Viktiga två månader till ända

För åtta veckor sedan publicerade jag min träningsstrategi fram till dess Block 1 startar, en period som skulle vara 12 veckor var det tänkt och vara avgörande för mig med avseende på min ironman-satsning. Eftersom Norseman nu inte är målet för 2010 längre, utan IM Schweiz, så har träningsplanen för nästa år tidigarelagts två veckor. Det innebär att Block 1 nu drar igång söndagen den 8 november. I två veckor nu, en period vi kallar Pre-Block 1, så kommer vi köra lite tester i de olika grenarna och köra passen i Block 1 på de tider och under de förhållanden de är planerade att hållas för att se om upplägget är optimalt. Så i praktiken kan man säga att de tre viktiga månaderna jag pratade om tidigare nu blev två, och dessa är slut. Träningen under dessa veckor har jag sammanställt här och det blev ungefär som jag planerade.

Som synes har fokus varit på simning, med nästan 3 pass/vecka, eftersom det är i den grenen jag har legat längst efter Johan och Henrik. Vidare har jag kört löpning och framför allt benstyrka på gymmet för att stabilisera upp och stärka muskulaturen runt mitt opererade knä. Träningen har känts bättre än jag förväntat mig, speciellt har knät spökat mindre och mindre de senaste 3 veckorna ungefär. Det är en underbar känsla att kunna ge sig ut o springa igen utan att ha påtagliga smärtor! Simningen har fram till i måndags känts dåligt, jag har kämpat på med tekniken men varje pass har varit mer eller mindre frustrerande och varje gång jag cyklat hem från simhallen har jag velat komma tillbaka för revansch. Men till slut verkar det som att mina drygt 20 pass och crawlkurs ha givit resultat, på något sätt hittade jag rätt i måndags. Helt plötsligt, och då menar jag verkligen helt plötsligt, så kände jag att något i simningen var annorlunda; jag kunde slappna av. Det gick typ 10% snabbare utan att jag blev tröttare, snarare tvärtom, jag var piggare!

Med tanke på dessa framsteg i löparspåret och i samhallen var det aldrig något tvivel om att jag skulle anmäla mig till IM Schweiz tillsammans med Henke och Johan. Längtar till Vasalundshallen i morgon bitti!