Vårt 2009 aka Puppy TS årskrönika - Del 1

Vid denna tiden på året är det populärt att sammanfatta det föregående året, vi har här försökt att sammanfatta vår historia, vårt 2009, året då Puppy bildades kommer för alltid att vara inskrivet i historieböckerna. Vi börjar med bakgrunden till 2009 och uppstarten av Puppy TS.

Del 1 - Bakgrund Det var efter sommaren 2008 där det pratats en hel del om träning i allmänhet och triathlon i synnerhet, som de tre puppygrundarna, Pelle (senare ordförande), Henke och Valpen beslutade sig för att börja träna ihop. De tre hade under olika perioder spelat ihop i AIK handboll i allsvenskan, Henke och Pelle hade lagt ner och Valpen tappade sugen när man skulle starta om klubben i trean. Förutom att de började känna sig lite småtjocka tyckte alla tre att det var dags för en ny utmaning. Det började under hösten med att man 2 ggr per vecka simmade efter Coltings "ta sig runt-program" plus sprang och bastade någon gång per vecka. Valpen och Pelle som tränat lite fridyk under hösten hade ett stort övertag på Henke i poolen som i princip vomerade varje pass. Men det började sakta ta sig och efter ett par veckor lossnade det ordentligt för trion.

I denna vevan inför vi också något som kallas för tjockiskampen för att få lite koll på vad vi stoppar i oss, denna innebär att man max 2 ggr per vecka får käka skräpmat (pizzastugan) och får ta max 2 öl fredag/lördag eller dricka sig berusad 2 ggr per månad. Pelle var mycket stor motståndare till detta och tyckte att det var på tok för hårt. Man ska till hans försvar säga att vi under väldigt många år tränat och levt på elitnivå och vi detta tillfälle har det bara gått två år sedan Pelle la skorna på hyllan. Det är här vi lägger grunden för vår nya kost och livsstil. När man läser detta och jämför hur det ser ut idag med kostdagöcker, paleosnacket och allt detta så känns det sjukt slappt men det framgick ganska tidigt att Pelle skulle lägga fokus mer på klubben och sponsring än hårdkörning.

Valpen sjungandes singstar småpackad var en vanlig syn innan han blev biten av triathlon.

Efterhand så utvecklades planerna och under oktober/november så blev standard 2 simpass och 2 löppass (fortfarande sällan över 10km) i hop per vecka, utöver detta var det fortfarande mycket styrka. Men det är någonstans här som det blir uttalat allvar på riktigt, både Henke och Valpen beslutar att nu jävlar ska vi köra Norseman 2010 och köra minst en halv IM sommaren 2009 (Sala). För att se var vi står så kör vi vår första olympiska distans i Vasalunds simhall i december 2008. Johan simmar runt 27min och Henke strax över 30, vi cyklar på cirka 1:20 och lyckas knappt hålla ihop löpning på runt 50 efter att Henke upplevt effekten av energigel. Pelle hänger med och käkar lunch efteråt.

Det är i december 2008 som träningen börjar bli riktigt målmedveten, simningen och löpning rullar på men cykelpassen är fortfarande mer undantag än regel. Men nu har vi bestämt oss och nu kommer det bli träna av järnet!

Vi har under hela hösten, surfat, läst tidningar och böcker samt pumpat all i vår omgivning på info kring hur man blir en uthållighetsidrottare av rang. Man ska ha i minne att vi till denna tidpunkt i princip aldrig kört längre än löpning än 7km och under de senaste 10 åren kört mycket explosivitet och maxstyrka så vi är ungefär dubbelt så stora som övriga triathleter, mer om detta senare, men det är i denna veva som vi känner att vi kommer troligen att bli Sveriges fetaste triathlonklubb.

Detta var del 1 i historien om Puppy och årskrönikan 2009 - del 2 kommer till helgen.