Puppy TS - Löparklubben!?

Lite reflektioner över läget i Puppy.I söndags startade vi sista 4 veckorna av block 1 och distanscykeln är nu uppe i 2:20 och det är ingen fest att cykla inne, det ska gudarna veta. Men nu till det roliga. Efter långcykeln i söndags skulle det bricklöpas ja jävlar både jag och Valpen dunkade på ordentligt med km-tider på 3.55 och det kändes hur bra som helst.

Igår så blev det lite sim på morgonen, spifMicke börjar visa framfötterna på morgnarna det är härligt, på kvällen var det dags för nästa sköna nyhet. Det stod 1:40 distanslöpning på schemat, tempen visade -10 och underlaget blev packad snö. Perra höll föreläsning om hur man skulle klä sig för att hålla pungen och övriga kroppsdelar varma, eftersom han är den enda med gravid flickvän så litar vi så klart på honom.

Väl ute i spåret så landade vi på runt 5:05 per km på de 20km vi hann avverka vilket med tanke på underlaget och vår tidigare löpkapacitet känns riktigt bra, det verkar som om hårdkörningen börjar ge resultat men onekligen så ska vi ner en bra bit till. Det känns också skönt att det bara är januari och vi redan är uppe på bra distanser. Nu är det bara att fortsätta öka distansen sen blir det tidsjakt i Block 2.

Perra tjurade lite efteråt eftersom hann inte var beredd på att Valpen skulle sticka sista 500 men kanske mest för att han kunde inte riktigt hänga på, själv så låg man bara och väntade på att det skulle dras upp till spurt, det blir alltid så när det ska avslutas. Men Perra är fortfarande lite rookie i Puppy. Jag pressade Valpen ordentligt in över mållinjen och nog fick han ta i för pulsklockan visade 174 när vi landade, min visade 179 när jag ångade in halvsekunden senare men det mörkade jag så klart (men med ett snitt på 142 var det helt ok). Jag kan inte låta bli att älska när det börjar bära av mot spurtstrid, då vaknar djävulen inom en sen är det så härligt att det är tre riktiga tjockskallar som kör ihop. Tycker bara det är sådan glädje att man tjurar efter torsk (om man nu ens kan kalla det torsk) på ett löppass. Det är det som kommer göra oss bra på sikt.

Så här stekig var Perra när Puppy tog sina två första sm-tecken! Valpen ser mest lökig ut, trots att formen infunnit sig.

Hoppas att ni har det strålande där ute, vinterlöpning är livskvalitet för er som inte visste det, själen och aeroba kapacitet växer sig stark.

2 andra snabba, Björn Andersson är numera ännu större Puppyfavorit än tidigare när det gått upp för Valpen att han inte är ytterligare en pinnsmal doktorand utan en skatesnubbe med störtskön frilla, innan diggade vi honom bara för han var grym trisnubbe. Se klipp här Nu väntar vi bara på Björn ska lägga upp "the bullet", bara in och kommentera här!

Kram och sånt från Puppy. Nu bär det snart av till småland, spinning och löpning är inbokat. Missa nu inte del 2 i årskrönikan.