Guld och silver till Puppy på Duathlon-SM!

Efter två starka insatser lyckades Johan bärga guldet, medan Henke landade på en hedrande andraplats i helgens Duathlon-SM som avgjordes i Knivsta. Och ja, det är helt sant, men kräver kanske ändå en liten förklaring.Med trötta ben och ont i kroppen från förra helgens Silverman begav sig duon tillsammans med fotograf Perra till Knivsta för att ställa upp i motionsklassen i SM. 1230 skulle starten gå och när motionsgänget ställde upp i startfållan räknade vi snabbt in 4 tappra deltagare i motionsklassen. Och redan här kändes det som Puppy skulle ta medalj (!)

För den oinvigde är duathlon alltså en tävling som inleds och avslutas med löpning, med cykel däremellan. 5 km löpning, 20 km cykel och slutligen 2.5 km löpning var dagens distanser. Efter den inledande löpningen hade Johan fått en liten lucka på 10 sekunder till Henke och trean i loppet. Förhoppningen var att Henke snabbt skulle täppa luckan på cykeln, men det blev inte riktigt så utan Johan kunde istället dra ifrån på cykeln och växla i 2 min ledning. Henke i sin tur gjorde sin plikt och drog ifrån trean så när den avslutande löpningen tog vid kändes placeringarna klara. Guldet vanns på 1.07.25 medan Henke gick i mål på runt 1.10.

I skrivande stund vet jag inte riktigt vad segertiden i elitklassen blev, men min gissning är att Fredrik Swahn fullföljde dubbla distansen på runt 1.50 och han hade förmodligen blivit en ganska tuff konkurrent även på halva distansen.

Men bland motionärerna var Puppy hetast idag!

//Valpen