Rakat eller inte?

Min kära kompis Krister (ja han verkar äntligen vara kär faktiskt), som jag fått låna Crescenten av och som är en avdankad cyklist, säger att om man ska kunna kalla sig cyklist så måste man raka benen. Det är ett kodex. Undrar om det gäller för triathleter också - det måste tas reda på. Jag har egentligen inte uppfattat om det finns någon vetenskaplig grund för om denna hårlöshet skulle göra någon skillnad i aerodynamiken (jag forskar ju bara inom biofysik...) men jag skulle tippa på att det där cykelpasset jag skippade i juni gör större skillnad.  Hur som helst säger han att det är känslan av hur fartvinden viner runt de hårlösa stockarna som är grejen. Och kanske är det just känslan som skulle kunna få mig att gå lite snabbare på cykeln på lördag - rakar jag mig så är det liksom något speciellt, det är tävling och det gäller att dunka på extra mycket och inte spara på något! Dessutom ska det tydligen vara en helt ny upplevelse för både dig och din partner i sänghalmen... Så vi får se om triathlon-fåfängan helt har tagit grepp om mig och jag kör rakat på lördag.