Varför Ultra?

Jag det kan man verkligen undra. Som jag utlovat så ska jag förklara hur det kommer sig att jag ska ge mig på de lite längre distanserna. Som ni kanske vet doktorerar jag på Stockholms universitet (SU) och i universitetsvärlden kryllar det ju av autister. Det tycker iaf Henke. Och det kanske stämmer eftersom Valpen är doktorand. Vi skulle ha ett möte på SU en dag med en kollega som är professor på Linköpings universitet men som bor i Hässelby. Han kom till mötet med slimmad löparryggsäck, reflexväst (ett måste, eller hur Henke!?) och hela kittet som gör att man kan misstänka att det är en "seriös" löpare. Hässelby tänkte jag, det är nog en bit dit och inte såg det ut som han hade tänkt att duscha och ta tuben tillbaka... Jag var ju så klart tvungen att höra efter lite om Fredriks löpning och nämnde att jag och en kompis tänkt att kanske ta oss från Nikkaluokta till Abisko (sträckningen på Fjällräven Classic) i sommar. Lite blygt säger då Fredrik att han minsatt kört tävlingen... och råkade slå banrekordet 2007!!! På 13:36 tog han sig de 11 tuffa milen. Jag var stum för ett tag.


Fredrik under VM i 24-timmarslöpning 2010 i den franska staden Brive.

Hur tufft är inte det!? Jag avfyrade en rad följdfrågor så klart (till förtret för de andra som närvarande på mötet). Det visar sig då att han har en mängd finfina löpmeriter och är med i ultralöpningslandslaget! Sen dess har vi snackat löpning (och forskning) en hel del och jag har blivit så inspirerad att jag tänkte ge det ett försök. Ultralöpning alltså, forskningen har jag givit upp.

Slingor?

Ni som hängt med här på bloggen ett tag vet att Valpen hade utlovat slingor till IM i Zurich men backade ur och kom undan med det på ett mycket konstigt sätt. Men om ytterligare en omröstning nu visar att ni läsare vill se Valpen i slingor så borde det inte vara något snack. Veckan snackis har varit en viss vegans frilla den gångna veckan. Då det kom en kommentar från den gode nitroveganen där han (Filip) hävdar här legat vaken över kommentarerna om slingor. Ok Filip, vi har en tradition och kallar oftast saker vid dess rätta namn och vi tror att du "gjort en Pasi" dvs knallat iväg till frisören för slingor, alternativt gått till SPIFs motsvarighet till Ordförande Karlsson som kan fixa sånt, vem är det i SPIF? Dörlich?. Vad tror ni? Med tanke på Filips approach plus svårigheten att hitta bra bilder på hårsvallet på nätet så hyser jag vissa tvivel. Jag skulle dock kunna sträcka mig till citronblekning men jag vet inte. Inte för att det på något sätt skulle vara fel att köra slingor men hur som helst får ni kolla själva på bilderna och avgöra.

Filips skit rullar bra som Stig H Johanssons sulky

Hoppas inte vi bränt våra broar att få med Filip och hans crew på något äventyr framöver eller köra några GIH test.

Jag och Valpen snackade lite om vi skulle kolla med Filip om han kunde hjälpa oss med lite tester innan vi startar upp block 1 och Valpen uttryckte en viss rädsla för att bli uthängd på Filips eminenta blogg. Men det lovade jag att så skulle inte bli fallet, har jag nu kunde det.

Nu måste jag sticka och kuta intervaller men det kommer lite mer om träningsveckan och charmtrollen i Puppy TS under morgondagen. Hoppas ni har det fint därute

Mäktiga löpkompisar

- Vad är det med Tuggarns övertända kompisar? Jag skulle aldrig någonsin köra camelback på löp under 3 mil.Detta är Valpens första kommentar när vi hoppar in i bilen efter långlöp och bad i Hellas i söndags morse.

Ok vi tar det från början. På söndagen så hade vi styrt långlöp med Tuggarn som skulle ta med sig några mäktiga polare. Puppy kom till start med följande uppställning, inventarierna Henke&Valpen, vår supersnabba Anna med grym salomonoutfit, Mackan som kanske landar på ÖtillÖ trots allt och sist men inte minst Pierre som är någon form av bokstavsbarn från KTH som kanske är den snabbaste jag sprungit med förutom Lisa då men henne har vi bara simmat med.

Sin vana trogen bjöd Tuggarn på riktigt hardcore väder, en ruskigt fin 2 timmarsrunda och lite mäktiga polare. Det ville sig inte bättre än att Puppy TS featuring Tuggarn mönstrar en 8 man stark trupp, det är mäktigt. Tuggarn hade så klart förberett sig med sina klassiska chockladbollar som avnjöts efter cirka timmen, en av Tuggarns mäktiga polare visade större integritet än undertecknad och mumsade endast på lite nötter. Valpen försökte redan på parkeringsplatsen att hustla till sig chockladbollar från Tuggarn men som den gode Wille brukar säga, you can´t hustler a hussler. Annars så plöjde vi på i ganska blandad terräng, det var blött, bra snack och det blev så klart spurtstrid som Pierre studsade hem trots att både jag och Valpen löpte max. Tuggarn då? han står högt över sånt trams.

Puppy TS bygger broar, mycket stor gruppbild från Hellas parkering. Snubben mellan mig och Valpen har gjort 67 chins (i en följd) Anna, Mackan och Pierre håller till på vänsterflanken medan Tuggarn (helt oberörd av 2 timmars löp) med mäktig polare tar målvaktspositionen längst fram.

Lite annat, Vi har efter 6 lite tuffare veckor beslutat att ta vilovecka denna vecka, vilket innebär i korta drag att vi plockar bort kvalitetspassen men behåller det mesta andra. Men hur som helst så smög jag ner till gymmet, har en större kedja i huset jag jobbar, för att köra ett lättare pass med lite bål och trampa ur benen. När jag sitter där och hänger så säger största och tuffaste gymkillen till den andra lite mindre men ändå gigantiska gymkillen -trodde du körde tights? -nä du, är inte bög, det är bara bögar som kör tights, höhö. Tog ett tag för mig att släppa den, men kanske var det tur att jag hade handbollshortsen på för annars kanske de hade blandat ut sin proteindrink med mig.

Det där var egentligen bara en fetlång ingress till det jag tänkte komma till. När jag läste om Crambys förbannelse (vi hoppas på Jonas på ett primal) så tänkte jag på vad jag, Valpen och de andra tuffa handbollskillarna tyckte om ordförandes löpartights för inte så många år sedan. Det skulle aldrig hända att man skulle bli friidrottare som värmer upp jättelänge i nätta tights. Man skulle till och med hellre börja spela innebandy än att visa upp sig i hel kroppsstrumpa. Även den annars så harmoniska Perra tvekade rätt länge i början innan han drogs med i ålskinsvågen. Men nu är det fullständigt otänkbart att Valpen skulle dyka upp på ett intervallpass i fladdriga vct-brallor, skön bild som dök upp i huvudet, utan nu är det bara riktigt mäktigt att köra kropsstrumpa. Det är konstigt hur saker och ting förändras. Slutsats, tights må vara bögigt men på ett ruskigt bra sätt!

Henke kör kroppsstrumpa och älskar det!

Vet att det blev långt, blir alltid det av någon anledning men det är inte lätt att spegla omvärlden med några få korta rader.

Läser på Jojjes blogg om hur han raljerar över Finax spons till HIF. Vet inte riktigt vad som är roligast, att helttidsproffs inte käkar frulle eller att de nu blir itryckta carbs så det sprutar ur öronen. Men ni som läser detta och är triathleter ni fattar inte hur jävla sant detta är. Jag spelade runt millennieskiftet i en hårt satsande handbollsklubb där vi hade en tränare som tyckte att vi måste få till kosten ordentligt efter att vi fått till bra mängd på träningen, för visst jävlar tränade vi riktigt hårt. Detta ledde till att vi skulle köra logg på allt vi stoppade i oss, glömmer aldrig när skyttekungen som var en av landets påläggskalvar vi tillfället stolt läste upp -innan träningen, 12 ballerina kex och två glas fun light. Det kallar jag världsklass.

Tänkte också passa på att hälsa vår nya Anna välkommen, det blir Anna A tillsvidare. Anna letar efter någon att köra ÖtillÖ med nästa år och passade på att hänga med på ett brutalt primalpass i måndags. Brutalt på så sätt att det var snöigt och kallt som fan för mig och Valpen som körde fivefingers i snön. Anna körde icebugs med dubbar och bjöd på ett lätt löpsteg, bra driv. Anna lättade upp och hängde med i tugget efter ett tag. Kan inte vara lätt då jag och Valpen är som ett gammalt stävsamt par som snackar oavbrutet. Tror att vi ska para ihop henne och Mackan till ÖtillÖ eller om vi kan få med oss Bosse, hur känns den? Måndagens runda i Ursvik

Denna har jag kört här i lurarna hela förmiddagen, stor kvalitet mina vänner.

Sist, Valpen krossar Coach Tommy (med skön blogg) inte bara på Ironmandistansen (Kalmar 12:32) utan klarar även enkelt alla utmaningar (speciellt resa sig från sittande) som läggs ut på bloggen. Tommy kanske kan bli en mäktig löpkompis eller vad säger du Tommy? Vi jobbar på en liten höstfilm där kommer bland annat Valpens utmaningar finnas med men också massa andra sköna prylar.

Bipolär? Vem? Jag?

Har av nyfrälsta "lillasyster" Carro fått veta att jag inte kan diagnostiseras som bipolär som rubriken antyder men ibland kan man undra, ska försöka förklara varför. När vi nu har startat upp lite tuffare träning under de senaste veckorna så återkommer samma mönster som dök upp under förra året. När man jobbar 40+ timmar per vecka, försöker kasta boll med gubbarna, har lite andra sköna projekt som man har svårt att släppa plus att man vill ta hand om sin fru och några vänner så kan det under vissa perioder bli så att man inte alltid är tipp topp förberedd och 100 mentalt laddad när man drar på sig löpardojjorna eller simglasen. Det är så klart inte önskvärt. Men om man, som vi var under förra året och kommer vara under kommande säsong, är stenhårt fokade på vårt mål och inte väjer för något så kommer det så klart att bli sådana pass, en hel del sådana pass. Själv hanterar jag det på så sätt att jag måste in i "svarta rummet" för att hämta energi. Det brukar bli ungefär så här, innan själva passet så tjafsar jag oftast med Valpen om upplägg och ifrågasätter lite väl mycket, får slita ont på passet, vägrar oftast att ge mig och vända allt inåt och är knäpptyst istället för glada tillrop och mycket surr, åker hem, äter mat, sitter med släckt lampa, gråter ut och kramar min fru ordentligt innan jag somnar.

Det finns säkert någon gräns för när man ska välja kvalitet, kanske vila, istället för att få till volymen men det lämnar jag till andra att räkna på. Tror att om man aldrig pressat på riktigt hårt så har man inte varit i träningsgrottan och älskar man inte träningsgrottan är det svårt att ta sig dit och i förlängningen prestera, hur gör ni för att inte falla över?

Puppy TS team Malaco (Henke&Perra) filar på tekniken i VL.

Anledningen till Björn A stycket ovan är att jag precis kommit ut ur en sådan period så när jag under gårdagen kom utvilad till mina och nykära Valpens intervaller väl förberedd så blev intervallerna så underbara som intervaller kan bli och jag gillade till och med Valpen även när jag blev trött. Pressade dessutom på sant puppymanér ur lite extra när Sumpans IK krossades eller när motionären skulle upp och dra i backen på sista femman. Studsade dock upp i morse och löpte till jobbet trots lite sega ben och känner nu att livet är underbart. Så nu är det bara att njuta av avokadon framför datorn och vänta på nästa ordentliga belastningstopp;-)

Ok, då knyter vi ihop säcken. Läste någonstans att det var en trend att kalla någon med mycket energi och många bollar i luften för bokstavsbarn, tycker att det känns lite 2008 men jag tror att det är lite annorlunda i triathlonvärlden. Man är nog ganska tidig med innovationer inom träning och kost men oftast allt annat än trendiga. Men bokstavsbarn finns det gott om då det är lite av en förutsättning för att hålla på.

Några snabba på slutet, Älskar den hätska debatten som alltid uppstår när det handlar om kost, läs denna.

Tuggarn, hur går det? Har det blivit någon tillökning eller har du börjat spela innebandy? Det är tyst hur som helst.

Har hittat tillbaka till Erik Wickströms blogg ni kommer kanske ihop den sköna skidåkaren med "runkfrilla" som var med på bildspelet från Puppy TS segerfest i Duathlon SM 2009. Erik, Elofsson och i viss mån Kalla har hittills öppnat mitt hjärta men i övrigt är det fortsatt frost åt skidåkarhållet för min del. Perra dock, undrar glatt om vi ska tälta och kolla på skid-vm? Två av mina hatsysselsättningar på en gång, nä tror jag hoppar den.

Jag gillar verkligen Filip Larsen aka nitroveganen det finns några bra grejor med Filip, en är att man alltid lär sig massa nya saker när man läser hans blogg som man måste hem och kolla upp i sina böcker. Filip kör dessutom slingor, stort plus. Sen att han verkar träna som ett svin, speciellt på hösten är också respekt, men det där med att man ska bo spartansk och sån skit tror jag vi får snacka ut om Filip, det funkar inte på puppys eller deras respektive. Det bästa med Filip är dock att varje gång som jag och Valpen prata om träningsstrategier och annat bra som luftas hos nitroveganen så avslutas det nästa alltid med att Valpen säger. - Han får säga va fan han vill, han har aldrig slagit mig på en Ironman när han gjort det kan vi börja snacka.

IM Zurich 2010 M30-171. Larsen Filip 11:04.39 (1:04/05:01/04:55) M18-14. Nykvist Johan 10:39.13,1 (1:04/05:29/04:00)

Respekt!

Roslagsleden 2 lax 10

Ok, verkar blivit lite av en klassiker att på söndagen sammanfatta veckan som gått. Helt i linje med höstens löpfokus så hamnade vi på lördagens distanslöp på den omtalade Roslagsleden. Valpen körde Sundsvall så det fick bli Puppy TS team malaco (Henke&Perra) som fick jobba på sitt ö till ö samarbete och snörade på sig trailskorna och gav sig av på leden norr om stan.

High Chapparall framför porten till Roslagsleden.

I vanlig ordning så öppnade progressiva löpets mäster lugnt men dunkade på ordentligt på hemvägen och leden bjöd på en del lera men mest kärlek. Själv hade man på tuggarns vis bullat upp inför vändpunkten och på 1min stoppet efter 12 km så snaskade man på några nötter och fick smaka en tugga på train-high Perras bar annars var det train low för hela slanten som vanligt. Vi samlade ihop 25km till sist, det vet vi med säkerhet då Perra luftade nya gps programmet på iphonen. Det verkar som löpfokusen och mantrat täta muskler börjar ge lite utdelning för det börjar kännas lite mer bekvämt att gå längre nu och det är härligt. Ska man enkelt summera denna lördag så fick vi en riktigt fin höstdag och sen på kvällen lite middag med dyrt rödvin plus Jack/Cola lite senare på kvällen, det är trots allt transition. Perra då undrar ni, jodå han tog både glass och kanelbulle till efterrätt.

Perra bjuckar på hårdaste minen i stan.

Mer från veckan Vi började måndagen med en primal i mörker och minusgrader. Blev lite ömma och frusna fötter när man kör fivefingers när marken frusit men på måndag kör vi igen, 17.30 är prel starttid, aight?

Tisdagen tog vi beslutet att köra intervallerna på löpband på grund av snö och 1km är fan rena barnleken om man jämför med de långa spyintervallerna på 5km men det var coolt att vi maxade bandet och visst kändes benen lite på onsdagen. Jag vet att det är töntigt men vi är nördar numera.

På onsdagen innan simmet fick vi med Anna och Katta på 15km distanslöp. Anna tog på sig Valpens roll som fett övertänd och drog upp tempot så till den milda grad att Katta nästan bonkade och nog verkade hon lite sliten på slutet den goda Anna, men vilka Puppykvaliteter hon besitter den där Anna. Det blev värsta krampfesten på simmet efter och Berra fick rycka ut och agera sjukgymnast.

Det snackas dessutom en del målsättningar för nästa säsong och det verkar som om Perra kommit ur sitt skal och insett att han är ultramaterial. Vi hoppas det kommer lite målsättningar därifrån vad det lider.

Perra lättar på trycket och inser att han är född till ultralöp

Veckan bjöd dessutom på min yogadebut, vilken resa det var, men jag tror att rygg och rumpa behöver sig lite stretch och styrka, förutom tanten som var 65 så var jag klart sämst och klart utskåpad av frun så nu blir det tjuvträning.

Annars har allt varit som vanligt förutom att Valpen måste vara kär för han är så sjukt harmonisk att klockorna stannar, men när Anna drog upp tempot i onsdags och jag skriker "täta muskler" i Roströmbacken så kom instinkten fram så det verkar inte vara något motsatsförhållande där men det ryktas om Paleoglass söndag kväll så det måste vara en bra tösabit.

Hoppas ni får en fin vecka

Lördagsmys

Lördag gott folk, lördag. På lördag så kommer det återigen bjudas upp till långlöp. Saken är den att vi (Jag&Valpen) tänkte ut och köra 30km på Roslagsleden när snubben nedan, som också blivit inbjuden till puppylånglöp svarar att det var Ursvik som gällde för hans crew lördag morgon.

Valpen taggade upp och ville såklart veta vad det var för folk som det skulle bli race med på lördag, för den minnesgoda kommer säkert ihåg resonemanget om att det inte finns medtävlande eller tränande det är så det funkar i Puppy . Men hur som helst så har vi nu styrt om lördagens träning för att hänga på Tuggarn och hans gäng. Kommer bli smutt, om vi nu får hänga med dvs, inget svar än så länge. Men har du inget för dig så ses vi på Ursviks parkering 10.15, det ryktas om 15km plus 30min och Valpen är så fruktansvärt övertänd att det säkert kan bli mer.

Uppdatering: Nu dök detta upp i inkorgen Så det kanske blir Roslagsleden trots allt?

Tjena Roström! Min medverkan i Ursvik är högst tveksam då jag just nu har ont i halsen och lite feber. Vi får se hur det blir ( barn är bra att ha om man vill vara sjuk ) Grymt kul att ni ens överväger att följa med men som sagt det ser mörkt ut. Meddelar dig imorgon på förmiddagen. Mot bakgrund av detta känns det som det är valpen - tuggarn 1 - 0 //Anders

Uppdatering 2: Valpens svar

Från: johan@puppyts.se Datum: fr 5 nov 2010 17.06.16 GMT+01:00 Till: henke@puppyts.se, Anders SväRd Ämne: RE: Lördagsaktiviteter

2-0 måste det väl ändå vara? Eller missade jag Tuggarn på pallen på Utö?

Här ser vi varför Valpen och Tuggarn kommer så bra överens.

Löpboosten håller i sig och gårdagens vilodag var verkligen välbehövlig inklusive misshandel hos kiropraktor Muttala och bra middag så blev det en bra dag till slut. Har dock hamnat i något tillstånd där man bara blir tröttare av att vila, vet inte var det kommer från men nu blir det hem och ladda.

Vårt simgäng börjar nu bli tight och det är bra för tugget har börjat komma igång och det är bara en tidsfråga innan Anna och jag kommer spöa Valpen och Katta på avslutande stafetten som Berra motvilligt går med på som avslutning om vi har bra teknik dvs. Vi lovar alltid dyrt och heligt att tänka på tekniken och sen vevas det ändå för glatta livet på upploppet, det är ändå kärlek på något vis.

Var med och gav förslag på bästa namn på PT företaget som SPIFaren Erika, som promotas som ironman-Erika, stort, ska starta men mitt magiska förslag E-gympa föll inte alls i smaken utan vinnare var copycaten E-motion. Jag som hade gått och hoppas på ett pass med egen PT. Har aldrig tränat med en sån om man inte räknar handbollsförbundets fyskillar eller Kos (legendarisk handbollscoach) som PT, och nej Valpen ditt träningsupplägg kommer aldrig göra att du rankas som en PT.

Perra, som haft misstänkt lågt hösthumör, gjorde ett gästspel i onsdags och försökte vara oberörd och dra upp tempot på vårt lugna löp innan simmet. Det klarade vi galant även om undertecknad var hyfsat introvert i mörkret, blir så ibland. Det ryktas dessutom om att Perra förmedlar bilden av att han inte springer så mycket medan han i själva verket ligger och pumpar intervaller i Lill-Jans i princip varje dag.

Efter lunch med nya huvudsponsorn blir det nu lättare simpass i Vasalund innan middag och lite softande framför Linnea som ska tolka Nina Simone idag, kan bli stort. Annars har det mest varit blues idag, ska du bara höra en låt idag testa denna!

Avslutningsvis, vad käkar egentligen kämpen?

Perra är tillbaka plus fint minne

Ok, då var det onsdag igen och dags för nytt simpass med vår Coach Berra, det dyker så klart upp en massa frågor i samband med detta. Men ikväll så gäller det återigen att vara på topp. Det ska löpas innan som vanligt, 15km på tapeten och ikväll mina vänner så är Perra aka Grinkuken tillbaka i löpgruppen som startar 19.00 från Sumpan simhall. Valpen och Perra poserar för bloggen efter genomfört Lidingölopp.

Eftersom jag och Valpen har ganska stort löpfokus just nu så blir det ett och annat "rehabpass" där vi helt enkelt bara tar oss runt i distansfart för att få lite genomströmning i kroppen efter några tuffare dagar och dessa har senaste veckorna hamnat på onsdagar innan simträningen.

Förra veckan innan onsdagssimmet så tog Valpen och jag ovan nämnda "rehabrunda" och körde Ursviks 10km med pannlampa, modest fart var planen, och vi kommer efter 4-5km i mörker och cirka 5-minutersfart in på sista 2-3km där femmans elljusslinga går ihop med 10km. När vi stänger av våra pannlampor hör vi hur det närmar sig en intervallkörandes person på 5km slingan och håller bra fart låter det som. - Jag tänker jävla i mig inte bli omsprungen säger Valpen lagom tyst och höjer farten varpå snubben bakom fattar att det är fight på gång. När vi kommer upp från avslutande Roströmbacken går både jag och Valpen i princip för fullt och benen skriker då detta är avslutande kilometerna på 4 raka löpdagar och 50km för min del och det är mycket med våra mått mätt. Vi håller undan och avslutar vårt rehabpass med 2km i 4-minutersfart och kan nöjda gå i mål oomsprungna. Vad trodde han? Att vi skulle vika ner oss? Efter denna triumf kunde vi sen sticka till Valpens nya hak för Paleomiddag innan simträningen. Ett fint Puppyminne det.

Valpen älgar ut från porten hemma, så snabb att kameran knappt fångar honom.

Återkommer med lite om löpstats, hur vi ska flytta löpgränsen, måndagens spyintervaller och varför Valpen varit så lätt och harmonisk den senaste tiden en annan dag.

Ses ikväll gott folk

Cirkussällskapet Puppy TS

Ja, det är säkert så en del uppfattar Puppy TS, när vi anländer börjar ofta cirkusen och det blir stökigt men fantastiskt trevligt. Dalarna och världens bästa svärmödrar har fått känna på det, huset i Nora har invaderats otaliga simhallar, triförsäljare, se bild nedan, och svenska tävlingar kanske framför allt Kilsbergen, Sala och ÖtillÖ har också smittats av hundfebern. Nästa år så kommer det troligen inte bli mindre och absolut inte färre hundar ute i Sverige. Underbara Lena, Dörpa och Valpen i backslick får representera triförsäljarna.

Ja ja, det där vet vi ju redan tänker ni kom till poängen nu. Jo eftersom vi gillar att göra cirkus så ställer det vissa krav på våra nya medlemmar, för nu har Anna, Katta och Mackan etablerat sig i Puppy på allvar och när sjukt starka Bibben landar från Aussieland och tar med sig Lotta så kommer trisverige få passa sig. Men det är inte bara cirkustakterna som krävs utan en viss mentalitet, som vi kallar Puppymentaliteten.

Ankedot från senaste simträningen för att veta om man är Puppymaterial, Valpen och Katta var ettor och jag och Anna var tvåor, som för övrigt vann stafetten på slutet så det kanske var därför Valpen var ledsen och behövde skriva att jag såg neurosedynskadad ut på enarmscrawlet, det gjorde jag förvisso, men har inte haft så värst mycket nakna brudar runt mig (jmf Berlusconi) sen Sam Fox planschen åkte ner hösten -89. Tillbaka till anekdoten, när det var dags för minst antal armtag och jag ligger och tycker att glidet börjar infinna sig så ser jag i ögonvrån någon som vevar febrilt för att komma förbi då är det nya PuppyAnna som vaknat och ska börja tävla på teknikövningarna, det är Puppymentalitet det. Från samma pass, simcoach Berra slängde tvättroboten över kanten trots att simmastersgubben sagt att man typ behövdes sänka ner den hur långsamt som helst, fuck of mentalitet även på coachen alltså. Det är en del av det som krävs sen måste man ju såklart "bidra socialt" som det står i stadgarna och hur det tolkas kan man ju skriva ett helt inlägg om men vi accepterar även bokstavsbarn i Puppy, annars hade vi fått lägga ner. Här ser ni hela cirkussällskapet från i onsdags, kommer intervju med nykomlingarna under hösten.

Den här klassiska bilden togs innan onsdagens träningspass i Sumpan, notera Berras gröna brallor och att Perra är den enda som kör "dödsmetallsminen"

Lite annat

Vi tränar på ruskigt bra för att var transition, vi fokar på löpning i alla dess former inkl primals, sim och styrka, sen har jag kastat lite boll dessutom och landar på runt 7-10 timmar per vecka. Främst har det varit jag och Valpen som har hängt ihop och varit i Ursvik nästan varje kväll denna veckan, Perra har gått in i höstdepression och kör ensam dagtid (misstänker att han mörkar mängden pass brutalt) men dyker upp på simpassen och ibland på helglöpet om det inte ska säljas någon lägenhet eller döpas något barn eller dylika aktiviteter. Kalle, Bodil och Jeppe är bara några av de som hängt med på våra primals och jag kan säga att det finns ett sug efter detta. Nästa primal som kommer bli lite längre än vanligt kör vi nu på söndag start typ 13.00 i Ursvik så är du sugen på att hänga på är det bara att höra av sig, testa någon av de "objektiva" medlemmarna johan@puppyts.se eller perra@puppyts.se.

Annars så tror Valpen att styrka är vägen till framgång och själv så har jag efter hårdläsning av Tuggans återhämtningsbok lagt upp 5 dagar stenhårt och 2 dagar off (smög iofs in ett simpass), har dock jobbat lite mycket senaste veckorna för att det ska bli riktigt bra, men jag ska ge det några veckor till. I början av vår trisatsning har träna och sova smartare/mer plus äta lite bättre räckt för sjukt bra utveckling vi får se vad som händer nu, vad krävs för fortsatt utveckling?

Målsättningarna och planerna börjar sätta sig, Valpen och jag ska till VM i 70.3 och planen för hur det ska gå till börjar så smått sätta sig. Perra velar fortfarande en del och gillar mer att smyga med målsättningar. Anna och Katta har vasaloppet som nästa delmål och sen räknar vi med att det dyker upp en plan även från dem. Mackan (inte Comviqmackan) har tjackat cykel så vi hoppas få se den i helgen.

Valpen utropade igår återigen - Karlsson (ordföranden) hänger med i helgen. Vågar inte hoppas att så skulle vara fallet för man vill inte bli besviken igen. Men nu ryktas det om att han löpt ett pass på kungliga Djurgården i veckan så jag blundar och hoppas hårt, riktigt hårt.

Vår favvis Lisa var med på radion i veckan.

Avslutningsvis en kommentar om påhoppet från Perra på twitter om att jag skulle gilla skidåkare, jag känner att jag är står över, högt över sådana påhopp och kommer således låta det bero, men det är för den här gången Perra.

Hoppas att ni får en fin helg och om ni behöver musik som består så plocka fram the go betweens legendariska indieplatta 16 lovers lane från 88. Så mycket kärlek!

Veckan som gick, simstart och tuggarlöp

Ok, här kommer då några snabba om läget i Puppy under transition vecka 6, dvs säga veckan som gick. Ni som hängt med vet att vi haft en beaf med Medley Vasalund gällande träningstider i simhallen, denna beaf är nu löst men absolut inte utagerad trots att ryktet gör gällande att Valpen körde gym med biffiga ägaren förra veckan. Man kan undra vad de snackade om, carbs kanske? Hursomhelst så blev lösningen lika enkel som genial, vi bytte till Sumpans simhall och fick simcoach Berra (100% Pectoralis major) samt 4 banor tio onsdagskvällar framöver.

Berra flexar i icke regementsenlig klädsel

Anna och Catta gjorde Puppydebut på riktigt allvar, efter utdelning av nya fina badmössor vad det fullt ös, jag vet inte riktigt vad de tyckte om 45 minuters voltvändningaövningar men det är tydligen en förutsättning enligt Berra. Vi lite mer rutinerade (Henke/Perra/Valpen) fick köra "shark fin" som är någon form av armtagsövning (Tessan, det kan vara reverse catch up!) som resulterade i att jag lärde mig att simma en längd utan att andas, det handlade om att överleva teknikövningen. Huvudet var mot slutet väldigt nära botten för att inte vara högsta punkten vilket tydligen är absolut förbjudet. Vinsten med den undrar ni kanske, det försvann 5 armtag per längd i ett vips och det är bra det.

Så nu är det mycket teknikträning ska ni veta. Vi har också en ny Mackan med oss på simningen (även några primals) och det kommer upp bilder på Mackan, Katta och Anna efter onsdagens pass. Slarvade lite med det i onsdags men det filmades lite så det kommer framöver.

En rolig anekdot är när vi efter passet fått tydliga instruktioner om hur vi inte ska kasta i tvättroboten, av Sumpans masters herrar som både Valpen och jag sett till att spöa i utvalda delar när de körde på banorna jämte under passet. Berra släpper bitvis på disciplinen när barnen (läs Henke/Valpen) måste leka. Då hasplar i alla fall Valpen ur sig, - det är roligt att lära känna nya människor, till deras store ledare. Jag fnissar lite och efteråt i bilen försöker han förklara att det är sånt man säger "typ för att networka" men att mänsklig kontakt mest är ett nödvändigt ont. Vi släpper av Anna innan jag kör mot Valpen och får återigen argumentera med honom om att MAX inte är Paleo, det ligger nämligen på vägen.

Vi jobbar på bra med våra primals och som det verkar är det succé för det dyker upp nytt folk mest hela tiden och det måste ju betyda något.

Förutom att det stående 90min primal passet avverkades så var det uppbokat aktivitet med Tuggarn (Puppylegend med bra blogg) Valpen sköt ut sig med oklar motivering men klockan 10.00 i söndags så stod han där på parkeringen i Hellas i ösregnet laddad för långpass.

Tuggarn poserar vant i träningsoutfit

Vi gav oss iväg runt Hellas och det bjöds på en riktigt fin och bitvis riktigt tuff terräng, södra sidan visade upp en härlig skrud utan varken utslagna medborgare eller medborgare med kniv vilket söder annars mest är känt för. Att det sen ösregnade och var en hel del blötsnö och gegga i skog och mark gjorde bara det hela bättre. Efter 2:15 så var vi tillbaka, Tuggarn hade järnkoll och jag var på min vakt sista 2-hundringen om det skulle komma ett ryck men det gjorde det inte så nu var det dags för fika.

Så nu har vi snackat ut Tuggarn och jag, om allt från Marit till Jocke Berggrens träningsupplägg, paleo och återhämtning och vi tycker nog en del lika, är bra att testa lite tankar på lite annat kunnigt folk och kul att snacka tri dessutom. Tror dessutom att jag lyckats lura Tuggarn in på train low - compete high, återstår dock att se. Mycket trevligt hade vi dessutom så nästa gång ska vi försöka locka med Valpen och Perra, med tanke på att Tuggarn bjöd på fina chokladbollar så borde inte det var några problem att få med Valpen.

Nu är det snart dags för att valla runt den morgontrötta Valpen i Ursvik och när jag läser på Twitter så ska Kalle tydligen hänga med på morgondagens primal. Det blir fint det.

Du då? Ses vi tisdag start 17.30 i Ursvik? Medtag ett glatt humör och en bra pannlampa.

PuppyCal

Ny vecka med nya fina förutsättningar, förra veckan bjuckade på 9 timmar fysisk aktivitet och både jag och Valpen jobbar på en om dan träning under transition. Det märks att det är många som är sugna på att haka på och köra, kort och gott primal verka vara det nya aero. Vi har därför lagt ut vår gemensamma googlekalender under fliken PuppyCal här på bloggen. Här kan man se veckans planerade kollektiva pass plus en del av det som Perra ska göra, för då och då lägger han nämligen upp sina privata grejor i kalendern, men om du tex vill hänga med på visning på söndag är det bara att höra av sig på perra@puppyts.se.

Om ni vill hänga med på något av det andra så hör av er till mig eller valpen, henke@puppyts.se/johan@puppyts.se.

På onsdag smäller det Onsdag kväll så startar vi så smått den kollektiva verksamheten då det blir simskola med simcoach Berra i Sumpans simhall, kommer bli världsklass. Det blir lite av uppstarten för det nya Puppy TS.

Hoppas ni har en bra höst därute.