Kilsbergen triathlon - ett år senare

För nästan exakt ett år sedan så körde vi vår första tritävling, Kilsbergen anno 2009, och vi kände oss i ärlighetens namn rätt heta när vi rullade in i Ånnaboda. Vi tyckte vi tränat på bra sen mars trots allt och att vi bara hade gjort 10 pass på cykeln innan starten varav endast 2 stycken över 50km ignorerade vi kraftigt. Men den käftsmällen vi fick i Kilsbergen kommer vi sent att glömma, men det var också efter den som vi fattade att vi måste köra hårt. Förra sommaren fram till Sala (aug 2009), när vi började träna hårt och konsekvent bjöd kanske inte helt oväntat på ordentlig utveckling. Årets säsong började i novemer och sen den 21 mars i år har vi hunnit med över 30 pass på cykeln ute och inget har varit under 50km, så det är lite skillnad. Att vi gått från fina motionsveckor på 4-6 timmar (våren 2009) till konsekventa 12-18 timmar i veckan hoppas vi också satt sina spår, inte bara är vi starkare även vikten har rasat. Undertecknad vägde in på 88 kilo i veckan vilket är minus 8-10 sen starten. Passade på onsdagens pass dessutom på att ta före och efter bilder i gamla tävlingsoutfitten. Som ni säkert ser har Valpens lår skalats av en del och typ hälften av handbollsspelaren Henke har försvunnit sen föregående år. Två trötta killar från 2009 och 2 pigga från veckan. Hur fan kunde Dörpa kränga på oss de formlösa röda linnena?

Här kommer lite förutsättningar inför årets tävling - Det kommer garanterat bli folkfest. - Förra året bjöd både Henke och Valpen på bedrövliga löpinsatser, är skamgränsen 4:40/km på årets tävling? På cykeln har Valpen bestämt att om man fixar 1:28 så behöver man inte skämmas. - Perra kommer köra sin första riktiga tritävling och kommer troligen vara en smula nervös. - Både Henke och Valpen kommer var ruskigt övertända med allt vad det innebär, Valpen kändes tokladdad idag (fredag) på lunchen. - Ordföranden har lyckats slingra sig ur sin 30-års present på något ofattbart sätt. - Ordföranden har lyckats ro i land trycket på den nya dräkterna, räkna med att det kommer bli speedsuit! - Har aldrig känt mig tyngre i benen än på gårdagens distanslöp, 20h blev till slut 18h träning veckan innan första tävlingen för året. Till strategens försvar kan vi säga att det är ett C-race men det känns som om korna ska släppas på grönbete. - Denna gång har Dörpa levererat snyggare kläder. - Mackan, räkna med att vi kommer ta ryggen, om vi sen håller ut är en helt annan femma.

Så här kommer vi se ut under säsongen 2010, lägg till lite coola glajjor och Calf Guards (på Valpen och Perra) så är vi hemma.

Vi ses på söndag gott folk!