Stockholm. Framme i Vansbro fixade Warne paleomiddag innan vi kände på våtdräkterna och vattnet i Vanån.

På söndagen simmade jag, Perra och Warne Vansbrosimmet. Om starten på Utmaningen var hetsig så var Vansbro helt överjävligt. Jag hade lagt mig ganska långt bak i fältet i tron att startgrupp 3 skulle bestå av bara frisimmare, men precis som i Nora var det på tok för många som simmade bröst. Hittade rytmen efter några hundra meter och därifrån flöt det på riktigt bra. 44:04 och plats 173 av 4690 blev resultatet. Perra flöt in på 49:24 medan Warne missade timmen med 54 sekunder, men trots den lilla missen lät det som samtliga var nöjda med sina insatser.

Idag var det åter dags för distanscykel. Planen var att avverka Nora - Rönninge via Eskilstuna - en sträcka på 210 km. Stack iväg från Nora vid 7-tiden i sällskap med Lotta och Rebecca och hängde på dom till Fellingsbro där de vände tillbaka hemåt. Rullade vidare till Eskilstuna, laddade med vätska och fick sällskap av Warne till Strängnäs där det blev depåstopp på McDonalds. Warne tog en milkshake och åkte tillbaka till Eskilstuna medan jag betade av de sista sex milen. 211 km, 33.4 km/h och en bondbränna som garanterat saknar motstycke blev facit.

De sista långpassen är därmed avklarade och det är nu 13 dagar kvar till Ironman Zürich. Imorgon vilar vi och på onsdag blir det en kort triathlon innan lökpassen och toppningen börjar på allvar.

//Valpen