Nu vilar vi men vi tränar också!

Det är vilovecka denna vecka men på lördag så startar vi block 3 och de kommande nio veckorna fram till Zurich kommer innehålla lite av varje, inklusive toppning och tävling. Perra och undertecknad startade lite smått i poolen i morse och Perra var stekhet men själv fick man mobilisera alla tänkbara krafter för att uppbringa mentala kraften som krävdes. Viloveckan har den här gången bjudit på lite för mycket socker och riktigt låg mental träningsenergi, men till helgen räknar vi med att energin ska ha återvänt. Tänkte försöka mig på att sammanfatta läget lite när vi avverkat 27 veckor av årets säsong. Valpen undrade om vi inte skulle lägga upp lite om hur vi tränat, upplägg stats etc. Jag förklarade för Valpen att mina inlägg reflekterar över upplevelser och känsla. Valpen kontrade med att vi vill ju läsa om hur andra tränar sen är han ju mattenörd och gillar statistik, så om du inte gillar statistik och sammanfattning så kan du hoppa över kommande stycke.

Block 1 & 2 Vi har kört på rullande 4 veckors schema, med tre träningsveckor och 1 vilovecka, under en träningsvecka avverkar vi 3 distanspass sön-mån och sedan 5-6 kvalitetspass onsd-fred, tisdagar och lördagar kör vi vilodag alternativt gym(core), lättare löpning eller cykel som rehab. Under viloveckorna så testar vi av samtliga grenar samt bibehåller distanslöpet. Vi har sedan november kört cirka 275 timmar fördelat på 27 veckor, detta ger ca 10h per vecka, men i detta är viloveckor (ca 4-6h träning) samt de första veckorna i block 1 inräknade där vi trappade upp träningen från ca 6 - 8 - 10 timmar, som så klart drar ner snittet. Om man ser enbart på de sista tre veckorna innan nuvarande vilovecka så låg snittet på drygt 16 timmar, vi avverkade under dessa tre veckor i maj 820km i cykelsadeln, skapligt. Under block 3 räknar vi med att pulverisera träningstiderna innan det blir dags för toppning. Det kommer vara ruskigt trötta hundar som dyker upp i Kilsbergen för nu väntar några veckor med riktigt hård träning. Men som alla vet så handlar det om att träna bäst och smartast och inte mest, men mängden ger även den en viss fingervisning om vad vi lägger ner på den här skiten (positiv skit)

Så för er som trodde att vi bara var några jävla pajasar som levererar kassa filmer och tycker en massa skräp så kanske ni a, får vatten på er kvarn. b, tycker att de kanske kör rätt skapligt trots allt de där fina pågasnörena i Puppy ts.

Lance har en och annan mil i de där benen skulle man kunna tänka, skön disc dessutom.

Tänkte avsluta med att lista kommande events, är du i närheten och vill träna, hänga eller bara snacka tri så är det bara att höra av sig eller komma förbi på nästa tävling. Även om vi stundtals låter och ser farliga ut (vi önskar det iaf) så är vi trevliga killar som just nu bara längtar efter att få komma ut och tävla. Ska bara skrapa ihop tillräckligt med energi för att påbörja en riktigt tuff träningsperiod först.

Vi ses där ute!

Kommande events för Puppy TS, Duathlon SM - Lördagen den 29 maj - troligen bara i publiken dock. Kilsbergen Tri - Söndagen den 13 juni Vätternrundan - Fredagen den 18 juni Bostvecka - Mån 21/6 - Sönd 27/6 befinner vi oss i Ludvika för hårdkörning Vansbrosimningen - Söndagen den 11 juli IRONMAN ZURICH - Söndagen den 25 juli Sala Silverman - Lördagen den 28 augusti Ö till Ö - Måndagen den 6 september