Tysken

Tysken, tysken, tysken. Alla som någon gång varit i Sälen eller Åre är säkert bekanta med uttrycket "tysken". Ni vet våra vänner söderifrån som kommer till backen med den fetaste utrustningen man kan tänka sig. Splitternya carvingskidor, schysst outfit och givetvis de coolaste skidglasögonen, men som, tyvärr, överhuvudtaget inte kan åka skidor. Vi i Puppy TS har vår egen tysk och han heter Henrik Roström. Det är inte riktigt sant för han kan faktiskt åka skidor. Tysk är han för att han sett till sin kapacitet som triathlet har alldeles för vass utrustning. Och den förbättrade han ytterligare idag genom att införskaffa en Cervélo P2 hos Lewasport i Motala. Och ja, det är med ett visst mått av avundsjuka som jag skriver det här inlägget.

Dock gillar jag Henkes inställning, och när jag nu förhoppningsvis snart tar steget från fattig student till inte lika fattig doktorand kommer jag givetvis anamma hans motto. "Om man inte är bra, kan man i alla fall försöka se bra ut." Och faktum är att vår käre ordförande Karlsson lever enligt ungefär samma devis. Det spelar liksom ingen roll vad vi hittar på. Om det är beachvolley på schemat så kan man lita på att Pelle ser ut som världens bästa beachspelare, solbränd med korta surfshorts och solglajjor i neoprenstrap.

På söndag blir det riktig premiär på den nya Cervélon och det är möjligt att jag får ta tillbaka det här inlägget om Henke cyklar åttor runt mig och Perra på våra komfortracers. Men till dess är han Puppy TS favorittysk, tätt följd av Mr Döhrlich.

//Valpen