Fettisdagen!

Som ni alla säkert förstår kan vi inte låta fettisdagen passera obemärkt, man skulle i princip kunna kalla det Puppy TS egna högtidsdag då fett är något som diskuteras flitigt i Puppy och inte minst så är vi ju Sveriges fetaste triathlonklubb och det är ju inte det sämsta! Det snackas mycket kost just för tillfället, någon gång har det uttalats att sub 90 borde vara en målvikt för handbollskillarna, Valpen landar på 190cm och Henke på 193cm, medans det i nästa andetag sägs att vi jobbar med återhämtning och inte vikt och det som händer med vikten det händer. Det har hänt en hel del det ska gudarna veta men mer med kroppsformen än på vågen.

Som ni vet lämnar vi inget åt slumpen så Valpen har hårdstuderat Going long och Racing weight samtidigt som undertecknad kollar kostföreläsning av doktorand Friel (ja vi kan ju inte låtsas längre, killen är ju lika het som Valpens polare FC Z Tore) och frågeställningen är just nu följande.

Ska man köra återhämtningsdryck (även kallad kommunistare om hemmagjorda bomber) på pass under 90 min?

Friel säger nej och själv har jag slutat (denna veckan) och försöker få mig kolhydrater i Stage 3 (direkt efter passet) men inte genom att överdosera återhämtningsdryck, men när det kommer till pass över 90 min så kör man på med det tunga artilleriet. Allt för att kroppsstorlek och vikten skall anpassa sig ytterligare från explosiv och lat lagidrottare till högmotiverad triathlet.

Valpen har dock snackat ihop sig med Perra och de tycker att doktorand Friel är snett på det och fortsätter att hälla i sig återhämtningsdryck efter morgonsimmet som oftast landar runt 1:15. För Perras del har inga synpunkter, men sen väger Perra 10kg mindre än Valpen, när Perra dessutom har full jägarpackning på sig, så min ståndpunkt är som ni kanske förstår att Valpen borde gå på den andra linjen. Detta förutsatt att man inte blir sjuk så klart, speciellt nu när vi ökat mängden träning. Som ni förstår är detta sjukt tveeggat så det blir att skicka ut lite mail till experterna på ämnet så återkommer jag, synpunkter är välkomna i kommentarsfältet. I övrigt är vi helt överens om att det är Paleo som är the shit!

paleotisdag Var det kanske en sådan här som höll Valpen och Perra borta från gymmet idag?

Vi har som ni redan vet kört två veckor i block 2, mängden har ökat markant och visst är det lite slitna pågar som laddat på för sista veckan innan vilovecka och tester. Träningsstrateg Johan (Valpen) tog sig friheten att lägga in det extra fartpasset sim varje vecka istället för varannan. Inga konstigheter med den men efter två veckor av hårdkörning tillkom dessutom ett extra lite kortare löp (60min) i distanstempo att lägga till distansblocket, som rehab som han uttryckte det, allt för att få in 4 löp i veckan och kunna korta ner bricklöpningen till 3km efter hårda cykeln på onsdagar. Perra ignorerade passet helt och vilade knät och Valpen låtsades att han borde cykla lätt istället, så då stod man där själv nere på löpbandet i Vasalund i eftermiddags efter ett inledande pass med nya simfenorna. Det var dagen efter magdebaklet (haveri på långlöpet) så det var dags för revansch och inte bara huvudet var med, magen och benen tyckte också det var härligt, eller kanske inte härligt men inte haveri.

Så nu sitter man här hemma och trycker i sig en semla! och fan va bra den smakar.