Ångest, ångest är min arvedel...

Efter att ha radat upp framgångar har Puppy TS nu kommit ned med alla fyra tassarna på jorden - och det med besked! I fredags släppte arrangörerna för Norseman 2010 bomben som har fått tre inbitna Puppymedlemmar att ligga sömnlösa hela helgen. Tidigare år har det varit de 230 första anmälningarna som fått platser, men på grund av ett överflöd av IT-konsulter med hybris har arrangörerna alltså valt att ändra upplägg. Nu delas anmälningarna in i kategorier och varje kategori har ett bestämt antal slots. Ett gäng går till elitklassen, ett annat till icke-norskar, ytterligare ett antal går till damerna och slutligen går ett antal till speciellt utvalda. Resterande platser lottas sedan ut. Vårt deltagande, som vi tagit för givet sedan oktober förra året, känns helt plötsligt väldigt osäkert. Registreringen börjar på fredag 9:e oktober så lita på att Puppy har plitat ner ett hundratal tunga argument till varför just vi ska få köra Norseman om drygt tio månader.

För att dämpa ångesten något bestämde jag mig för att cykla från Sumpan till Eskilstuna, där middag och öl hade utlovats. Startade således strax efter 12 i fredags för att hinna med färjan från Ekerö till Slagsta som skulle gå klockan 13. 20 km på knappt 50 minuter borde rimligen inte vara något problem, men självklart var det rött ljus i varje korsning och jag anlände precis när bommarna till färjan öppnades. Första etappen avklarad. Vidare till Södertälje, snabbt depåstopp på Max där jag fick i mig en cheeseburgare och fyllde ena vattenflaskan med Fanta. Grymt cykelväder, men tyvärr ganska jobbig motvind hela vägen.

En bit efter Strängnäs fick jag en riktig svacka så där blev det ytterligare ett kort stopp. Tryckte i mig en Snickers och Coca Cola, satte på Ipoden och sedan var det bara att bita ihop. Anlände till smestan någon gång efter klockan 17, ganska trött i benen med 27 km/h i snitt. Navigerade fel i Södertälje och därefter i Strängnäs, så istället för planerade 120 km blev det drygt 130 km. Efter krabba, Västerbottenpaj och några Nils-Oscar hade jag dock glömt det debaklet och laddar nu istället för nästa utmaning: Att sälja in Puppy TS till våra vänner/fiender i väst!

//Valpen