KM 2010

Idag var det så dags för de mytomspunna klubbmästerskapen i Puppy Triathlete Society. Förhoppningen var från början att skrapa ihop minst fem deltagare, men på grund av skadeproblem och diverse administrativa åtaganden blev det endast tre tappra deltagare, nämligen Valpen, Henke och Perra. Man kände genast på atmosfären i omklädningsrummet att dagens pass var något helt annat än en vanlig träning. Valpen och Henke, som ändå tycker att de börjar bygga upp lite rutin, log inombords när rookien Perra erkände att han var lite nervös innan start.

Olympisk distans, det vill säga 1500 m simning, 40 km cykel och 10 km löpning stod på programmet och på grund av det risiga vädret valde vi att köra samtliga sträckor inomhus. Valpen ryckte tidigt på simningen och även Henke fick en liten lucka till Perra. Norrlandsjägare som han är lyckades Perra ändå hänga på Henke hyfsat och när simningen var avslutad skiljde det bara 30 sekunder dem emellan.

Ställning efter simningen: Valpen, 24.14 Henke, 28.23 Perra, 28.54

Därefter var det 10 min obligatoriskt stopp med dusch och ombyte för cykel. Som vanligt inledde Henke Schleck stenhårt och halvvägs hade han käkat en minut på Valpen, som mest fokuserade på att äta Stingers och Snickers. Perra tappade lite på de båda ickeförlorarna och lyckades dessutom dra på sig ett överjävligt skavsår i pungtrakten. Henke och Valpen fortsatte sedan att dra ifrån Perra och Valpen lyckades dessutom ta tillbaka den förlorade tiden, mycket tack vare överkonsumtion av Powerade och Stingers i en härlig blandning.

Ställning efter cykeln (inkl. T1): Valpen: 1.45.33 (cykeltid 1.11.19) Henke: 1.49.46 (cykeltid 1.11.23) Perra: 1.56.23 (cykeltid 1.17.33)

Avslutning med 10 km löpning och här var Henke och Valpen förberedda på att tåget till Mjölby skulle gå omedelbart. Perra valde dock att gå ut lugnt, medan Valpen och Henke med sann Puppyhybris dunkade på med allt de hade. Inga stora förändringar (eller inga alls rättare sagt) placeringsmässigt på löpbandet, men däremot ett glatt konstaterande att vi långsamt gör framsteg även i löpningen.

Resultat: Valpen: 2.29.16 (löptid 40.43) Henke: 2.35.47 (löptid 43.01) Perra: 2.41.55 (löptid 42.32)

Sammantaget starka insatser av samtliga deltagare, även om Perra var sådär lagom förbannad efteråt för att han kom sist. Till Perras tröst kan meddelas att när KM 2009 gick av stapel i januari i år landade Valpen på 2.46.15 efter en avslutande löpning på runt 50 minuter. Henke, som överdoserade gel och därmed fick lite problem med matsmältningsanordningen, fick mest fokusera på att knipa och sprang avslutande 10 km på runt 52 min.

Ordförande Karlsson, som i vanlig ordning har fullt upp med sponsorträffar och andra administrativa uppgifter, kunde tyvärr inte delta men levererade på eftermiddagen nya träningskläder. Så Puppy kommer garanterat vara stekigast när säsongen börjar!

Nu blir det en extra vilodag, men på söndag tar vi nya tag med 2 timmar distanscykling på trainern. Finns det något bättre?