Vårt 2009 aka Puppy TS årskrönika - Del 2

Vi har nu kommit in en bit i januari och till del 2 i Puppy TS årskrönika. Det är januari 2009 och Valpen, Henke och Pelle simmar på bra enligt schema, Henke och Valpen har dessutom lagt schema för löpning och cykel, det är vårt livs första triathlontävling, Kilsbergen tri, som hägrar i juni. I denna veva börja vi också inse att vi måste köpa cykel för kunna tävla, men det ligger lite längre fram i tiden.

Februari och mars rullar på bra och veckoschemat nedan skvallrar om 06:30:00 på träningskontot i vecka 10, vi hinner denna vecka med 2 cykelpass och börjar sakta men säkert ta oss förbi motionsnivå på träningsmängden. Under tiden fram till Kilsbergen blir det tre månader med oerhört konsekvent träning med ökande mängd, med undantag för två veckors sjukdom efter stenhård Åreresa för Henke med handbollsgubbarna i Lammet. I maj närmare bestämt vecka 22 landar vi på 11:30:00 i veckomängd och vi börjar känna oss som riktiga triathleter. Utdrag ur gemensamma träningsdagboken skapad av vår egen hacker plans.

Innan vi är framme vid Kilsbergen är det en hel del som skall fixas. Först ut blir cykelköp, tack vare kontakter via Valpens pappa landar det två stycken Scott Speedster S30 i Solna i början av april. Första samtalet från Valpen där han undrar om hans växlar är paj för han vet inte var han ska trycka för att växla skvallrar en del om cykelerfarenheten. Men att gå från det till 02:30:00 på halv IM cykel på cirka 4 månader får väl anses som en bedrift. Den 5 april kör vi vårt första iskalla cykelpass ut mot Ekerö det hinner bli 10 st pass på cykeln innan debuten, men endast två stycken över 50km och de övriga runt 35-45km.

Nästa stora beslut är inköp av våtdräkt, efter lite surfande och kollande så hamnade vi ute hos en annan Puppy Favorit Peter "tysken" Dörlich för inköp av våtdräkt. Pelle som backat på cykelköp blir nu som galen och handlar våtdräkt för glatta livet och noteras efter köpet i slutet på maj för fler pass än någonsin tidigare och efter. Så här het är ordföranden i vårdräkt innan ett simpass i Stockis.

Det vi absolut inte får glömma är att under maj så blir dessutom Puppy TS en officiell förening som är medlem i både RF och Svenska Triathlonförbundet. Bildandemötet hålls i Valpen gamla lya inte långt från Råstasjöarna och det käkas en dryga påsen kanelgifflar (detta var innan paleotiden). Exakt födelsedag för de feta hundarnas klubb är 2009-05-04.

Under tiden fram till Kilsbergen växer också Puppy lavinartat med träningsugna kompisar, det är också i samband med detta som Perra visar upp sig för första gången i Puppysamanhang. Som vanligt ska det på sant Perramaner funderas och kluras ett tag innan Perra som numera är en självklarhet hoppar på tåget.

Sen är det då äntligen dags, Kilsbergen tri, vår första tävling. Om detta har vi skrivit mycket, allt om vårt race finns att läsa här. Men sammanfattningsvis så kan man säga att vi var lätt störst av alla deltagare (handboll och triathlon kräver lite olika kroppbyggnad) och troligen mest taggade både när vi kom dit och när vi åkte hem. För det var nämligen det som hände efter vår första tävling, om vi inte varit galet taggade innan så blev vi det efter debuten. Så här lätta såg vi ut den 14 juni 2009, trots snitt på 12h effektiv träningsvecka i maj.

Efter Kilsbergen börjar vi sakta men säkert få upp ögonen för vad det egentligen krävs av oss för att kunna leverera en bra tid på en Iromman. De lärdomar som vi fick under Kilsbergen kommer vara mycket värdefulla i vår vidare satsning.

Det är egentligen nu i mitten på juni 2009 som den riktigt hårda träningen börjar, vi siktar mot 2009 års huvudmål, Sala Silverman. Mer om sommaren och Sala får du läsa i del 3 av Puppys årskrönika som kommer till helgen.