Kom igen fetto!

Jag vet inte riktigt hur det fungerar i triathlonvärlden (kanske har man fullt upp med att lära sig allt annat med teknik, mat, uthållighet etc.) men i flera av de lagen jag spelat eller tränat i handboll så jobbar man mer eller mindre med idrottspsykologi. Man får ju upp en och annan negativ tanke när man antingen kör långt eller riktigt hårt på träning/tävling, då gäller det att A, vara ruskigt klar med sitt mål och verkligen vilja nå dit och B, se till att försätta sig i ett tillstånd där man blir taggad och fokuserad. Målet (inkl delmål) är klart sedan länge så då har man lite extra tid att jobba på B. Inga negativa tankar här inte, Valpen visar upp bästa tempoställningen.

Handbollsförbundet har av tradition alltid kört Plates "prestationspsykologi i praktiken" och en av de första ut på banan var Willi Railo med klassikern "Bäst när det gäller" Själv har jag i två omgångar jobbat med "Martin Blom" och det brukar ge sköna insikter och bra tips att jobba med.

Nog med bakgrundsfakta. När vi onsdags låg och mosade tröskel på löpbandet (vi kör distans ute och tempo på band) lär nog tanten som promenerade på bandet bredvid har märkt både att det skvätte svett två band bort plus mina nya värdeord. Värdeord? Ja ett positivt mantra som skall försätta en i ett tillstånd där man presterar, ni vet "Jag kan, jag vill, jag vågar". Under handbollstiden var det mycket "gå på mål" och sånt för att under uppbyggnadssäsongen ändras till "Kom igen fetto" när Kos drillade intervaller utanför Lund (5x3km max var en favorit).

Var för övrigt väldigt nära att få en bra smäll av min då blivande fru när vi var ute och sprang ihop ganska snart efter att vi träffats och mitt mantra slank ut lite för högt, kan säga att det är lite svårt att förklara bort ett "kom igen fetto" till tjejen som man är ute och springer med. Inte att rekommendera.

Bjuckar på en gammal klassiker, killen i mitten har gått från fetto till lätt och stark!

Så när onsdagen pass var över berättade jag för Valpen att jag ny bytt ut mitt klassiska "kom igen fetto" till tri-anpassade och positiva värdeord som har vuxit fram att bli "lätt och stark" (tanten bredvid kan nog skriva under på att de användes väl) Valpen kontrade med att hans värdeord var "slutar du springa nu, blir du bara tjockare och fulare än du redan är" det är också en väg att gå! Det viktigaste är ju att man jobbar med något eller?

Övrigt: - Vi har nu kört två veckor i nya tuffare block 2 och i sista veckan innan viloveckan kommer ytterligare ett pass att läggas in, så imorgon börjar vi om med 2:15 distanslöp. Smutt som fan enligt träningsstrategen. - Nya simprylarna landade i dag så på tisdagens lite lättare pass blir det fenor för hela slanten. - Perras partner Krister (Gay på ett bra sätt) har fortfarande inte bangat ur Ö till Ö vi hoppas få se Kristers fruktade benspark i veckan. - Valpen har lipat duktigt under veckan och inte kunnat löpa fullt ut, vågar inte säga hur många kilometer det blivit på cykeln istället.

- Sist men inte minst så har vi en fotomodell bland oss, räkna med att vi återkommer om den!

Kram